Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema Tee uus küsitlus
Autor:
Pealkiri: Kas korrektne liiklusmärk? (Vastuseid: 17 | Vaatamisi: 2263)
Timo
huviline

Registreerunud 25.08.04
Kasutaja on eemal

postitati 22.02.06 10:04 Tsiteeri
Kas korrektne liiklusmärk?

Lugu selline. Peterburi maanteel on Elcoteq`i juures 70-ne märk, mis punase ristiga maha kriipsutatud. Kas selline teguviis on reguleeritud ka liikluseeskirjas või võib seda käsitleda kui vandaalide poolt rikutud liiklusmärgina? Naine jäi seal pimedas vahele kiirusega, sest see märk on suht võsas ja ta ei teadnud et seal see läbikriipsutatud. Kas on põhjust kuskil kiunu tõsta või on asi korrektne?

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
rass
klubiliige

Registreerunud 25.09.02
Kasutaja on eemal

Auto: 9-5, S80, Passat, Corsa, 2x R850R

postitati 22.02.06 10:06 Tsiteeri

Asi korrektne, sedasi punase lindiga kriipsutataksegi maha piirkiirus, kui seda antud teelõigul alandatakse (enamasti ajutiselt). Võid muidugi kuskil kobiseda et raskesti arusaadav jne, ma ei tea kas ja kuidas seadus sellist asja reguleerib, kuid kardan et mingit õigust seal saada küll suht raske.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U
Timo
huviline

Registreerunud 25.08.04
Kasutaja on eemal

postitati 22.02.06 10:15 Tsiteeri

Ise võibolla olen uimane või oskamatu, aga liikluseeskirjas märkide loetelus sellist ei näe. Saaksin aru kui märgil "kott peas" või ajutine märk väljas. Loomulikult terve mõistusega saan aru mis see märk tähendab, aga et kohe seal märgi all pimedas võsas piiluda ja loota et äkki ei märgata seda...see on haige ja pervolik käitumine. Seepärast vingungi.

tarmo
klubiliige

Registreerunud 05.01.03
Kasutaja on eemal

postitati 22.02.06 10:16 Tsiteeri

kuskil liiklussaates hr sirk rääkis, et see ei ole õige
see mis suvel maanteel nende 90 märkidega tehakse kui miski 70 või 30 märk üles topitakse ja 90 märgile punase teibiga rist peale tõmmatakse

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
priit
moderaator
klubiliige

Registreerunud 18.09.03
Kasutaja on eemal

Auto: Audi C4, Bora & Octavia

postitati 22.02.06 10:21 Tsiteeri

Tegelikult pakun, et selle kiunuga sa kaugele ei jõua. Kuna see märk seal ei ole mitte vandaalide poolt maha tõmmatud ...vaid seda tegid kodanikud kellel on selleks õigus (niivõrd-kuivõrd).
Põhjendus oli selline umbes: sellel teelõigul juhtub liiga palju õnnetusi mis tingitud liig suurest kiirusest.

priitpoiss --> priit
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
rass
klubiliige

Registreerunud 25.09.02
Kasutaja on eemal

Auto: 9-5, S80, Passat, Corsa, 2x R850R

postitati 22.02.06 10:24 Tsiteeri

Normaalne käitumine sealjuures oleks olnud 70 märk maha võtta, panna asemele 50 märk ja igaks juhuks ka suurem kollane tahvel liikluskorralduse muudatuse hoiatusega et ikka kindlasti märkaks.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U
lorrap
klubiliige

Registreerunud 24.10.02
Kasutaja on eemal

Auto: VW Passat Variant 4-motion 1,9TDI-PD

postitati 22.02.06 10:25 Tsiteeri

Asi tegelikult lihtne, kuna sellist märki (läbi kriipsutatud 70) liikluseeskirjas ei eksisteeri, siis see märk midagit ei tähenda. Ehk siis seega, kui see märk on asulas, siis piirkiiruse tõstmist ei toimu. Kui märk maanteel, siis piirkiiruse alandamist ei toimi. See siis suuresti asja juriidiline pool.

Samas on politsei ja maanteeamet mõlemad välja öelnud, et see on kokkulepitud märgi nö. kahjutuks tegemise moodus. Kui keegi mäletab, siis veel paar aastat tagasi tiriti märkidele näiteks mustad prügikotid pähe.

...
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U SkypeKasutaja Telefoninumber
priit
moderaator
klubiliige

Registreerunud 18.09.03
Kasutaja on eemal

Auto: Audi C4, Bora & Octavia

postitati 22.02.06 10:32 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: rass
Normaalne käitumine sealjuures oleks olnud 70 märk maha võtta, panna asemele 50 märk ja igaks juhuks ka suurem kollane tahvel liikluskorralduse muudatuse hoiatusega et ikka kindlasti märkaks.

