Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema
 Lehekülgi:  1  2
Autor:
Pealkiri: H: Hammasrihma vahetuse kohta... (Vastuseid: 28 | Vaatamisi: 7273)
Aiku
huviline

Registreerunud 03.04.04
Kasutaja on eemal

Auto: AUDI A6 C5 1,8T 2000a.

postitati 07.02.06 08:14 Tsiteeri
H: Hammasrihma vahetuse kohta...

Aeg on nii kaugel ,et tuleb hakata mõtlema hammasrihma vahetuse peale.
Tegin paarile firmale hinna pakkumise. Nüüd aga ei taipa mida tegelikult siis 2,3 ja c3 kere motol vaja läheb. Pakutakes hammasrihma , rihmarulli ja mingit juhtrulli ning loomulikult veepumpa. Tegelikult sooviks vahetada ainult rihma ja ka rihmarulli , kuna vee pump olevat just enne müüki vahetatud.
Mida siis teha ja palju see vahetamine maksma läheb?
Tänud iga infi eest.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Black
klubiliige

Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal

Auto: Q7

postitati 07.02.06 09:22 Tsiteeri

Hinnapakkumine võta ikka remondifirmadest ise, mitte ära tee seda neile. Neile see tavaliselt ei meeldi. :P

Kui oled 100% kindel, et veepump on äsja vahetatud, pole seda vaja uuesti vahetada, vahetada tuleb siis ainult rihm ja pingutusrullik.

Autodata järgi on 2.3 mootori rihma teekond selline:

http://pildid.audiclub.ee/black/R5.2.3.rihm.jpg

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
ferdinand
huviline

Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal

Auto: 400,401,969

postitati 07.02.06 09:24 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Aiku
Tegin paarile firmale hinna pakkumise. Nüüd aga ei taipa mida tegelikult siis 2,3 motol vaja läheb. Pakutakes hammasrihma , rihmarulli ja mingit juhtrulli ning loomulikult veepumpa. Tegelikult sooviks vahetada ainult rihma ja ka rihmarulli , kuna vee pump olevat just enne müüki vahetatud.
Tänud iga infi eest.

Tavaliselt peab nii veepump kui ka pingutusrullikud vastu kahe rihma eluea, kuid sellist poolikut vahetust soovitada kuidagi ei julgeks. Seega- lõppkokkuvõttes on ikkagi odavam vahetada kõik millest rihm üle jookseb (sõltuvalt mootorist siis veepump+1-2 rullikut). Võrreldes 2,4 või 2,5 R5 (rääkimata siis v6 või v8'sast:D) mootoritega ei maksa 2,3'sel mootoril need asjad ka peaaegu midagi.;)

Isegi kui mul on igav, kõik mul tuleb välja!
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
Aiku
huviline

Registreerunud 03.04.04
Kasutaja on eemal

Auto: AUDI A6 C5 1,8T 2000a.

postitati 07.02.06 09:30 Tsiteeri

Tänan asjaliku infi eest. Nüüd tean mida tellida.
On olemas selline koht ,kust tehakse hinna pakkumisi ise, peale päringu saatmist.
http://www.varuosakeskus.ee/
Varuosaotsing.

janar
huviline

Registreerunud 16.11.03
Kasutaja on eemal

Auto: A6 Avant

postitati 07.02.06 09:34 Tsiteeri

2,3 motol läheb vaja veepump, rihm, ja rihma juhtrull. Sellel pingutusrullikut pole, kuna rihm pingutatakse veepumbaga. Kui ise või mõni sõber vahetab saad hakkama ainult varuosade hinnaga 1-1,5k. Kui lased vahetada läheb umbes samapalju juurde. Mina soovitaks siiski vahetada ka veepumba mis maksab ca 400.- sest kui vana siiski otsad peaks andma on kahju mitmeid kordi suurem. On endal ka rahulikum magada pärast :)

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
jan-kos
huviline

Registreerunud 23.04.03
Kasutaja on eemal

Auto: A100TDIC4 oilexpress ja pargimaastur

postitati 07.02.06 10:02 Tsiteeri

... ja rihma rulle on kahes mõõdus,inf kui ise vahetama hakkad.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
endel
huviline

Registreerunud 25.09.03
Kasutaja on eemal

Auto: audi 100.2,3

postitati 07.02.06 17:43 Tsiteeri

kas kellegil pilti pole üles panna kuidas need märgid seal olema peavad ,endal plaanis see töö kodus teha ....

