| Lehekülgi: 1 2 |
bfree
huviline
Registreerunud 27.07.06
Kasutaja on eemal
Auto: A6 2.4
|
|
postitati 12.09.06 17:01
|
|
|
käiguvahetus
Küsimus siis teadjamatele meestele, et kui sõita 98.a A6 tiptronic kastiga ja hoo pealt lülitada drive pealt neutralile (näiteks siis kui mäest alla
hooga)...kas selline tegevus võib põhjustada mingisuguseid tagajärgi peale kütusekulu languse.
|
|
|
|
karolin25
huviline
Registreerunud 15.11.02
Kasutaja on eemal
Auto: Audi 90 Quattro; Audi A6 Quattro 2,5 Tdi 132 kW
|
|
postitati 12.09.06 17:15
|
|
|
Milleks see üldse kasulik on? Kas kütusekulu ikka langeb???
|
|
|
|
Soyer
huviline
Registreerunud 14.06.05
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 12.09.06 17:17
|
|
|
Tavalise automaatkastiga on igastahes vastunäidustatud neutraaliga liiklemine mäest alla. Loe manuaali kui on.
|
|
|
|
bfree
huviline
Registreerunud 27.07.06
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 12.09.06 17:22
|
|
|
| Tsitaat: | Algselt postitas: Soyer
Tavalise automaatkastiga on igastahes vastunäidustatud neutraaliga liiklemine mäest alla. Loe manuaali kui on. |
Kui pöörded alla lähevad järelikult ka kütust vähem võtab!
|
|
|
|
bfree
huviline
Registreerunud 27.07.06
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 12.09.06 17:25
|
|
|
Tavalise automaatkastiga on igastahes vastunäidustatud neutraaliga liiklemine mäest alla. Loe manuaali kui on. |
Seda oligi vaja teada...on manual aga saksakeelne ja aru ei saa sellest mõhkugi aga tänud ikkagi.
Benssa võib ikka juurde panna...peaasi, et autole liiga ei tee.
|
|
|
|
real1
huviline
Registreerunud 09.06.06
Kasutaja on eemal
Auto: B3, B4, B5; B7, C4, C6
|
|
postitati 12.09.06 17:27
|
|
|
MIKS? mootor ju töötab, õli käib ringi.
|
|
|
|
Eero
meeskond
Registreerunud 29.10.04
Kasutaja on eemal
Auto: B2 2dq
|
|
postitati 12.09.06 17:28
|
|
|
| Tsitaat: | Algselt postitas: bfree
Kui pöörded alla lähevad järelikult ka kütust vähem võtab! |
kui mootor hoiab sul neid pöördeid üleval siis vast ei tarbita kütust 
|
|
|
|
|
|
bfree
huviline
Registreerunud 27.07.06
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 12.09.06 17:32
|
|
|
| Tsitaat: | Algselt postitas: real1
MIKS? mootor ju töötab, õli käib ringi. |
Olin kuulnud ka enne sellist juttu kuskilt...naised saunas rääkisid, et ei tohi nii.
Aga nüüd olen ikkagi alguses, et siis kumba võib ?
|
|
|
|
bfree
huviline
Registreerunud 27.07.06
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 12.09.06 17:33
|
|
|
| Tsitaat: | Algselt postitas: mth
Kui pöörded alla lähevad järelikult ka kütust vähem võtab! |
kui mootor hoiab sul neid pöördeid üleval siis vast ei tarbita kütust
|
Ei targuta 
|
|
|
|
V200
huviline
Registreerunud 11.09.04
Kasutaja on eemal
Auto: A6 2,6 Q, A4 1,8 T Multitronic, A4 1,8 TQ Avant Tiptronic, S4 3,0 TQ S tronic, Tesla S 85 kWh
|
|
postitati 12.09.06 17:46
|
|
|
Mäest alla veeredes võib neutrali peale lülitatada küll, aga kütust see kokku ei hoia, sest siis võtab mootor kütust sama palju nagu tühikäigul ikka.
Kui käik sees mäest alla veereda ning gaasi mitte anda, siis kütust peale ei anta.
Omaette teema on muidugi see, et kui niimoodi mootoriga pidurdades kiirus väiksemaks läheb, siis peab hiljem jälle rohkem gaasi pressima, et kiirus
üles saada. 
