Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema
 Lehekülgi:  1  2
Autor:
Pealkiri: B4 avant 100 km/h undab nagu oleks kiirus palju suurem (Vastuseid: 29 | Vaatamisi: 4170)
monte
huviline

Registreerunud 16.01.06
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A6 Avant 1995 V6 - 2,6 (105kw)

postitati 15.08.06 07:19 Tsiteeri
B4 avant 100 km/h undab nagu oleks kiirus palju suurem

auto sisi 66kw monopritse b4 avant 93 aasta.

Viimasel ajal on maanteel rahulikult 100-110ga lastes sellinne tunne nagu sõidaks 130-.140ga ja mootor töötaks kogu raha eest. Varemalt nagu ei saanud 100ga hästi arugi et mootor töötab.

Kusjuures kütusekulu on nagu normaalne, keskmiselt 9-sajale. Pigem on nagu tunda et kütusekulu oleks väiksem kui varemalt, kirjutasin selle uue bensufiltri arvele. Olen nagu harjunud, et kui mootoriga on midagi pahasti siis kohe kütusekulu ka tõuseb.

Proovisin siis nagu kiirendada ja jala gaasilt ära võtta, undamine nagu mõnda aega jätkub, kuni kiirus kukub alla saja. Kõrva järgi nagu tuleks mootrist, tundub et pöörded on jube kõrgel, samas go figure.

Segane jutt sai, aga on kellegil ettepanekuid kuskohast peaks viga otsima hakkama.

Õhufilter on 5-6 tuhat sõitnud, muud filtrid ja õli on ka kõik alla 10 tuhande sõitnud.

Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
monte
huviline

Registreerunud 16.01.06
Kasutaja on eemal

postitati 15.08.06 07:28 Tsiteeri
mõt elihtsalt?

Kas sellist undamist võib põhjustada kui rehvid on liiga täis, viimati sai pumbatud mingi aiateibaid näitava apastraadi abil statoilis. Jäi kuidagi mulje, et vist sai palju õhku sisse keevitatud.

Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
ve1ks
huviline

Registreerunud 23.02.04
Kasutaja on eemal

Auto: B4 Avant 2,6 V6

postitati 15.08.06 07:32 Tsiteeri

Rattalaager ära ehk. Kas heli muutub rooli keerates ühele ja teisele poole??

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
monte
huviline

Registreerunud 16.01.06
Kasutaja on eemal

postitati 15.08.06 07:42 Tsiteeri

no ma ei tea, palju ma seda rooli ikka keeran 100 peal, sent siia, teine kagasi. siis pole küll nagu aru saada et sellest heli muutuks. kuidas on rattalaagrite tervist kõige lihtsam kontrollida?

undu
huviline

Registreerunud 05.08.05
Kasutaja on eemal

Auto: Outback´13, Gaz 2410

postitati 15.08.06 07:45 Tsiteeri

laagrit kontrollisid vanad eestlased nii, et tõstad tungiga ratta maast lahti ja panid keerlema, kuulasid kõrv vastu plekki. kui laager ok, siis heli puhas, kui on minekul v läbi, siis heli selline kriipiv-kare.
Muidugi võib ka loks olla.
Samas tekkis mul mõte, et äkki sul pole peaülekandes-käigukastis õli piisavalt ?:)

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
monte
huviline

Registreerunud 16.01.06
Kasutaja on eemal

postitati 15.08.06 07:54 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: undu
laagrit kontrollisid vanad eestlased nii, et tõstad tungiga ratta maast lahti ja panid keerlema, kuulasid kõrv vastu plekki. kui laager ok, siis heli puhas, kui on minekul v läbi, siis heli selline kriipiv-kare.
Muidugi võib ka loks olla.
Samas tekkis mul mõte, et äkki sul pole peaülekandes-käigukastis õli piisavalt ?:)

mootori õlitase on normaalne, aga kuskohast ma käigukasti õlitaset kontrollida saan, sellest pole küll õrna aimugi ... äkki võike vihje?

