Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema
Autor:
Pealkiri: Audi V8 turbo? (Vastuseid: 13 | Vaatamisi: 2183)
Jarts19
huviline

Registreerunud 04.02.06
Kasutaja on eemal

Auto: Audi V8 3,6

postitati 07.08.06 09:32 Tsiteeri
Audi V8 turbo?

Kas audi V8 annab turbo vahele panna?
Ja kas keegi on proovinud juba panna?

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Skype Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi
Joel
meeskond

Registreerunud 01.10.02
Kasutaja on eemal

Auto: Audi CQ Typ85, Porsche 911 Turbo, MB G63 AMG, MB ML 320, Volvo 940 SE, ZAZ 965 Cabrio

postitati 07.08.06 09:53 Tsiteeri

Annab muidugi, igale autole annab. Eestis 3,6 V8't veel turbotatud ei ole, aga kaugel seegi aeg on. Kui huvi on siis vajalikke juppe (VLkolled, T3-60 turbod, mootorijuhtimine, pihustid jms) võid osta www.034motorsport.com ja projektidest võid lugeda www.motorgeek.com foorumist...

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Jarts19
huviline

Registreerunud 04.02.06
Kasutaja on eemal

postitati 07.08.06 10:14 Tsiteeri

aga kuidas sinna sobiks KKK K24 turbo

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Skype Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi
xjan
huviline

Registreerunud 25.11.02
Kasutaja on eemal

Auto: Audi Q7 4,2TDI, VW Passat 1.8T, BMW 323ti

postitati 07.08.06 11:04 Tsiteeri

2tk pannes siis enam-vähem mängiks ka välja, kuid on liialt suure kuuma osaga veidike siiski. Alternatiiv oleks ka kahe KKK K03 või KKK K04 kasutamine.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U
Jarts19
huviline

Registreerunud 04.02.06
Kasutaja on eemal

postitati 07.08.06 12:11 Tsiteeri

ma tahaks panna yhte turbot

axm
huviline

Registreerunud 06.05.04
Kasutaja on eemal

Auto: Coupe, A6

postitati 07.08.06 18:49 Tsiteeri

V8 mootoritel ei ole levinud ühe turbo kasutamine, kuna see on keeruline. tegelikult on ühe turbo kasutamine õigem, kuna saadakse mootor paremini tööle, kuid süsteemi keerukuse ( tähendab ka: kalliduse) tõttu on lihtsam panna 2 väiksemat turbot mõlemale poole silindririda, kui ehitada ühelt poolt kuumade torude rägastik, mis mahuks veel kapoti alla ära ja ei toodaks liigselt soojust. pluss veel muidugi vahejahutusradikas, mis on samuti küllalt suur. ja seadus keelab ka kereehituse muutmise.

V8-tel on kasutusel kaks turbot, et need on väiksemad ja need seetõttu mahuvad sinna. veel on muidugi võimalus kasutada mehhaanilist kompressorit, mille saab paigutada sinna, kus on ruumi, silindriridade vahele:).

ühesõnaga, see asi on tehtav, see asi maksab ja 50-70 hobujõu juurdesaamise nimel ei hakkaks mina asjaga tegelema. sest rohkema puhul tuleb suure tõenäosusega hakata vaatama ka mootori liikuvaid detaile (las keegi kes konkreetsetest detailidest teab kommenteerib seda poolt), mis on ka kallid.
seeläbi mina soovitaks parem see raha kõrvale panna, koguda natuke juurde, müüa auto maha ja osta üks S:cool:
kui on aga tõsine isu asja proovida, siis ma olen alati öelnud, et kui soovi on anna minna.
;)

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
Jarts19
huviline

Registreerunud 04.02.06
Kasutaja on eemal

postitati 07.08.06 19:53 Tsiteeri

no jah siis ma parem kokkun raha ja ostan 200 vöi S:(

AGA selle talve ma veel söidan V8;)

