Karel
huviline
Registreerunud 10.12.05
Kasutaja on eemal
Auto: S2
|
postitati 09.08.06 12:16
|
|
|
Õlirõhk madal vist põhjus teada
Tere
Autoks on Audi S2 Avant. Probleem on selles, et õlirõhk on kuidagi väga madalaks jäänud. Tühikäigul sooja mootoriga on näidiku järgi kuskil 1,0 bar
kuni 1,1 bar. Kuuenda käiguga maanteel sõites nii, et pöörded on 2500 kuni 2600 on kuskil 2,5 bar. Lugesin ka vanu teemasid, kuid põhiliselt kirjutati
ainult sellest kui palju on normaalne, mitte mis seda põhjustaks.
Mõned tuhanded kilomeetrid tagasi oli õlirõhk veidike kõrgem, kuid ka mitte kuhugi 2,0 bar lähedale vaid pigem kuskil 1,4 bar kuni 1,5 bar. Õli, mis
on Castrol Longlife 0W30, on praegu kahe kriipsu keskel.
Palun kirjutage, kuidas probleemi tuvastada ja mida ette võtta. Eints lubas igaks juhuks õlirõhu ka otse ära mõõta, kuid kahtlen, et viga anduris on.
Kuna niikuinii tuleb karteritihend ära vahetada, oleks ühe hooga ka lihtsam kepsusaaled uued panna, kuid kuna see pole väga odav ja on ka veidike
tülikas, ootaksin veel mingeid lahendusi probleemile. Kuigi see pole vist väga tähtis, ütleksin siiski, et mingeid veakoode ei leidnud ja diagnostik
ütles, et pole ammu nii korralikult käivat mootorit kuulnud ja näinud. Läbisõit on kuskil 253000 km.
Palun andke nõu, mida teha, kust viga otsida ja kas on näiteks mõtet igaks juhuks kepsusaaled või midagi ära vahetada.
Karel
|
|
|
mulk
klubiliige ac aasta auto 2007/2009 võitja
Registreerunud 11.11.03
Kasutaja on eemal
Auto: A8 D3 FL2, LR Disco 1, Iveco Daily 40C13V
|
postitati 09.08.06 12:39
|
|
|
Esiteks, 0w-30 on vale 6li sellele mootorile, selle ajastu mootorile vedelaim soovitatav on 5w-40, parimad oleks aga 5w-50 v6i 10w-60, vahetusvälp
kindlasti mitte yle 10 000km.
Oma auto mootor on läbinud ca 250 000kmi ja 6litemp. 100C' ja tyhikäigul 1.5+bari
Miinimum r6hk 80C' 6li juures on 2.0bari @2000rpm (siis vajab mootor juba laagrite vahetust) maksimum, mida 2.2T tsirkulatsiooniklapp lubab on
4.5bari
Ja 6lir6hk kaob ära raamlaagrite kuludes ... ja kui juba r6hk kaob ja määrimine puudulik, siis "käokell" ei hyya tulles 
|
|
|
|
Karel
huviline
Registreerunud 10.12.05
Kasutaja on eemal
|
postitati 09.08.06 15:31
|
|
|
Eelmise omaniku arvates oli see kõige parem õli, mida kasutada. Arvasin ka, et võiks ju mingit 5W-50 kasutada. Praegune õli on uutel autodel sees
tegelikult kuskil 30000 km, kuid eelmine omanik vahetas seda tavaliselt umbes 6000 km järel, peaks ju nagu mootorile hea olema ja hoidma vist. Kuna ta
on mu sõber ja teab ka Audidest midagi, ei usu, et ta valetas.
Tegelikult polegi küsimus praegu niiväga selles, milline on õige õli, vaid miks õlirõhk nii madal on. Selge, et paksemaga on ka õlirõhk kõrgem, kuid
mitte nii palju. Mulle on räägitud, et esimesena kuluvad tavaliselt kepsusaaled ja seejärel raamsaaled. Kas on üldse võimalik kuidagi põhjust kindlaks
teha, ilma et kõik lahti võtta.
Palun vastake, kellel on kogemusi või teadmisi.
|
|
|
mulk
Registreerunud 11.11.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 09.08.06 17:44
|
|
|
Õlirõhk kaob ära juhul, kui raamsaaled on kulunud!
