ve1ks
huviline
Registreerunud 23.02.04
Kasutaja on eemal
Auto: B4 Avant 2,6 V6
|
|
postitati 25.05.06 10:25
|
|
|
K: V8 suitseb peale klapikate vahetust??? Tiks mootoris!!
Et siis sai vahetatud klapikad ära, ennem võttis õli ja suitses päris korralikult. Nüüd aga jama selline, et kiirenduse ajal ei ole suitsu taga, kuid
kui pidurdad käiguga, nt 100-lt 50-le ja siis pöördeid uuesti tõstes, viskab tagant välja suitsupilve, kui aga ühtlaselt sõidad ei tule midagi.
Tühikäigul käies ei tule suitsu, kuid kui annad pöördeid viskab sutitsupahvaka jällegi.
Õli kulu kohta ei oska veel hetkel lisada, kuna vähe sõitnud peale remonti. Juhtpuksidel olid väikesed ristilõtkud olemas, kuid uute klapikatega ei
tohiks ta ju kohe läbi laskma hakata jälle.
Ühesõnaga olen nõutu jällegi!!!!
|
|
|
|
Maqmaq
huviline
Registreerunud 30.01.05
Kasutaja on eemal
Auto: Üks teine auto
|
|
postitati 25.05.06 13:22
|
|
|
Kas sääretihendid said korralikult peale? Kas klapid jäid sirgeks? Kuidas sa neid vahetasid, et kas võtsid kaaned maha või ei. Mul oli sama et käiguga
aeglustades viskas õlilondi tagant välja kusjuures klapisääred, -puksid ja kaane tihendid olid uued. Endal sain suitsust lahti mootori välja
vahetamisega. 3 silindri rõngad olid surnud ja neid vahetada ei saa sest varuosasid mootoriplokkile sellel autol ei ole. Ma soovitan vaata küünlad
üle. Kui neist mõni on õlisem kui teised saad teada millisesse silindrisse õli kõige rohkem jõuab. Järgmisena silindrite rõhud üle mõõta. Endal oli 3
silindril rõhk 12,8 teistel aga 14,5-15,2.
|
|
|
|
ve1ks
huviline
Registreerunud 23.02.04
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 25.05.06 13:31
|
|
|
Tihendid vahetasin peal ära ning kontrollisin kõiki, et ilusti kinni oleks ja kõigi eelduste kohaselt ei toihiks klapid nii kergelt kõveraks minna,
sest jõudu ju ei kasuta kusagil.
Krt seda nagu ei tahaks ka usukuda, et mootor hõre, sest siis peaks ju õlisurve ka madal olema, kui plokk hõre, siis tavaliselt peaks olema ka saaled
hõredad ja seega surve madal, mida minu auto kohta ei saa öelda, surve üle 5-e kogu aeg pööretega ja tühikäigul 3.
|
|
|
|
Maqmaq
huviline
Registreerunud 30.01.05
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 25.05.06 13:38
|
|
|
Õlisurve oli mul koguaeg normis ja ega 12.8bar ei tähenda et mootor hõre on. Lihtsalt sümptomid olid samad mis sul. Kuidas sa need 45 kraadise nurga
all klapid lahti said?
|
|
|
|
ve1ks
huviline
Registreerunud 23.02.04
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 25.05.06 16:05
|
|
|
| Tsitaat: | Algselt postitas: Maqmaq
Õlisurve oli mul koguaeg normis ja ega 12.8bar ei tähenda et mootor hõre on. Lihtsalt sümptomid olid samad mis sul. Kuidas sa need 45 kraadise nurga
all klapid lahti said? |
24 padrun ning mõõdukas löök vedrudele ja hüppavad splindid tagant ära. nii lihtne ongi ja ei ole veel juhtund , et klapp kõvaeraks läheks.
|
|
|
|
Tige Kala
huviline
Registreerunud 18.01.04
Kasutaja on eemal
Auto: B7 S-Line
|
|
postitati 25.05.06 16:20
|
|
|
Ma nii huvi pärast küsin, et kuidas sa nukad paika said?
|
|
|
|
ve1ks
huviline
Registreerunud 23.02.04
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 25.05.06 18:18
|
|
|
| Tsitaat: | Algselt postitas: Tige Kala
Ma nii huvi pärast küsin, et kuidas sa nukad paika said? |
Väga palju märke igale poole sai tehtud ja jube palju vaeva nähtud, kuid tundub et asi sai paika, aga ei või teada kas sai 100%.
|
|
|
|
ve1ks
huviline
Registreerunud 23.02.04
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 26.05.06 05:30
|
|
|
Nuka rattad on küll koonuse otsas, kuid nuka
hammasratastel on märgid olemas ning need paika ajades on nagu pmt märgid koos.
