Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema
Autor:
Pealkiri: Kolks esisillas ühe ratta juures (Vastuseid: 20 | Vaatamisi: 5871)
Kaaku
huviline

Registreerunud 11.10.04
Kasutaja on eemal

Auto: Audi Cabriolet, A6 C7.5 Competition, RS4 B7

postitati 16.04.06 18:17 Tsiteeri
Kolks esisillas ühe ratta juures

Kolks on vasaku esiratta juures. Aprilli alguses käisin vahetamas ülemisi amordipatju, vasakut rooliotsa ning poolraami pukse.

Kirjeldada võiks kolakat nagu kahe raske metalli üksteise vastu käimist. Ainult justkui summutatult.

Tähelepanekud:
* Kohapeal keerates häält ei tule.
* Liikuma hakates ja rohkem rooli rooli keerates kostub kohe kolks.
* Kostub mõlemale poole keerates 1 korra. St ei kolksu pidevalt vaid vasakule keerates 1 korra ja paremale keerates 1 korra.
* Kostub teatud maalt pöörates. St natuke rooliga mängides ei kuule aga kui võtta juba natuke järsemat kurvi on kolks kohe sees.
* Aeglaselt või kiirelt otse ja tasase tee peal sõites kolksu ei ole.
* Auklikul teel otse sõites on kolks.
* Tõstsin esiotsa üles ja tõmbasin jõuga ratast - üks käsi vasakult ratta taha ja teine käsi paemal ratta peal. Siis tundsin ka sellist liikuvust. Teisel pool sama asja ei täheldanud.
Aga tõmbama pidi päris hea jõuga ja järsku.
* Ratast niisama liigutades-loksutades mingeid iseärasusi ei tähelda.

Arutasin mulk'iga asja natuke ja tema pakkus välja:
* Lõtk roolilatis.
* Amordi laager.
* Sobimatud vedrud.

Viimased kaks asja ma põhimõtteliselt välistaks, sest peale vedruvahetust (tava->madaldus) ei olnud midagi sellist. Asi tekkis peale alguses mainitud osade vahetust. Amordi laagriga seoses oleks töökojas ju ka pidanud märkama, et need läbi on vms?
Lõtku roolilatis oleks pidanud ka kergemini tundma, kui need jõulised ja järsud tõmbed, mida tegin?

Küsimus(ed): Mis viga on/võiks olla? Kas on variant, et töökojas unustati midagi korralikult kinni keerata vms?
Asi on väga häiriv.

Aitäh

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
InTz
huviline

Registreerunud 05.11.02
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A6 Avant Quattro, 200 20V

postitati 16.04.06 18:24 Tsiteeri

Sellist kolksu võib teha amort, mis on püstakus natuke lahti. Kontrolli see suur kinnitusmutter üle.
Veel võimalus, et amort ise põhjustab seda kolksu

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
arsi
huviline

Registreerunud 09.02.06
Kasutaja on eemal

Auto: Audi v8 3,6 aut.91, Audi V8 3,6 aut 89, Opel vectra B 1,8 Kia ceed gt line 2016. Subaru legacy

postitati 16.04.06 18:32 Tsiteeri

varjant nr 2 ......lääba puks surnud .....roolilati välistan .

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Kaaku
huviline

Registreerunud 11.10.04
Kasutaja on eemal

postitati 16.04.06 18:54 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: arsi
lääba puks surnud

Amordi laager siis?
Miks nad seda töökojas patju vahetades siis ei näinud/mulle ei öelnud?

To InTz: Esiamordid peaks korras olema. Selles suhtes ei saa justkui selle viga olla.
Selle kinnitusmutriga veel selline asi, et kui esiots on üles tõstetud ja siis ratast jõuga keerata, siis see plekk vms, mis seal mutri all on, tõuseb sutsuke ülespoole.

Demis
huviline

Registreerunud 26.09.02
Kasutaja on eemal

Auto: 5 cyl 20V

postitati 16.04.06 19:27 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Kaaku
Tsitaat:
lääba puks surnud

Amordi laager siis?
Miks nad seda töökojas patju vahetades siis ei näinud/mulle ei öelnud?

To InTz: Esiamordid peaks korras olema. Selles suhtes ei saa justkui selle viga olla.
Selle kinnitusmutriga veel selline asi, et kui esiots on üles tõstetud ja siis ratast jõuga keerata, siis see plekk vms, mis seal mutri all on, tõuseb sutsuke ülespoole.

Padjad vahetati ära pealtpoolt. Laagreid ja nende olukorda sealt hinnata ei saa.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
arsi
huviline

Registreerunud 09.02.06
Kasutaja on eemal

Auto: Audi v8 3,6 aut.91, Audi V8 3,6 aut 89, Opel vectra B 1,8 Kia ceed gt line 2016. Subaru legacy

postitati 16.04.06 19:31 Tsiteeri

....ja teemat arendades .....kas see kolks tuleb siis ylevalt või alt?

