Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema
 Lehekülgi:  1  2
Autor:
Pealkiri: K: Käigukasti hooldus (Vastuseid: 42 | Vaatamisi: 9028)
Kiro
huviline

Registreerunud 12.06.04
Kasutaja on eemal

Auto: Audi a6 (c5) 1.9

postitati 07.08.06 08:32 Tsiteeri
K: Käigukasti hooldus

Tere. Nimelt autoks audi a6 (c5) 2.8 tiptronic. Küsimus selline et mis aja tagant tuleks vahetada õli ja filter(eeldan et seda see hooldus ju sisaldab). Samas ehk keegi teab ka palju selline toiming keskmiselt maksta võib ja kus oleks mõistlik seda Tallinnas teha ;)

Kõike paremat!

Kiro

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi
syo
huviline

Registreerunud 03.04.03
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A6 3,0 Q 2006

postitati 07.08.06 08:37 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Kiro
Tere. Nimelt autoks audi a6 (c5) 2.8 tiptronic. Küsimus selline et mis aja tagant tuleks vahetada õli ja filter(eeldan et seda see hooldus ju sisaldab). Samas ehk keegi teab ka palju selline toiming keskmiselt maksta võib ja kus oleks mõistlik seda Tallinnas teha ;)

Kõike paremat!

Kiro

just sama probleemiga tegelen. autoks kül c4 aga point sama. revalis on õli liiter 260.- ja filter oli vist minuomale 1076.- ja kindlasti ka kaane tihend taskuks vahetada. minu kasti läheb u 4,5- 5l vist.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
juks11
huviline

Registreerunud 26.09.02
Kasutaja on eemal

postitati 07.08.06 08:46 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: syo
Tsitaat:

Kõike paremat!

Kiro

just sama probleemiga tegelen. autoks kül c4 aga point sama. revalis on õli liiter 260.- ja filter oli vist minuomale 1076.- ja kindlasti ka kaane tihend taskuks vahetada. minu kasti läheb u 4,5- 5l vist.

Tiptronic'ul ei ole õlivahetust ette nähtud - kast on hooldevaba ja mina isiklikult ei torgiks kah, sest olen näinud kaste, mis peale õlivahetust enam tööle ei hakka. Sõida seni kuni veel sõidab...

Tavalisel automaadil on õlivahetus iga 60 000km'i järel ja sellest tuleb kinni pidada!

Flameko Autohooldus.EE http://www.autohooldus.ee
Kasutatud ja uued varuosad http://www.autohooldus.ee/varuosad/ Imeodavad varuosad - http://www.autohooldus.ee/online
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
syo
huviline

Registreerunud 03.04.03
Kasutaja on eemal

postitati 07.08.06 08:57 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: juks11
Tsitaat:
Tsitaat:

Kõike paremat!

Kiro

Tiptronic'ul ei ole õlivahetust ette nähtud - kast on hooldevaba ja mina isiklikult ei torgiks kah, sest olen näinud kaste, mis peale õlivahetust enam tööle ei hakka. Sõida seni kuni veel sõidab...

Tavalisel automaadil on õlivahetus iga 60 000km'i järel ja sellest tuleb kinni pidada!

ok mina ka targem:D

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
Kiro
huviline

Registreerunud 12.06.04
Kasutaja on eemal

Auto: Audi a6 (c5) 1.9

postitati 07.08.06 08:58 Tsiteeri

selge! aga kaua tiptronic tavaliselt vastu peab(km) siis tean arvestada millal süsteem piki taevast lendab :D . Ei teadnudki et tiptronic hooldevaba on ;)

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi
V200
huviline

Registreerunud 11.09.04
Kasutaja on eemal

Auto: A6 2,6 Q, A4 1,8 T Multitronic, A4 1,8 TQ Avant Tiptronic, S4 3,0 TQ S tronic, Tesla S 85 kWh

postitati 07.08.06 13:50 Tsiteeri

Kuidas Multitronic kastiga on? Kas sellel peab õli vahetama ja kui peab, siis millal?

