Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema Tee uus küsitlus
 Lehekülgi:  1  2  3
Autor:
Pealkiri: Mootori madala temperatuuri mõjud? (Vastuseid: 58 | Vaatamisi: 9414)
Enos
huviline

Registreerunud 30.04.06
Kasutaja on eemal

Auto: A6 Avant 2,5 TDI `96

postitati 06.06.06 19:34 Tsiteeri
Mootori madala temperatuuri mõjud?

2,5 TDI 85 Kw temp seier stabiilselt 70 suvel ja talvel (pool aastat auto omanik). Küttekulu keskeltläbi 6. Kas madal temp võib kuidagi kahjulik olla?

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
pandiit
huviline

Registreerunud 16.12.04
Kasutaja on eemal

postitati 07.06.06 10:57 Tsiteeri

suvel peaks temp ikka 90ne ligi minema, talvel on täitsa normaalne kui 70 kanti on, sa peaksid võibolla tembinäidukit või termostaati konrollima!

Rändurtööd OÜ +372 53445292 info@randurtood.ee www.randurtood.ee
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U
Simps
klubiliige

Registreerunud 29.01.05
Kasutaja on eemal

Auto: erinevad

postitati 07.06.06 11:25 Tsiteeri

Madala temperatuuriga võtab rohkem kütust.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
Black Rabbit
huviline

Registreerunud 12.08.04
Kasutaja on eemal

Auto: Forester XT

postitati 07.06.06 13:56 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Enos
2,5 TDI 85 Kw temp seier stabiilselt 70 suvel ja talvel (pool aastat auto omanik). Küttekulu keskeltläbi 6. Kas madal temp võib kuidagi kahjulik olla?

Mul ka madal, vahest tõuseb veidi kõrgemale kuid ega üle 75 eriti ei lähe.
Kütusekuluga olen suht rahul, vähemalt bensukast võtab kõvasti vähem :)
Kas sellel mootoril üldse tohtis temp 90 kraadi juurde tõusta.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi
Enos
huviline

Registreerunud 30.04.06
Kasutaja on eemal

Auto: A6 Avant 2,5 TDI `96

postitati 07.06.06 16:19 Tsiteeri

Saksast tulles praktiliselt 3000 km jutti sõites ei tõusnud temp ka suurematel kiirustel. Seierit kõrgemale tõusmas olen näinud ainult Tallinnas foorist foorini rallides. Muretsen ainult, et midagi ära ei tahmaks vms.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
ulith
huviline

Registreerunud 19.03.06
Kasutaja on eemal

Auto: 80 b4 1.9tdi 94a/ VW G4

postitati 07.06.06 16:42 Tsiteeri

olen kuulnud lõunamaa termostaatidest, nondel pidavat varem avanema et yle ei kuumeneks :P a ei tea. kuid termostaate on eri temperatuuridel avanevaid ju.mine poodi ja küsi selle mootori kohta. usun et võib panna ka selle termost. mis avab umbes 90 kraadil.

villu157
huviline

Registreerunud 08.02.03
Kasutaja on eemal

Auto: VW Passat 2.0 TDI DSG

postitati 07.06.06 17:11 Tsiteeri

Temp. peaks ikka kuskil 90 C olema. Oma põkal on ilusti 90 juures seier. Nii et ilmselt termostaat väsinud.;)

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Skype Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
Maitz
huviline

Registreerunud 02.05.04
Kasutaja on eemal

postitati 07.06.06 18:55 Tsiteeri

mul nõksa üle 90 kraadi,aga talvel jah lühemaid otsi sõites üle 70 eriti ei lää :o

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi
ulith
huviline

Registreerunud 19.03.06
Kasutaja on eemal

Auto: 80 b4 1.9tdi 94a/ VW G4

postitati 08.06.06 05:14 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: villu157
Temp. peaks ikka kuskil 90 C olema. Oma põkal on ilusti 90 juures seier. Nii et ilmselt termostaat väsinud.;)

termostaat ei saa olla väsinud, ta kas töötab või ei tööta. ytlesin et neid on erinevatel temp avanevaid.

pepe
huviline

Registreerunud 08.11.03
Kasutaja on eemal

Auto: A6 C7 Avant Q S-Line FL

postitati 08.06.06 06:19 Tsiteeri

Mul ka, tõuseb suht kenasti. Päris 90 kraadi ei tõuse, selle eest avaneb kenasti õigel ajal. Just enne ülekuumenemist. Saab ka lühemaid otsi tehtud.