Kaaku
huviline

Registreerunud 11.10.04
Kasutaja on eemal

postitati 16.04.06 21:43 Tsiteeri

Tsitaat:
....ja teemat arendades .....kas see kolks tuleb siis ylevalt või alt?

Vat ma ei oskagi sedasi hinnata...Pigem keskelt ja allapoole.

Demis: Nii, et pakud ka laagrit?

genekas
huviline

Registreerunud 30.01.03
Kasutaja on eemal

Auto: järgmist plaanimas

postitati 17.04.06 00:05 Tsiteeri

juba ammu jutuks olnud asi, aga igaksjuhuks veelkord...

Kui tahad teada, kas tugilaager on korras, lase kellelgi rooli aeglaselt äärest ääreni keerutada ja ise vaata rattakoopast, mida vedru ülemine ots teeb (auto peab olema ratastel maas). Kui vedru ülemine ots pöördub sujuvalt koos rattaga, on tugilaager korras. Kui aga vedru ülemine ots pöördub ratta liikumisel jõnkshaaval, siis on laager kutu (jõnksatamisel peaks ka heli kuulda olema)...

P.S. Kunagi oli täpselt sama asjaga hädas ja just sedasi sai laagriveale pihta

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
jõuvanker
klubiliige

Registreerunud 21.03.03
Kasutaja on eemal

Auto: ´11a. A4 avant q. s-tronic 3.0TDI 176KW

postitati 17.04.06 05:14 Tsiteeri

Kaaku, rääkisin sulle, kui vahetasin vedrusid, et väsinud on amordi tugipadi-laager ( mõlemad pooled!).

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
chip
huviline

Registreerunud 13.08.04
Kasutaja on eemal

Auto: Üks teine. :)

postitati 17.04.06 07:22 Tsiteeri

Mul läks täna umbes sama jama pärast remonti. Vahetasin mõni aeg tagasi ära ülemise padja, laagri ja asi ei muutunud. Nüüd siis võimalused veel et ammort püstakust lahti ja vedru ei olnud ka päris õiges asendis. Eks näis õhtu poole saan täpselt teada mis siis oli. ;)

I need horsepower!
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
Aiku
huviline

Registreerunud 03.04.04
Kasutaja on eemal

Auto: AUDI A6 C5 1,8T 2000a.

postitati 17.04.06 08:26 Tsiteeri

Mina vahetasin oma sigaril kõik asjad ,mis üldse püstakus vahetada annab ära ,aga ikka kolksub. Vahetasin amordid , amordi tugilaagrd , need kummist nn. tugilaagrid ka ,roolivarda otsad , sarniirid jne.
Ainus võimalus on lõtk roolilatis ,aga seda ei oska reguleerida.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Kaaku
huviline

Registreerunud 11.10.04
Kasutaja on eemal

postitati 17.04.06 10:07 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: jõuvanker
Kaaku, rääkisin sulle, kui vahetasin vedrusid, et väsinud on amordi tugipadi-laager ( mõlemad pooled!).

Vat see lipsas kõrvust mööda, et laagrid ka läbi on :).
Tundub, et minu probleem on saanud "lahenduse".
Ostsin täna Forsist laagrid ära. 201 eeku tükist.
Kui vahetatud saan siis annan teada, kas asi muutus.

Tsitaat:
Algselt postitas: generaator M
...Kui vedru ülemine ots pöördub sujuvalt koos rattaga, on tugilaager korras. Kui aga vedru ülemine ots pöördub ratta liikumisel jõnkshaaval, siis on laager kutu...

Vedru pööras jõnksutades ka siis, kui esiots oli üles tõstetud ja "käsitsi" ratast keerasin.

puruvana
huviline

Registreerunud 18.05.05
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A4 b7

postitati 24.04.06 19:21 Tsiteeri

mul kostab samuti kõva klobin juhipoolse esiratta juures, mismoodi või kas ise saab testida, kas sarniir läbi või ei ole ???

chip
huviline

Registreerunud 13.08.04
Kasutaja on eemal

postitati 24.04.06 22:24 Tsiteeri

Mul siis selgus, et hoopis sumpa käis rämedalt vastu põhja ja kusjuures ainult siis kui kõrvalistuja poolse rattaga kuskilt läbi sõitsin. Hääl kostis ka sealt poolt.

I need horsepower!
rohtsaar
huviline

Registreerunud 03.11.05
Kasutaja on eemal

Auto: Audi 100 2,8 V6 autom

postitati 25.04.06 06:32 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Kaaku
Kolks on vasaku esiratta juures. Aprilli alguses käisin vahetamas ülemisi amordipatju, vasakut rooliotsa ning poolraami pukse.