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U
Jann
huviline

Registreerunud 07.08.05
Kasutaja on eemal

Auto: C7 Allroad BIT, ABARTH, BR 175.

postitati 08.08.06 09:11 Tsiteeri

Näit . A6 96a. automaatkasti läheb Dexron 2 õli ja mahub seda 2,7 liitrit.Nii ütleb autodata.Endalgi vahetus ees,sai uuritud.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
syo
huviline

Registreerunud 03.04.03
Kasutaja on eemal

postitati 08.08.06 11:44 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Jann
Näit . A6 96a. automaatkasti läheb Dexron 2 õli ja mahub seda 2,7 liitrit.Nii ütleb autodata.Endalgi vahetus ees,sai uuritud.

aga meil peks ju sama kast olema? ja minule öeldi t 4,5 l???

andres
huviline

Registreerunud 22.01.03
Kasutaja on eemal

Auto: Superb, 1,5 TSI, 110 Kw

postitati 08.08.06 12:45 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: V200
Kuidas Multitronic kastiga on? Kas sellel peab õli vahetama ja kui peab, siis millal?

Multitronicul on ka välp 60 k, aga õli osas - minu teada mingi Audi oma spets. õli.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Jann
huviline

Registreerunud 07.08.05
Kasutaja on eemal

postitati 08.08.06 14:30 Tsiteeri

Tsitaat:
Tsitaat:

Lisaks veel seda ,et aut. kasti õlifiltri hind on www.autoosad.ee andmetel 180 krooni.
Ma arvan , et Autodata andmeid võib uskuda vist:P

syo
huviline

Registreerunud 03.04.03
Kasutaja on eemal

postitati 09.08.06 16:20 Tsiteeri

Tsitaat:
Tsitaat:
Tsitaat:

Lisaks veel seda ,et aut. kasti õlifiltri hind on www.autoosad.ee andmetel 180 krooni.
Ma arvan , et Autodata andmeid võib uskuda vist:P

ja endale paned siis sealt ostetud filtri? hinnad on nii erinevad ja ei tea mida kuhu siis panna. aave annab hinnaks 500.- salome 500.- autoosad.ee 180.- ja reval 1076.- no ma ei tea mida siis panna? ja õli siis tellida 3 liitrit? sest isegi ju ei tea täpselt palju sinna turbiini sisse jääb???

raske:D

Jann
huviline

Registreerunud 07.08.05
Kasutaja on eemal

postitati 09.08.06 18:36 Tsiteeri

Ma pole küll kindel , et ma neid odavamaid panen aga alati on kasulik ju teada võimalikke hindu.Kui näit. filtri tootja on sama aga hinnavahe on 3-e kordne siis pole see normaalne.
Eks teeb ära, siis näha on kas Autodata valetab või mitte.

kama2
huviline

Registreerunud 24.08.03
Kasutaja on eemal

postitati 09.08.06 18:54 Tsiteeri

Ei maksa alati Autodata-t uskuda. Enda autol on ZFHP18FLE (CRD)
kast all (auto A6 1995a.). Autodata järgi on jah Dexron 2 (punane) ja 2,75 l. ELSAWin (VAG-i enda proge) järgi aga kollane:
"Use only ATF with the part no. G 052 162 A. (colour: clear/yellow). Do not use any additives!", ja kui DIA-s lasin vahetada siis läks mitte 2,75 l. vaid 4.
Kokku siis läks maksma 1600 EEK-i

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
syo
huviline

Registreerunud 03.04.03
Kasutaja on eemal

postitati 09.08.06 19:24 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: kama2
Ei maksa alati Autodata-t uskuda. Enda autol on ZFHP18FLE (CRD)
kast all (auto A6 1995a.). Autodata järgi on jah Dexron 2 (punane) ja 2,75 l. ELSAWin (VAG-i enda proge) järgi aga kollane:
"Use only ATF with the part no. G 052 162 A. (colour: clear/yellow). Do not use any additives!", ja kui DIA-s lasin vahetada siis läks mitte 2,75 l. vaid 4.
Kokku siis läks maksma 1600 EEK-i

Ja mis filter sulle pandi?
Et siis mõtekam oleks vaadata enne kasti koodi ?
Kas VIN koodi järgi ei saa seda kuidagi võtta välja mis kast mul on või mis sinn sisse panna?

