Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema
Autor:
Pealkiri: Mootori remont !!! (arvamused ja hinnad) (Vastuseid: 24 | Vaatamisi: 5041)
ultra2005
huviline

Registreerunud 16.05.06
Kasutaja on eemal

Auto: Audi 100 C4 Avant (1992.a) 2,0 85 Kw AAD/AXP - Manual + AUDI A6 C5 Avant (1998.a) 1,8T 110Kw AEB/DHW - Manual

postitati 28.06.06 16:41 Tsiteeri
Mootori remont !!! (arvamused ja hinnad)

Niisiis sai siin mingi aeg kirjutatud enda auto mootorist. Sellest samast millel 3 püti saale lendas. Koos sellega hävis üks keps ning väntvõll oli niigi viimase piirini kulunud et seda polnud enam mõtet taastada. Palju pakkusid siin välja variandi et osta omale uus mootor romulast-tuleb odavam. Siinkohal küsiks vastu et kust sina tead mis seal veel läbi on. Võib olla sõidad mingi 50 000 läbi või isegi vähem ja on see ka õhtal. Olen seda meelt et kui ma tean mis on tehtud ja vahetatud siis ma olen kindel et asi toimib ning probleeme pole. Kuna mootor on auto süda siis sellele peab rõhku panema ega mitte poolpiduste asjadega jännata. Niisiis käsil on kap remont. Jäävad tegematta vaid kolvide vahetus sest need on ok. Samas jääb siis tegematta ka silidnripesade puurimine kuna need on ka ok. Ja nüüd siis detailid mis lähevad vahetusse kui tahad oma mootorit heaks saada.

1)Klapisääre tihendid
2)Klapisääre juhtpuksid
3)Klapikambrikaane tihend
4)Nukkvõlli tihend
5)Üks tihend oli veel mis mulle hetkel ei meenu.
----------------------------- 800 eek läks maksma ----------------------

Ja ülejäänud stuff.

1)Romulast korralik väntvõll esimese remondi jaoks (Terve alumine ots) - 1000 eek
2)Keps mis aia taha läks - 500
3)Kolvirõngad 82,5 Mõõdus - 1118 eek
4)Plokikaane tihend - 260 eek
5)Hammasrihm - 139 eek
6)Pinguti Hammasrihmale - 500 eek
7)Mootoripadjad (2tk) 730 eek
8)Karteri põhja tihend - 65 eek

Hetkel jätsin välja saaled ... nii kepsusaalede komplekt kui ka raamisaalede komplekt mis veel tulemas on. Vändakaela lihv. Aga ma vähemalt tean et selle raha eest saan enda kasutusse tõesti hea mootori mitte mingi jama millest mul aimugi pole kaua ta sõidab :)

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Skype Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
laur4
huviline

Registreerunud 13.05.03
Kasutaja on eemal

Auto: A90Q, P944, UAZ469

postitati 28.06.06 17:41 Tsiteeri

Kui tahad oma autoga veel kaua sõita, siis on selline remont igati mõistlik. Aga kirjuta ka, kuskohast jupid ostsid ja eelkõige mootor millele need lähevad.
Siis selline küsimus, et kas nii odav plokikaane tihend natuke kahtlane ei ole?
Ja nimekirjas ei näinud veepumpa, väntvõlli esimest ja tagumist simmerlingi ning küünlaid koos juurdekuuluvaga. Kas neid ei vahetagi?
Lisaks, kui selline töö juba ees, vaata ka sidur üle. Kui katted natukenegi rohkem kulunud lase uued panna. Siis selle osaga ka tükiks ajaks rahu majas.
Ja tehtavate tööde hulka peaks kirjutama ka veel plokikaane lihvimise (see rohkem igaks juhuks) ning klapi juhtpukside vahetuse ning klapipesade taastamise. Klapid vist jäävad vanad?

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U
ultra2005
huviline

Registreerunud 16.05.06
Kasutaja on eemal

Auto: Audi 100 C4 Avant (1992.a) 2,0 85 Kw AAD/AXP - Manual + AUDI A6 C5 Avant (1998.a) 1,8T 110Kw AEB/DHW - Manual

postitati 28.06.06 18:00 Tsiteeri

sorry Plokikaane tihend oli koos käivega 307eek ja lihvimine on plaanis siiski. Enamus juppe on ostetud Forssist kuid osad ka viljandis asuvast Abovost. Muud osad olid igati korralikud. Üle vaadatud. Jäid just listi need mis mainisin kuigi lihv tuleb kindlasti plokikaanele. Igatahes asjalikum kui hakatavana mootorit ostma. Siis on lõpuks 2 remonti vajavat mootorit kaelas :P

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Skype Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
laur4
huviline

Registreerunud 13.05.03
Kasutaja on eemal

postitati 28.06.06 18:27 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: ultra2005
Muud osad olid igati korralikud. Üle vaadatud.