Muidugi Eestis on see üldse üsna kasutu teema, kas keegi on siin mäge näinud või? Munamägi?  
|
|
|
|
riio
huviline
Registreerunud 22.01.06
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 12.09.06 17:59
|
|
|
Mõtle nii, et ksukilt peab ka mäest ülesse sõitma ja rohkem küttet raiskama ja siis ka samast mäest alla hoida sama palju kokku, seega jääd jääd 0
peale.
Minu arust mõtetu teema. Kas äkki suretaks hoopis välja auto mootori kui hakkama langusi sõitma ?
|
|
|
|
bfree
huviline
Registreerunud 27.07.06
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 12.09.06 18:01
|
|
|
| Tsitaat: | Algselt postitas: V200
Mäest alla veeredes võib neutrali peale lülitatada küll, aga kütust see kokku ei hoia, sest siis võtab mootor kütust sama palju nagu tühikäigul ikka.
Kui käik sees mäest alla veereda ning gaasi mitte anda, siis kütust peale ei anta.
Omaette teema on muidugi see, et kui niimoodi mootoriga pidurdades kiirus väiksemaks läheb, siis peab hiljem jälle rohkem gaasi pressima, et kiirus
üles saada. 
Muidugi Eestis on see üldse üsna kasutu teema, kas keegi on siin mäge näinud või? Munamägi?  |
Ega ma eestis sellega sõidagi
Näide: sõidan 100km/h pöörded 2000 peal ja tuleb pikk lasukumine alla ja kui ma seal võtan jala gaasi peadaalilt siis mootor hakkab ise pidurdama...ma
pean hoidma gaasi ja pöördeid 2000 peal et sõita edasi 100km/h aga kui ma vajutan sisse neutrali langevad pöörded 1000 peale ja hooga saan sisse
rohkemgi kui 100km/h hiljem kui hakkab tõus vajutan sisse drive...pöörded jooksevad 2000 peale ja lasen edasi. Minu arust peaks see bensiini kulu
vähendama eriti kui mul päevas tuleb selliseid kohti mitmeid läbida.
|
|
|
|
bfree
huviline
Registreerunud 27.07.06
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 12.09.06 18:04
|
|
|
| Tsitaat: | Algselt postitas: riio
Mõtle nii, et ksukilt peab ka mäest ülesse sõitma ja rohkem küttet raiskama ja siis ka samast mäest alla hoida sama palju kokku, seega jääd jääd 0
peale.
Minu arust mõtetu teema. Kas äkki suretaks hoopis välja auto mootori kui hakkama langusi sõitma ? |
Millega seletaksid seda siis, et sõitsin 10 päeva kasutades neutrali 60 liitriga 865 kilomeetrit...väike arvutus ja 6,9 liitrit sajale.
Teised 10 päeva ei kasutanud neutrali ja kulu oli 9,3 ja üritasin hoida samat sõidustiili eelmisega.
|
|
|
|
Soyer
huviline
Registreerunud 14.06.05
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 12.09.06 18:36
|
|
|
Mina lugesin seda neutraali peal mäest alla sõitmist 89 aasta A 90 manuaalist ja seal oli kirjas et mäest alla neutraali peal ei tohi sõita. Võib-olla
uuematega võib nii teha. Ja seal oli ka selline asi kirjas et märja teekatte korral ei ole soovitatav kasutada püsikiiruse hoidjat.
|
|
|
|
Geo
huviline
Registreerunud 20.09.05
Kasutaja on eemal
Auto: 4xQ
|
|
postitati 12.09.06 18:52
|
|
|
Mehed, isegi autokoolis räägitakse et mäest alla sõites käik sees gaas maas mootor võtab vähem kütet.
Vaadake komput: kui sõidate mäest alla, viimane käik sees (nullige loomulikult ära), ja võrrelge selle numbriga kui neutraaliga lasete.
Manuuaal või automaat minu arust ei peaks tähendama midagi, vähemalt automaat bemmil 730 oli sama värk - kütusekulu langes 
|
|
|
|
riio
huviline
Registreerunud 22.01.06
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 12.09.06 19:48
|
|
|
peale.
Minu arust mõtetu teema. Kas äkki suretaks hoopis välja auto mootori kui hakkama langusi sõitma ? |
Millega seletaksid seda siis, et sõitsin 10 päeva kasutades neutrali 60 liitriga 865 kilomeetrit...väike arvutus ja 6,9 liitrit sajale.
