laur
huviline
Registreerunud 14.09.03
Kasutaja on eemal
Auto: A7 3.0 TFSI
|
|
postitati 23.07.06 21:16
|
|
|
Multitronic annab otsad?
Räägiti mulle täna õudusjutte multitronic käigukastist, et kipuvad 180k läbisõiduga juba katki minema jne.
Muretsen sellepärast, et endalgi 2003 aasta A6 2.4 mootoriga ja multitronic käigukastiga. Nimelt olen täheldanud, et vahel rahulikult kohapealt minnes
hakkab nagu kakkuma, tõmblema imelikult. Ning vahest kui gaasi lisan veits vahetab käigu madalamaks nõksuga, mida ta teha ei tohiks tegelikult.
Peale selle, kui käik parkingu pealt sisse panna, siis vahest teeb ka tuntava nõksu. Seda ei tohiks ka ju multitronic käigukastiga olla.
Et kas on oht et kast hakkab vaikselt otsad andma? Mida veel peaks ma jälgima? Läbisõit on preagu 118k.
Ning kuidas mõjuvad kiirendused ja sportlikum sõidustiil sellele käigukastile? Näiteks lennuväljal kiirendamine maksimumini, kas see mõjub halvasti
kastile või mitte?
|
|
|
|
syo
huviline
Registreerunud 03.04.03
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A6 3,0 Q 2006
|
|
postitati 24.07.06 07:11
|
|
|
| Tsitaat: | Algselt postitas: laur
Räägiti mulle täna õudusjutte multitronic käigukastist, et kipuvad 180k läbisõiduga juba katki minema jne.
Muretsen sellepärast, et endalgi 2003 aasta A6 2.4 mootoriga ja multitronic käigukastiga. Nimelt olen täheldanud, et vahel rahulikult kohapealt minnes
hakkab nagu kakkuma, tõmblema imelikult. Ning vahest kui gaasi lisan veits vahetab käigu madalamaks nõksuga, mida ta teha ei tohiks tegelikult.
Peale selle, kui käik parkingu pealt sisse panna, siis vahest teeb ka tuntava nõksu. Seda ei tohiks ka ju multitronic käigukastiga olla.
Et kas on oht et kast hakkab vaikselt otsad andma? Mida veel peaks ma jälgima? Läbisõit on preagu 118k.
Ning kuidas mõjuvad kiirendused ja sportlikum sõidustiil sellele käigukastile? Näiteks lennuväljal kiirendamine maksimumini, kas see mõjub halvasti
kastile või mitte? |
nii palju kui mina tean tasuks KINDLASTI õli alguseks ära vahetada ja ka filter. Ja panna kindlasti originnal õli. Proovi äkki läheb paremaks.
|
|
|
|
|
|
andres
huviline
Registreerunud 22.01.03
Kasutaja on eemal
Auto: Superb, 1,5 TSI, 110 Kw
|
|
postitati 24.07.06 14:27
|
|
|
Näidake postitust, kus Multitronicut ka kiidetakse, st et:
eesti on neid suht vähe (kui võrrelda tavaliste AT kastidega), aga probleeme on nendest kuulda rohkem, kui AT kastide kohta, kahjuks. Ise sellist
aastakese pidanud - ka vigane isend oli.
|
|
|
|
laur
huviline
Registreerunud 14.09.03
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 24.07.06 15:06
|
|
|
No kui ta korras oleks, sis oleks päris mõnus. Suhteliselt sujuv on sellega sõita ikka.
Aga kui hulluks asi võib minna? Et ma lõpuks üldse sellega liigelda ei saa? Või lihtsalt hakkab nii kakkuma ja vähe ebamugav?
Kuulsin et võib hakata ka valel ajal käiku vahetama, see oleks küll veits paha juba.
|
|
|
|
jass
huviline
Registreerunud 24.02.05
Kasutaja on eemal
Auto: A4 B6 1,8TQ & A6 2,8 & BMW 525
|
|
postitati 24.07.06 15:32
|
|
|
| Tsitaat: | Algselt postitas: laur
Kuulsin et võib hakata ka valel ajal käiku vahetama, see oleks küll veits paha juba. |
No jah, eks usu muidugi nende juttu, kes isegi seda ei tea, et Multitronicul polegi käike. Tegemist sujuvalt muutuva ülekandega, mis sõidu nii mõnusaks ja kütusekulu väikseks teebki.
Suure momendiga diislid ehk lõhuvad käigukaste rohkem, mina tean kolme bensiinimootoriga ja Multitronicuga autot, nendel pole kastiga probleeme olnud.
|
|
|
|
laur
huviline
Registreerunud 14.09.03
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 24.07.06 15:34
|
|
|
Jah, lugesin ise ka selle kohta. Variaatoriga, mingi kummilindi süsteem oli seal. Aga millest siis tuleb see, et vahel ta järsku kõrgematele pööretele
viskab? :S
|
|
|
|
jass
huviline
Registreerunud 24.02.05
Kasutaja on eemal
Auto: A4 B6 1,8TQ & A6 2,8 & BMW 525
|
|
postitati 24.07.06 15:46
|
|
|
Minu teada on seal kett ikka. Pöörded viskab kõrgemale siis, kui suuremat võimsust on vaja. Järsku gaasi lisades lähevad pöörded jah üsna järsult
üles.
Samas ma pole linnas sõites pöördeid eriti üle 2000 saanud. Aga foori all sellegipoolest keegi naljalt järele ei jõua. 
|
|
|
|
laur
huviline
Registreerunud 14.09.03
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 24.07.06 16:09
|
|
|
My bad, kett on jah. Ok siis maitea millest see olla võis. Seda on üsna arva juhtunud ka, aga tookord oli nõksuga kohe, mite lihtsalt pöörded laes,
see on teine asi.
Aga no se rahustas vähe maha. Nii hull vist ikka ei ole see lugu.
|
|
|
|
A4TQ
klubiliige
Registreerunud 24.07.03
Kasutaja on eemal
Auto: SQ7, 911
|
|
postitati 24.07.06 17:17
|
|
|
Asi ei pruugi üldse nii hull olla.Kui auto käigu sisse lülitades nõksu teeb või probleem olla üldse käikukasti patjadas.
|
|
|
|
kama2
huviline
Registreerunud 24.08.03
Kasutaja on eemal
|
|
laur
huviline
Registreerunud 14.09.03
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 24.07.06 18:53
|
|
|
Just seda ma vaatasin Aga ei suurendanud pilti ja paistis nagu oleks see
mingi lint mitte kett.
Aga jah, infot selle kasti kohta on seal küll.
| Tsitaat: | Algselt postitas: A4TQ
Asi ei pruugi üldse nii hull olla.Kui auto käigu sisse lülitades nõksu teeb või probleem olla üldse käikukasti patjadas.
|
Ok, tänud vastuse eest. Uurin asja, vast ei ole jah nii hull lugu.
|
|
|
|
andres
huviline
Registreerunud 22.01.03
Kasutaja on eemal
Auto: Superb, 1,5 TSI, 110 Kw
|
|
postitati 26.07.06 13:39
|
|
|
Üks võimalus on ka Revalis kast uuesti "õpetada". Üks A4 sai nii oma kasti normaalselt tööle. Maksis mingi 800.- raha umbes aasta tagasi.
Mina olen väga umbusklik selle kasti suhtes, kuigi jah, 2002 aasta 2.5 TDI (töökaaslase auto) töötab see kast ideaalselt.
|
|
|
|