Simmerlingide seisukorda silma järgi hinnata ei saa. Kui juba lahti ja selline töö, siis ainuvõimalik variant on kõik uued panna. Ja need osta korraliku firma omad. Veepumbaga suht sama (kui just ei ole kindlalt teada, et hiljuti vahetatud).
Mõned aastad tagasi tegin ka oma autol samasuguse töö ära. Justnimelt samasuguse, sest kolvid-klapid jätsin vanad ja rõngad-juhtpuksid läksid vahetusse. Loomulikult kõik muud asjad ümbertringi. Alguses oli küll arvet makstes hing kinni, kuid pärast polnud aastaid mitte mingit muret enam.

ultra2005
huviline

Registreerunud 16.05.06
Kasutaja on eemal

postitati 30.06.06 20:14 Tsiteeri

Hmmmz simmerlingid lähevad siis ka vahetusse. Küsimus selline veel et kas plokikaane uuesti kokku ladumisel kasutada vanu polte või ikke uusi ja mis need maksavad. Tundub et nüüd läheb siis mootor sama teed mis Laur4 oma :)

ve1ks
huviline

Registreerunud 23.02.04
Kasutaja on eemal

Auto: B4 Avant 2,6 V6

postitati 01.07.06 06:15 Tsiteeri

Tsitaat:
Hmmmz simmerlingid lähevad siis ka vahetusse. Küsimus selline veel et kas plokikaane uuesti kokku ladumisel kasutada vanu polte või ikke uusi ja mis need maksavad. Tundub et nüüd läheb siis mootor sama teed mis Laur4 oma :)

Siiani pandud kõik autod kokku tagasi vanade poltidega ja pole probleeme olnud, kuid kui võimalus on siis võid ka uued panna.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
Nobody
huviline

Registreerunud 27.07.05
Kasutaja on eemal

postitati 01.07.06 16:43 Tsiteeri

Küsiksin ise juurde, et kas teed antud töö ise koduses garaazis või lased mootori lahti võtta kuskil töökojas. Seljuhul maini, palju umbes läheb nende simmerite ja plokikaane remont maksma. Või kui ise teed, kas kasutad njuutonmeetriga võtmeid ka poltide pingutamiseks?

Endal vaja 1.8 4silindrilisel mootoril varsti mõned simmerid vahetada.

mootorratas 61'st aastast
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
ultra2005
huviline

Registreerunud 16.05.06
Kasutaja on eemal

postitati 01.07.06 16:49 Tsiteeri
Nuniih nüüd sain siis lõpuks ülevaatliku pildi asjadest mis vahetusse läksid....

1) Väntvõll (ilma lihvimatta, vedas originaalmõõdus saaled istuvad nagu tädile.Seega sain hea kauba)
2)1 Keps
3)Kepsusaaled
4)Raamisaaled
5)Nukvõlli simmerling
6)Väntvõlli simmerlingid
7)Kolvirõngad (4 kmpl)
8)Klapikambrikaane tihendid
9)Klapisääre juhtpuksid
10)Klapisääre tihendid
11)Plokikaane tihend
12)Plokikaane poldid
13)Hammasrihm
14)Pingutusrullik hammasrihmale
15)Küünlad
16)Karteri põhjakaane tihend
17)Mootori padjad (2tk)
18)Õli (Liqui Moly 10w40 Mos2)
19)Õlifilter
20)Roolivõimu õli
21)Jahutusvedelik

Selleks korraks nagu aitab ehk. Igatahes mõneti tegi üsna tigedaks aga mis teha.

