Klapid klõbisevad
Mure selline, nagu pealkirjas nimetatud, kuid kui natu asjast lähemalt, siis kõlab see nii:
Vahel sõidu ajal klapid hakkavad klõbisema ja vait ei jää. Kui seisab mootor mingi tunnikese, ja auto käivitan, töötab ilusti, kuid mingi ajapärast
alles hakkavad taas klõbisema. Üxkord hakkasid eriti hullusti klõbisema. Jäin seisma, kontrollisin õlitaset mootoris, sest õlituli ei põlenud. Varras
näitas, et õli on vardal näidatud maximumi juures. Siiski kallasin õli juurde pool liitrit, sest see klõbin hirmutas mind (loll, nagu ma olen ja mingi
200 km oli vaja veel sõita) ja klõbin kadus sellex päevax.
Klapikambrikaanest jooxeb mingi voolik õhufiltrisse, mis oli mul poolex. küsisin ühelt mehaanikult, mis see tähendab ja ta ütles mulle, et see voolik
on mõttetu, et mõni suunab selle vooliku allapoole kuskile, et mootorist tulev õli mootorile ei tilgux. Sugulane mul 1 ütles aga nädalake hiljem, et
see voolik väga vajalik on, sest klapid saavad sellega PUHAST õhku filtrist ning tormasin ühte auto varuosade poodi, kus öeldi mulle, et sellel
voolikul polegi nime ja põhimõtteliselt võib selle lõigata igast voolikust, kuigi ta kõver voolik on originaalis ja et originaal voolikut vb ei olegi
saada nii lihtne. Teises poes aga oli olemas kuhjaga neid voolikuid ja hinne oli 90.- EEK'i
mingi 15 cm voolikuke sellise hinnaga - peax olema vist ikka vajalik voolik.
Jama aga selles, et klapid ikkagi klõbisevad (mitte küll enam nii tihti, vaid väga harva, aga nad siiski klõbisevad)
Äkki oskab anda nõu keegi targem inimene?
|