Pole ikka nii lihtne "teen ise kodus põlveotsas"

kama2
huviline

Registreerunud 24.08.03
Kasutaja on eemal

postitati 09.08.06 20:07 Tsiteeri

Tsitaat:

Ja mis filter sulle pandi?
Et siis mõtekam oleks vaadata enne kasti koodi ?
Kas VIN koodi järgi ei saa seda kuidagi võtta välja mis kast mul on või mis sinn sisse panna?

Pole ikka nii lihtne "teen ise kodus põlveotsas"

viska VIN kood priivasse siis saan vaadata, filtri silmaga nägin, kuid mis ta täpselt on ei tea. Tavaline, mis enamiketel kastidel (A6 C4) on. Õli hind oli DIA-s 220 EEK liiter, pluss töö ja filter. Kui Sul on A6 C4 4-käiguline kast, siis DIA-s on kõik kohapeal olemas. Arvestama peab sellega, et DIA vahetab automaatkästi õlid ainult teisipäeviti.
Algul tahtsin ise vahetada, kuid Favora õlikeskuses küsisid sama õli eest 280 EEK liiter. Nii et õli - 280 eek/l x 4 = 1120 eek, ja veel filter otsa, siis vaatasin, et kergem lasta vahetada.

karolin25
huviline

Registreerunud 15.11.02
Kasutaja on eemal

Auto: Audi 90 Quattro; Audi A6 Quattro 2,5 Tdi 132 kW

postitati 10.08.06 07:08 Tsiteeri

Endalgi tiptronic ja hakkab lähenema 120 000 km hooldus. Aga kas siis vahetada käigukasti õli või mitte (arvamused ju ristivastupid)?

tarmo
klubiliige

Registreerunud 05.01.03
Kasutaja on eemal

postitati 10.08.06 07:28 Tsiteeri

to karolin
loe kolmandat postitust

Gr
huviline

Registreerunud 04.07.05
Kasutaja on eemal

postitati 10.08.06 08:20 Tsiteeri

Tiptronicul vaja ka õli vahetada(200 000 saab vist vabalt vahetamata sõita). Forssis on selle hinnaks ~1500(õli, filter, tihend, vahetus).

ash
huviline

Registreerunud 28.10.02
Kasutaja on eemal

Auto: typ85 CQ '87

postitati 10.08.06 08:44 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: juks11
Tsitaat:
Tsitaat:

Kõike paremat!

Kiro

Võibolla ma olen loll aga võibolla mitte, aga tsiteeriks ühte targa mehe sõnu kes ütles just nii: "ütle mulle üks kast mis peaks vana õlisodiga ilma vahetamata ja juurdelisamata vastu pidama 300 000 km??" Kindlasti peavad. Ärge vahetage muidugi õli, siis on hea pärast 50 kilo eest uus kast osta :) Ma ei tea küll kus paljudel kastidel õlid vahetatud, et nad ei tööta. Aga see "hooldevaba" asi nii keerulise süsteemipuhul maksab kallilt kätte. Seepärast kurdetaksegi et A8-l ntks nõrk kast. Muidugi on, kui metall kuivalt metalli ühel hetkel hõõrub oma pigi sees. Minul on igaljuhul Aava juures tiptronicu õli vahetatud, ise olen rahul ja kindlasti võtan tulevikus seda teed uuesti ette. Lihtsalt kummaline miks Reval (ja ehk siis kõik audi esindused ?) pole ette näinud õlivahetust ? See on ebaloogiline et metall peab vastu pidama ilma puhta õlita ja juurde lisamata. Muidu võib oodata teid varsti samasugune üllatus kui mu kuubiku tagadiffris, kus lätlasenärakas ei teadnudki vist, et ka sinna õli käib ja leiti 50 grammi musta tökatit seest...
IMO õlid on auto kastides, diffrites ja mootoris üldse kõige tähtsamad asjad, nagu puhas veri inimesel.
P.S! Mittetöötavatest kastidest: Vb need kastid ei töödanud enam hiljem seetõttu et keegi oli vale õli sisse kallanud ?

