ranz
klubiliige
Registreerunud 29.09.02
Kasutaja on eemal
|
postitati 14.01.06 08:00
|
|
|
Ühendad sa elemendid paralleelselt, ehk siis omavahel plussid kokku ja miinused kokku ning siis võimu peale, sel juhul kukub takistus 2 oomi peale
ning võimendi annab ka sel juhul oma maksimum võimsuse. See võimendi jääb tegelt tiba lahjaks nende jaoks, et võimendi annab 2 oomi pealt 350W RMS
kuid elemendid koos kannataksid juba 700W RMS... samas ei tähenda see seda, et nad üldse ei töötaks, töötavad küll... aga mitte täismahul mida nad
võimaldaksid.
S6-el on vist aku tagaistme all? siis jääb kaabli pikkus suht lühikseks ja sellele võimule piisaks miskist 13mm2 voolukaablist ilusti, kondekat
vaevalt siia süsteemi üldse vaja on.
Kasti paigutusega on see asi, et seda oleks vaja proovida... et mis asendis kõige paremini asi ka mängib. Peaks vist selles keremudelis normaalset
bassi ta tegema nii, et elemendid on suunatud luugi poole ning ruumi kokkuhoiu mõttes on kast vastu tagumist seljatuge. Võimu paigutus on nüüd nii, et
kuhu just panna ta saab... kas kasti enda külge, peale/taha jne, või siis pagasniku ühe miski külje külge.
|
|
|
|
olbert
huviline
Registreerunud 13.01.06
Kasutaja on eemal
Auto: Golf IV 1,9TDi 4Motion Variant
|
postitati 14.01.06 21:03
|
|
|
kle tänud..aga mis moodi ikkagi see 2oomi peale pannakse..ma ei ole sellest veel kunagi aru saanud..kas panen lihtsalt plussid ja miinused kokku ja
võimu pealt ühele elemendile plussi ja miinuse,et siis saavad mõlemad nii palju võimsust kui vaja..
kas keegi teab/on proovinud teha nii,et on pannud elemendid näitex mõlemale poole taha nurka(st.sinna kus praegu on ohukolmnurk ja sama teise
poolega..)..
mis häält need subbarid siis teha võivad või on targem ikkagi korralik kast vastu selja tuge teha..
ja kuhu poole peax suunama inverterid..
kuulsin kuskilt,et inverter peab jääma samale poole kuhu subbar mängima hakkab(st. kui element jääb mängima vastu luuki siis peab ka inverter sinna
poole olema)muidu võib magneti lõhki lüüa..
kas on realne selline asi..ja kuidas olekski kõige parem inverterit paigutada..mis mõõt sel peax üldse olema ja kui sügaval kastis peax see olema..
kas on keegi kokku puutunud selliste ehitistega..
kas on kellelgi pilte..
|
|
|
Black
klubiliige
Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal
Auto: Q7
|
postitati 15.01.06 16:31
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: olbert
kle tänud..aga mis moodi ikkagi see 2oomi peale pannakse..ma ei ole sellest veel kunagi aru saanud..kas panen lihtsalt plussid ja miinused kokku ja
võimu pealt ühele elemendile plussi ja miinuse,et siis saavad mõlemad nii palju võimsust kui vaja. |
Just, kui ühendad 2 4-oomist woofrit paralleelselt (ehk sildad), liigub vool neist kergema vaevaga läbi ja takistus langeb 2 oomi peale.
|
|
|
|
Exclusive
huviline
Registreerunud 01.10.05
Kasutaja on eemal
Auto: Typ 85 CQ, XC90, ZX10R
|
postitati 21.01.06 20:53
|
|
|
Nende näitajatega woofrid, 2*350, no see on max, võtame 2*300=600wrms, võim saab sul olema 1*350wrms2ohm, mis tegelikult sellise võimu juures oleks
ehk 1*200wrms2ohm!
Paneme siis need kaks subbakat paralleelselt sellele võimule taha, woofrid nõuavad 600w, võim annab 200w, mõtle
Sinna oleks vaja vana kooli V12, mis annab kanalile 800wpeak. See oleks ehk siis ideaalis. Võimendi võiks olla vähemalt 200wpeak. võimsam, kui kõlar.
Halvemal juhul, suure piinamise juures ei kesta see võimendi sul just mitte eriti kaua.
Üldiselt järeldan siit seda, et võetakse bassi jaoks mingi summa, enamus sellest pannakse miskite haigete woofrite alla ja siis ülejäänu eest
Üritatakse saada korralik võim!