Joel
meeskond

Registreerunud 01.10.02
Kasutaja on eemal

Auto: Audi CQ Typ85, Porsche 911 Turbo, MB G63 AMG, MB ML 320, Volvo 940 SE, ZAZ 965 Cabrio

postitati 07.08.06 20:02 Tsiteeri

Tegelikult ei tule single turbo süsteem üldsegi kallim kui twin turbo. Pigem ikka vastupidi. Ideeliselt on võimalik isegi originaalkollektorid alles jätta (veidi modifitseerituna) ja up-pipe'id alt üles keerata. See ei ole sumpsivendadele miski keeruline töö. Motorgeekis 1 vend teeb praegu ABH single turbo süsteemi, ehitades uue kõrvalistujapoolse kolle ja tuues cross-pipe'i modifitseeritud originaalkollest karteri alt läbi. Turboks tuleb Holset HX35. Ühe turbo puhul ongi soovitav kasutada kas sellist Holsetit või näiteks BMW 745i E23 pealt suurt KKK K27. Surveastme alandamiseks on lihtsaim viis 034'st muretseda paksud plokikaanetihendid - toovad surveastme kenasti 9:1 kanti. Originaalaju ja -pihustitega pole sul midagi teha - üleminek progetavale ajule on kindel. Nende kohta võib lõputult vahutada, loe nendest ise turboclub.ee foorumist.

3,6 mootoriga on selles suhtes natuke pahasti, et tal on Alusil tehnoloogiaga töödeldud alumiiniumist silindriseinad. Seega ei saa kasutada mingeid aftermarket kolbe ja silindreid vajalikku mõõtu puurida. Tõsisema ehitusplaani korral on muidugi võimalik plokk lasta Kavoris ära hülssida, aga üldiselt on kergem 4,2 ABH või ABZ võtta alusmaterjaliks.

Üldiselt ma soovitaks Sul minna ES Tuningusse vm sellisesse kohta ja rääkida oma plaanidest ja soovidest. Usutavasti lajatatakse Sulle sealt realislik number, mis enamasti isu ära võtab. Me kõik tahame panna igale autole turbosid ja nitrosid progetavaid ajusid, aga vähe on neid hulle, kes asja tõepoolest teoks teevad. See teema tundub praegu selles suhtes natuke mula, et projekt, mis algab netifoorumis küsimusega "Kas saab ja kas on varem tehtud?" ei jõua ilmselt kahjuks mitte kuhugi. Sest selliseid küsimusi muudkui tuleb ja tuleb, aga tulemusi on vaid väga üksikuid näha. Soovitan, et loe siin teemas varem nimetatud foorumeid, tuleb kasuks - siis oskad juba konkreetseid asju küsida ja on teistel lihtsam vastata ka...

Edit: 200 või S ostmine on kahtlemata rahaliselt kõige lihtsam viis kiiremini liikuma saada.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
k6veric
huviline

Registreerunud 06.12.04
Kasutaja on eemal

Auto: Coupe typ 85 Q ; s4 b6 4,2 ; b4 1,8tq

postitati 07.08.06 20:20 Tsiteeri

Pigem jah, et ku isa juba küsid kas on võimalik ja kas on tehtud, siis ega sa vist tegelikult asja uurinud ei ole ja kui ise ei tee lähevad kulud pööraseks. Loomulikult on võimalik sumpsimehel ka seda teha 5 kiloga aga kaua see kestab? Motorgeek.com on muidugi koht kus asjast saab aimu aga summad ja mentaliteet mis seal liiguvad on teised. Seal ei ole nagu meil, et ehitatakse igapäeva sõidu autot ümber.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Jarts19
huviline

Registreerunud 04.02.06
Kasutaja on eemal

postitati 07.08.06 20:31 Tsiteeri

Ma ei taha teda ära ka myya sest vaatage kui armas ta on http://www.carrating.org/car.php?13071.

Ja ma ei tahaks seda millegi mu vastu vahetada.
Egs ma nyyd siis uurin ja loen selle asja kohta.

Aga plaanis on hakkata järgimine kevad ehitama.

Vöi toon Saksast teise Audi V8 aga manuaal.

HannesT
huviline

Registreerunud 21.01.06
Kasutaja on eemal

Auto: B4 Avant

postitati 07.08.06 20:40 Tsiteeri

OT küsimus minupoolt, aga: Kas mootorit tuunides arvestatakse ka sellega, kui suur on sisselaske kollektori ruumala ja kas selle vähendamine/suurendamine on millekski hea? Et kas on vahet, kuipalju õhku sinna sisse mahub?

