| Lehekülgi: 1 2 |
syo
huviline
Registreerunud 03.04.03
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A6 3,0 Q 2006
|
|
postitati 19.01.06 15:43
|
|
|
K:Mure temperatuuriga...
Nii siis tänase ilmaga moto temp kohapeal käies jube vaikselt tõuseb. linnas sõites umbes 75-80 kraadi. panin pappi ette sama asi ikka. lasin kohapeal
käija 30 mintti ja lõpuks tuli siis 85-90 kraadi nii kui sõitma hakkan jälle jahutab maha. temppi kontrollin nii kliimast kui ka seierist. ja huvitav
asi on just see et enne talve vahetasin ära termo ja kui täna katsusin voolikuid oli alumine külm ja ülemine tuline ja töö temp oli seierilt 82
kraadi. et nagu moto ei jõuagi temperatuuriga termo avamiseni???? Jahutus vedelik ka max sees. kas asi ei saa olla äkki tosoolis? sees on dio bensuka
poolt roheline jahutusvedelik.
Mis anomaalia?????
Tänan.
|
|
|
|
|
|
syo
huviline
Registreerunud 03.04.03
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 20.01.06 07:38
|
|
|
up?
|
|
|
|
|
|
Competition
huviline
Registreerunud 12.01.04
Kasutaja on eemal
Auto: Audi S6, 250KW, 2001.a.
|
|
postitati 20.01.06 07:41
|
|
|
ei hakanud uut teemat tegema
Mul jama selles,et kohapeal lastes käia tõusis temp 90-ni kuid salong oli külm nagu õueski,sõitma hakates sain ka salongi sooja oskab keegi öelda
milles asi
|
|
|
|
kuusk623
huviline
Registreerunud 02.11.03
Kasutaja on eemal
Auto: Audi 100 C4 avant
|
|
postitati 20.01.06 09:42
|
|
|
Tere
Kõige tõenäosem, et soendusradikas ära külmunud. Tavaline asi kui sees ei ole puhas tosool. Kui on veega segi muutub teatud kraadi juures vedelik nagu
süldiks. Oleneb nyyd kui palju vett on. Kui on väga palju, siis külmub mõni lõdvik või radikas lõhki. Kui on vhem vett sees, siis muutub lihtsalt
süldiks. Põhiline asi on, et kui vett on täpselt nii palju, et jääd tekib palju aga lõhki veel ei külmu, siis käima pannes jää takistab vedeliku
ringvoolu. Nii võite oma autole kuuma ka anda, kui ei anna aega jää sulamiseks, ennem kui kihutama hakkate. St. mootor kuumeneb kiiremin kui
jahutusvedelik sulab ning tekib olukord, kus moto on kuum aga vesi veel ringi ei käi. Soendusradikas on 1 indikaator. Kui juba sooja puhub siis peaks
saama ka sõita. St, et vee ringvool on olemas. Ikkagi tasuks veel mingi aeg jälgida vee temp. näidikut. Kui see läheb kõrgemale kui tavaliselt siis
jätta moto seisma ja lasta tal aeglaselt oma kuumusega jääd sulatada.
Et näha, kas vedelik on sült tuleks pista näpp paisupaaki (külmal mootoril ikka) Kui seal vedeliku sees ujub jääd, ei ole asi veel väga hull. Kui aga
on päris tükkis, siis võiks arvestada pikema soojendusajaga. Sest ega pump jääd lõdvikutes ringi ei suru. Esimesl võimalusel tuleks vahetada tosool
kangema vastu .... kui siis kõik on üles sulanud.
|
|
|
|
jan-kos
huviline
Registreerunud 23.04.03
Kasutaja on eemal
Auto: A100TDIC4 oilexpress ja pargimaastur
|
|
postitati 20.01.06 10:30
|
|
|
Ma olen sellise asja läbi elanud et esimesel oodil tilkus kusagilt lõdviku vahelt välja ja lisatud sai vett tosooli hulka ja mis kõige pullim et
soojendus radikas külmus või tuli mingi klimp.Mootor oli töösoe aga sooja ei tulnud,jebimise peale sain lahti,peale seda enam pole vett lisanud ja
pole ka jamasid olnud.Miks ta rsk seal ei segunenud ei tea.
|
|
|
|
|
|
kuusk623
huviline
Registreerunud 02.11.03
Kasutaja on eemal
Auto: Audi 100 C4 avant
|
|
postitati 20.01.06 11:31
|
|
|
seguneb ikka
kuid külma saabudes külmub erineval temperatuuril. Olenevalt nüüd vahekorrast sõltub ka temperatuur, millal vesi külmub. Kui vett on vähe siis tahab
rohkem külma. Kui vett on sees palju siis vaja vaid natuke külma. mul endal oli -15 juba jää tükke näha silmaga ... vedelik ise ikka solises.