Kõige enam ajab tigedaks see et nädal ennem seda kui see pauk käis lasin teeninduses vahetada kõik mahlad ära ... seega see kena Liqui Moly panka täis õli lendas pauguga vastu taevast ning ka jahutusvedelik mis polnud nagu üldse vana. Aga loodetavasti saab auto nüüd jooksma järgmiseks nädalalõpuks :) Hmmm uus Liqui Moly sisse. Muig seekord siis puhtasse mootorisse :)

http://0po.de/bilder/dw/Picture_Pool/252887.jpg

ve1ks
huviline

Registreerunud 23.02.04
Kasutaja on eemal

postitati 01.07.06 17:47 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Nobody
Küsiksin ise juurde, et kas teed antud töö ise koduses garaazis või lased mootori lahti võtta kuskil töökojas. Seljuhul maini, palju umbes läheb nende simmerite ja plokikaane remont maksma. Või kui ise teed, kas kasutad njuutonmeetriga võtmeid ka poltide pingutamiseks?

Endal vaja 1.8 4silindrilisel mootoril varsti mõned simmerid vahetada.

Mina ise remondin oma autod ja üpris koduses tingimuses. Loomulikult lähevad plokikaane poldid njuutonmeetriga kinni, kuid on ka keeratud ilma , tunde järgi ja pole ka midagi juhtunud ;)

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
ultra2005
huviline

Registreerunud 16.05.06
Kasutaja on eemal

postitati 02.07.06 02:53 Tsiteeri

A muide tglt kui vanad plokikaane poldi keermed on igati korralikud siis võiks ju tglt siiski ka neid kasutada. Ainult et veidi polti mõned millimeetrid lühemaks käiata et neid põhja puruks ei keeraks :)

ve1ks
huviline

Registreerunud 23.02.04
Kasutaja on eemal

postitati 02.07.06 06:44 Tsiteeri

Tsitaat:
A muide tglt kui vanad plokikaane poldi keermed on igati korralikud siis võiks ju tglt siiski ka neid kasutada. Ainult et veidi polti mõned millimeetrid lühemaks käiata et neid põhja puruks ei keeraks :)

Polt ei veni nii palju järele, et põhja kinni keeraks. Ta küll venib, kuid ei jõua põhja vaid läheb ennem puruks juba.

Teder
huviline

Registreerunud 05.01.03
Kasutaja on eemal

Auto: Kia Sportage

postitati 02.07.06 07:12 Tsiteeri

Tegin kah kunagi oma audile mootori remondi. Ma arvasin, et see on ikka odavam. Mootoriks 1,8 65 kw 4B. Mootori remont kokku läks 15000 kr. Lihvimised ja puurimised lasin teha juhkentali tänaval. Ülejäänud töö mida saab ise teha jäi kõik endale. Rahasumma oleneb ka sellest kui pedant sa oled. Mina mõtlesin ikka väga korralikult teha. Uued kolvid üks kallimaid osi 1500 kr tükk x4. kolvirõngad, saaled, väntvõlli lihvimine, klapijuhtpuksid, uued klapid, Kepsusõrmed, sääreklapitihendid, hüdratõukurid, nukirihm mootori puhastamine roostest ja värvimine, kõikvõimalikud simmerlingid, küünlad, küünlajuhtmed õhufiter, vaakumvoolikud, õlifiter õli (mille vahetad mingi 500 km pärast uuesti peale mootori remonti ära), ja lõpuks ennetad, et suu vaev vasta taevast ei lendaks vahetaks juba õlipumba ära, et ikka kestaks jne. Raha ikka läheb. Paljud on öelnud, et oled hull kui teed sellist mootori remonti. Arvan et see 15000 on asja ette läinud. olen sõitunud erinevate 1,8 mootoritega kuid minu autol on see minek ikka veidi parem. Mootori käib ikka hästi. Ka oli mul väike tagamõte. paigaldasin autole gaaasiseadme. Kui oled autoga plaaninud kaua sõita tasub see ehk ära. Ja üleüldse autoehitamine ei tasu ennast mitte kunagi ju ära. :D Mina soovitaksin panna ikkagi uued ploki poldid. Olen neid puruks ikka keeranud, uuesti lahtilammutamisel olen jagu saanud ka plokikaane tihendist. Need poldid pole ju nii hirmkallid. Kui teha siis korralikult või mitte üldse teha. Kui ostad vana mootori on lihtsam kuid seda võid teha mitte endale vaid müügiks. Võimalik et saad hea mootori kuid võid samuti vigase saada ja 10000 km pärast samuti laiali. pooldan ise ikkagi mootori remonti