Karel
huviline

Registreerunud 10.12.05
Kasutaja on eemal

Auto: S2

postitati 15.08.06 08:15 Tsiteeri

Kindel pole, kas ka sellel autol, kuid tavaliselt on käigukasti vasakul küljel õlivalamise auk. Seal on vist kuuskant mingisugune polt, mille mõõtu ei mäleta. Kui õlitase on selle auguni, on normaalne.
Kui keegi täpsemalt oskab rääkida või mööda panin, palun öelgu, kuid arvan, et nii palju kasu ikka on, et saad uurimist jätkata.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Tegelane5
huviline

Registreerunud 26.09.05
Kasutaja on eemal

postitati 15.08.06 08:21 Tsiteeri

Minul hakkas siis auto lärmi tegema 100-110 juures kui leegitoru oli natuke katki lõpust. (Eks ta oli üldse lärmakam aga trassil pikalt lastes hakkab rohkem segama) Niisugune tunne hääle järgi nagu oleks 3 käik sees. Kui nagunii kanalipeal hakkad õli kontrollima võid ju ka sumpa üle vaadata.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
monte
huviline

Registreerunud 16.01.06
Kasutaja on eemal

postitati 15.08.06 17:14 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Tegelane5
Minul hakkas siis auto lärmi tegema 100-110 juures kui leegitoru oli natuke katki lõpust. (Eks ta oli üldse lärmakam aga trassil pikalt lastes hakkab rohkem segama) Niisugune tunne hääle järgi nagu oleks 3 käik sees. Kui nagunii kanalipeal hakkad õli kontrollima võid ju ka sumpa üle vaadata.

see sümptomaatika nagu sobib. On jah selline hääl nagu sõidaks üks käik liiga madala käiguga. Pidevalt ajab kontrollima kas on ikka viies või lasen kolmandaga.

Sumpaga on mingi jama niikuinii, kohapeal tühikäigul töötades on kuulda mingit metalsed klõbinat mis tuleb selgelt väljalaskesüsteemist (surud jalaga vastu sumpa tagumist otsa vastu siis jääb vähemaks), kohalt võttes tuleb madalama käiguga väljalaskest kusagil suhteliselt huvitavat heli, metalliklõbin nagu, eriti 1-2-3 vahetades on hästi kuulda kui aken lahti.

Ignorandi küsimus, leegitoru? ma saan siis aru et see on see jupp mis on väljalaske mootoripoolne osa ?

Kelle poolepöörduda ja mida teha, on vaja mingeid juppe vahetada või teeb nö kõlasepp kusagil sellise mure korda?

riio
huviline

Registreerunud 22.01.06
Kasutaja on eemal

postitati 15.08.06 17:25 Tsiteeri

ei tohiks välistada ka sellist saja nagu katalüsaator mis vahel võib puruneda. Sisu kukkub lahti hakkabki seal sees ringi hüppama siis tekkib sammuti tunne nagu kõriseks midagi. Tõsisem probleem sellisel juhul on see kui katt umbe läheb:(. Seega kui jupa uurima hakkad vaata üle kas katiga kõik korras. Juhul muidugi kui sul on katalüsaator...arvan, et on.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U SkypeKasutaja Telefoninumber
ultra2005
huviline

Registreerunud 16.05.06
Kasutaja on eemal

Auto: Audi 100 C4 Avant (1992.a) 2,0 85 Kw AAD/AXP - Manual + AUDI A6 C5 Avant (1998.a) 1,8T 110Kw AEB/DHW - Manual

postitati 15.08.06 19:26 Tsiteeri

Oeh. Jälle kõvasti pakutavaid variante millest kõik võivad undamist mõjutada. Tuleb aga kahjuks tunnistada et paljudel juhtudel ei leia isegi teenindused tegelikku viga üles. Minnakse paljudel juhtudel samamoodi ehku peale välja. Kui katt oleks umbes oleks kütusekulu hüppeline. Kuid ma ise julgen arvata siiski et 110 km/h juures on 66 kw 20 mootori pöörded kõrged arvestades avant kere suurust ning mootori väiksust. Ma ei näe selles midagi imelikku. Oleks 2,3 mootor või suurem siis oleks asi 110 juures stabiilsem ja vaiksem ... Läheme pigem selle juurde et palju sul pöördeid taho peal näitab kui see sinu nn undamine peale hakkab :)

XZN M16
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Skype Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
monte
huviline

