Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema
Autor:
Pealkiri: suur mure jahutussusteemiga (Vastuseid: 12 | Vaatamisi: 1637)
alarh
huviline

Registreerunud 04.05.06
Kasutaja on eemal

Auto: A6 2.5tdi 1996a

postitati 13.06.06 17:09 Tsiteeri
suur mure jahutussusteemiga

Suutsin ennast soidutada oma 2.5tdi 96` audiga Hispaaniasse. Probleemid hakkasid saksamaal kui loi lohki ōhutuskorgi ees oleva vaakumklapi ja jahutusvedelik tuli valja. Ennem lķhkemist temperatuuri naidik kķikus. Lohkemise hetkel loi salongi ka musta suitsu veidi. Saksa autoabi tuli lahkelt kohale ja pani klapi asemele toru. Soit jatkus prantsusmaa audi serviceni kus vesi láks hullult keema ja paisupaagis oli rķhk. Spetsialistid tulid ja mķķtsid rķhku ja otsustasid et vist plokikaanetihendis on pragu. Hurraa. Kuna ta oli mind sinnani toonud siis lootsin et viib ka edasi. Jätsin paisupaagi korgi poollahti, vķtsin vett kaasa ja sķitsin edasi. Ilge vaevaliselt jķudsin uude tķķkotta kus lisasin jahutusvedelikku lisatavat pragude lappijat ja keerasin paisupaagi korgi kinni. Tolku polnud ja natukese aja pärast löi lķhki anduri , mis asub bloki taga peenes voolikus mis tuleb otse mootori blokist. Selle sain ka asendatud toruga ja vötsin ka termostaadi välja. Jamasin veel tükk kilomeetreid enne kui arvatavasti sain öhu süsteemist välja ja keerasin korgi kinni. Pärast seda söitsin veel 800 kilti ilma probleemideta?? Märkimisváárset röhku süsteemi ei teki(kerge röhk on vist normaalne) kuigi täna töusis temperatuur kövasti körgemale kui oli peale "normaliseerumist" olnud. Aga langes ise jälle alla???

Kui keegi oskab midagi tarka selle jutu peale öelda siis palun aidake!!!

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Skype Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
alarh
huviline

Registreerunud 04.05.06
Kasutaja on eemal

postitati 13.06.06 17:12 Tsiteeri

unustasin veek mainida et köige selle jamaga kaasnes aegajalt mootoril jöu puudujääk. Mingi hetk töötas ja mingi hetk vöisid gaasi anda aga veeres ikka omasoodu edasi??

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Skype Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
mulk
klubiliige
ac aasta auto 2007/2009 võitja

Registreerunud 11.11.03
Kasutaja on eemal

Auto: A8 D3 FL2, LR Disco 1, Iveco Daily 40C13V

postitati 13.06.06 17:31 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: alarh
unustasin veek mainida et köige selle jamaga kaasnes aegajalt mootoril jöu puudujääk. Mingi hetk töötas ja mingi hetk vöisid gaasi anda aga veeres ikka omasoodu edasi??

Mingi temperatuuri ületamisel, läheb aju nn. avariireziimi, et temperatuuri edasist tõusmist vältida, sellega kaasnebki see "jõuetus"

http://badges.fuelly.com/images/smallsig-metric/501789.png
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
alarh
huviline

Registreerunud 04.05.06
Kasutaja on eemal

postitati 14.06.06 15:56 Tsiteeri

KAs keegi oskaks siis anda nöu et mida ma saaksin nüüd ära teha vöi kontrollida? Pean varsti tagasi söitma hakkama ja ega väga hea tunne pole. Kas keegi siis ei oska mingit pöhjust mainida?? Kas see mootoribloki tagune andur on tähtis?? vöi vöib sellega eestini oodata?

stylewarz
huviline

Registreerunud 10.10.04
Kasutaja on eemal

Auto: 80 Q 16V

postitati 14.06.06 16:20 Tsiteeri

siuke lihtne küsimus vahepeale, et kas jahutus vent ikka vurab, eeldusel et see sul elektriline on ja kas radikas ikka läheb kuumaks .
Kui olukorda leevendada tahad siis saad , juhul kui sul elektriline vent on selle ära lühistada kõige suurema kiiruse peale ja salongi kõvasti kütta.