Seal oli see kollane märk ka kunagi olemas ...aastal 2005 näiteks :P

priitpoiss --> priit
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
sada1000
huviline

Registreerunud 06.10.05
Kasutaja on eemal

postitati 22.02.06 12:06 Tsiteeri

Nad koonerdavad.. see teip on odavam kui mingeid 50 märke sebida neil.. ja õigust veel ülegi :mad:
Ma ise sõidan seal 60ga või ühtlases voolus
Kuskilt ma sellist märki muidu välja küll ei loe et selline oleks olemas või kehtiks :) ja pole nagu juttu ka olnud kuskil :) nii et teoreetiliselt oleks võimalik vastu ka vaielda neile, aga siis äkki väänavad veel kõvema trahvi.. see poleks vist esimene kord :D

Zonder
huviline

Registreerunud 23.11.05
Kasutaja on eemal

Auto: Škoda Superb TDI

postitati 22.02.06 12:13 Tsiteeri

Selle asja juriidilisust vist paras küsida auto24 foorumis liiklusabi foorumist.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
Timo
huviline

Registreerunud 25.08.04
Kasutaja on eemal

postitati 22.02.06 12:17 Tsiteeri

Jah miilitsad ütlesid et see märk läbitõmmatud juba pool aastat. Siinkohal paneb ikka see liikluskorraldajate suutmatus jahmatama. Ei taha mõelda mis juhtub, kui sinna vaja piirkiiruseks 30 km/h määrata. Kas soditakse lihtsalt 70 üle, näiteks neoon-rohelise viltpliiatsiga!? Järeldan vastustest siiski, et tuleb silmad põrandale pöörata ja alandlikult otsusele järgi minna ning maksta lõiv oma vigade eest, toetamaks liikluskorraldust.

Kaaku
huviline

Registreerunud 11.10.04
Kasutaja on eemal

Auto: Audi Cabriolet, A6 C7.5 Competition, RS4 B7

postitati 22.02.06 13:55 Tsiteeri

Mu meelest mõttetu sellist jonni ajada. Usun, et isegi nooremapoolne laps saab aru, mida selline märk tähendab. Juba kaua on sellist "stiili" kasutatud ja pole probleemi olnud.
Törts lapsik on äkitsi läbikriipsutatud märki süüdistama hakata, kui pereliige protokolli sai.
Eks ta ikka oma viga ole, et märki ei näinud/vaadanud.

janar
huviline

Registreerunud 16.11.03
Kasutaja on eemal

Auto: A6 Avant

postitati 22.02.06 14:13 Tsiteeri

LIIKLUSEESKIRI

Vabariigi Valitsuse 2. veebruari 2001. a määruse nr 48 «Liikluseeskiri»
lisa 2

Liiklusmärgid

9. LIIKLUSMÄRGI MÕJU AJUTINE TÜHISTAMINE

Liiklusmärgil või selle osal näidatud liikluse korralduse tühistab kaks sümmeetriliselt lõikuvat oranži musta äärisega kattelinti.

Tunne liikluseeskirja !

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
kiireaudi
klubiliige

Registreerunud 27.09.02
Kasutaja on eemal

Auto: A6 Sline-10; Q7 4,2 TDI; Stang-68

postitati 22.02.06 14:18 Tsiteeri

Ehk siis tuleks tagasi autokooli minna?

11,823@191,5km/h
tanel
huviline

Registreerunud 09.07.03
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A4 Avant

postitati 22.02.06 14:29 Tsiteeri

Minu arvates on see märk küll üheselt mõistetav ja ei tohiks selle arusaamisega/tõlgendamisega küll probleeme tekkida. Ja pole ta seal ka mitte esimesi päevi. Ilmselt asi ikka puhtalt tähelepanematuses või lootuses et kui natuke kiiremini sõidan pole hullu.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
Timo
huviline

Registreerunud 25.08.04
Kasutaja on eemal

postitati 23.02.06 07:20 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: kiireaudi
Võibolla tõesti, kuigi muudatus tehti alles 2001 ja siis olid minu autokoolidu juba ammu läbikäidud. Vähemalt on mulle siin selgeks saanud, et ei mul ega naisel mingiks kiunuks põhjust pole, kõik on õige ja seaduslik. Läheb ja maksab selle trahvi ning ootame edspidigi erinevaid kleepsutuuninguid juba valgusfooridel, ülekäiguradadel, raudteeülesõitudel, politseiautodel jne. Head lühendatud tööpäeva ja teema LUKKU!;)

janar
huviline

Registreerunud 16.11.03
Kasutaja on eemal

Auto: A6 Avant

postitati 23.02.06 07:25 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Timo
Tsitaat:
Algselt postitas: kiireaudi
Võibolla tõesti, kuigi muudatus tehti alles 2001 ja siis olid minu autokoolidu juba ammu läbikäidud. Vähemalt on mulle siin selgeks saanud, et ei mul ega naisel mingiks kiunuks põhjust pole, kõik on õige ja seaduslik. Läheb ja maksab selle trahvi ning ootame edspidigi erinevaid kleepsutuuninguid juba valgusfooridel, ülekäiguradadel, raudteeülesõitudel, politseiautodel jne. Head lühendatud tööpäeva ja teema LUKKU!;)

Seaduse mittetundmine ei vabasta kedagi selle täitmisest !

Vanemad mul on saanud load rohkem kui 30 aastat tagasi, siis olid liikluseeskirjad hoopis teised. Kuid sõitma peavad ikka kehtivate õigusaktide järgi.

Timo
huviline

Registreerunud 25.08.04
Kasutaja on eemal

postitati 23.02.06 07:37 Tsiteeri

JUST

Tee uus teema Tee uus küsitlus

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 21]
[PHP: 41.2% - SQL: 58.8%]