Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema
Autor:
Pealkiri: Automaat käigukast (Vastuseid: 12 | Vaatamisi: 2676)
Harry_R
huviline

Registreerunud 07.12.05
Kasutaja on eemal

postitati 09.05.06 14:59 Tsiteeri
Automaat käigukast

Kuna sai soetatud esimene automaat käigukastiga auto,siis paluks abi selles suhtes,milliseid käike võib oma vahel sõidu ajal vahetada ja milliseid mitte.
Auto on 90 aasta Coupe 4 käigulise automaadiga.Autol on olemas SPORT nupp,aga see streigib.
Küsiks siis ise esialgu:
Kas võib panna manuaalselt edasi 1-2-3-D või D-N või N-D?
Olen kuulnud,et võib panna näiteks enne möödasõitu kiirema mineku tarvis D-3.
Äkki keegi viitsib nati selgemaks seda asja mulle teha :)

Audi 90 typ85 2.0 --> Audi coupe typ89 2.3 --> Audi A4 avant B5 2.4 V6 --> Audi 90 typ85 2.0 --> Audi A4 avant B5 1.8TQ --> Audi A4 avant B8 2.0 TDI
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
MaQQu
klubiliige

Registreerunud 15.12.02
Kasutaja on eemal

postitati 09.05.06 15:08 Tsiteeri

oehh.. sellest on tegelikult küll ja küll juttu olnud, aga :

Kui kõik toimib õigesti (kickdown), siis ei ole mõtet D-3 lülitada, piisab gaasipedaali põhjavajutamisest, mille peale kast saab aru, et nüüd tuleb kiiremini liigutada ja mõelda ning käik vahetatakse automaatselt allapoole. Ükskõik milline käik siis sees on.
Aut kast on tegelikult ehitatud nii, et kõike, mida tohib teha, seda ka saab teha, mida ei tohi, seda ka ei saa ja ei lubata teha, ainus, mis lisaks tuleb meeles pidada on see, et tagurpidi veereval autol ei tohi Drive sisse lajatada, tuleb auto enne piduritega seisma saada ja siis alles edaspidi käik sisse panna.

Üleüldse on igasugune käikude edasi-tagasi lülitamine MÕTETU. Hommikul D peale ning õhtul lükkad alles P peale. Need vennad, kes iga valgusfoori taga P/N peale lükkavad käivad varsti remonditöökoja ukse taga nukrate nägudega.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
ash
huviline

Registreerunud 28.10.02
Kasutaja on eemal

Auto: typ85 CQ '87

postitati 09.05.06 15:54 Tsiteeri

ja ära unusta, et P võid sisse panna alles siis kui auto TÄIELIKULT seisab. Samuti ise kasutan süsteemi P panemisel, kus auto juba seisab, tõmban käsipiduri lahti, lasen korraks piduri lahti, auto liigub paika - pinged maha, siis alles P, muidu jätad mõnusalt autol pinged käigukasti ootama kui ise õhtule lähed :) Ma ei tea kas sellest kasu ka on, aga endal parem tunne.. metall on ju metall... :)

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
kps
moderaator

Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal

Auto: 5x4x4

postitati 09.05.06 17:43 Tsiteeri

Proovi kõik variandid ära, saad teada kas sõidu ajal "R"ally käigu sisse pannes saab kiiremini mööda või äkki saab mõne muu kombinatsiooniga rohkem pulli :D

Hea auto on palju autosid...
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Black
klubiliige

Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal

Auto: Q7

postitati 10.05.06 08:12 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: MaQQu
Kui kõik toimib õigesti (kickdown), siis ei ole mõtet D-3 lülitada, piisab gaasipedaali põhjavajutamisest, mille peale kast saab aru, et nüüd tuleb kiiremini liigutada ja mõelda ning käik vahetatakse automaatselt allapoole. Ükskõik milline käik siis sees on.

Tegelikult ei ole selleks kickdownigi üldse vaja. Piisab, kui gaasipedaali veidigi kiiremini mõne cm ulatuses liigutada ja kohe on plaks madalam käik sees. Kickdown ajab kasti juba väga kurja reziimi ja kõik käigud lastakse peaaegu piirajani. Enda eelmise 2.8 automaadiga sõites kasutasin ma fikseeritud 2 ja 3 käiku ainult pukseerides.