Kas vesi üldse ringi aetakse ...
Minu mure kirjeldus ja lahendus asub seal:

probleem jahutusega

edu

25 KW per ratas :)
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
genekas
huviline

Registreerunud 30.01.03
Kasutaja on eemal

Auto: järgmist plaanimas

postitati 14.06.06 19:24 Tsiteeri

et termostaat võeti välja ja enam justkui nagu ei jamanud???

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
stylewarz
huviline

Registreerunud 10.10.04
Kasutaja on eemal

Auto: 80 Q 16V

postitati 16.06.06 11:47 Tsiteeri

Vana, mis oli kinni jäänud, võeti välja, . Asemele läks uus ja korralik ning probleemid lahenesid. Kokku 300 krooni eest :)

25 KW per ratas :)
alarh
huviline

Registreerunud 04.05.06
Kasutaja on eemal

postitati 16.06.06 15:57 Tsiteeri

Enam justkui ei jamanud tähendab seda: täna söitsin nii umbes 10km ja 10 min linnavahel ja temperatuuri näidik hakkas töusma normaalsest ülespoole(olgu mainitud et temp. näidik näitab kövasti vähem kui peaks - näitab 70, tegelt arvatavasti 90). Keerasin hetkeks lahti öhutuskorgi (kojameestehoovastiku all oleva) ja temp langes normaalsele. Kas see tähendas, et jahutussüseemis oli öhk vöi midagi muud (lihtsalt sattusin seda tegema, kuigi asi oli muus)??? Teen siin lühikesi otsi ja siis toimib normaalselt. Kogu jama peamine küsimus ongi et kas plokikaane tihend on siis katki vöi pole.?Kui on siis kuidas seda saaks 100% tuvastada? Ja kas hetkel vöib olla abi selles pragude likvideerijast mida ma sisse valasin? Kui kellelgi on vöimalik seda mingilt teadmamehelt uurida siis palun aidake. Mul siin lihtsalt väga tülikas midagi uurida.

alarh
huviline

Registreerunud 04.05.06
Kasutaja on eemal

postitati 16.06.06 16:01 Tsiteeri

minu teadmiste kohaselt vesi ikka rinleb, salongi küte toimib ka normaalselt ja radika jahutusventikat pean kontrollima. Küsimus veel et mida ikkagi see andur reguleerib, mis mul puruks löi?? Selle anduri sain täna wv esinduset tellida ja saan teisipäeval uue panna.

smi
huviline

Registreerunud 18.05.06
Kasutaja on eemal

Auto: A4 1,8 -95 92kw

postitati 18.06.06 19:35 Tsiteeri

No kui plokikaanes on mõra või kui on tihend kehva, siis külma mootoriga tuleb paisupaagist mulle. Sul aga või see pragude täitja selle prao kinni panna.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi
samru
klubiliige

Registreerunud 01.02.04
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A8 4,2Q, B6 3,0Q, Buell XB12s

postitati 21.06.06 21:53 Tsiteeri

Tsitaat:
Suutsin ennast soidutada oma 2.5tdi 96` audiga Hispaaniasse. Probleemid hakkasid saksamaal kui loi lohki ōhutuskorgi ees oleva vaakumklapi ja jahutusvedelik tuli valja. Ennem lķhkemist temperatuuri naidik kķikus. Lohkemise hetkel loi salongi ka musta suitsu veidi. Saksa autoabi tuli lahkelt kohale ja pani klapi asemele toru. Soit jatkus prantsusmaa audi serviceni kus vesi láks hullult keema ja paisupaagis oli rķhk. Spetsialistid tulid ja mķķtsid rķhku ja otsustasid et vist plokikaanetihendis on pragu. Hurraa. Kuna ta oli mind sinnani toonud siis lootsin et viib ka edasi. Jätsin paisupaagi korgi poollahti, vķtsin vett kaasa ja sķitsin edasi. Ilge vaevaliselt jķudsin uude tķķkotta kus lisasin jahutusvedelikku lisatavat pragude lappijat ja keerasin paisupaagi korgi kinni. Tolku polnud ja natukese aja pärast löi lķhki anduri , mis asub bloki taga peenes voolikus mis tuleb otse mootori blokist. Selle sain ka asendatud toruga ja vötsin ka termostaadi välja. Jamasin veel tükk kilomeetreid enne kui arvatavasti sain öhu süsteemist välja ja keerasin korgi kinni. Pärast seda söitsin veel 800 kilti ilma probleemideta?? Märkimisváárset röhku süsteemi ei teki(kerge röhk on vist normaalne) kuigi täna töusis temperatuur kövasti körgemale kui oli peale "normaliseerumist" olnud. Aga langes ise jälle alla???