Ahjaa, ei taha tüli norida, aga kui ehk teadjamad oskavad ka öelda miks siis EI tohiks õli vahetada ? Sellest põhjusest ilmselgelt ei piisa et "hiljem äkki ei tööta". Huvitabki just, miks ei töööta, mis teeb uus ja õige õli halba ? Samahea siis et ärme vaheta üldse millegi õlisid ? Ehk seletate lollile... usun et teisi samade mõtetega on siin veelgi... Ja palun mitte ka korrutada et "lihtsalt pole ette nähtud" seda me juba teame nagunii....

saviants
huviline

Registreerunud 22.10.04
Kasutaja on eemal

postitati 10.08.06 10:27 Tsiteeri

ash-iga sama meelt, see "igikestev" õlijutt on bulshit..
kaldun arvama, et oleks keegi mul aasta tagasi ütelnud, et kulla mees, teeks kastis ka väikse õlivahetuse, oleks ma hetkel ~ 30 tuh. eegu võrra rikkam... lihtsalt poleks vaja olnud uut turbiini panna.

juks11
huviline

Registreerunud 26.09.02
Kasutaja on eemal

postitati 10.08.06 10:35 Tsiteeri

Esiteks Reval ei määra mitte ühtegi asja, kõik normid panevad paikka Audi tehase "targad"!!!

Kui õieti mäletan, siis kast mingil põhjusel ei võtnud enam õlirõhku üles ja seda olen näinud Revalis juhtuma ning mitmelgi korral.

See on selline teema kus ma ei julge midagi soovitada, ütlesin vaid, et mina enda autol ei vahetaks, kui läheb siis läheb...

Kasutatud ja uued varuosad http://www.autohooldus.ee/varuosad/ Imeodavad varuosad - http://www.autohooldus.ee/online
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
auditibi
huviline

Registreerunud 31.07.05
Kasutaja on eemal

Auto: audi a4

postitati 10.08.06 10:36 Tsiteeri

siit siis ka veel üks küsimus kas keegi ka forsis on vahetada lasknud käigukasti õli? nimelt automaadi oma a4 96 aasta. ma panin sinna aja kinni ja esimest korda elus teen seda :D on teil kogemusi?

juks11
huviline

Registreerunud 26.09.02
Kasutaja on eemal

postitati 10.08.06 10:42 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: auditibi
siit siis ka veel üks küsimus kas keegi ka forsis on vahetada lasknud käigukasti õli? nimelt automaadi oma a4 96 aasta. ma panin sinna aja kinni ja esimest korda elus teen seda :D on teil kogemusi?

Võid rahulikult neid usaldada!

ivar80
huviline

Registreerunud 22.11.05
Kasutaja on eemal

Auto: A90 B3 2,3, Seat Altea XL 2,0TDI DSG

postitati 10.08.06 11:34 Tsiteeri

Kes inglise keelt väheke oskab võib selle teema kohta siit juurde lugeda: http://forums.vwvortex.com/zerothread?id=1064342

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
saviants
huviline

Registreerunud 22.10.04
Kasutaja on eemal

postitati 10.08.06 13:33 Tsiteeri

see oli küll asjalik link.... eriti armsad olid need "siilikesed" magneti küljes..eks nüüd igaüks otsustab ise, kas
tasub õli vahetada või ei..

Lehekülgi:  1  2
Tee uus teema

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 20]
[PHP: 49.9% - SQL: 50.1%]