Reix
huviline
Registreerunud 19.07.03
Kasutaja on eemal
Auto: riisikas ja hamburger
|
postitati 03.04.06 14:21
|
|
|
Eetikateemaline täiendkoolitus autojuhtidele.
Tegin juba analoogse teema auto24 foorumis. Samas paljud siinviibijad seda portaali ei pruugi jälgida.
Ei hakka kogu arutelu ümber kirjutama, panen teemalingi auto24-s - "Eetikateemaline täiendkoolitus autojuhtidele".
Kuidas audiklubilased antud mõttevälgatusse suhtuvad?
EDIT: ise olen seal foorumis olude sunnil Reixmees nime all (keegi oli Reix-i juba ära reganud )
|
|
|
|
aixx
huviline
Registreerunud 21.03.05
Kasutaja on eemal
|
postitati 03.04.06 15:16
|
|
|
Sellise koolitusega ei õpeta täiskasvanud inimestele enam midagi. Tuleks oluliselt varem alustada. Aga meil on ju alati olemas koht nimega tom.riik.ee. Seal ei leima ka keegi anonüümselt.
|
|
|
marlboromees
huviline
Registreerunud 22.03.06
Kasutaja on eemal
Auto: Audi 100 1,8'86a.
|
postitati 03.04.06 15:30
|
|
|
sihukese idee peale tahaks kohe midagi rammusat öelda...aga hoian ennast siiski tagasi.niigi on igasuguseid segaseid väljaminekuid kusjuures makstava
raha eest vastu pakutakse vähe ja nüüd tuleb keegi välja sellega...
|
|
|
ferdinand
huviline
Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal
Auto: 400,401,969
|
postitati 03.04.06 16:03
|
|
|
Üldiselt on väga asjalikult ja tabavalt asja kokku võtnud juba teine (auto24)teemasse postitaja.
Liiklus (jpm) on niivõrd käest lastud, et mingisuguste loengute-koolitustega oleks küll üsna tobe tegelema hakata. Juured on ikka oluliselt sügavamal.
Olen oma seisukorra ka korduvalt välja öelnud: kuni meie eesti elu baseerubki valetamisel, varastamisel ja teistega mitte arvestamisel seni ei ole
midagi teha. Ka liikluses. Alustama peaks justnimelt ülemisest otsast... Vaadates kuidas juba riigikogulased või muud võimul olevad tegelased
valetavad ja varastavad ei teki küll ühtegi ideed miks rahvas peaks teistmoodi käituma?!
Isegi kui mul on igav, kõik mul tuleb välja!
|
|
|
|
Reix
huviline
Registreerunud 19.07.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 03.04.06 16:33
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: ferdinand
Üldiselt on väga asjalikult ja tabavalt asja kokku võtnud juba teine (auto24)teemasse postitaja.
Liiklus (jpm) on niivõrd käest lastud, et mingisuguste loengute-koolitustega oleks küll üsna tobe tegelema hakata. Juured on ikka oluliselt sügavamal.
Olen oma seisukorra ka korduvalt välja öelnud: kuni meie eesti elu baseerubki valetamisel, varastamisel ja teistega mitte arvestamisel seni ei ole
midagi teha. Ka liikluses. Alustama peaks justnimelt ülemisest otsast... Vaadates kuidas juba riigikogulased või muud võimul olevad tegelased
valetavad ja varastavad ei teki küll ühtegi ideed miks rahvas peaks teistmoodi käituma?! |
Nuh kui Savisaar valetab ja varastab, siis ma kellegi tagant küll varastama ei hakka. Minu meelest peaks arenenud ühiskonnas asi käima vastupidi. Igal
indiviidil on otsas pea, millega ta võtab vastu otsuseid. Stagnaajal tehti kõik nii, nagu suured juhid ees laulsid. See igand on ka praegu paljudele
külge jäänud - levib suhtumine, mõisa köis las lohiseb. Kui 1 juht on lammas, siis mina olen lammas vastu.
Kui inimestel ei ole teadvusse jõudnud, et liiklemine ei ole pelgalt rooli keeramine ja gaasipedaali pressimine, miks siis kodanikke selles suunas
mitte mõtlema panna?
EDIT: Tegelikult ei ole selle teema point siin mingit vaenu ega vaidlust õhutama hakata. Lihtsalt tahtsin saada tagasisidet, kuidas teised juhid
mõtlevad
|
|
|
|
ferdinand
huviline
Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 03.04.06 18:46
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Reix
Tsitaat: | Algselt postitas: ferdinand
valetavad ja varastavad ei teki küll ühtegi ideed miks rahvas peaks teistmoodi käituma?! |
Nuh kui Savisaar valetab ja varastab, siis ma kellegi tagant küll varastama ei hakka. Minu meelest peaks arenenud ühiskonnas asi käima vastupidi. Igal
indiviidil on otsas pea, millega ta võtab vastu otsuseid. Stagnaajal tehti kõik nii, nagu suured juhid ees laulsid. See igand on ka praegu paljudele
külge jäänud - levib suhtumine, mõisa köis las lohiseb. Kui 1 juht on lammas, siis mina olen lammas vastu.