Niisama sportlikust huvist.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi
kps
moderaator

Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal

Auto: 5x4x4

postitati 08.08.06 11:56 Tsiteeri

Ma vaatan, et noortele on see "turbo vahele toppimine" kole IN teema, seni kuni reaalselt mõtlema hakatakse :D Kui vaba aega ja raha on paljupalju, siis muidugi ülimalt teretulnud oleks näha sellist valmis tehtud isendit liikumas, aga odavam on ilmselt sõitev ~s4 2,2 turbokone soetada :) Ja see ühe turbo jutt on BS ja näha on, et teemat pole eriti ise viitsitud uurida vaid lihtsalt tore on postitusi kirjutada :)

Hea auto on palju autosid...
riio
huviline

Registreerunud 22.01.06
Kasutaja on eemal

postitati 09.08.06 09:25 Tsiteeri

infoks nii palju, et 3,6 kepsud ja muu sinna juurde kuuluv pidi ilma probleemideta 600 hepa ära kannatama ja saksas olen kaemas käinud 3.6 kahe turboga millel oli orig juppidega dynos 800 heppa ligi. Kuid Joelil on õigus progetav aju ja pihustid on kindel mida vaja läheb. Sisselaske kolldega saab hakkama profesionaalne kollete keevitaja. Saksas oli kasutatud ise tehtud paak kollet. Ehk sisselaske kolle oli silindri kujuline ja ühesuguse ruumalaga (umbes nagu kasutas audi Dtm sarjas sõites V8 ga) ja kolde kinnitused olid võetud rida neli motolt. Ka selle mootori kollektorist annab teha. Mis puutub sellesse juttu , et saad juurde 50-60 hobust siis see on jama. Sakas masinal oli kasutatud kaks väikest coolerit mis olid bloki eest (orig jahutus radika asemel ) ja koldega ühendas neid 10 cm silikoon lõdvik... seega olid õhu liikumise teed minimaalsed jne. 600 hepa seades kasutati kahte K26 kuid 800 olid mingid kangemad Garreti omad (täpselt enam ei mäleta). Soomes on valmis tehtud neid sammuti mitmeid ja enamustel on kasutatud kasutatud juppe (kolded ise tehtud ja turbod mingid dislade omad) kuid need olid väikse puhumis võimsusega ja polnudki seal mingeid imelisi hobuseid taga aetud ja töötasid väikse rõhu peal ja seal juba saadi 400 heppa kätte. Enda autot vaadates ja mõeldes pidevalt sellele küsimusele siis avastasin sellise mõtte. Kuna eestis on ruunatud v8 pärast hind nii alla langenud (alaa 30-40 kilo) siis pole mõtet mul teda kunagi maha müüa ja järgmine auto tuleb ilmselt peagi. Siis lükan ta rahulikult kusagile garaazi ja hakkan midagist tast ehitama. Sest maha müümiselt pole mõtete iialgi (auto on hea eriti manuaal kastiga, võimsust juba originaalis piisavalt jne) kui juba ehitama hakkata siis tõesti tuleb varuda suurt rahakotti. Ise arvan, et kui korralikult asja tööle tahad saada ja kestvana siis umbes 75-120 kilo (juhul kui paned ka käppa külge) Saksa 600 projektikas läks mehele maksma 3 000 euri ringis (mees tegi aneamus ise ja on sõitnud autoga selles konfis juba üle aasta) üritan ülesse leida homesitei siis saab ka lugeda kui vaja.
Tähtis on vaid see, et kasutada tuleb normaalseid ülelaadimis rõhke. Asjaga ei tohiks ülepingutada. Rääkisin vaid sellest mida ise silmaga näinud ja kuulnud V83.6 projektikate kohta.
Kuid mis puutb 3.6 Vs 4.2 siis sakslased väidavad, et 3.6 pidi turbotamiseks just parem olema. Kuid miks ei tea. Olen lugenud 3-4 auto valmimis lugu ja mõnda kaemas käinud (auto näitused) siis kõik mida V8 l turbotamiseks kasutatud on just olnud 3.6 motod. Ühtegi 4.2 pole minuteada valmis tehtud.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U SkypeKasutaja Telefoninumber
Jarts19
huviline

Registreerunud 04.02.06
Kasutaja on eemal

postitati 21.08.06 21:13 Tsiteeri

Aga muidu mul omale meeldib ikka 3,6 aga tahan saksast tuua manuaali 3,6.

Aga mu audi on hakkanud rohkem kyttet vötma enne sain 80l söida umbes 700km nyyd kui käsin hyväskylä rallil panin tuusulas omale paaki 80l ja sani söida umbes 580km.

Ja esimeskord löi mul bentsu näitik 51/100 kui kiirentasin :p

Tee uus teema

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 20]
[PHP: 20.8% - SQL: 79.2%]