Miks su auto õlirõhk nii madal on? ... sest sa kasutad suhteliselt "õhukest" ja ebasobivat õli ning mootor ei ole enam oma esimeses nooruses.
|
|
|
|
riio
huviline
Registreerunud 22.01.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 09.08.06 17:49
|
|
|
usu mind õlil ja õlil on vahe...mootoriga peab ikka kokku sobima. Mul head kogemused kui vale õli ajas mootori keema (liigavedel ja läks kuumaks jne)
ja siis panin 5w-40 ja probleem kadus ja ka rõhk oli hea. Kuigi mul pole s kuid õlitamine on ikka kõigil sama mõttega
|
|
|
Karel
huviline
Registreerunud 10.12.05
Kasutaja on eemal
|
postitati 09.08.06 19:13
|
|
|
Tänan teid vastamise eest. Kuna karteritihendi vahetamisega tuleb niikuinii uus õli panna, hakkan vist mingit 5W-40 kasutama. Tuleb veel uurida,
millist täpselt, kuid arvan, et midagi Castrolilt. Kui kellelgi on midagi väga head soovitada, oleks väga kena, sest õlilt ma kokku ei hoia.
Kardan, et ainult õlivahetusega probleem ei kao, kuid pole kindel kas vahetada kohe saaled ära või riskida ja tõenäoliselt hiljem rohkem maksta.
Mulk, sain su jutust aru, et õlirõhk kaob ära kui raamsaaled on kulunud ja kepsusaaled seda ei mõjuta. Kas see on ainuke põhjus miks õlirõhk kaduda
võib?
Kui kellelgi on veel mingeid ettepanekuid, oleksin tänulik.
|
|
|
mulk
Registreerunud 11.11.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 09.08.06 19:23
|
|
|
Enamasti on see peasüü jah, lisaks siis veel ...
Õlifilter
Rõhuandur
Õlipumpp
Reduktsioon klapp
|
|
|
|
Karel
huviline
Registreerunud 10.12.05
Kasutaja on eemal
|
postitati 09.08.06 20:16
|
|
|
Tänan Mulk. Arvasin ka, et sinu loetletud asjad võivad seda põhjustada, kuid pidasin õigeks alguses targemad ära kuulata.
Kui saaled on läbi, peaks seda vist kuulda olema, kuigi alguses ja madalatel pööretel veel ilmselt häält ei tee. Järlikult tuleb vist gaas põhjas
proovida, kuid keegi võiks öelda millist häält karta.
Kas keegi kinnitaks seda, et kepsusaaled kuluvad varem kui raamsaaled. Kui see on nii, siis võiksin ju kepsusaaled lasta ära vahetada. Juhul kui on
näha, et kepsusaaled väga kulunud pole, võiks ju järeldada, raamsaaled on veelgi vähem kulunud.
|
|
|
A4TQ
klubiliige
Registreerunud 24.07.03
Kasutaja on eemal
Auto: SQ7, 911
|
postitati 09.08.06 20:26
|
|
|
Tühikäigul 0w-30 õliga sooja mootoriga 1-1,5 bari on normaalne.Pannes mootorisse väheke paksema õli tõuseb ka rõhk.Hetkel pole muretsemiseks
põhjust.Muret tasuks tunda kui tühikäigul langeks rõhk alla 0,5 bari
|
|
|
Karel
huviline
Registreerunud 10.12.05
Kasutaja on eemal
|
postitati 17.08.06 18:05
|
|
|
Põhjus
Kuna tuli ju vahetada karteripõhjatihendid, arvasin et võiks kohe ka kepsusaaled uued panna. Lasingi Eintsil värgi ära teha. Lahtivõtmisel selgus, et
alumised olid kulunud. Ta rääkis veel, et 20V jaoks tuleb õige õlifilter osta ning tavalise R5 oma pole hea. Kuigi olin vale ostnud, andis ta lahkelt
ühe oma autole varutu. Selgus, et ka õlifilter, mis all oli, polnud õige. Ka Castroli Longlife 0W-30 sai vahetatud Motuli 5W-40 vastu.
Ma polegi päris kindel, mis õlirõhku kõige rohkem mõjutas, kuid kui kepsusaaled on vahetatud, sees on Motul 5W-40 ja küljes õige õlifilter, on
tühikäigul õlirõhk kuskil 1,8 bar ja maanteel näitas üle nelja.
|
|
|
riio
huviline
Registreerunud 22.01.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 17.08.06 18:53
|
|
|
Õli mis sulle sisse läks on väga hea, isegi V8 sees. Kasutasin ka kunagi sama õli ülelaaduriga isendil. Läks ruttu soojaks ja samas jahtus ka kergel
maha ei ajanud motot keema nagi adinoli jama kunagi sel isendil. Ja Eints on tore sell kõigile ta meeldib väga...mind ta on palju aidanud.
|
|
|
Rainer
huviline
Registreerunud 23.02.07
Kasutaja on eemal
Auto: 2 x Audi S4 2.7Bit, Audi 80 B4 Quattro, VW Passat Alltrack
|
postitati 05.11.07 10:17
|
|
|
Ei lootnud seda kuid nüüd tuleb liituda sama teemaga ...kuid ainuke vahe,
et põhjus ei ole teada...