Kirjeldada võiks kolakat nagu kahe raske metalli üksteise vastu käimist. Ainult justkui summutatult.

Tähelepanekud:
* Kohapeal keerates häält ei tule.
* Liikuma hakates ja rohkem rooli rooli keerates kostub kohe kolks.
* Kostub mõlemale poole keerates 1 korra. St ei kolksu pidevalt vaid vasakule keerates 1 korra ja paremale keerates 1 korra.
* Kostub teatud maalt pöörates. St natuke rooliga mängides ei kuule aga kui võtta juba natuke järsemat kurvi on kolks kohe sees.
* Aeglaselt või kiirelt otse ja tasase tee peal sõites kolksu ei ole.
* Auklikul teel otse sõites on kolks.
* Tõstsin esiotsa üles ja tõmbasin jõuga ratast - üks käsi vasakult ratta taha ja teine käsi paemal ratta peal. Siis tundsin ka sellist liikuvust. Teisel pool sama asja ei täheldanud.
Aga tõmbama pidi päris hea jõuga ja järsku.
* Ratast niisama liigutades-loksutades mingeid iseärasusi ei tähelda.

Arutasin mulk'iga asja natuke ja tema pakkus välja:
* Lõtk roolilatis.
* Amordi laager.
* Sobimatud vedrud.

Viimased kaks asja ma põhimõtteliselt välistaks, sest peale vedruvahetust (tava->madaldus) ei olnud midagi sellist. Asi tekkis peale alguses mainitud osade vahetust. Amordi laagriga seoses oleks töökojas ju ka pidanud märkama, et need läbi on vms?
Lõtku roolilatis oleks pidanud ka kergemini tundma, kui need jõulised ja järsud tõmbed, mida tegin?

Küsimus(ed): Mis viga on/võiks olla? Kas on variant, et töökojas unustati midagi korralikult kinni keerata vms?
Asi on väga häiriv.

Aitäh

;)lugesin seda ja mõtlesin et kas mina kirjutasin selle jutu ühesõnaga mul sama pull kõik võimalikud silla osad on vahetatud ja kontrollitud ainuke asi mida veel keegi näppinud ei ole on amordid aga kuna olen vahetanud ilma asjata juba nii palju juppe ja see kolks ikka alles siis ei tahaks kedagi sinna auto kallale enam ennem lasta kui olen selgeks saanud mis asi seal ikkagi seda häält teeb.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
puruvana
huviline

Registreerunud 18.05.05
Kasutaja on eemal

postitati 25.04.06 09:32 Tsiteeri

aga mismoodi saab uurida, kas sarniir läbi, kuidagi ise seda testida saab, või peab laiali lammutama ja siis alles näeb ? rooli järsku kohapeal keeran edasitagasi, siis käib ka klobin kuskilt läbi ratta juures tundub rohkem ning aukudest sõites annab kõvasti tunda ...

chip
huviline

Registreerunud 13.08.04
Kasutaja on eemal

postitati 25.04.06 10:06 Tsiteeri

Ma usun et see on samuti amordi tugilaager. Las keegi vaatab vedru ja üks samalajal keerab rooli nagu üleval pool mainitud!

I need horsepower!
puruvana
huviline

Registreerunud 18.05.05
Kasutaja on eemal

postitati 25.04.06 16:53 Tsiteeri

sellel poolel rattal on tugilaager vahetatud aga kui amorte vahetati, äkki vahetati kogemata teise poole vana tugilaagriga ää

Kaaku
huviline

Registreerunud 11.10.04
Kasutaja on eemal

postitati 03.05.06 20:04 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: rohtsaar
;)lugesin seda ja mõtlesin et kas mina kirjutasin selle jutu ühesõnaga mul sama pull kõik võimalikud silla osad on vahetatud ja kontrollitud ainuke asi mida veel keegi näppinud ei ole on amordid aga kuna olen vahetanud ilma asjata juba nii palju juppe ja see kolks ikka alles siis ei tahaks kedagi sinna auto kallale enam ennem lasta kui olen selgeks saanud mis asi seal ikkagi seda häält teeb.

Infoks sulle ja teistele, et amordi laagrid said vahetatud ja vaikus on majas :).

Ants6
huviline

Registreerunud 21.04.06
Kasutaja on eemal

Auto: A6/95 110kw

postitati 04.05.06 03:56 Tsiteeri

Teema siis lukku.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
armin272
huviline

Registreerunud 25.03.06
Kasutaja on eemal

Auto: audi 80 tdi b4

postitati 05.05.06 21:39 Tsiteeri

mu autol kadusid kolksud ära peale kontide vahetamist

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi
Tee uus teema

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 20]
[PHP: 32.2% - SQL: 67.8%]