|
|
|
|
Tige Kala
huviline
Registreerunud 18.01.04
Kasutaja on eemal
Auto: B7 S-Line
|
|
postitati 26.05.06 08:09
|
|
|
| Tsitaat: | Algselt postitas: ve1ks
Nuka rattad on küll koonuse otsas, kuid nuka
hammasratastel on märgid olemas ning need paika ajades on nagu pmt märgid koos. |
Krt ma ka otsisin nukkade pealt märke aga ei leidnud küll ühtegi. Peab vist veel korra eest lahti kakkuma
|
|
|
|
ve1ks
huviline
Registreerunud 23.02.04
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 26.05.06 11:46
|
|
|
| Tsitaat: | Krt ma ka otsisin nukkade pealt märke aga ei leidnud küll ühtegi. Peab vist veel korra eest lahti kakkuma |
Väljendasin ka end veidi ebaselgelt, märgid on nukkvõllidel nende hammikate peal , kus jookseb kett ja tegelikult olid ka pisikesed märgid
rihmaratastel, kuid need ei sobinud kuidagi omavahel kokku kuna rihmarattad ju koonuse otsas istuvad, kuiga aru ma ei saa miks see nii on , sest nii
nukal kui ka rattal on olemas kiilu sooned, kuid ühendavat kiilu ei ole.
Kui sul pole märke, siis tee nad ise ja saab asi ka aetud.
|
|
|
|
ve1ks
huviline
Registreerunud 23.02.04
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 26.05.06 11:50
|
|
|
Kas keegi on näinud seda rakist millega kuuldatavasti need nukid paika pannakse, sest minu silm ei leidnud nukil küll sellist kohta, kus saaks selle
fikseerida raksiega. V6 olid selleks otstarbeks flansid otstes, kuid V8 pole ju nuka otsas midagi, peale rihmaratta.
|
|
|
|
Maqmaq
huviline
Registreerunud 30.01.05
Kasutaja on eemal
|
|
ve1ks
huviline
Registreerunud 23.02.04
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 26.05.06 12:51
|
|
|
Selgus saabus, tänud nüüd olen veidi jällegi õppinud 
|
|
|
|
ve1ks
huviline
Registreerunud 23.02.04
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 27.05.06 17:21
|
|
|
Küsimuseks, et kas 3,6-sel V8-l jooksevad kalpid pähe või mitte. Nimelt jama selles, et viskas rihmal hambed üle ja võtsin kaaned maha, kaantel
süvendid olemas mingisugused, kõik paistis olema ok,klapid sirged. Panin siis kokku tagsi ja nüüd mootoris mingi kolin sees?? Käib iseenesest ilusti,
kuid 2000p/min on mingi väga rõve kolin sees ja üpris tugevalt. Kui pöördeid tõsta jääb vaiksemaks ja 4000 p pole üldse kuulda enam. Tühikäigul on
väikene tiks, kuid pöördeid tõstes see võimendub ja 3000 pealt on jällegi peaaegu kadunud.
Endal mõistus täiesti otsas 
|
|
|
|
quattromees
huviline
Registreerunud 07.01.03
Kasutaja on eemal
Auto: Audi 200 20V TQ, Audi UrS4 2,2TQ, Audi A4 2,8Q swap 4,2 V8Q, Audi 100 C4 2,3 aut., Peugeot Partner, VW Passat 1,9 TDi 2tk, Ford
|
|
postitati 27.05.06 20:28
|
|
|
| Tsitaat: | Algselt postitas: ve1ks
Küsimuseks, et kas 3,6-sel V8-l jooksevad kalpid pähe või mitte. Nimelt jama selles, et viskas rihmal hambed üle ja võtsin kaaned maha, kaantel
süvendid olemas mingisugused, kõik paistis olema ok,klapid sirged. Panin siis kokku tagsi ja nüüd mootoris mingi kolin sees?? Käib iseenesest ilusti,
kuid 2000p/min on mingi väga rõve kolin sees ja üpris tugevalt. Kui pöördeid tõsta jääb vaiksemaks ja 4000 p pole üldse kuulda enam. Tühikäigul on
väikene tiks, kuid pöördeid tõstes see võimendub ja 3000 pealt on jällegi peaaegu kadunud.
Endal mõistus täiesti otsas |
Klapid jooksevad pähe, kui see võmalus on...
|
Kokku rohkem, kui 1100 hobust
|
|
|
|
|
ve1ks
huviline
Registreerunud 23.02.04
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 28.05.06 07:15
|
|
|
Kuna kaaned olid maas ja otsesel vaatlusel ei näinud, et ükski klapp oleks kõver. UUrisin ka kolbe ja seal polnud kah ühtki märki, et kolb ja klapp
oleks kokku saanud.
|
|
|
|