Tulemus: Mürtsu tuleb, kvaliteeti njetu, mähised varsti õhtal, võim läbi põlenud, aku tühi
Eih, edu Sulle
PUR soojustus ja polyurea pritsimine meilt!
|
|
|
|
ranz
klubiliige
Registreerunud 29.09.02
Kasutaja on eemal
|
postitati 21.01.06 22:36
|
|
|
Mis jama sa nüüd siis kirja panid???
Tsitaat: | Nende näitajatega woofrid, 2*350, no see on max |
Mis max? see on selle elemendi RMS võimsus mitte max, iseasi on kas see ka tõele vastab, max on tal 800W.
Tsitaat: | võim saab sul olema 1*350wrms2ohm, mis tegelikult sellise võimu juures oleks ehk 1*200wrms2ohm! |
Selle võtad sa kukohast? suvaliselt? võimendeid ikka mõõdetakse reaalselt mitte ei võeta suvalist nr... kuid siiski peaks see võim ka 12V pealt andma
rohkem kui 200W RMS 2 oomi pealt (seda suudavad juba suht tavalised kahekanali võimud ka, võimsust ma mõtlen).
Tsitaat: | woofrid nõuavad 600w |
Woofrid ei nõua midagi, see oleks woofritesse lastav maksimum puhas võimsus millega asjad peavad ideaalselt töötama (700W RMS siis pigem).
Tsitaat: | Sinna oleks vaja vana kooli V12, mis annab kanalile 800wpeak. See oleks ehk siis ideaalis. Võimendi võiks olla vähemalt
200wpeak. võimsam, kui kõlar |
Siin läks asi kohe kuidagi väga metsa Elemendid on kokku sinu jutu
kohaselt 600W RMS ja siis ideaalne oleks sinna võim mis on 800W MAX??? max nr on täesti mõttetu võimsusnumber millega ei ole mitte kui midagi peale
hakata, alguses oli nagu sinu jutt ka seda suunda kuid siis äkki hakkad max nr-tega majandama? Ideaalne on siis kui elment on nt 500W RMS ja võim mis
seda toidab annab ka reaalselt 500W RMS.
Tsitaat: | Halvemal juhul, suure piinamise juures ei kesta see võimendi sul just mitte eriti kaua. |
Nu mis selle võimuga siis juhtub? võimendi annab selle võimsuse mida ta andma peab... ja seda lubatud takistuse juures... mitte kuidagi ei saa selle
võimuga midagi juhtuda kui just ise seal otsi kokku ei lase või muud sellist.
Tsitaat: | Üldiselt järeldan siit seda, et võetakse bassi jaoks mingi summa, enamus sellest pannakse miskite haigete woofrite alla ja siis
ülejäänu eest Üritatakse saada korralik võim! |
Haigete woofrite alla? mis on hea/halb woofer siis? oskad sina äkki seda praeguse turuseisu juures öelda? eriti kui turul on saadaval kümneid
erinevaid versioone...
Tsitaat: | mähised varsti õhtal, võim läbi põlenud, aku tühi |
Üldjuhul lastakse mähised läbi liigsuure moonutuse tõttu sest lihtsalt ei osata kasutada nuppu GAIN. Võimud leiavad üldjuhul otsa valesti ühendamisel
või lühisesse laskmisel. Ning akud saavad tühjaks vale kaabelduse, halva laadimisüsteemi, halva aku, pikalt kohapeal kuulamise jne murede tõttu.
|
|
|
|
Exclusive
huviline
Registreerunud 01.10.05
Kasutaja on eemal
|
postitati 22.01.06 12:32
|
|
|
Teeme siis kiire ülekirjutamise, mul kohe tööle aga mis teha, kui mõni end ülistada tahab, tegelikult oli jutu point see, et need woofrid vajavad
paremat võimu, kui seda on see, mis pildil. Just, ranz, loe küsija postitust, seal on ka võimust juttu, mida kavatsetakse nendele woofritele taha
panna!
Siis see võim, millest rääkisin, kanalile 800w, see teeks ~400rms/kanal ! daa.. Ja vanemal alpine v12 seerjal on nii 4ch kui 2ch, hetkel pidasin
silmas 2ch, ehk tõesti oleksin pidanud täpsustama, samas norima hakata, no on mõistus kus ?
Hakkan siis üle käima:
1. Nende näitajatega woofrid, 2*350, no see on max
V. Mõtlesingi, et 350rms max, ehk siis 700w/2! Mis selle elemendi puhul ei ole kindlasti nii palju! Hind ütleb kõik.
2.võim saab sul olema 1*350wrms2ohm, mis tegelikult sellise võimu juures oleks ehk 1*200wrms2ohm!