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
jan-kos
huviline

Registreerunud 23.04.03
Kasutaja on eemal

postitati 07.02.06 17:51 Tsiteeri

Saab isegi nii et ei vaata märkide asukohta, aga vahetuse ajal ei ole hea liigutada nukkvõlli ja väntvõlli.Aga muidu märgid seal olemas ju kõik,pilti pole tõesti anda,ei pidanud vajalikuks teha kui seda tööd tegin.

Demis
huviline

Registreerunud 26.09.02
Kasutaja on eemal

Auto: 5 cyl 20V

postitati 07.02.06 17:52 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: ferdinand
Tsitaat:
Algselt postitas: Aiku
Tegin paarile firmale hinna pakkumise. Nüüd aga ei taipa mida tegelikult siis 2,3 motol vaja läheb. Pakutakes hammasrihma , rihmarulli ja mingit juhtrulli ning loomulikult veepumpa. Tegelikult sooviks vahetada ainult rihma ja ka rihmarulli , kuna vee pump olevat just enne müüki vahetatud.
Tänud iga infi eest.

Tavaliselt peab nii veepump kui ka pingutusrullikud vastu kahe rihma eluea, kuid sellist poolikut vahetust soovitada kuidagi ei julgeks. Seega- lõppkokkuvõttes on ikkagi odavam vahetada kõik millest rihm üle jookseb (sõltuvalt mootorist siis veepump+1-2 rullikut). Võrreldes 2,4 või 2,5 R5 (rääkimata siis v6 või v8'sast:D) mootoritega ei maksa 2,3'sel mootoril need asjad ka peaaegu midagi.;)

Rihmarull ei kesta kahe rihma eluiga!
Trust me!

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
puruvana
huviline

Registreerunud 18.05.05
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A4 b7

postitati 07.02.06 20:35 Tsiteeri

on seda rihhma muidu raske vahetada, ja kui kaua läheb umbes teeninduses aega ?

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
A 80
huviline

Registreerunud 24.03.03
Kasutaja on eemal

Auto: Couped 83, 87, 90, 94.a ja Golf 4 traktor

postitati 07.02.06 20:53 Tsiteeri

Nojah,ei saa öelda,et ei maksa midagi,pinguti ainuüksi oli 2 kilo eeki.muu pudipadi oli odavalt käes,rihm ja veepumpjne.Veepump vaheta kohe ära.See ,et enne müüki vahetatud,ja kui ei ole?.ja kui läheb,lõhu esiots lahti,teeninduse rahas see kena kopikas.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
ranz
klubiliige

Registreerunud 29.09.02
Kasutaja on eemal

postitati 07.02.06 21:14 Tsiteeri

Ei pea ka veepump kahte rihma vastu... enda masina peal kogetud.
Ka minu 2,3 masinal oli see vahetus vähe kallim sest ainuüksi see pingutisüsteem seal maksis miski 2,8K + rihm miski 600 ja veepump miski 600 (kõik revali hinnad siis). Nüüd enne vahetust sai ka katalooge ja asju uuritud... ning tõesti osadel on pingutamine veepumba pealt, et seda 2,8K maksvat süsteemi sinna vaja polnud... teine süstem oli:S muudmoodi kindlaks ei teinudki kui kate maha ja vaatasin... selgus, et pump kinnine ja reguleerida pole midagi ja ikkagi kogu reguleerimine rulliku pealt.
Pidavat saama ka sellel rullikul seda laagrit sealt eraldi vahetada... kuid ise otsustasin minna kindlat teed ja vahetada kõik originaalis nii nagu olema peaks.

epic
klubiliige

Registreerunud 26.05.05
Kasutaja on eemal

postitati 07.02.06 22:20 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: puruvana

Sa ei lähe ju seda ometi teenindusse vahetama ? Sellel mootoril peaks vist küll igaüks rihma vahetusega hakkama saama...

ranz
klubiliige

Registreerunud 29.09.02
Kasutaja on eemal

postitati 07.02.06 22:43 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: epic_metal
Tsitaat:
Algselt postitas: puruvana