Teised 10 päeva ei kasutanud neutrali ja kulu oli 9,3 ja üritasin hoida samat sõidustiili eelmisega. |
Issand kui rumal...kuidas sa aru ei saa. Teen siis puust ja punaselt.
Näide:1) manteel sõites 90km/h ideaalselt siledal teel võtab su masin (oletame) 8 liitrit kütet keskmiselt.
2) Mäkke ron ides kulutab ta keskmiselt 2 liitrit rhkme ehk 10 liitrit keskmiselt .
3) Mäest laskudes vähem umbes sama palju kui mäkke ronides rohkem ehk 6 kanti keskmiselt.
Nii nüüd matemaatika keskmiselt võtab 8 l. Siledal teel
Mägedes: tõus10 + laskumine6 = keskmine 8 liitrit. Nummer ju sama.
Ma ei saa aru mida me siin vaidleme ültse. Tahaks näha sellist pulli küll kui keegi hakkaks laskudes seisva mootoriga sõitma või lükab mäest kokku
hoiu mõtes käekõrval  
Mis aga bena kulu sõltub siis äkki oli mõni päev ka jalg raskem, rohkem möödasõite jne. Kui bensiini võtab palju siis osta 1.4 diisel või 1.0 bena
Smart Auto on ikkagi sõitmiseks mitte veeretamiseks
Ja kolmandaks nagu liilus õpetuses/seaduses kirjas auto peab sõitma mootori jõul. Vaba käiguga ei ole lubatud sõita eriti (kes auto koolis käinud
teavad). Tule mulle vasalemma külla ja panen sina Vasalemma rallirajale sõitama vabakäiguga alla ja vaatame kas võtad siis parema kurvi välja
(kahtlen) mida aga käik sees sõites on lihtne teha. Juhitavuses on ju sammuti asi. Itaalia mägedes mine sõida 30 mäest alla käik väljas ja maantud
piirdes.
Minu jaoks on teema ammendatud.
|
|
|
|
VIP
huviline
Registreerunud 07.03.04
Kasutaja on eemal
Auto: A6 C4 Avant Quattro 2.8 30V
|
|
postitati 12.09.06 20:09
|
|
|
Näide:1) manteel sõites 90km/h ideaalselt siledal teel võtab su masin (oletame) 8 liitrit kütet keskmiselt.
2) Mäkke ron ides kulutab ta keskmiselt 2 liitrit rhkme ehk 10 liitrit keskmiselt .
3) Mäest laskudes vähem umbes sama palju kui mäkke ronides rohkem ehk 6 kanti keskmiselt.
... |
Issand kui rumal...kuidas sa aru ei saa. Teen siis puust ja punaselt. Mäkke ronib ta mõlemal juhul sama moodi (Drivega eeldatavasti ). Oletame 10L/100km. Kuid küsimus on kuidas ta saab mäest alla
odavamalt!!!!!! Nö. siledal teel liikumisest pole juttuki!
Lühidalt: Ta ei küsinud kas odavam on mäkke ronida ja laskuda või siis mööda tasast teed sõita. Ta küsis kuidas saaks odavamalt mäest alla!
Ära sõima teist lolliks, kui ise veel rumalam oled!
|
|
|
|
|
|
bfree
huviline
Registreerunud 27.07.06
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 13.09.06 14:36
|
|
|
peale.
Teised 10 päeva ei kasutanud neutrali ja kulu oli 9,3 ja üritasin hoida samat sõidustiili eelmisega. |
Ma ei saa aru mida me siin vaidleme ültse. Tahaks näha sellist pulli küll kui keegi hakkaks laskudes seisva mootoriga sõitma või lükab mäest kokku
hoiu mõtes käekõrval  
Mis aga bena kulu sõltub siis äkki oli mõni päev ka jalg raskem, rohkem möödasõite jne. Kui bensiini võtab palju siis osta 1.4 diisel või 1.0 bena
Smart Auto on ikkagi sõitmiseks mitte veeretamiseks
Ja kolmandaks nagu liilus õpetuses/seaduses kirjas auto peab sõitma mootori jõul. Vaba käiguga ei ole lubatud sõita eriti (kes auto koolis käinud
teavad). Tule mulle vasalemma külla ja panen sina Vasalemma rallirajale sõitama vabakäiguga alla ja vaatame kas võtad siis parema kurvi välja
(kahtlen) mida aga käik sees sõites on lihtne teha. Juhitavuses on ju sammuti asi. Itaalia mägedes mine sõida 30 mäest alla käik väljas ja maantud
piirdes.