Kui inimestel ei ole teadvusse jõudnud, et liiklemine ei ole pelgalt rooli keeramine ja gaasipedaali pressimine, miks siis kodanikke selles suunas
mitte mõtlema panna?
EDIT: Tegelikult ei ole selle teema point siin mingit vaenu ega vaidlust õhutama hakata. Lihtsalt tahtsin saada tagasisidet, kuidas teised juhid
mõtlevad |
Liikluses on nagu igal pool mujalgi- kui ise agressiivne ei ole siis sõidetakse sust lihtsalt eest-tagant-küljelt-pealt-üle. Nagu kogu muu elugi. Kui hakkad teistega arvestama siis tallatakse sind lihtsalt jalgealla ju.
Teemagi ju sellega seotud, et kirjutaks projekti, et teiste inimeste taskust raha kätte saada. Reaalset kasu sellest aga pole kellelgi peale projekti
kirjutaja, läbiviija, hunniku ekspertide ja muidugi riigil tänu igasugu maksudele.
Tegelikult on võrreldes muude eluvaldkondadega liikluses asjad päris normaalsed.
Edit: sellega tahtsin öelda, et eetikakoolitusega peaks pihta hakkama hoopis mujalt, liikluses (ja ka mujal) valitsev anarhia ja korralagedus on
millegi muu tagajärg.
Ja miks just Savisaar ette jääb? Kõik ju täpselt ühe vitsaga löödud?! Jäid meelde kuldsed sõnad: "raha võim lõpetab siiruse ja hoolivuse".
|
|
|
|
Reix
huviline
Registreerunud 19.07.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 03.04.06 19:49
|
|
|
Kirjutasin kogemata Savisaar suure algustähega. Pidasin silmas savisaart, kui eesti poliitiku pseudonüümi
|
|
|
|
stylewarz
huviline
Registreerunud 10.10.04
Kasutaja on eemal
Auto: 80 Q 16V
|
|
ferdinand
huviline
Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 04.04.06 14:35
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: stylewarz
Minuarust oleks see mõte hea kui karistus liiklushuligaanile või kiiruseületajale.Näiteks ületad kiirust kuskil 15 km tunnis või politsei tabab sind
süstimas ridade vahel või midagi sellist ,siis selle asemel et lihtsalt raha koguda võiks valik olla, et kas 18 tuhandene trahv või selline näiteks
3000 krooni maksev koolitus plus oma aeg,mis seal kohal pead käima. Koolituse sisu võiks siis olla sellise käitumiste tagajärjed ja muud huvitavad
faktid liiklusest. Inimesed kes kohal ei käi või ei soovi koostööd teha ,nendelt siis võiks trahvisumma veel lisaks küsida .
Selline idee siis minu poolt. |
Idee on hea, aga kes selle koolituse määrab ja läbi viib? Kui vaadata mismoodi miilitsatöötajad ise liikluseeskirjadele ja muudele reeglitele
vilistavad siis peaks sealtotsast ikkagi ju koolitus alguse saama. Ja koolitajad ise peaksid ka kõigepealt koolitusele minema. Aga kes koolitab? 
Idee on iseenesest ju hea, aga asjad on niivõrd käest lastud, et selline asi ei toimi. Kõigepealt peaks vähimaidki eetika märke näitama kodanikud kes
nende seadustega tegelevad, seejärel rahvas kes seadusi ellu viivad ja kontrollivad, lihtrahvas, sh enamus liiklejatest oleks loogiliselt võttes keti
viimaseks lüliks.
|
|
|
|
Harry_R
huviline
Registreerunud 07.12.05
Kasutaja on eemal
|
postitati 04.04.06 20:05
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: stylewarz
Minuarust oleks see mõte hea kui karistus liiklushuligaanile või kiiruseületajale.Näiteks ületad kiirust kuskil 15 km tunnis või politsei tabab sind
süstimas ridade vahel või midagi sellist ,siis selle asemel et lihtsalt raha koguda võiks valik olla, et kas 18 tuhandene trahv või selline näiteks
3000 krooni maksev koolitus plus oma aeg,mis seal kohal pead käima. Koolituse sisu võiks siis olla sellise käitumiste tagajärjed ja muud huvitavad
faktid liiklusest. Inimesed kes kohal ei käi või ei soovi koostööd teha ,nendelt siis võiks trahvisumma veel lisaks küsida .