Registreerunud 16.01.06
Kasutaja on eemal

postitati 15.08.06 19:46 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: ultra2005
Oeh. Jälle kõvasti pakutavaid variante millest kõik võivad undamist mõjutada. Tuleb aga kahjuks tunnistada et paljudel juhtudel ei leia isegi teenindused tegelikku viga üles. Minnakse paljudel juhtudel samamoodi ehku peale välja. Kui katt oleks umbes oleks kütusekulu hüppeline. Kuid ma ise julgen arvata siiski et 110 km/h juures on 66 kw 20 mootori pöörded kõrged arvestades avant kere suurust ning mootori väiksust. Ma ei näe selles midagi imelikku. Oleks 2,3 mootor siis oleks asi 110 juures stabiilne ja vaikne ... Läheme pigem selle juurde et palju sul pöördeid taho peal näitab kui see sinu nn undamine peale hakkab :)

vat ma olen nii kõva mees, et mul pole tahhokat. pöörded olid viimati kui koju jõudsin 17.30 :D

no ma selle masinaga aasta ja 30 tuhat sõitnud, seega on oma kõrv ja kogemus see mis ütleb, et kevadel oli tööle sõites märksa kuivem, vaiksem ja muretum tunne. Kontrollfaktoriks siin naine kes ka ühel hetkel hakkas minust sõltumatul kurtma et auto kuidagi hirmus valjut häält tegema hakanud.

KAT-i ka ise ei kahtlusta, vähemalt umbes katti mitte, sest kütuskulu on väga väike. 9 keskmine 66kw avandi kohta on about as good as it gets.

Sümpomaatika sobib siin pakutud väljalaskeprobleemidega, pealegi mõnes teises teemas mainitakse seda ka tüüprobleemina.

Kõismus on siis sellinne, uut väljalaske kollektorit ju ei tahaks kuidagi ostma hakata, kas need on probleemid mida oskaja mees kuuri all keevitusaparaadiga lahendab ja kui on siis kas keegi oskab mõnda soovitada.

Maksan ka muidugi selle eest. Ma lihtsalt ei taha minna teenindusse ja kuulda et et jupid maksavad x tuhat ja koos paigalduseda x+n tuhat ....

ehk siis - ma pole kooner kes igat krooni taga ajab. Lihtsalt kui auto hind on 40 000 siis tuleb ka teisi alternatiive avardada kui see et mine teenindusse ja võta rahakott puuga selga.

Kas neid mõrasid ja auke saab keevitada näiteks?

monte
huviline

Registreerunud 16.01.06
Kasutaja on eemal

postitati 15.08.06 19:52 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: ultra2005
Oeh. Jälle kõvasti pakutavaid variante millest kõik võivad undamist mõjutada. Tuleb aga kahjuks tunnistada et paljudel juhtudel ei leia isegi teenindused tegelikku viga üles. Minnakse paljudel juhtudel samamoodi ehku peale välja. Kui katt oleks umbes oleks kütusekulu hüppeline. Kuid ma ise julgen arvata siiski et 110 km/h juures on 66 kw 20 mootori pöörded kõrged arvestades avant kere suurust ning mootori väiksust. Ma ei näe selles midagi imelikku. Oleks 2,3 mootor või suurem siis oleks asi 110 juures stabiilsem ja vaiksem ... Läheme pigem selle juurde et palju sul pöördeid taho peal näitab kui see sinu nn undamine peale hakkab :)

see on küll tõsi, et 110 - 120 juures hakkab see auto juba kõva häält tegema. Aga hetkel on see hääl nagu 20-30 km/h madalame tulnud.

ultra2005
huviline

Registreerunud 16.05.06
Kasutaja on eemal

Auto: Audi 100 C4 Avant (1992.a) 2,0 85 Kw AAD/AXP - Manual + AUDI A6 C5 Avant (1998.a) 1,8T 110Kw AEB/DHW - Manual

