zimmu
huviline
Registreerunud 02.11.04
Kasutaja on eemal
Auto: audi 80 B4
|
|
postitati 27.07.06 06:15
|
|
|
K. Piduriklotside ja ketaste vahetuse tagajärg
Vahetasin autol esipiduri kettad ja klotsid ära, ja nüüd olen sõitnud ligi 1 kuu ja auto hakkab pidurdades vibreerima. Tundub nagu oleksid kettad
lopergused, kuid kuidagi nagu liiga ruttu on nad loperguseks läinud. on sellele mingi seletus?
|
|
|
|
exess
klubiliige
Registreerunud 28.05.06
Kasutaja on eemal
Auto: A4 1,8 sedaan 96a & Toyota Corolla 17a
|
|
postitati 27.07.06 06:53
|
|
|
Saastad kettad äkki?
Tavaliselt võib ketas kõveraks minna siis,kui ketas kuum ja lombist läbi sõita aga praegu ei ole vist eriti lompe leida kuskil,nii et teeks pakkumise
ikkagi saastade ketaste peale
|
Pisike punane putukas
|
|
|
|
|
tarmo
klubiliige
Registreerunud 05.01.03
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 27.07.06 07:08
|
|
|
kui kettad ja klotsid korraga vahetada, siis võib juhtuda, et klotsid on koguaeg vastu ketast, ja seega lähevad sõites kuumaks kätte. ja kui pidevalt
ja palju kuuma anda ketastele, siis võivad kõveraks kiskuda.
sa viska pilk ketastele peale, kui kettad kõvasti kuuma saanud, siis peaks ideeliselt olema seda näha, ehk siis ketas kas sinakas või
vikerkaarevärviline.
|
|
|
|
jan-kos
huviline
Registreerunud 23.04.03
Kasutaja on eemal
Auto: A100TDIC4 oilexpress ja pargimaastur
|
|
postitati 27.07.06 07:31
|
|
|
Tihtipeale on uued "kettad ja klotsid" vahetuse tagajärjel asi nii tihe et läheb kuumaks ja tagajärg on see et keerab kettad kõveraks.
|
|
|
|
|
|
Black
klubiliige
Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal
Auto: Q7
|
|
postitati 27.07.06 07:44
|
|
|
| Tsitaat: | Algselt postitas: jan-kos
Tihtipeale on uued "kettad ja klotsid" vahetuse tagajärjel asi nii tihe et läheb kuumaks ja tagajärg on see et keerab kettad kõveraks.
|
No krt, siis peaks ju äsja poest välja veerenud autode kettad kõik kohe kõverad olema...
Pigem asi selles, et koos klotside-ketaste vahetusega oleks võinud supportitesse ka remontkomplekti panna.
|
|
|
|
jan-kos
huviline
Registreerunud 23.04.03
Kasutaja on eemal
Auto: A100TDIC4 oilexpress ja pargimaastur
|
|
postitati 27.07.06 07:47
|
|
|
Vahetasin ühel B4 kettad koos klotsidega ja asi oli nii tihe, et ei jäänud muud üle kui klotsid liivapaberil õhemaks nühkida.Tegu oli just
esimestega.Kokkupanemisel küll ei saanud aru et ta nüüd "nii väga" tihe oleks olnud, aga mõnisada meetrit sõitu ja pidurikettad kärssasid.
|
|
|
|
|
|
zimmu
huviline
Registreerunud 02.11.04
Kasutaja on eemal
Auto: audi 80 B4
|
|
postitati 31.07.06 18:13
|
|
|
ei klotsid ei olnud vastu ketast sest käsitsi sai ilusasti ratast liigutada. Kuulsin kuskilt et kui pidi saast piduri ketta ja supordi vahele jääma
siis pidi lõpuks ka vibama hakkama. kontrollisin siis nüüd täna ühe poole üle ja ei märganud küll nüüd erilist soppa vahel olema kui kindluse mõttes
käisin terasharjaga üle. Sõites nagu ei muutunud küll oluliselt midagi- ikka viskab.