Selline idee siis minu poolt. |
maksan selle 3K ära ja süstin edasi,mis siis.Üldiselt jah,paras lollus see idee üldse.Nagu keegi juba mainis,siis nööritakse nende kursustega juba
niigi nii mis kole ja veel ühte ajuvähki ja rahapumpa juurde vaja.Mida annab see talvine täiendõpe?Miks ma pean seda tegema,kui ma olen niigi juba
esimese talve omal käel pidand hakkama saama?Miks ma pean seda tegema,kui ma teen õppesõidud ja eksamid talvel?Mida annab see harjutus 30 km/h'ga
seal platsil,kui ma ei sõida talvel linnaski 30 km/h veel vähem maanteel?See talvekursus ongi üks suur ? märk.
Ja ega sa liikluses mingi nämmutatud jutuga kedagi muuda,sest seda nämmu räägitakse iga kord,kui kuskil isegi mingi kõks autodega on ning vaevalt
midagi uut teil pakkuda on vahelduseks.
|
|
|
Reix
huviline
Registreerunud 19.07.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 05.04.06 05:46
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Audihoolik
maksan selle 3K ära ja süstin edasi,mis siis.Üldiselt jah,paras lollus see idee üldse.Nagu keegi juba mainis,siis nööritakse nende kursustega juba
niigi nii mis kole ja veel ühte ajuvähki ja rahapumpa juurde vaja.Mida annab see talvine täiendõpe?Miks ma pean seda tegema,kui ma olen niigi juba
esimese talve omal käel pidand hakkama saama?Miks ma pean seda tegema,kui ma teen õppesõidud ja eksamid talvel?Mida annab see harjutus 30 km/h'ga
seal platsil,kui ma ei sõida talvel linnaski 30 km/h veel vähem maanteel?See talvekursus ongi üks suur ? märk.
Ja ega sa liikluses mingi nämmutatud jutuga kedagi muuda,sest seda nämmu räägitakse iga kord,kui kuskil isegi mingi kõks autodega on ning vaevalt
midagi uut teil pakkuda on vahelduseks. |
Inimeste puhul kehtib minu arvates selline valem: enne ei õpi, kui häda käes on (mõni ei õpi siis ka). Kui kellegi poolkogemata surnux sõidad, mis
oleks võibolla ära jäänud, kui oleks kusagil kursustel antud näpunäidete järgi liigelnud. Siis ma arvan, see kulutatud lisakroon ei tundugi nii
mõttetu.
Keegi ei ole rääkinud nämmukoolitusest. Asja saab alati ka hästi teha. Asja enda, mitte rahvalt raha kogumise pärast (eesmärk siinkohal ei ole mitte
mingil juhul lisaraha kogumine).
Autoga sõitmine on üldse üks suur kulu. Need vennad kes seal igat krooni taga ajavad võiks üldsegi ühistranspordiga tööle-koju sõita. Milleks meil on
vaja neid vendi, kellel keset ristmikku näiteks bensiin otsa saab jne?
Minu point ei ole rahvalt hakata mingit lisaraha küsima. Lihtsalt tahaks inimese kombel liikluses ellu jääda. Mitte nii, et kui sõidad linnavahel 100
kilti maha, siis on närvid läbi.
PS: Praegu võis jääda mulje, et olen mingi raske riigikogulane, kes üritab rahvale mingit lisakulu pähe määrida. Olen samasugune inimene, nagu iga
teine. Lihtsalt tahan et lähedased inimesed ei surex mingit ajuvaba liiklussurma ja ei pelga selle nimel mõnda lisakrooni välja käia.
|
|
|
|
Harry_R
huviline
Registreerunud 07.12.05
Kasutaja on eemal
|
postitati 05.04.06 15:46
|
|
|
no selge,point teada nüüd.Aga ära vaeva ennast sellega,sest ei muutu siin midagi sellega.Kui juba need õnnetused,mida igapäev liikluses,meedias
näeb,mõistust pähe ei pane,siis ei ole midagi teha.
|
|
|
Semja
huviline
Registreerunud 18.03.06
Kasutaja on eemal
Auto: Audi 100 Avant
|
postitati 05.04.06 16:53
|
|
|
Tegelikult on asi siin eestis ainult keskmiselt hull võrreldes siin lähedal asuvate naabrite ja teistega.
Ja parandama peaks seda probleemi vist ikka algusest - autokoolist.
Kunagi 15 aastaselt saadud õppetunid isalt on ka rohkem väärt kui mingi õppeautoga läbi linna põristamine ja ringteel passimine.
Õpetame sõiduõpetajaid 
|
|
|
|