Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema
Autor:
Pealkiri: B4 tühikäigumootor (Vastuseid: 15 | Vaatamisi: 1700)
ants12
huviline

Registreerunud 27.03.04
Kasutaja on eemal

Auto: 80q GTE

postitati 25.01.06 15:47 Tsiteeri
B4 tühikäigumootor

jutt monopritsest,ehk siis 66kw mootor
sai ostetud uus tühikäigumootor,sai isegi külge kruvitud,aga mootor tühikäigul käia üldse ei taha enam
kuidas selle asja paika reguleerimine käib?on ju selle gaasiklapi küljes kaks kruvi..
äkki keegi teab rääkida asjast?

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Teder
huviline

Registreerunud 05.01.03
Kasutaja on eemal

Auto: Kia Sportage

postitati 25.01.06 17:05 Tsiteeri

http://orav.terasvara.ee/remont/pages/IMG_1189.html
Näita mida sa mõtled oma jutus ma ei saa aru. :)

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
ants12
huviline

Registreerunud 27.03.04
Kasutaja on eemal

postitati 25.01.06 18:41 Tsiteeri

tühikäigumootor
selle jublaka vahetasin ära
panin peale aga tühikäik on olematu(500 p/min)
gaasiklapil(seal kus gaasitross külge käib)on ju kaks kruvi,üks üleval, teine all otsas

vanapagan
huviline

Registreerunud 06.09.05
Kasutaja on eemal

Auto: Cherokee; Astro;... Ex 200turbo

postitati 25.01.06 19:16 Tsiteeri

Ei ole alati tühikäigumootori viga kui tühikäiku ei ole, sama nagu ei ole bensiinipaagi viga kui bensiin otsas on. Üldjuhul ei ole neid kruvisid keerata vaja olnud kui tühikäigumootorit on vahetada saand. Võib olla lambda, siibripotekas või süüde vale, need kõik mõjutavad tühikäiku.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
Teder
huviline

Registreerunud 05.01.03
Kasutaja on eemal

postitati 25.01.06 19:58 Tsiteeri

See must julla, mis seal küljes on, kas ta siis tühikäigumootor või potensomeeter või mis iganes. Minuarust on ta segusiibriasendi andur mis annab ajule mingit infi, kuid kes krt teab. Olen selle täiesti pilbasteks kiskunud. Seal sees on 1 elektrimootor mingi hammasratas ja paar seibi. On ka klemmid, mis liiguvad mööda latti. Tavaliselt need klemmid lähevad mustaks või kulutavad endale raja sisse, et ühendust ei saa. Puhastasin kõik ära õrnalt määret ja kokku tagasi. Käitasin elektrimootorit, mis seal sees oli kah edasi tagasi. Kokku panin nii nagu lahti võtsin hammasrata asend jäi sama. Mitte midagi selle tulemusena ei muutunud. Töötab ikka samuti edasi, tühikäik normis kõik. Vahetasin ka ära kõik vaakumvoolikud. Olen kiskunud ka selle peapihusti mis seal peal on laiali. Seda pole mõtet eriti teha kuna seal peal plastikrõngas, mis käib kokku, jama lahti võtta. Ise olen tühikäiku reguleerinud süüte keeramisega. Kuulmise järgi kuidas mootor kõigeparemini pöördesse läheb, starterile vastu ei hakka ja pooma kah ei hakkaks. Tavaliselt sellel monopritsungil on see jama, et pöörded tahavad just kõrgel püsida. Miks endal autot nii palju lammutanud olen on see, et minul kooles bensiinipump ära. Surve lihtsalt maas ja külmastpeast puterdas. Veel on sellel monopritsungil seal karpa juures kaks klappi (Elektrilised). Reguleerivad õhuandmist. Soojastpeast peaksid need klapid vist kinni minema. Täpselt ei tea. Kui soojastpeast nad lahti ühendada sureb mootor välja. Näpp ees ei sure. Ise ma arvan, et proovi süütega keerata tühikäiku. Ega seal rohkem midagi suuresti keerata polegi. Gaasitrossi asendit annab kah nati muuta. Nati segane jutt sai kuid see on minu kogemus selle suurepärase monopritsungiga. Olen ise harrastanud seda et vahetan järjest kõik jupid välja ja siis leian vea ülesse. See kallis meetod. Kuid ütlen ausalt need diagnostikast panevad odavalt villast. Raha küsivad kuid autot korda ei tee. Neid originaalseadeid ma ei soovitaks keerata.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
kps
moderaator

Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal

Auto: 5x4x4

postitati 25.01.06 20:17 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Teder
http://orav.terasvara.ee/remont/pages/IMG_1189.html
Näita mida sa mõtled oma jutus ma ei saa aru. :)

Sorry4OT: Mootorisse sai ka kriuksud paigaldatud :D

Hea auto on palju autosid...
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
ants12
huviline

Registreerunud 27.03.04
Kasutaja on eemal

postitati 25.01.06 20:41 Tsiteeri

süüde on õige-kontrollitud
see elektrimootor peakski just minu meelest seda gaasi peale lükkama tühikäigul
lambda peaks ka korras olema

rafaello
huviline

Registreerunud 04.01.04
Kasutaja on eemal

Auto: audi

postitati 25.01.06 21:26 Tsiteeri

kui potensomeetrit vaja siis mul täiesti korras asi olemas.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
vanapagan
huviline

Registreerunud 06.09.05
Kasutaja on eemal

postitati 26.01.06 05:49 Tsiteeri

Ei käi need asjad nii lihtsalt et süüdet keeratakse pöörete järgi ja segusiibri asendi andurit silma järgi.