-25 ga oli päris pudru. Soojendasin siis ka yles ja lisasin mingi 2 l tosooli. Nüüd on -25 jääd veel näha, kuid väga hull pudru ka ei ole. Vast peab
vastu ... kusjuures sama jama oli veel külmade saabudes 2 sõbral ... nii et vaadake vahest ka paisupaaki, et mis seal toimib, eriti kui hiljuti
ostetud auto 
|
|
|
|
Competition
huviline
Registreerunud 12.01.04
Kasutaja on eemal
Auto: Audi S6, 250KW, 2001.a.
|
|
postitati 20.01.06 14:10
|
|
|
sügisel vahetasin termostaati ja siis sai uus punane jahutusvedelik sisse pandud ja vett küll ei lisanud aga eks peab siis üle vaatama igaks juhuks
mis paisupaagis toimub
|
|
|
|
syo
huviline
Registreerunud 03.04.03
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 21.01.06 08:00
|
|
|
| Tsitaat: | Algselt postitas: Competition
ei hakanud uut teemat tegema
Mul jama selles,et kohapeal lastes käia tõusis temp 90-ni kuid salong oli külm nagu õueski,sõitma hakates sain ka salongi sooja oskab keegi öelda
milles asi |
termostaat..
|
|
|
|
|
|
syo
huviline
Registreerunud 03.04.03
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 21.01.06 08:04
|
|
|
sees on täiesti puhas ainult tosool. siis kui termot vahetasin siis sai ka sinise asemel roheline tosool tervenisti vahetatud. Aga mis anomaalia see
on et ikkagi ei lähe soojaks mootor???? eile käisin tallinnas kliima pealt jälgisin maanteel temppi üle 82 ei lähe ja tervenisti on ju papp ees???
Autos enamvähem soe on aga päris õige ikkagi ei ole. mida teha????
|
|
|
|
|
|
pampkuri
huviline
Registreerunud 08.03.04
Kasutaja on eemal
Auto: Audi 80 Typ85 20vT Ehitamisel. 2,5 TDIQ
|
|
postitati 21.01.06 08:44
|
|
|
| Tsitaat: | Algselt postitas: kuusk623
Tere
Kõige tõenäosem, et soendusradikas ära külmunud. Tavaline asi kui sees ei ole puhas tosool. Kui on veega segi muutub teatud kraadi juures vedelik nagu
süldiks. Oleneb nyyd kui palju vett on. Kui on väga palju, siis külmub mõni lõdvik või radikas lõhki. Kui on vhem vett sees, siis muutub lihtsalt
süldiks. Põhiline asi on, et kui vett on täpselt nii palju, et jääd tekib palju aga lõhki veel ei külmu, siis käima pannes jää takistab vedeliku
ringvoolu. Nii võite oma autole kuuma ka anda, kui ei anna aega jää sulamiseks, ennem kui kihutama hakkate. St. mootor kuumeneb kiiremin kui
jahutusvedelik sulab ning tekib olukord, kus moto on kuum aga vesi veel ringi ei käi. Soendusradikas on 1 indikaator. Kui juba sooja puhub siis peaks
saama ka sõita. St, et vee ringvool on olemas. Ikkagi tasuks veel mingi aeg jälgida vee temp. näidikut. Kui see läheb kõrgemale kui tavaliselt siis
jätta moto seisma ja lasta tal aeglaselt oma kuumusega jääd sulatada.
Et näha, kas vedelik on sült tuleks pista näpp paisupaaki (külmal mootoril ikka) Kui seal vedeliku sees ujub jääd, ei ole asi veel väga hull. Kui aga
on päris tükkis, siis võiks arvestada pikema soojendusajaga. Sest ega pump jääd lõdvikutes ringi ei suru. Esimesl võimalusel tuleks vahetada tosool
kangema vastu .... kui siis kõik on üles sulanud. |
Aa muidu oled ise kontrollind mis temperatuuri juures vihmavesi külmub ja millal näiteks kraanivesi, ja siis veel ju allika vesi ka mis ei pidand
külmuma?
|
Käisin nädalavahetusel Pesas peol 12.12. 2009. Lapsed oksendasid ja kaklesid tore oli.
|
|
|
|
|
syo
huviline
Registreerunud 03.04.03
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 10.02.06 18:13
|
|
|
upitaks seda teemat!!
|
|
|
|
|
|
A 80
huviline
Registreerunud 24.03.03
Kasutaja on eemal
Auto: Couped 83, 87, 90, 94.a ja Golf 4 traktor
|
|
postitati 10.02.06 19:56
|
|
|
Mis ma oskan öelda.Mul sama jama,ahjaa vahetasin ka termo ära ja tosool uus.Ei miskit.Sama jama seistes 90-sõites 70.