|
|
|
|
Teder
huviline
Registreerunud 05.01.03
Kasutaja on eemal
Auto: Kia Sportage
|
|
postitati 31.07.06 18:55
|
|
|
Lasin endal kah kettad õhtale 7 kuuga. Põhjuseks esipiduritel kolvid(arvan), mis on roostes(kolvil roostetõpikesed) ja ei liigu tagasi. Vahepeal
sõites on tunda, et pidurid poovad rõvedalt, autol ei ole jaksu edasi liikuda ja kütusekulu suur. Ka oli läbi peapump, mis vajus läbi(varem). Huvitav
on see, et vahest jääb pidur peale vahest mitte. sõites pikemaid vahemaid lasen vahest lihtsalt autol veereda teeäärde ja katsun velgi. Vahest on nad
ikka julmalt kuumad(mõlemad) ühekorra ka suitsema läinud, samas vahest aint leiged. selle tulemusena, et ei ole viitsind neid kettaid ja kolbe
vahetada on vist rattalaager kah otsas, kahiseb. Huvitav on see, et rool ei kisu. Pidurdades kui kettad kuumad ei suuda autot hästi pidurdada, sõida
kellegeli otsa. Ketas nagu libiseks klotside vahelt läbi. Vasak esimene vahest ka lihtsalt viliseb, käib närvidele, kui pidurit vajutada tekib kuskil
10 s vaikus, kuid kaua võib nii mõtetult pidurit tallata.Kuskil midagi vahel pole ja klotsid ei loksu. Samas suutsin ühed klotsid läbi uhada 6 kuuga.
Klotsi paksus kuskil 1 mm. sisemistel. Praegused kettad ei kulu kohe üldse. Olen liugurid või mis iganes asjad piduritel lahtivõtnud. Kõik nagu
liiguks. Kas tõesti on need kettad ja klotsid nii sitad. Kas peaks ostma kettad ja klotsid koos ühelt firmalt. Kettapind ei ole sooneline kuid on
laiguti sinakaslilla. Sõites kuskil 100km/h tekkib selline rõve vibra. Pidurit vajutades piduripedaal ei mängi. Kas ketastel on siis mingi karastatud
pind? Üritan hankida nati kallimaid kettaid ja klotse vaatame mis siis saab, Kas keegi teab , kust saaks ka Girlingi pidurite remontkomplekti. Elcats
annab midagi kuid kolbe vist remontkomplektis ei ole, et siis vist tuleb osta uus support. Olen nüüd risustanud zimmu teemat kuid loodan, et ta ei
pahanda kui otsin tema postituses oma probleemile lahendust. Antud sittade piduritega sain läbi ka ülevaatuselt, kus väideti et pidurid töötavad
hästi.
|
|
|
|
impa
huviline
Registreerunud 23.07.05
Kasutaja on eemal
Auto: A6 Avant 2,8 98a.
|
|
postitati 03.08.06 07:44
|
|
|
Mul on kah miski jama. Aeglasemal kiirusel on kuulda kui aken lahti kuidas ratas nagu sahiseb.... sahh sahh sahh sahh. Kas see on rattalaager? Sest
kui ketas kõver oleks, siis annaks pedaalist ka tunda kui pidurdada ju.. ?
Edit: Ja muide mul oli kah hiljuti selline kaki, et saabusin sihtkohta ja selline kärsakas ja suits oli üleval et kuku pikali. Pidurid siis... Peksin
nats neid lahti.. siiani ok. Ptui ptui ptui
|
|
|
|
Darkdog
huviline
Registreerunud 20.03.06
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A6
|
|
postitati 04.09.06 06:12
|
|
|
| Tsitaat: | Algselt postitas: impa
Mul on kah miski jama. Aeglasemal kiirusel on kuulda kui aken lahti kuidas ratas nagu sahiseb.... sahh sahh sahh sahh. Kas see on rattalaager? Sest
kui ketas kõver oleks, siis annaks pedaalist ka tunda kui pidurdada ju.. ?