Teder
huviline

Registreerunud 05.01.03
Kasutaja on eemal

postitati 26.01.06 07:19 Tsiteeri

Tean et selleks on diagnostika, et seda süüdet paika panna täpselt ja samuti ei soovitata seda segusiibiri asendi anduritki lahti kiskuda, ka diagnostika rida vist. Minu auto käib normaalselt. Ma ei väida, et kõik diagnostika punktid on per..e kukkunud kohad, on ka häid kohti. Mul lihtsalt jopanud selle esimese varjandiga ja usk nendesse kadunud täielkult. Vanapaganal täiesti õigus ega ainult kuulmise järgi tõesti ei saa. Olen ise lihtsalt keeranud süüdet nii, et kõige paremini mootor pöördessse läheks. Tühikäik tõuseb ikka kõrgele ja siis lihtsalt vaigistanud seda karburaatorist kas gaasitrossi asendi muutmisega ja seal veel paar võimalust.
Mida soovitaksid sina vanapagan teha? Ma ei oska rohkem midagi seal peale hakata. Kütusekulu on autol kah normaalne 7,3 l maantel linnas muidugi tunduvalt rohkem. Ülevaatusel ei mainitud ka, et midagi valesti oleks olnud.
Kas on veel mingeid lisa vigu peale madala tühikäigu? Ega ma ei soovita ise seal midagi nii väga näppida, kui midagi tõesti asjalikku endal teha pole. Tihiti juhtub nii kus mõistus on s.......a triiki ja asi lõpebki sellega. Tulemus võib hullem olla kui ennem. Jõle hea on soovitada mine diagnostikasse!!!!!:):):) Ma ei kujuta ette kuidas saab seda segusiibri asendi andurit reguleerida. Käib ta ju kruvidega karburaatori külge. Kui jäigi vahe segusiibri asendi anduri ja siibrihoova vahele siis elektrimootoriga reguleerib ta selle vahe ju ära kui süüde sisse keerata. Või olen ma asjadest täiesti valesti aru saanud.

vanapagan
huviline

Registreerunud 06.09.05
Kasutaja on eemal

postitati 26.01.06 13:38 Tsiteeri

Tsitaat:
Jõle hea on soovitada mine diagnostikasse!!!!!:):):) Ma ei kujuta ette kuidas saab seda segusiibri asendi andurit reguleerida. Käib ta ju kruvidega karburaatori külge. Kui jäigi vahe segusiibri asendi anduri ja siibrihoova vahele siis elektrimootoriga reguleerib ta selle vahe ju ära kui süüde sisse keerata. Või olen ma asjadest täiesti valesti aru saanud.

Ma ei soovitagi et mine diagnostikasse, ma soovitan et tule diagnostikasse. Saab seda anduri asendit reguleerida küll aga selle seletamine läheks väga pikale ja ilma mingite mõõteriistadeta on seda väga raske teha.(eriti hea kui keegi on seda enne kruvinud)

ants12
huviline

Registreerunud 27.03.04
Kasutaja on eemal

postitati 26.01.06 14:38 Tsiteeri

Tsitaat:

Kui jäigi vahe segusiibri asendi anduri ja siibrihoova vahele siis elektrimootoriga reguleerib ta selle vahe ju ära kui süüde sisse keerata. Või olen ma asjadest täiesti valesti aru saanud.

reguleerib ta siis ise selle vahe ise?rääkige mulle nüüd sellest ka

vanapagan
huviline

Registreerunud 06.09.05
Kasutaja on eemal

postitati 26.01.06 15:12 Tsiteeri

Teadmiseks: segusiibri asendi andur ja tühikäigu andur ei ole mitte samad asjad ja neid saab eraldi reguleerida.

ants12
huviline

Registreerunud 27.03.04
Kasutaja on eemal

postitati 26.01.06 15:53 Tsiteeri

seda ma tean et nad eraldi asjad on,aga kas tühikäigumootorit saab koduste vahenditega paika?
kui saab siis äkki keegi viitsib lähemalt seletada kuidas seda teha
kui ei saa kodus seda paika panna siis rääkige kas tartus on sellist kohta kus see paika pandaks

Teder
huviline

Registreerunud 05.01.03
Kasutaja on eemal

postitati 26.01.06 16:02 Tsiteeri

Ei ma ei tea sest värgist ikka midagi, äkki vanapagan aitab sind. Ja tulevikus ka ehk mind kui olen oma seadistustega nii kaugele jõudnud, et auto enam ei käi. ;)

vanapagan
huviline

Registreerunud 06.09.05
Kasutaja on eemal

postitati 26.01.06 16:52 Tsiteeri

Ma olen tartus Kastani 48A 5133203

Tee uus teema

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 20]
[PHP: 31.5% - SQL: 68.5%]