Tsitaat:
Algselt postitas: ash
Samuti ise kasutan süsteemi P panemisel, kus auto juba seisab, tõmban käsipiduri lahti, lasen korraks piduri lahti, auto liigub paika - pinged maha, siis alles P, muidu jätad mõnusalt autol pinged käigukasti ootama kui ise õhtule lähed :) Ma ei tea kas sellest kasu ka on, aga endal parem tunne.. metall on ju metall... :)

See on juba ka liiga paranoiline. :P

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
mms
huviline

Registreerunud 13.10.02
Kasutaja on eemal

Auto: S6 V8T

postitati 10.05.06 09:31 Tsiteeri

Kickdown vahetab käigu alla, aga see paar senti vajutust lülitab eeldatavasti turbiiniluku (overdrive) välja. Ise-enesest on parem siiski möödasõidul tõmmata käsitsi 3. peale, saad ikkagi paremini liikuma.

Hannespoiss
huviline

Registreerunud 27.11.03
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A8 3.0 TDi Q 2004.a.

postitati 10.05.06 10:53 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: mms
Kickdown vahetab käigu alla, aga see paar senti vajutust lülitab eeldatavasti turbiiniluku (overdrive) välja. Ise-enesest on parem siiski möödasõidul tõmmata käsitsi 3. peale, saad ikkagi paremini liikuma.

No ma vaidleks natu vastu. IMO Pole ju eriti vahet, kui sekund aega kulub käel 3-nda peale lülitamiseks või siis varbakõverdamisel sekund selleks, et kast ise 3-nda sisse paneks :)
PS! kui kastiga harjunud oled, siis käigu 1 või 2 võrra alla vahetamiseks piisab täiesti vaid parema labajala liigutamisest:)

Hannes

mms
huviline

Registreerunud 13.10.02
Kasutaja on eemal

postitati 10.05.06 11:27 Tsiteeri

Jajah, seda küll. Kokkuvõttes suurt vahet pole. Aga reeglina sellistel puhkudel kui mööda sõites järsku kiirendust vaja on, ootad eesoleva auto taga vastutuleva auto möödumist et siis asi kiiresti ära teha. Ja siis on natuke mugavam ilma kickdownita. Muud ei midagi.

aixx
huviline

Registreerunud 21.03.05
Kasutaja on eemal

postitati 10.05.06 11:34 Tsiteeri

Tsitaat:
Aga reeglina sellistel puhkudel kui mööda sõites järsku kiirendust vaja on, ootad eesoleva auto taga vastutuleva auto möödumist et siis asi kiiresti ära teha. Ja siis on natuke mugavam ilma kickdownita. Muud ei midagi.

Igalühel omad mured( loe: kilowattide puudus), mina kasutan käigukangi ainult sõitma hakkamisel ja peatumisel.:D

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U
mms
huviline

Registreerunud 13.10.02
Kasutaja on eemal

postitati 10.05.06 11:57 Tsiteeri

Jah, mina oma 206 kilovatiga pidin hullupööra kangiga rapsima :D

Edit: mäletamist mööda 4,2 liitrise Audi V8 kiirendus 80-120km/h oli 3-käiguga u 4,5 kuni 5 sekundit ja 100-120 km/h umes 2,5 kuni 3 sekundit. Seega, kas kickdownile kuluv ekstrasekund on oluline?

aixx
huviline

Registreerunud 21.03.05
Kasutaja on eemal

postitati 10.05.06 12:34 Tsiteeri

Tsitaat:
Jah, mina oma 206 kilovatiga pidin hullupööra kangiga rapsima :D

Ju siis oli ikkagi vähe :P

P.S Ma maanteel sekundeid ei loe, vaid vaatan vastutulevaid autosid.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U
Veil
huviline

Registreerunud 23.04.03
Kasutaja on eemal

Auto: A4 1.8

postitati 11.05.06 07:23 Tsiteeri

kas mul on automaatkäigukast katki, kui D peal olles 1 ja 2 käigu vahel (Kui pöörded on 3000 ümbruses) käib selline kõnks nagu keegi sõidaks tagant sisse ... selleks, et seda ei oleks pean alati enne tunnetatavat käiguvahetust gaasi maha viskama siis läheb sujuvalt üle ... milles probla?

murest silmad märjad :(

VeilSide - Team MO'Speed
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
Sniper
huviline

Registreerunud 26.09.04
Kasutaja on eemal

postitati 11.05.06 08:31 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Veil
kas mul on automaatkäigukast katki, kui D peal olles 1 ja 2 käigu vahel (Kui pöörded on 3000 ümbruses) käib selline kõnks nagu keegi sõidaks tagant sisse ... selleks, et seda ei oleks pean alati enne tunnetatavat käiguvahetust gaasi maha viskama siis läheb sujuvalt üle ... milles probla?

murest silmad märjad :(

Minu aut.kastil käib samuti väike jõnks läbi 1>2 ja 3>4 peale vahetades. Ise olen küll sellega harjunud kuid sellegi poolest arvan, et tegu ei ole normaalse nähtusega.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
Tee uus teema

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 20]
[PHP: 27.1% - SQL: 72.9%]