postitati 15.08.06 19:59 Tsiteeri

Väljalaske kollektor on tehtud tavaliselt malmist. Sealt edasi püksid lähevad juba terastoruks üle. Keevitaja kes sul seda tööd teeb peab olema kõrge profiiliga oskustööline. Mul endalgi tuleb kunagi kauges tulevikus see töö ette võtta kuna mootori juurest väljalaske kollektorit piiludes on näha et ühe toru keevitusrandi peal jookseb mõra. Seega külmalt käivitades mootor läriseb rohkem ... soojaks sõites metall kuumeneb, paisub ning praod tõmbuvad kokku ning tekkib tihedam olek. Keevituse juurde tagasi pöördudes. Malmi keevitamine on pikem protses kus reeglina ei tohi toru liialt kuumaks ajada. Keevitusspets laseb mingi väikese sutsu ... ootab kuni jaheneb ning jätkab siis sealt kust poolei jäi. Suvalisi seppasid ära küll oma kolleka kallale luba. Need keevitavad sinna augu sisse või nõrgendavad veel rohkem kollektori taluvust kuumuse suhtes. Uuri kas tutvusringkonnas pole mõnd head gaasikeevitusspetsialisti. Siit veel see et ennem tuleb muidugi kollektor maha kruvida millega võivad kahjuks kaasneda poltide murdumised (mitte just hea näitaja) sest suures kuumuses võivad pikka aega seisnud poldid nö kinni põleda. Ühesõnaga kas näkkab või mitte. Selle jutu olen kokku pannud enda uurimuste põhjal sest endal nagu juba öeldud sama mure tulevikus. Uue kollektori hind oli aga masendav ... vähemalt minu masinal ja ega ta sulgi teab mis meelakkumine ole. Odavam ikka lasta keevitada:)

XZN M16
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Skype Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
monte
huviline

Registreerunud 16.01.06
Kasutaja on eemal

postitati 15.08.06 20:31 Tsiteeri

lasen kusagil selle väljalaske üle piiluda, ehk on mure sellest kollektorist kusagil kaugemal. Ma vaimusilmas kujutan ette mis kollektor maksta võiks .... õigemini ma kujutan ette, et ma ei taha ette kujutada, midagi sinna kat-i hinnaklassi äkki või juurdegi....
(asi tuleb asetada konteksti, 200 kilose auto juures ei tundugi nii hull mõni oluline jupp näiteks 10k hinnaga osta, küll aga 40k auto juures)

krt, ma olen programmeerija, tutvusringkonnas on jõhkralt keevitajaid :s :s :s

tänud kõigile nõustajatele

laurz
huviline

Registreerunud 30.12.05
Kasutaja on eemal

Auto: b4TQ :D E39

postitati 16.08.06 06:50 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: monte
(asi tuleb asetada konteksti, 200 kilose auto juures ei tundugi nii hull mõni oluline jupp näiteks 10k hinnaga osta, küll aga 40k auto juures)

krt, ma olen programmeerija, tutvusringkonnas on jõhkralt keevitajaid :s :s :s
tänud kõigile nõustajatele

osta sis kallim auto kui odavamat pidada ei jaksa:D:D:D:D

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
laurz
huviline

Registreerunud 30.12.05
Kasutaja on eemal

Auto: b4TQ :D E39

postitati 16.08.06 06:58 Tsiteeri

ok ok . minu võrril oli väljalaske kolle ja summuti vaheline tihend läbi.;)

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
-mec-
huviline

Registreerunud 19.02.06
Kasutaja on eemal

Auto: Audi B4 2,0E AT

postitati 16.08.06 08:19 Tsiteeri

kontrolli oma keskmine pütt üle, omal olid samad sümptomid ja tuli välja, et keskmise püti sõelad sees lahti ja kolisevad kohaltvõttes ja 1,2,3 käiku vahetades, suurel kiirusel aga undas nagu sul.kanalipeal käega vastu pütti koputades oli kuulda ka kolinat püti sees. autoks sis audi 80 b4 2,0 85kw

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
ultra2005
huviline

Registreerunud 16.05.06
Kasutaja on eemal

postitati 16.08.06 17:00 Tsiteeri

Hmmm mul endal vanal autol olid pütis sõelad lahti ... aga siis mitte ei unnanud vaid lärises vastikult, tegi sellist häält nagu sõelad oleks pütis lahti :D Irw seda nad muidugi ju olidki. Vaikuse tõi maija pikk plekikruvi, mille alt pütist keskelt läbi lasin. See fixeeris sõelad taas ja sõidab ka uue omaniku käes sedasi siiani. Mina küll arvan et kui kütusekulu on ideaalne siis ei tohiks midagi viga olla. Ei ole kuskilt umbes, ei lase kuskilt otsesest läbi, nii et sõida muretult edasi. Kui veel midagi halvemaks läheb, siis uuri edasi :)

XZN M16
Tegelane5
huviline

Registreerunud 26.09.05
Kasutaja on eemal

postitati 17.08.06 09:32 Tsiteeri

To ultra: On su autol vähemalt kere ja salong vinks vonks, või said auto väga odava hinnaga? Sest sul on ikka igasugu asju juhtunud. Sul oli vahepeal kone ju laiali ka, siis oleks ma küll uue väljalaske kollektori otsinud.