Edit: Ja muide mul oli kah hiljuti selline kaki, et saabusin sihtkohta ja selline kärsakas ja suits oli üleval et kuku pikali. Pidurid siis... Peksin
nats neid lahti.. siiani ok. Ptui ptui ptui |
Mul sama jama. Uurisin ja leidsin, et piduriklots käib kohati vastu ketast, sah,sah,sah. Klotsid maha, supordid üle uurida ja vb liivapaberiga paar
milli klotsidelt maha, siis peaks lahti saama.
|
|
|
|
forsin
huviline
Registreerunud 01.07.04
Kasutaja on eemal
Auto: S6T, S6TD, Golf TDi 200hp, Multivan
|
|
postitati 04.09.06 17:19
|
|
|
| Tsitaat: | Algselt postitas: zimmu
Vahetasin autol esipiduri kettad ja klotsid ära, ja nüüd olen sõitnud ligi 1 kuu ja auto hakkab pidurdades vibreerima. Tundub nagu oleksid kettad
lopergused, kuid kuidagi nagu liiga ruttu on nad loperguseks läinud. on sellele mingi seletus? |
Vahetasid kettad ja klotsid,
aga hooldamatta jätsid piduri sadulad.
Kas te olete kuulnud et piduri vedelikku peab iga kahe aasta tagalt vahetama !!!
siis ei teki seda et kolb ei lähe tagasi.
Sest piduri vedelik on keemiliselt CH kooslus, ja kui piduri vedelik puutub kokku õhuga imeb ta endasse hapniku ja rikastub H2O -ks ja see vesi jõuab
sadulasse ja varsti on see kolvi taga juba roosteks muundunud ja kolb ei liigu tagasi.
Hooldades sadulat tõuka kindlalt kolvist vana vedelik välja auk alla poole (saast välja) lisaks hoolda pulgad ja augud mille peal sadul liigub ja
puhasta määri klotsi otsa liikumis sooned.
Fordi puhul on võimalik osta (kivi klottse ???) klotsid mis ei kulu vaid võtavad peale kõva kihi,
tulemuseks ei pidurda ja põletavad ventileeritavad kettad katki (vahe pastid praoga murdunud) tulemuseks jõnkslik pidur,
Ma ei tea kas audi B varuosad müüvad ka neid klotse
aga oletan et müüvad.
|
|
|
|
jokker
huviline
Registreerunud 10.07.05
Kasutaja on eemal
Auto: A6 '96 ABK
|
|
postitati 05.09.06 13:15
|
|
|
| Tsitaat: |
Mul sama jama.Uurisin ja leidsin et piduriklots käib kohati vastu ketast,sah,sah,sah. Klotsid maha,supordid üle uurida ja vb liivapaberiga paar milli
klotsidelt maha,siis peaks lahti saama. |
piduri ketta kaitse plekk võib vastu käia
|
|
|
|
Tegelane5
huviline
Registreerunud 26.09.05
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 15.09.06 16:36
|
|
|
Forsini jutt õige.
Minul jäid ka pidurid natuke peale, aga ennem sain jaole kui kettad läksid. Mul roostetasid klotsid sadulasse kinni.
|
|
|
|
|
|
Tuiks
huviline
Registreerunud 16.11.04
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 15.09.06 16:40
|
|
|
Pole ka välistatud,et miski muu seal esisillas peale piduritega seonduva läbi pole,näiteks rooliots.Lase kogu sild üle vaadata kusagil töökojas või
kui võimalus tõstukit kasutada,käi ise kõik sõlmed ja puksid üle.
|
|
|
|
Tuiks
huviline
Registreerunud 16.11.04
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 15.09.06 16:42
|
|
|
Pole ka välistatud,et miski muu seal esisillas peale piduritega seonduva läbi pole,näiteks rooliots.Lase kogu sild üle vaadata kusagil töökojas või
kui võimalus tõstukit kasutada,käi ise kõik sõlmed ja puksid üle.
|
|
|
|