Minu jaoks on teema ammendatud. |
Kui vaba hooga veered poolde ülestõusu mäkke siis jälle liitreid vähem kulunud 
Tegelt oli teema see kas võib sõita neutraliga või ei. Ei saa olla keerulisem küsimus.
|
|
|
|
Black
klubiliige
Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal
Auto: Q7
|
|
postitati 13.09.06 15:00
|
|
|
Oeh, mis krdi teema? Osta manuaalkastiga auto, kui kangutada tahad. Automaadil pannakse käik sõitu alustades sisse ja võetakse sõitu lõpetades välja.
Mul oli kord jube tahtmine ühele mersuga taksistile mööda kõrvu anda, kui ta iga foori taga parkingu peale tõmbas. Ikka mitukümmend korda ragistas
teel mustakalt lasna.
|
|
|
|
bfree
huviline
Registreerunud 27.07.06
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 13.09.06 16:32
|
|
|
| Tsitaat: | Algselt postitas: Black
Oeh, mis krdi teema? Osta manuaalkastiga auto, kui kangutada tahad. Automaadil pannakse käik sõitu alustades sisse ja võetakse sõitu lõpetades välja.
Mul oli kord jube tahtmine ühele mersuga taksistile mööda kõrvu anda, kui ta iga foori taga parkingu peale tõmbas. Ikka mitukümmend korda ragistas
teel mustakalt lasna. |
Ei ole targutajaid siia vaja...on vaja teada kas nii tohib või ei.
Millest te aru ei saa?
|
|
|
|
riio
huviline
Registreerunud 22.01.06
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 13.09.06 16:36
|
|
|
ei tohi...kuna vabakäiguga liiklemine omab suuremat ohtu kui käiguga, nimelt siis juhitavuse koha pealt (eritit talvel). Tahaks näha neid mäest ülesse
ronijaid tühikäigul. Hoiad võib olla mõne krooni bensu pealt kuid sidur saab see eest rohkem vatti. Ma ei saa ültse aru milles point on. Laske käia
kui soovite . Mina vaba käiguga sõitmist ei harrasta.
|
|
|
|
bfree
huviline
Registreerunud 27.07.06
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 13.09.06 16:56
|
|
|
ei tohi...kuna vabakäiguga liiklemine omab suuremat ohtu kui käiguga, nimelt siis juhitavuse koha pealt (eritit talvel). Tahaks näha neid mäest ülesse
ronijaid tühikäigul. Hoiad võib olla mõne krooni bensu pealt kuid sidur saab see eest rohkem vatti. Ma ei saa ültse aru milles point on. Laske käia
kui soovite . Mina vaba käiguga sõitmist ei harrasta. |
Point on selles, et sooviks teada kas tohib 98.a a6 2,4 tiprtonik kastiga hoo pealt neutrali sisse lükata...unustage need sõiduohutused ja bena kulud
ära ükskord!
|
|
|
|
Jann
huviline
Registreerunud 07.08.05
Kasutaja on eemal
Auto: C7 Allroad BIT, ABARTH, BR 175.
|
|
postitati 13.09.06 18:35
|
|
|
Minu isa suutis oma mersu (190) aut.kasti aastaga tuksi keerata.Harrastas ka neutraaliga liuelda.Kastitegija ütles , et ise olid loll.Põhjendas muide
ka , miks.Kahjuks ei mäleta täpselt.
Olen Blackiga täiesti ühte meelt , sõites olgu käik sees,seistes aga P peal.
|
|
|
|
genekas
huviline
Registreerunud 30.01.03
Kasutaja on eemal
Auto: järgmist plaanimas
|
|
postitati 14.09.06 16:41
|
|
|
selle nõksutamisega kaasneb veel selline asi, et käigupealt lülitad neutraalilt drive-asendisse ja seegi võib olla kastile ebameeldiv
|
|
|
|
Amadeus
klubiliige
Registreerunud 08.10.02
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 17.09.06 20:40
|
|
|
| Tsitaat: | Algselt postitas: Black
teel mustakalt lasna. |
Ei ole targutajaid siia vaja...on vaja teada kas nii tohib või ei.
Millest te aru ei saa? |
Tohib.
Lollide sakslaste manuaal ütleb, et lülituse hetkel tuleb gaas "maha" lasta.
|
|
|
|
| Lehekülgi: 1 2 |