Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema
Autor:
Pealkiri: õhufilter / pihustid / lamdaandur (Vastuseid: 17 | Vaatamisi: 2369)
monte
huviline

Registreerunud 16.01.06
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A6 Avant 1995 V6 - 2,6 (105kw)

postitati 25.05.06 06:37 Tsiteeri
õhufilter / pihustid / lamdaandur

sai 15 tuhat tagasi vahetatud, aga nüüd korraga tõusis hüppeliselt kütusekulu, kui enne oli selline 10/11 sajale keskmine (2,0 66kw B4 avant) siis siis nüüd viskas 12,5 (maanteel 8,5) peale nagu selle talve kõige külmemate ilmadega. keerasin filtri huvipärast lahti ja asi on toorelt õline, filtri kausi põhjas lausa märg - ei mäleta et oleks eelmine kord sellinne olnud.

kui tihedalt üldse filtrit vahetama peaks ja kas sellinne õline märgelu õhufiltri kausis on normaalne?

kas pihusteid on mõtet vahetada (mis se lõbu maksab), keegi tarkur rääkis et 200 tuhande pealt vahetatakse pihustid, mul 230 ees (tundub et spidot pole keeratud, hooldusraamat lõpeb 2003 aasta 130 tuhande juurer, mina sain 210 000 spido näiduga 2005).

Kuidas lamdaandur sureb? oli mul täiesti normis kõik aprillis ülevaatusel kõik asjad ja detsembris diagnostikat tehes ka. Ometi ei meeldi mulle järsk 2 liitrit otsa :(

Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
laurz
huviline

Registreerunud 30.12.05
Kasutaja on eemal

Auto: b4TQ :D E39

postitati 25.05.06 09:05 Tsiteeri

krt sul vist mootoril midagi viga ku filtri korpus seest õline.pihustil --minu 66kw mopeedil kyl ainult yks-vaevalt et midagi viga võix olla.Arvan et sul peksis õhufiltri õli täis ja hingamine raske.sellest bensukulu suurenes;)

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Simps
klubiliige

Registreerunud 29.01.05
Kasutaja on eemal

Auto: erinevad

postitati 25.05.06 09:13 Tsiteeri

Õhufiltrit peaks vahetama iga 30 000 km tagant.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
monte
huviline

Registreerunud 16.01.06
Kasutaja on eemal

postitati 25.05.06 10:45 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: laurz
krt sul vist mootoril midagi viga ku filtri korpus seest õline.pihustil --minu 66kw mopeedil kyl ainult yks-vaevalt et midagi viga võix olla.Arvan et sul peksis õhufiltri õli täis ja hingamine raske.sellest bensukulu suurenes;)

no mul julmalt õli haihtub ka kusagile. klapisääretihendite vahetuseks on aeg kinni pandud. aga kuidas kurat see õli just sinna saab jääb mulle segaseks. Filter õnneks ei maksa palju, puhastan selle pesa ära ja panen uue filtri, vaatab mis juhtub.

Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Xpander
huviline

Registreerunud 14.02.06
Kasutaja on eemal

Auto: S4 Avant 20vt

postitati 25.05.06 11:36 Tsiteeri

soovitaks isegi tihedamalt vahetada õhufiltrit kui 30 tuhat.

rass
klubiliige

Registreerunud 25.09.02
Kasutaja on eemal

postitati 25.05.06 11:38 Tsiteeri

Eesti oludes ei teeks paha õliga koos ka õhufilter vahetada sest talvel lendab pask, kevadel suvel tolm jnejne.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U
genekas
huviline

Registreerunud 30.01.03
Kasutaja on eemal

Auto: järgmist plaanimas

postitati 25.05.06 12:01 Tsiteeri

lambda reaalne eluiga on miski 160 tkm ehk - ja selle suremine tihti ülevaatusel alguses näha ei olegi...

laurz
huviline

Registreerunud 30.12.05
Kasutaja on eemal

postitati 25.05.06 12:58 Tsiteeri

arvatavasti on surve karteris;) st . mootor hakkab hõredax jääma;)VW mul oli selline kurb kogemus;)

monte
huviline

Registreerunud 16.01.06
Kasutaja on eemal

postitati 25.05.06 14:19 Tsiteeri

Tsitaat:
arvatavasti on surve karteris;) st . mootor hakkab hõredax jääma;)VW mul oli selline kurb kogemus;)

ja selle vastu aitab? ... mootoriremont ? rõngad, klapid ja muu sellinne .... see ju väikse varanduse maksab :(

samas, auto kere on oma ea kohta megahea ja aastat kaks tahaks sellega sõita. äkki tasub vaeva näha?

Simps
klubiliige

Registreerunud 29.01.05
Kasutaja on eemal

Auto: erinevad

postitati 25.05.06 14:25 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: monte
Tsitaat:

ja selle vastu aitab? ... mootoriremont ? rõngad, klapid ja muu sellinne .... see ju väikse varanduse maksab :(

samas, auto kere on oma ea kohta megahea ja aastat kaks tahaks sellega sõita. äkki tasub vaeva näha?