To teemaalgataja. Kollektorit ma ei kahtlustaks, ega leegitoru algust - sest kui sealt katki on siis on ikka räme lärm kui natukegi üle tühikäigu on. Soovitaksin sul ikkagi suht ruttu kuhugi summutitega tegelevasse ettevõttesse minna-muidu sõidad ühe,kahe purunenud tripi hoidja (vmisiganes nende nimi on) pärast terve sumpa alt ära. Ei prrugi olla ka üldse leegitoru katki vbolla laseb enne või peale katti tihendist läbi.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
ultra2005
huviline

Registreerunud 16.05.06
Kasutaja on eemal

postitati 18.08.06 20:18 Tsiteeri

Muig ... vat siis on lõbus kui keset trassisõitu sumpa juhtub alt ära tulema ja põhja alla püsti keerab mingi osa ... olen kuulnud et sellele ei pidavat normaalseid tagajärgi olema .... ise kontrollisin ja loksutasin kõik läbi ... muud ajad okas. Ja hinna kohta siis et minu meelest üsna paraja hinnaga sain auto. Tegelikult mootori põhiosa tööst tegi üks a-la 60 a päss ning kahjuks ei tabanud ta vaadata vist seda kollektorit. Nüüd pean ma ise sisselaske kollektori koos pihustitega maha katkuma kunagi et väljalaskeni jõuda. Muidugi oleks võind mõlemad asjad korraga teha aga kust krt seda ma teadma pidin ... alles hiljem avastasin et keevituses mõra sees :( Aga mis keresse ja salongi puutub siis jah. Istmed, interjöör ja muu stuff on heleda sisu kohta suht hästi hoitud. Üks koniauk on tagaistmes aga seda ei pane alguses tähelegi ja olen ise selle koha pealt silma kinni pigistanud. Ise hooldan regulaarselt masinat nii seest kui väljast :) Ei jah ... kerega olen rahul koos interjöriga :)

XZN M16
TanelJ
huviline

Registreerunud 28.08.06
Kasutaja on eemal

Auto: Ford Probe 24V 2.5L V6 120kw '96a

postitati 03.09.06 20:25 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: -mec-
kontrolli oma keskmine pütt üle, omal olid samad sümptomid ja tuli välja, et keskmise püti sõelad sees lahti ja kolisevad kohaltvõttes ja 1,2,3 käiku vahetades, suurel kiirusel aga undas nagu sul.kanalipeal käega vastu pütti koputades oli kuulda ka kolinat püti sees. autoks sis audi 80 b4 2,0 85kw

Kahtlustan endal sama jama praegust. Tunnen, et midagi seal keskel nagu koliseb ja mootor teeb kõvemat häält. Autoks ka siis audi 80 B4 2.0 85kw. Paar päeva tagasi oli norm hääl ja kolinat polnud. Homme kuhugi teenindusse. :(

karvane
huviline

Registreerunud 30.08.06
Kasutaja on eemal

Auto: audi80

postitati 04.09.06 05:38 Tsiteeri

selle jutujärgi pakun,et autol on tagaratta laager läbi

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U
rass
klubiliige

Registreerunud 25.09.02
Kasutaja on eemal

postitati 04.09.06 07:03 Tsiteeri

Aga minul sama moorotiga autol peitus räme undamine hoopis väga/liiga pingul hammasrihmas. Peale rihma kerget lõdvemaks laskmist kadus häiriv trolli undamine ära.

Lihtsalt 1 võimalus paljudest

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U
monte
huviline

Registreerunud 16.01.06
Kasutaja on eemal

postitati 04.09.06 08:19 Tsiteeri

kusjuurs huvitav on see, et ma ei leia selles mürinas seaduspära. Käisin lasin sumpa üle kontrollida, oligi veidi lahti, keevitati tilk ja lasti minema. Öeldi et väsima hakkab su väljalase - peale kat-i olev osa tahaks väljavahetamist.

Kord undab nagu vägistataks, teinekord on jälle jumalast normaalne vaikne. Pole kusjuures aru saanud millest see sõltub. Eks lasen rattalaagrid ka üle kontrollida.

Lehekülgi:  1  2
Tee uus teema

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 20]
[PHP: 31.9% - SQL: 68.1%]