Timo
huviline
Registreerunud 25.08.04
Kasutaja on eemal
|
postitati 22.02.06 10:04
|
|
|
Kas korrektne liiklusmärk?
Lugu selline. Peterburi maanteel on Elcoteq`i juures 70-ne märk, mis punase ristiga maha kriipsutatud. Kas selline teguviis on reguleeritud ka
liikluseeskirjas või võib seda käsitleda kui vandaalide poolt rikutud liiklusmärgina? Naine jäi seal pimedas vahele kiirusega, sest see märk on suht
võsas ja ta ei teadnud et seal see läbikriipsutatud. Kas on põhjust kuskil kiunu tõsta või on asi korrektne?
|
|
|
rass
klubiliige
Registreerunud 25.09.02
Kasutaja on eemal
Auto: 9-5, S80, Passat, Corsa, 2x R850R
|
postitati 22.02.06 10:06
|
|
|
Asi korrektne, sedasi punase lindiga kriipsutataksegi maha piirkiirus, kui seda antud teelõigul alandatakse (enamasti ajutiselt). Võid muidugi kuskil
kobiseda et raskesti arusaadav jne, ma ei tea kas ja kuidas seadus sellist asja reguleerib, kuid kardan et mingit õigust seal saada küll suht raske.
|
|
|
Timo
huviline
Registreerunud 25.08.04
Kasutaja on eemal
|
postitati 22.02.06 10:15
|
|
|
Ise võibolla olen uimane või oskamatu, aga liikluseeskirjas märkide loetelus sellist ei näe. Saaksin aru kui märgil "kott peas" või ajutine märk
väljas. Loomulikult terve mõistusega saan aru mis see märk tähendab, aga et kohe seal märgi all pimedas võsas piiluda ja loota et äkki ei märgata
seda...see on haige ja pervolik käitumine. Seepärast vingungi.
|
|
|
tarmo
klubiliige
Registreerunud 05.01.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 22.02.06 10:16
|
|
|
kuskil liiklussaates hr sirk rääkis, et see ei ole õige
see mis suvel maanteel nende 90 märkidega tehakse kui miski 70 või 30 märk üles topitakse ja 90 märgile punase teibiga rist peale tõmmatakse
|
|
|
|
priit
moderaator klubiliige
Registreerunud 18.09.03
Kasutaja on eemal
Auto: Audi C4, Bora & Octavia
|
postitati 22.02.06 10:21
|
|
|
Tegelikult pakun, et selle kiunuga sa kaugele ei jõua. Kuna see märk seal ei ole mitte vandaalide poolt maha tõmmatud ...vaid seda tegid kodanikud
kellel on selleks õigus (niivõrd-kuivõrd).
Põhjendus oli selline umbes: sellel teelõigul juhtub liiga palju õnnetusi mis tingitud liig suurest kiirusest.
priitpoiss --> priit
|
|
|
|
rass
klubiliige
Registreerunud 25.09.02
Kasutaja on eemal
Auto: 9-5, S80, Passat, Corsa, 2x R850R
|
postitati 22.02.06 10:24
|
|
|
Normaalne käitumine sealjuures oleks olnud 70 märk maha võtta, panna asemele 50 märk ja igaks juhuks ka suurem kollane tahvel liikluskorralduse
muudatuse hoiatusega et ikka kindlasti märkaks.
|
|
|
lorrap
klubiliige
Registreerunud 24.10.02
Kasutaja on eemal
Auto: VW Passat Variant 4-motion 1,9TDI-PD
|
postitati 22.02.06 10:25
|
|
|
Asi tegelikult lihtne, kuna sellist märki (läbi kriipsutatud 70) liikluseeskirjas ei eksisteeri, siis see märk midagit ei tähenda. Ehk siis seega, kui
see märk on asulas, siis piirkiiruse tõstmist ei toimu. Kui märk maanteel, siis piirkiiruse alandamist ei toimi. See siis suuresti asja juriidiline
pool.
Samas on politsei ja maanteeamet mõlemad välja öelnud, et see on kokkulepitud märgi nö. kahjutuks tegemise moodus. Kui keegi mäletab, siis veel paar
aastat tagasi tiriti märkidele näiteks mustad prügikotid pähe.
...
|
|
|
|
priit
moderaator klubiliige
Registreerunud 18.09.03
Kasutaja on eemal
Auto: Audi C4, Bora & Octavia
|
postitati 22.02.06 10:32
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: rass
Normaalne käitumine sealjuures oleks olnud 70 märk maha võtta, panna asemele 50 märk ja igaks juhuks ka suurem kollane tahvel liikluskorralduse
muudatuse hoiatusega et ikka kindlasti märkaks. |
Seal oli see kollane märk ka kunagi olemas ...aastal 2005 näiteks 
priitpoiss --> priit
|
|
|
|
sada1000
huviline
Registreerunud 06.10.05
Kasutaja on eemal
|
|
Zonder
huviline
Registreerunud 23.11.05
Kasutaja on eemal
Auto: koda Superb TDI
|
postitati 22.02.06 12:13
|
|
|
Selle asja juriidilisust vist paras küsida auto24 foorumis liiklusabi foorumist.