Jama siis selles, et külmast peast on rõhk jumala ok ja kõik on nii nagu peab (arvan).
Kuid nüüd paar päeva tagasi on tekkinud sellised jamad, et kui õli temp tõuseb mingi 80'ni (kõrgemale pole veel näinud, et ta mul tõuseks üldse) siis
on normaalse sõiduga rõhk mingi 2,1-2,2 ja tühikäigul tahab päris nulli kukkuda 
Tööle<->koju otsadel sellest aru ei saa kuna siis on kõik ok kuid kui peab ummikus kauem tiksuma siis on jama kohal kohe.
Õliks on Motul 5W40 ja sõitnud peale mootori kokkupanekut nii 4500 km. Mootoriremondi käigus ei vahetanud ei õlipumpa ega saalesid. Kas võibki nüüd
olla käes viimaste aeg? Siit olen lugenud ka mootori laagritest (vända omad siis eeldan), kui reaalne see olla võib?
Ootaks siis mingit asjaliku nõu kust võiks alustada asja uurimisega 
Ja üks küsimus veel, et kus asub AAN'il reduktsiooni klapp, ei ole vaja olnud seega ei teagi?? 
Aitähh...
When turbos start spinning, the face starts smiling 
|
|
|
|
riio
huviline
Registreerunud 22.01.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 05.11.07 11:35
|
|
|
Olen kasutanud Motuli määrdeid aastaid ja ei ole pidanud pettuma. Kardan, et siin pole süüdlaseks õli mark. Margist nüüd nii palju see rõhk kah ei
sõltu, et tühikäigul rõhk päris nulli kukkub. Äkki pump surnud?
|
|
|
|
Rainer
huviline
Registreerunud 23.02.07
Kasutaja on eemal
|
|
QBA
huviline
Registreerunud 27.09.06
Kasutaja on eemal
Auto: A6 C4 quattro tdi ja A6 C7 allroad Bitdi
|
postitati 05.11.07 14:20
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Quattro-Karel
Kuna tuli ju vahetada karteripõhjatihendid, arvasin et võiks kohe ka kepsusaaled uued panna. Lasingi Eintsil värgi ära teha. Lahtivõtmisel selgus, et
alumised olid kulunud. Ta rääkis veel, et 20V jaoks tuleb õige õlifilter osta ning tavalise R5 oma pole hea. Kuigi olin vale ostnud, andis ta lahkelt
ühe oma autole varutu. Selgus, et ka õlifilter, mis all oli, polnud õige. Ka Castroli Longlife 0W-30 sai vahetatud Motuli 5W-40 vastu.
Ma polegi päris kindel, mis õlirõhku kõige rohkem mõjutas, kuid kui kepsusaaled on vahetatud, sees on Motul 5W-40 ja küljes õige õlifilter, on
tühikäigul õlirõhk kuskil 1,8 bar ja maanteel näitas üle nelja. |
Nagu sa said teada siis r5 õlifilter ei ole õige aga milline siis on õige ja kust seda saada mulle anti küll raamatu järgi otse riiulist ja kas see
on siis sama mis r5 20v-l
Kui luiskan siis enda teadmata
|
|
|
|
Karel
huviline
Registreerunud 10.12.05
Kasutaja on eemal
|
postitati 05.11.07 16:52
|
|
|
Revalist saab näiteks. Mujal võidakse tavaline anda. Hind on vist 99 krooni.
|
|
|
Rainer
huviline
Registreerunud 23.02.07
Kasutaja on eemal
|
|
Rainer
huviline
Registreerunud 23.02.07
Kasutaja on eemal
|
|
genekas
huviline
Registreerunud 30.01.03
Kasutaja on eemal
Auto: järgmist plaanimas
|
postitati 07.11.07 00:36
|
|
|
Reduktsiooniklapp on mootori esiotsas õlipumba korpuse küljes allpool suuremapoolse (ei mäleta mõõtu peast) korgi taga.
|
|
|
genekas
huviline
Registreerunud 30.01.03
Kasutaja on eemal
Auto: järgmist plaanimas
|
postitati 07.11.07 00:48
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: QBA
Nagu sa said teada siis r5 õlifilter ei ole õige aga milline siis on õige ja kust seda saada mulle anti küll raamatu järgi otse riiulist ja kas see
on siis sama mis r5 20v-l |
06A 115 561B on tänapäeval 3B/AAN/ABY/ADU originaalfiltri kood ja see on ka suhteliselt paljude teiste mootorite küljes kasutusel - isegi LONGLIFE
kiri on selle peal (kusjuures 10V turbokatele see ei käi).
Hinna peale mõeldes ei näe küll mingit mõtet otsida
muud kui originaalfiltrit.
|
|
|