;)

Black Rabbit
huviline

Registreerunud 12.08.04
Kasutaja on eemal

Auto: Forester XT

postitati 08.06.06 06:26 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: ulith
olen kuulnud lõunamaa termostaatidest, nondel pidavat varem avanema et yle ei kuumeneks :P a ei tea. kuid termostaate on eri temperatuuridel avanevaid ju.mine poodi ja küsi selle mootori kohta. usun et võib panna ka selle termost. mis avab umbes 90 kraadil.

Mnjah, eks ta võib olla teise termostaadiga küll, ikkagi Lõuna Prantsusmaalt toodud auto.
Väga häirinud ei ole, soojaks läheb ka talvel ilusti, aga eks vahetab siis vastu sügist selle ära.

kaljukoll
huviline

Registreerunud 26.04.03
Kasutaja on eemal

Auto: Audi 100 Avant 2,5 TDi;Kawasaki kvf 4x4

postitati 08.06.06 15:27 Tsiteeri

mul oli ka alguses jama temperatuuriga - nüüd kui uus wahler sees siis on stabiilselt 87 kraadi, kindlast tasub üle käia kõik temperatuuriandurid, mu trakatsil oli radika alumine andur oksüdeerunud, kui ära puhastasin hakkas ka seier korralikumalt toimetama.

Mülkad mulle meeldivad raisk ....
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
pandiit
huviline

Registreerunud 16.12.04
Kasutaja on eemal

postitati 08.06.06 18:55 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Maitz
mul nõksa üle 90 kraadi,aga talvel jah lühemaid otsi sõites üle 70 eriti ei lää :o

üle 90ne hakkab diisel mootori jaoks juba paljuks kiskuma, varsti lõhnab võibolla plokikaane tihendi vahetuse järgi

Rändurtööd OÜ +372 53445292 info@randurtood.ee www.randurtood.ee
villu157
huviline

Registreerunud 08.02.03
Kasutaja on eemal

Auto: VW Passat 2.0 TDI DSG

postitati 08.06.06 19:08 Tsiteeri

Tsitaat:
Tsitaat:

termostaat ei saa olla väsinud, ta kas töötab või ei tööta. ytlesin et neid on erinevatel temp avanevaid.

Väsimise all pidasin silmas seda, et ta on kogu aeg pool lahti ja jahutus vedelik on suurel ringil. Ja ega ta eriti soojaks ei kipu minema siis.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Skype Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
andriu
huviline

Registreerunud 21.06.06
Kasutaja on eemal

Auto: a6c6

postitati 21.06.06 11:30 Tsiteeri

vahetasin termostaadi ära, kuid temp. ikka üle 65 ei lähe.

a6audi
huviline

Registreerunud 13.08.06
Kasutaja on eemal

Auto: A6 1995a 2,5TDI 103kw

postitati 30.08.06 09:48 Tsiteeri

Tsitaat:

mul sama asi,üle 60-70 ei lähe.peaks ikka 90 kanti olema.Kohe kohe termostaadi vahetus ees,ex siis näha,kas muutub midagi või mitte.

Taavi
klubiliige

Registreerunud 21.11.04
Kasutaja on eemal

Auto: UrS4

postitati 30.08.06 09:51 Tsiteeri

Tsitaat:
Tsitaat:

Saab ikka küll olla väsinud.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
a6audi
huviline

Registreerunud 13.08.06
Kasutaja on eemal

Auto: A6 1995a 2,5TDI 103kw

postitati 31.08.06 15:17 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: a6audi
Tsitaat:

mul sama asi,üle 60-70 ei lähe.peaks ikka 90 kanti olema.Kohe kohe termostaadi vahetus ees,ex siis näha,kas muutub midagi või mitte.

Sai siis termostaat vahetatud ja nüüd temp.normaalne.Stabiilselt 90 kraadi.