Kui keegi oskab midagi tarka selle jutu peale öelda siis palun aidake!!!

Kui plokikaande tekib pragu (üsna tavaline asi diislitel) avaldub see alguses suurematel kiirustel ehk siis suuremal koormusel. Kuna jahutussüsteemi tekivad õhukorgid, mis pärsivad normaalset jahutusvedeliku ringlust, lähebki lõpuks keema ning lööb midagi lõhki. Ainuke võimalus on väiksemat kiirust hoida ja võibolla paisupaagi kork õrnalt lahti jätta.

Autoalarmid, autode elektritööd. Mootorrataste ümberehitus. https://www.facebook.com/MotoSpirit-190392434636735/
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
alarh
huviline

Registreerunud 04.05.06
Kasutaja on eemal

postitati 22.06.06 17:06 Tsiteeri

Aga kas see on fakt, et asi on kindlasti tihendi praos. Kas ei vöi olla et kogu jama oli pöhjustanud vigane termostaat? Sest peale termostaadi eemaldamist pole enam keemist esinenud. Kaks korda on temperatuur ülesse löönud aga peale öhutamist pole seda ka enam juhtunud. Olen söitnud u.20 kilomeetriseid otsi 30kraadises kuumuses ja pole probleeme olnud. Teine küsimus et minu vähese füüsikateadmiste juures tundub mulle et röhu töus jahutussüsteemis on ju normaalne - vedelik paisub kuumenedes - et siis röhku pole pöhjustanud heitgaaside sattumine jahutussüsteemi.
Ja köige halvemal juhul kui ikkagi on pragu kas ma saan selle autoga söidetud 4000km??

samru
klubiliige

Registreerunud 01.02.04
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A8 4,2Q, B6 3,0Q, Buell XB12s

postitati 22.06.06 17:51 Tsiteeri

Tsitaat:
Aga kas see on fakt, et asi on kindlasti tihendi praos. Kas ei vöi olla et kogu jama oli pöhjustanud vigane termostaat? Sest peale termostaadi eemaldamist pole enam keemist esinenud. Kaks korda on temperatuur ülesse löönud aga peale öhutamist pole seda ka enam juhtunud. Olen söitnud u.20 kilomeetriseid otsi 30kraadises kuumuses ja pole probleeme olnud. Teine küsimus et minu vähese füüsikateadmiste juures tundub mulle et röhu töus jahutussüsteemis on ju normaalne - vedelik paisub kuumenedes - et siis röhku pole pöhjustanud heitgaaside sattumine jahutussüsteemi.

Tihendi vigasid on suhteliselt harva, rohkem on probleemiks plokikaane sisse tekkivad praod (sisse ja väljalaskeklapi vahele). Võibolla oli ka viga termostaadis, see selgub siis kui uue sisse paned. Jahutussüsteemis ongi Audil suhteliselt suur rõhk, et keemistemoeratuur kõrgem oleks.
Ja köige halvemal juhul kui ikkagi on pragu kas ma saan selle autoga söidetud 4000km??

Autoalarmid, autode elektritööd. Mootorrataste ümberehitus. https://www.facebook.com/MotoSpirit-190392434636735/
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Tee uus teema

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 20]
[PHP: 11.9% - SQL: 88.1%]