|
|
|
|
|
|
8413
huviline
Registreerunud 09.04.05
Kasutaja on eemal
Auto: Audi avant
|
|
postitati 10.02.06 20:07
|
|
|
| Tsitaat: | Algselt postitas: A 80
Mis ma oskan öelda.Mul sama jama,ahjaa vahetasin ka termo ära ja tosool uus.Ei miskit.Sama jama seistes 90-sõites 70. |
Aga proovi sõita, et radikal papp ees(pole küll orig. aga ikkagi)
Kui ikka sõites temp. vähe siis aga otsime edasi 
|
sain vist isegi auto korda ;-)
|
|
|
|
|
A 80
huviline
Registreerunud 24.03.03
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 10.02.06 20:11
|
|
|
Papp proovitud teema.Ei aidanud.Nojah külmad olid siis ka karmid.Praegu linna sõiduga tiba alla 90,maanteel ikka 70.Seda siis täna -2 juures
|
|
|
|
|
|
syo
huviline
Registreerunud 03.04.03
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 12.02.06 14:42
|
|
|
| Tsitaat: | Algselt postitas: A 80
Papp proovitud teema.Ei aidanud.Nojah külmad olid siis ka karmid.Praegu linna sõiduga tiba alla 90,maanteel ikka 70.Seda siis täna -2 juures |
sama siin ei tea mis asi see kurat on..
|
|
|
|
|
|
puruvana
huviline
Registreerunud 18.05.05
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A4 b7
|
|
postitati 12.02.06 21:31
|
|
|
mul omal oli ka sõites 60-70 vahel ka 80 juurde vedas, seistes läx 90 ja sõitma hakates langes kenasti ala, t2na vahetasin oma termostaadi 92 kraadise
vastu ja sõites 90 oli koguaeg peal, aga kas suvel keema ei lähe, kui 92 kraadine termostaat sees on ?
|
|
|
|
jk.
|
|
postitati 12.02.06 22:13
|
|
|
Mind aitas termostaadi vahetus.
Peale käivitust ronib umbes 10min jooksul norm temperatuurini. Enne proovisin samuti papiga, ei aidanud praktiliselt üldse.
|
|
|
|
ZharpV6
huviline
Registreerunud 27.12.05
Kasutaja on eemal
Auto: Audi 80 B4 Avant 2,6
|
|
postitati 13.02.06 11:27
|
|
|
Mul termostaat vahetatud ja temperatuur ka praeguste ilmadega (-10) keskmiselt 70-75 kraadi sõites. Üle selle sõidu ajal naljalt minna ei taha. Sooja
tuleb see eest mühinal ...nagu saun. 
Sinunimetatud mootori temperatuur ehk täitsa norm arvestades praeguseid külmi ilmasid. Viga vast hoopis salongi soojendus radikast otsida?
|
|
|
|
lennuk7
huviline
Registreerunud 15.01.05
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A4 Quattro
|
|
postitati 13.02.06 13:22
|
|
|
| Tsitaat: | Algselt postitas: ZharpV6
Mul termostaat vahetatud ja temperatuur ka praeguste ilmadega (-10) keskmiselt 70-75 kraadi sõites. Üle selle sõidu ajal naljalt minna ei taha. Sooja
tuleb see eest mühinal ...nagu saun. 
|
A miks teistel pysib ka maanteel -20*C s6ites temp +90*C peal?
Mul sama jama: uus termo, sees saun, aga temp 70-75 s6ites...
|
|
|
|
ZharpV6
huviline
Registreerunud 27.12.05
Kasutaja on eemal
Auto: Audi 80 B4 Avant 2,6
|
|
postitati 13.02.06 14:22
|
|
|
| Tsitaat: | Algselt postitas: lennuk7
A miks teistel pysib ka maanteel -20*C s6ites temp +90*C peal?
Mul sama jama: uus termo, sees saun, aga temp 70-75 s6ites... |
Khmn, hea küsimus. Oma temp panin külmade ilmade arvele. Võibolla keegi targem oskab vastata, hakkas päris huvitama.
|
|
|
|
syo
huviline
Registreerunud 03.04.03
Kasutaja on eemal
|
|
A 80
huviline
Registreerunud 24.03.03
Kasutaja on eemal
|
|
syo
huviline
Registreerunud 03.04.03
Kasutaja on eemal
|
|
TarvoL
huviline
Registreerunud 27.09.03
Kasutaja on eemal
Auto: Audi
|
|
postitati 15.02.06 16:08
|
|
|
Mul samuti temp. üle 70 kuidagi ei läinud. Aitas termostaadi ja jahutusvedeliku anduri vahetus.
Õigem oleks ikka punane jahutusvedelik panna.
|
|
|
|
|
|
Simps
klubiliige
Registreerunud 29.01.05
Kasutaja on eemal
Auto: erinevad
|
|
postitati 15.02.06 16:12
|
|
|
| Tsitaat: | Algselt postitas: Audivend
Mul samuti temp. üle 70 kuidagi ei läinud. Aitas termostaadi ja jahutusvedeliku anduri vahetus.
Õigem oleks ikka punane jahutusvedelik panna. |
Miks punast õigem oleks panna ? Tavalise tosooliga saab ka sõidud sõidetud.
|
|
|
|
| Lehekülgi: 1 2 |