ranz
klubiliige

Registreerunud 29.09.02
Kasutaja on eemal

postitati 13.10.06 06:15 Tsiteeri

Täna hommikul siis avastasin, et probleem sama mis eelpool rääkinutelgi. Kevade poole kui A6 1,9 66KW TDI omale ostsin sai kohe vahetatud ka termostaat ja suvel miskit kahtlast enam ei täheldanud. Nüüd järjest külmemate ilmadega olen märganud, et temperatuur tõuseb jube aeglaselt ja täna hommikul ei tõusinud ta 60C pealt enam üldse kõrgemale:o sai siis ühel 70 piirkiiruse lõigul sõidetud üks käik madalamaga kui tavaliselt, et pöördeid rohkem oleks ning temp tõusis mõne kraadi võrra vast (salongipuhur oli maks kiiruse peal, sealt puhus mõnuga sooja). Nüüd tööle jõudes sai torusid katsutud ning selgus, et termostaadis viga pole, mõlemad lõdvikud mis radikasse suunduvad on täiesti külmad.
Niipalju kui mina termostaadi tööpõhimõttest auto juures aru olen saanud ja miks ta sinna üldse on pandud on see, et moto soojeneks termostaadi avanemis temperatuurini ning moto töötaks ökonoomselt nii kütusekulu kui kulumise poolest... kuid mis asjandus nüüd piirab temperatuuri tõusmist kõrgemale kui 60C???

jan-kos
huviline

Registreerunud 23.04.03
Kasutaja on eemal

Auto: A100TDIC4 oilexpress ja pargimaastur

postitati 13.10.06 09:29 Tsiteeri

Oleneb ka termostaadi firmast, ma kunagi panin ka uue sisse ja tahtsin talvel ära külmuda.See et aeglaselt soojeneb on ka see et peale jooksev külm õhk jahutab päris korralikult.

ranz
klubiliige

Registreerunud 29.09.02
Kasutaja on eemal

postitati 13.10.06 10:01 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: jan-kos
Oleneb ka termostaadi firmast, ma kunagi panin ka uue sisse ja tahtsin talvel ära külmuda.See et aeglaselt soojeneb on ka see et peale jooksev külm õhk jahutab päris korralikult.

Einu... siin ei saa termostaadi viga ju kuidagi olla kui ees olev radikas üldse soojaks ei lähe... torud on ikka täiesti külmad, tähendab et termostaat on kinni ning nii olema peabki.
Jah peale jooksev külm õhk jahutab kuid moto peaks olema nii ehitatud, et kinnise termostaadiga väikes ringi peal peaks ju asi ikkagi soojenema rohkem kui 60C...

jan-kos
huviline

Registreerunud 23.04.03
Kasutaja on eemal

postitati 13.10.06 10:32 Tsiteeri

Mainisid et soojendus vent ka uhab täiega siis läheb ka aeglaselt soojaks ja isegi kui talvel on pikast sõidust moto töötemp. seal 90 peal ja kohapeal lasta soojendus vendil täiega uhada siis jahutus vedelik jahtub päris maha,tuleb ainult leiget.Ütleme et diisli eripära suurt põlemist silindris ei toimu. Aga siiski pika sõidupeale peab ta soojaks minema. Mina lahendan selle kiiresti soojaks mineku "jälle" ninaosa kinni katmisega.

ranz
klubiliige

Registreerunud 29.09.02
Kasutaja on eemal

postitati 13.10.06 17:01 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: jan-kos
Mainisid et soojendus vent ka uhab täiega siis läheb ka aeglaselt soojaks ja isegi kui talvel on pikast sõidust moto töötemp. seal 90 peal ja kohapeal lasta soojendus vendil täiega uhada siis jahutus vedelik jahtub päris maha,tuleb ainult leiget.Ütleme et diisli eripära suurt põlemist silindris ei toimu. Aga siiski pika sõidupeale peab ta soojaks minema. Mina lahendan selle kiiresti soojaks mineku "jälle" ninaosa kinni katmisega.

Jutt sõidu peal soojaks minemisest tegelt ongi... kohapealt tean jah, et kipub suht kiirelt jahtuma ta.
Hakkasin ka ise selle nina kinni katmise peale mõtlema... kuid kas tõesti on see lahenduseks? suur ring on ju kinni ning kas radika peale jookseb jahe õhk või mitte pole ju vahet hetkel... või siis läbi radika mootori peale jooksev õhk jahutab moto ploki nii palju et temp ei tõuse?

jan-kos
huviline

Registreerunud 23.04.03
Kasutaja on eemal

postitati 14.10.06 10:52 Tsiteeri

Nii see kipub olema jah. Katsetuse käigus saad teada kas eest kattmine kiirendab soojenemist jne.

ranz
klubiliige

Registreerunud 29.09.02
Kasutaja on eemal

postitati 15.10.06 07:11 Tsiteeri

Jah seda küll, et katse käigus peaks asi selguma... aga see ei ole ju tegelt probleemi lahendus:( nii ta kohe kindlasti olema ei peaks...

Lehekülgi:  1  2  3
Tee uus teema Tee uus küsitlus

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 22]
[PHP: 32.7% - SQL: 67.3%]