ultra2005
huviline

Registreerunud 16.05.06
Kasutaja on eemal

postitati 02.07.06 14:27 Tsiteeri

hmmm. Ega jutu mõttel viga pole. Eelmine auto millega ma hetkel veel sõidan on Opel Vectra A . Samuti 1992 a mudel. Selle masina kiituseks võib pidada vastupidavat ja töökindlat mootorit. Kordagi pole ta mind veel teepeale jätnud kuid läinud on teisi osi. Puksid, sarniirid, rooliotsad, stabika varda puksid, kadikas , piduripump jne ... Eks sinnagi ole omajagu insvesteeritud aga ei kurda. Lihtsalt tahtsin endale pikemaks ajaks sellist suurt ning head masinat ja hammas ei hakanud muule kui Audi 100-le peale. Kahjuks läksin selle ostuga muidugi omajagu pekki. Mootori osas vähemalt. Muudest asjadest ei tea veel kahjuks midagi kuna sain taga ainlt 2 nädalat sõita. Sõber ostis endale 40 00 eest 2,6-se audi b4-ja. Esimene kurb avastus mis teda peale ostu tabas oli see, et koju jõudes käis karteri kaitse konarlikul teel vasta maad ning lähemal uurimisel selgus et vedrud olid standardist lühemaks lõigatud et sportlikku madalust saada. Ja siis läks ... vedrude vahetus ... ma ei mäleta mis veel aga talvel siis kui need käredad külmad olid, ja ta poodi minnes mootori tööle jättis ja tagasi tuli ,kees auto täiega. Juu siis tõmbas jahutusvedeliku jäässe. Ja peale seda keemist hakkas masin õli sööma ... nüüd kevadel läks jälle pappi kuna plokikaan oli vist veidi kõver just tänu sellele keema minemisele ja jälle teenindusele mingi 6 k läks. Kokku on nüüdseks saanud 40 000 ndesest B4-jast 70 000 ndene B4. Aga mina olen seda meelt et kui juba nii palju pappi oled välja käinud ja hävinud siis parem tee masin enda käe järgi endale sobivaks. Muig audi 100 on tglt üks hästi välja kukkunud mudel nii kere kui sisustuse poolest. Seda tasub enda jaoks teha :)

Tegelane5
huviline

Registreerunud 26.09.05
Kasutaja on eemal

postitati 02.07.06 18:15 Tsiteeri

See mootor sul vist r4 2,0? Plokikaane poldid tuleks sellepärast ära vahetada et muidu võib mõni väsinud polt pooleks minna. Ainult siis läheb polt "põhja" kui see keerme pesa puhastamata jätta minu meelest.
Aga mismoodi see kone otsad andis? Tuli ennem kolin sisse vmidagi?
Minu meelest 1,8 se mootori remo alla 15 tonni panna on ikka liig. Sellise rahaga vast saaks juba 1,6 turbo diisli või 1,9 tavadiisli kapotialla aretada ja seda juba tasuks enne remontida. Siis saaks säästuliikuri.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
ultra2005
huviline

Registreerunud 16.05.06
Kasutaja on eemal

postitati 03.07.06 17:28 Tsiteeri

Nu jah mul juba kogu nänn kokku aetud ... mingi 9,5 k läks kokku need jubinad. Otsustasin siiski uute poltide kasuks. Algul pidin perseli kukkuma ... 10 poldi eest küsiti yhes kohas 750 eek ... lagi hind ... hiljem aga sain korraliku partii tellida 150 eek eest ... tundus vastuvõetavam hind ... homme läheb siis mootori kokku ladumiseks kui saaled kätte saab. Saalering maksis ligi 900-eek aga see vist suht hea hind :)

ultra2005
huviline

Registreerunud 16.05.06
Kasutaja on eemal

postitati 04.07.06 19:35 Tsiteeri

Muide küsimus selline et need 150 eek maksnud 10 polti. Mulle millegipärast tundub et need pole selle hinnaskala juures eelpingutust läbinud. Et siis mis ajal ma peaksin neid pingutama või vähemalt kontrollima. Pingutusskaala mõõtmed dynavõtme jaoks on mul olemas aga mis aja järel kontrollida tuleks ehk ? Võtme saan sõbralt :)

XZN M16
ultra2005
huviline

Registreerunud 16.05.06
Kasutaja on eemal

postitati 05.07.06 16:28 Tsiteeri

Nonii ... veel üks mõnus üllatus mis jooksult lahenes siiski. Nimelt oli hoorattal 1 hammas puudu. Krt kaua võib jama kesta. Õnneks sain vända koos plokiga ning saan seda hooratast kasutada mis selle plokiga kaasa tuli. Aga jamad jama otsa ikkagi :(

XZN M16
ultra2005
huviline

Registreerunud 16.05.06
Kasutaja on eemal

postitati 06.07.06 17:22 Tsiteeri

Niih . Nädalalõpuks peaks auto valmis olema.