Sa ei lähe ju seda ometi teenindusse vahetama ? Sellel mootoril peaks vist küll igaüks rihma vahetusega hakkama saama...

nu päris nii ka võtta ei saa... kõik ei ole nii ise tegijad kui osad ja kui sa ikka kindel pole mida sa teed siis lase see asi teha.

margus0000
huviline

Registreerunud 20.02.04
Kasutaja on eemal

Auto: audi a3

postitati 08.02.06 05:13 Tsiteeri

Saab küll seda laagrit ise vahetada , pead punktkeevitused lahti puurima ja saadki laagri kätte, pärast punktid kokku tagasi ja ongi korras, siise läks samade mõõtudega mingi vene mõõtu laager(mõõte enam ei mäleta).

jan-kos
huviline

Registreerunud 23.04.03
Kasutaja on eemal

postitati 08.02.06 08:06 Tsiteeri

Mulle tundub et siin räägitakse siiski 2,3 mootorist,pole näinud et hammasrihmal mingi oma pinguti rull on.Olen vahetanud hammasrihma 2,2 KU mootoril ja 2,3 NG mootoril need on samasugused, rihmarull on samas mõõdus ja rihmapigutamine käib veepumbast.Ja kui nüüd ei eksi siis rihmarulli läbimõõt oli 63 mm ja ühele variandile andis natuke suurema läbimõõduga ja mul tuli ajusid ragistada miks rihm nii pingule jääb ja veepumbast ka järgi enam ei saanud lasta.Sellised lood siis.Vaatasin järgi oma üleskirjutistest-hammasrihma rull 495 eeku,suurema läbimõõduga rull oli odavam.

ferdinand
huviline

Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal

postitati 08.02.06 08:07 Tsiteeri

Mis imehindadest te siin räägite?:o Minu praeguse 2,5R5 mootorile läks kogu (esimese hammas)rihmavahetuseks vajaminev kama maksma tiba üle 2000.- ;2,3 motol on need asjad oluliselt odavamad, eriti suur hinnavahe on rihmal ja ühel pingutusrullikul. Suurusjärgud peaksid olema veepump max 500.- rullik max 500.- ja rihm mitte üle 200-300 (odavaim vist u 100.-)

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
ranz
klubiliige

Registreerunud 29.09.02
Kasutaja on eemal

postitati 08.02.06 09:32 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: jan-kosrihmapigutamine käib veepumbast.

Aga vot minu masinal ei käinud... pump oli täiesti fikseeritud.
Kohe otsin pilti asjast.

EDIT: miskil põhjusel ma sellist skeemi praegu ei leiagi... aga leidsin teie moto küljest sama vidina. (pean kodus ETKA kataloogist üle vaatama... seal oli asi ilusti olemas.
http://www.auto2.ru/epc/etka/B111/006200.png

Sealt siis nr 19 jubin, leevendi või kuidas iganes selle nimi ka oli.

Sellisena näidatakse NG moto skeemi seal ees:

http://www.auto2.ru/epc/etka/B003/005200.png

Kuid siin eraldi rullikut enam polegi???

Leidsin ülesse vana priva kus revalist hinnapakkumise sain... veepum peaks olema miski 700.- ringis hoopis, rihm miskit 500 juures ja too pingutusrull koos pingutiga 2K ringis... need peaks olema siis revali hinnad, forsist või mõnest muust täiesti suvalisest kauplusest võib neid saada tõesti jah ka äkki 100.- eest, kes kasutab mida on juba igaühe enda teha.

janar
huviline

Registreerunud 16.11.03
Kasutaja on eemal

postitati 08.02.06 09:50 Tsiteeri

ranz, mul on tunne, et sa ajad praegu midagi segamini. NG motol on kindlasti rihma pingutamine veepumbaga ja ka enamusel, kui mitte kõigil R5 10V bensukatel. Rullik käib ka ikka, aga seda seal pildil pole.

ranz
klubiliige

Registreerunud 29.09.02
Kasutaja on eemal

postitati 08.02.06 09:52 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: audifan
ranz, mul on tunne, et sa ajad praegu midagi segamini. NG motol on kindlasti rihma pingutamine veepumbaga ja ka enamusel, kui mitte kõigil R5 10V bensukatel.