See, et Su autol on bensukulu tõusnud ja õli neelab, ei pruugi tähendada veel, et kapremont tuleb teha.
Ehk piisab klapisääre tihendite vahetusest ja õli ei kao enam kuskile. Ja bensiinikulu võib kõrgeks minna tänu kehvale bensiinile, lambda andurile, umbes katalüsaatorile jne jne.
Ei tasu nii negatiivne olla :)

genka1975
huviline

Registreerunud 31.01.06
Kasutaja on eemal

Auto: 2,3 100 C4 91 a. 98 kw man.

postitati 25.05.06 14:30 Tsiteeri

oot-oot, ära veel midagi remontima hakka:D.
Kõigepealt vaheta filtrid ja õli ära. Siis mine ja lase surved silindrites ära mõõta, las mõõdavad ka heitgaase...üldiselt mine diagnossi. Siis saad sotti, kas midagi üldse viga on, äkki see mõni juhuslik mõõteviga vms.

Räägi tõtt, või vahemalt ära valeta.
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U
laurz
huviline

Registreerunud 30.12.05
Kasutaja on eemal

postitati 25.05.06 14:32 Tsiteeri

egas nyt see asi nii hull ka pole. lase kõigepalt surved ära mõõta...;)

monte
huviline

Registreerunud 16.01.06
Kasutaja on eemal

postitati 25.05.06 16:24 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: genka1975
oot-oot, ära veel midagi remontima hakka:D.
Kõigepealt vaheta filtrid ja õli ära. Siis mine ja lase surved silindrites ära mõõta, las mõõdavad ka heitgaase...üldiselt mine diagnossi. Siis saad sotti, kas midagi üldse viga on, äkki see mõni juhuslik mõõteviga vms.

ülevaatus oli kuu aega tagasi, seal öeldi et heitgaasid on väga head (sic!) ehk siis teisisõnu, katalüsaatoriga peaks korras olema.

klapisääretihendid lähevad kahe nädala pärast vahetusse, sinna juurde veel õlifilter ja õlivahetus- kui see tehtud vahetan ka õhufiltri ära. Kes ja kus neid rõhke mõõdab? teenindusse läheb forssi, lasen neil seal mõõta äkki, kui nad seda teevad, ja kuna säärtega koos läheb ka blokikaane tihend vahetusse, siis võiks ju lasta neil kolbe ja rõngaid ka kaeda?

kui ma nüüd midagi lolli ütleisn siis palun andestust, autondus mulle suhteliselt uus teema.

laurz
huviline

Registreerunud 30.12.05
Kasutaja on eemal

postitati 25.05.06 16:37 Tsiteeri

teeninduses saab kindlasti survet kontrollida.siis on selge sott;)samas võib surve norm olla aga õlirõngas kolvisoonde kinni jäänd;)

ultra2005
huviline

Registreerunud 16.05.06
Kasutaja on eemal

Auto: Audi 100 C4 Avant (1992.a) 2,0 85 Kw AAD/AXP - Manual + AUDI A6 C5 Avant (1998.a) 1,8T 110Kw AEB/DHW - Manual

postitati 25.05.06 16:41 Tsiteeri

Tagant poolt lugedes küsimust et kuidas see õli sinna õhufiltrisse saab on tegelikult lihtne. Kui mtz klapikambri kaane tihend või ükskõik mis muu tihend lekkib ja kui sul on all karterikaitse siis kõik ollused tilguvad sinna ja samas õhku võtab ta just sealt altpoolt nii et tee omad järeldused. Imeb selle endale ligi mis karteris seisma on jäänud.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Skype Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
QUATTRO
klubiliige

Registreerunud 26.09.02
Kasutaja on eemal

Auto: 5,2 Cherokee 4x4

postitati 25.05.06 16:46 Tsiteeri

sääretihendid saab vahetada ka plokikaant mahakiskumata.
Kõigepealt vaheta filtrid ja kontrolli lambda.Õhufiltri iga kipub jääma ikkagi kuskile 10 000 kanti.Üle selle on juba mootori piinamine.Pritsel võib ka kütuseregulaator või õhukulumõõdik segast panna.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U SkypeKasutaja Telefoninumber
laurz
huviline

Registreerunud 30.12.05
Kasutaja on eemal

postitati 25.05.06 17:25 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: ultra2005
Tagant poolt lugedes küsimust et kuidas see õli sinna õhufiltrisse saab on tegelikult lihtne. Kui mtz klapikambri kaane tihend või ükskõik mis muu tihend lekkib ja kui sul on all karterikaitse siis kõik ollused tilguvad sinna ja samas õhku võtab ta just sealt altpoolt nii et tee omad järeldused. Imeb selle endale ligi mis karteris seisma on jäänud.
kle loe oma postitus uuesti läbi:o sa panid vist midagi möööööda.............

monte
huviline

Registreerunud 16.01.06
Kasutaja on eemal

postitati 25.05.06 19:33 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Simps
Tsitaat:
Algselt postitas: monte
Tsitaat:

no küte tuleb nestest koguaeg kuna on kaart. milline se kvaliteet on - go figure, eks se sellinne eesti keskmine on. valan endale neste 95-te sisse, paneks 98t - mis juhtub :p ?

See, et Su autol on bensukulu tõusnud ja õli neelab, ei pruugi tähendada veel, et kapremont tuleb teha.
Ehk piisab klapisääre tihendite vahetusest ja õli ei kao enam kuskile. Ja bensiinikulu võib kõrgeks minna tänu kehvale bensiinile, lambda andurile, umbes katalüsaatorile jne jne.
Ei tasu nii negatiivne olla :)

Tee uus teema

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 20]
[PHP: 28.8% - SQL: 71.2%]