XZN M16
ultra2005
huviline

Registreerunud 16.05.06
Kasutaja on eemal

postitati 07.07.06 03:39 Tsiteeri

Põhimõtteliselt on ikka sellise mootori taastamine kaunis kulukas tegevus :D Aga kuidagi peab asjast asja saama :)

XZN M16
laur4
huviline

Registreerunud 13.05.03
Kasutaja on eemal

postitati 07.07.06 05:08 Tsiteeri

Tsitaat:
Mul on pikad kellad kuid sellest õlirõhuandurist ei jaganud ma toona midagi ... asi oli tyhikäigul 1,8 või veidi alla.

Kui sooja mootoriga on tühikäigul selline rõhk, siis ei tohiks veel hullu olla.

ultra2005
huviline

Registreerunud 16.05.06
Kasutaja on eemal

postitati 07.07.06 21:32 Tsiteeri

tõenäoliselt pani saaled ja muu mootori osad nahka just seesama jama millest ma siin yhes teises foorumi rubriigis juttu tegin. All pool selle teemaline link siis.

http://foorum.audiclub.ee/viewthread.php?tid=28126#pid196240

Tõenäoliselt selle pärast et seal seda peent tolmu alla mootorisse ja õlisse tõmbas, tegi see saaledele oma töö :(
Nii et tervitused siis automüüjale sinna Kobelasse või võru kanti. Kui sa nii lammas oled et omast arust spetsialistina sellises seisus autot maale tood siis ma parem ei kommenteeri. Veel hullem kui sa äkki need augud sinna ise puurisid ja filtri vahelt välja viskasid et parem minek oleks.Tõenäoliselt ei taha sult keegi sellises seisus autot osta.

XZN M16
Tegelane5
huviline

Registreerunud 26.09.05
Kasutaja on eemal

postitati 08.07.06 11:26 Tsiteeri

Ultra 2005 mulle jääb mulje (pole üldse 100% kindel) et sellel mootoril oli mingit x õli või krt teab mis müügimehe imevahendit õli asemele pandud. Selle karteri loputus vahendiga eemaldasid sa selle x aine mis õlisurvet üleval hoidis.
Selle õhufiltrita sõitmisega oli svennson kone ära kohvitanud, see edasimüüja pani oma kokteili sisse ja oli kaprem tehtud. See on muidugi ainult minu arvamus.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
ultra2005
huviline

Registreerunud 16.05.06
Kasutaja on eemal

postitati 09.07.06 12:15 Tsiteeri

Olen kuulnud, et on ka sellist pulli tehtud, et müügiks olevate autode mootoritesse on kamazi õli valatud et ikka õli paksem oleks ja survet rohkem taga oleks ... nii et su jutul võib täiesti tõepõhi all olla :P

XZN M16
syo
huviline

Registreerunud 03.04.03
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A6 3,0 Q 2006

postitati 09.07.06 15:55 Tsiteeri

Nimelt peale ostmist leppisin nendega aja kokku et nädalavahetusel tuleks ja vahetaks vast ostetud autol kõik mahlad ära. Ok ... tõin oma õli ka veel kaasa. Laupäeva hommikul aga enne teenindusse minekut mõtlesin et peseks veel mootori ka puhtaks. Lisasin tanklast ostetud mootoripesu lisandit ning tegin sellega paar kiiremat ringi.

copisin sinu texti natuke??? et sellest samast moto pese vahendist võis ju kanalid umbe lasta??

ultra2005
huviline

Registreerunud 16.05.06
Kasutaja on eemal

postitati 09.07.06 20:55 Tsiteeri

Hmmm ega kanalites polnudki viga. Peaksin kunagi pilte tegema saaledest mis sai kepsudest välja võetud. Nagu paberileht. Nii kulunud olid need :)

XZN M16
Tee uus teema

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 20]
[PHP: 35.5% - SQL: 64.5%]