http://www.auto2.ru/epc/etka/B045/008000.png

Nu vat kui mu 80l just miski muu mootor seal ei olnud siis ei aja segamini. Mul on veel vana maha võetud pinguti see süsteem seal alles... ja no ja krt no oli see asi seal nii :P ma ei saa aru kuda nüüd enam kataloog seda ei näita.

janar
huviline

Registreerunud 16.11.03
Kasutaja on eemal

postitati 08.02.06 10:06 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: ranz
Tsitaat:
ranz, mul on tunne, et sa ajad praegu midagi segamini. NG motol on kindlasti rihma pingutamine veepumbaga ja ka enamusel, kui mitte kõigil R5 10V bensukatel.

Nu vat kui mu 80l just miski muu mootor seal ei olnud siis ei aja segamini. Mul on veel vana maha võetud pinguti see süsteem seal alles... ja no ja krt no oli see asi seal nii :P ma ei saa aru kuda nüüd enam kataloog seda ei näita.

Jah, sul on siiski õigus. Ainult, et kataloog näitab seda pingutit seal alates 1993 aastast. Jälle targem nüüd siis :)

http://www.auto2.ru/epc/etka/B119/109700.png

Siin teemas on aga juttu C3 audi 100-st niiet üsna kindel, et sellel ikkagi veepumbaga pingutus.

ranz
klubiliige

Registreerunud 29.09.02
Kasutaja on eemal

postitati 08.02.06 10:11 Tsiteeri

Tsitaat:
Tsitaat:
Tsitaat:

Jah, sul on siiski õigus. Ainult, et kataloog näitab seda pingutit seal alates 1993 aastast. Jälle targem nüüd siis :)

http://www.auto2.ru/epc/etka/B119/109700.png

Siin teemas on aga juttu C3 audi 100-st niiet üsna kindel, et sellel ikkagi veepumbaga pingutus.

Ahaa... ma ka nüüd siis selle kohapealt targem. Et ma selle teema tõin välja puhtalt sellepärast, et kui enda omal neid asju vahetama hakkasin oli sama jama, et keegi täpselt nagu ei teadnud mis sinna käima siis peaks... ja ainus viis oli asi natuke lahti võtta ja selge ta oligi :D

jan-kos
huviline

Registreerunud 23.04.03
Kasutaja on eemal

postitati 08.02.06 10:24 Tsiteeri

Selline info mööda külge maha ei jookse,krt ma ei teadnuki et ka sellist varianti audi pakub :o Nii et enne tuleb väike eelluure teha kui rihmasid ja rulle vahetama hakata :)

ferdinand
huviline

Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal

postitati 08.02.06 10:33 Tsiteeri

Tsitaat:
forsist või mõnest muust täiesti suvalisest kauplusest võib neid saada tõesti jah ka äkki 100.- eest, kes kasutab mida on juba igaühe enda teha.

Kui neid asju ikkagi nõuetekohaselt vahetada siis ma ei näe küll mingit mõtet sinna mingite kallima otsa kvaliteettoodete panemiseks. Nagunii viskad aasta-paari pärast jälle prügikasti ju.:D Vähemalt minule on nii Forsist, Aavest ja nii mõnestki teisest "täiesti suvalisest:D" kauplusest seni igati korralikud kaubad sattunud.;)

ranz
klubiliige

Registreerunud 29.09.02
Kasutaja on eemal

postitati 08.02.06 10:39 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: ferdinand
Tsitaat:
forsist või mõnest muust täiesti suvalisest kauplusest võib neid saada tõesti jah ka äkki 100.- eest, kes kasutab mida on juba igaühe enda teha.

Kui neid asju ikkagi nõuetekohaselt vahetada siis ma ei näe küll mingit mõtet sinna mingite kallima otsa kvaliteettoodete panemiseks. Nagunii viskad aasta-paari pärast jälle prügikasti ju.:D Vähemalt minule on nii Forsist, Aavest ja nii mõnestki teisest "täiesti suvalisest:D" kauplusest seni igati korralikud kaubad sattunud.;)

Sellesse vaidlusesse ma ei hakka langemagi, minu rida lõppes vastava lauseosaga: kes kasutab mida on juba igaühe enda teha

Lehekülgi:  1  2
Tee uus teema

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 20]
[PHP: 16.9% - SQL: 83.1%]