|
|
|
Timo
huviline
Registreerunud 25.08.04
Kasutaja on eemal
|
postitati 22.02.06 12:17
|
|
|
Jah miilitsad ütlesid et see märk läbitõmmatud juba pool aastat. Siinkohal paneb ikka see liikluskorraldajate suutmatus jahmatama. Ei taha mõelda mis
juhtub, kui sinna vaja piirkiiruseks 30 km/h määrata. Kas soditakse lihtsalt 70 üle, näiteks neoon-rohelise viltpliiatsiga!? Järeldan vastustest
siiski, et tuleb silmad põrandale pöörata ja alandlikult otsusele järgi minna ning maksta lõiv oma vigade eest, toetamaks liikluskorraldust.
|
|
|
Kaaku
huviline
Registreerunud 11.10.04
Kasutaja on eemal
Auto: Audi Cabriolet, A6 C7.5 Competition, RS4 B7
|
postitati 22.02.06 13:55
|
|
|
Mu meelest mõttetu sellist jonni ajada. Usun, et isegi nooremapoolne laps saab aru, mida selline märk tähendab. Juba kaua on sellist "stiili"
kasutatud ja pole probleemi olnud.
Törts lapsik on äkitsi läbikriipsutatud märki süüdistama hakata, kui pereliige protokolli sai.
Eks ta ikka oma viga ole, et märki ei näinud/vaadanud.
|
|
|
janar
huviline
Registreerunud 16.11.03
Kasutaja on eemal
Auto: A6 Avant
|
postitati 22.02.06 14:13
|
|
|
LIIKLUSEESKIRI
Vabariigi Valitsuse 2. veebruari 2001. a määruse nr 48 «Liikluseeskiri»
lisa 2
Liiklusmärgid
9. LIIKLUSMÄRGI MÕJU AJUTINE TÜHISTAMINE
Liiklusmärgil või selle osal näidatud liikluse korralduse tühistab kaks sümmeetriliselt lõikuvat orani musta äärisega kattelinti.
Tunne liikluseeskirja !
|
|
|
|
kiireaudi
klubiliige
Registreerunud 27.09.02
Kasutaja on eemal
Auto: A6 Sline-10; Q7 4,2 TDI; Stang-68
|
postitati 22.02.06 14:18
|
|
|
Ehk siis tuleks tagasi autokooli minna?
11,823@191,5km/h
|
|
|
|
tanel
huviline
Registreerunud 09.07.03
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A4 Avant
|
postitati 22.02.06 14:29
|
|
|
Minu arvates on see märk küll üheselt mõistetav ja ei tohiks selle arusaamisega/tõlgendamisega küll probleeme tekkida. Ja pole ta seal ka mitte
esimesi päevi. Ilmselt asi ikka puhtalt tähelepanematuses või lootuses et kui natuke kiiremini sõidan pole hullu.
|
|
|
Timo
huviline
Registreerunud 25.08.04
Kasutaja on eemal
|
postitati 23.02.06 07:20
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: kiireaudi
Ehk siis tuleks tagasi autokooli minna? | Võibolla tõesti, kuigi muudatus tehti alles 2001 ja siis olid minu autokoolidu juba ammu
läbikäidud. Vähemalt on mulle siin selgeks saanud, et ei mul ega naisel mingiks kiunuks põhjust pole, kõik on õige ja seaduslik. Läheb ja maksab selle
trahvi ning ootame edspidigi erinevaid kleepsutuuninguid juba valgusfooridel, ülekäiguradadel, raudteeülesõitudel, politseiautodel jne. Head
lühendatud tööpäeva ja teema LUKKU!
|
|
|
janar
huviline
Registreerunud 16.11.03
Kasutaja on eemal
Auto: A6 Avant
|
postitati 23.02.06 07:25
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Timo
Tsitaat: | Algselt postitas: kiireaudi
Ehk siis tuleks tagasi autokooli minna? | Võibolla tõesti, kuigi muudatus tehti alles 2001 ja siis olid minu autokoolidu juba ammu
läbikäidud. Vähemalt on mulle siin selgeks saanud, et ei mul ega naisel mingiks kiunuks põhjust pole, kõik on õige ja seaduslik. Läheb ja maksab selle
trahvi ning ootame edspidigi erinevaid kleepsutuuninguid juba valgusfooridel, ülekäiguradadel, raudteeülesõitudel, politseiautodel jne. Head
lühendatud tööpäeva ja teema LUKKU! |
Seaduse mittetundmine ei vabasta kedagi selle täitmisest !
Vanemad mul on saanud load rohkem kui 30 aastat tagasi, siis olid liikluseeskirjad hoopis teised. Kuid sõitma peavad ikka kehtivate õigusaktide järgi.
|
|
|
|
Timo
huviline
Registreerunud 25.08.04
Kasutaja on eemal
|
postitati 23.02.06 07:37
|
|