V. Vaata küsija postitust, seal on võimendi pilt koos andmetega
3.woofrid nõuavad 600w
V. 600 tuli sellest, et need elemendid EI ole nii võimsad, kui lilleliselt karbi peal kirjas
4.Sinna oleks vaja vana kooli V12, mis annab kanalile 800wpeak. See oleks ehk siis ideaalis. Võimendi võiks olla vähemalt 200wpeak. võimsam, kui
kõlar
V. seda ma juba enne kirjutasin, enne vaidlemist tuleb mõelda, mitte tarka toppima hakata
5.Halvemal juhul, suure piinamise juures ei kesta see võimendi sul just mitte eriti kaua.
V. No juu sa siis oled targem, mina olen küll ja küll lappinud võime, mis on läbi lastud ja just liigvõimsate woofritega, kuna võim üle kuumeneb ja
maha kärssab.
6.Üldiselt järeldan siit seda, et võetakse bassi jaoks mingi summa, enamus sellest pannakse miskite haigete woofrite alla ja siis ülejäänu eest
Üritatakse saada korralik võim!
V. Taha üks korralik peerless taha kinnises 25l kastis mängima, hiljuti panime just ühe sellise sq autosse ja hinda pole ka teab mis palju.
7.mähised varsti õhtal, võim läbi põlenud, aku tühi
V. see oli kokkuvõte, arvestades seda raha, millega üritatakse oma autosse "tümpsu" sisse saada.
Muidugi võib ju minu arvamus täiesti vale olla, ei hakka siin vaidlema sellistel mõtetutel teemadel, nagu sulle teha meeldib.
Kes koera saba ikka tõstab, kui mitte koer ise.
Koit.
|
|
|
|
olbert
huviline
Registreerunud 13.01.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 22.01.06 13:30
|
|
|
Sinna oleks vaja vana kooli V12, mis annab kanalile 800wpeak. See oleks ehk siis ideaalis. Võimendi võiks olla vähemalt 200wpeak. võimsam, kui
kõlar
aga kust kohast ma võixin leida sellise vana kooli V12..kas peab seda igalt poolt foorumitest otsima..ja mis selle hinnaklass võiks ka olla..lihtsalt
huvi on..
kui kellelgi on pakkuda sellist siis privasse võib ju ikka pakkumise teha
|
|
|
Exclusive
huviline
Registreerunud 01.10.05
Kasutaja on eemal
|
postitati 22.01.06 18:51
|
|
|
Maksab see 3000.-, vähemalt mina sain sellise hinnaga, kasutatud aga heas korras ja korralikust autost pärit.
Üldiselt ega neid vist enam väga palju ei levi, minu arvates on need megahead võimendid, ka versioon enne kuldset v seerjat, on üks, millel 6ch.out.
Aga sellise hind on juba magus, kuna isegi üks tuttav kasutab seda sq autos.
No see selleks, tuttaval peaks see v12 müügis olema ja hind ikkagi 3000+ eesti raha.
Soovi on, võin uurida. Arvan, et pole häda seda sulle saata ka.
Veel võid ühendust võtta sellise foorumi kasutajaga, nagu "nlo". Tema saab sind kindlasti aidata selles osas
K.
|
|
|
|
ranz
klubiliige
Registreerunud 29.09.02
Kasutaja on eemal
|
postitati 22.01.06 22:40
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Exclusive
Teeme siis kiire ülekirjutamise, mul kohe tööle aga mis teha, kui mõni end ülistada tahab |
Mina ei taha end ülistada... mina tahaksin, et soovitused oleksid õiged ja seda sinu omad kohe kuidagi ei olnud...
Tsitaat: | tegelikult oli jutu point see, et need woofrid vajavad paremat võimu, kui seda on see, mis pildil. Just, ranz, loe küsija
postitust, seal on ka võimust juttu, mida kavatsetakse nendele woofritele taha panna! |
Kas ma miski oma fraasiga vihjasin sellele et see kasutatav võim oleks õigeim variant nende woofrite totmiseks???
Tsitaat: | Siis see võim, millest rääkisin, kanalile 800w, see teeks ~400rms/kanal ! daa |
Ja seda järeldad sa millest??? 800W max ei viita kuidati 400W RMSile.
Tsitaat: | Ja vanemal alpine v12 seerjal on nii 4ch kui 2ch, hetkel pidasin silmas 2ch, ehk tõesti oleksin pidanud täpsustama, samas
norima hakata, no on mõistus kus ? |
Suht harva on liikvel võime mis on 2ch ja kannataksid sillas 2 oomi... nii ju tuleks need elemendid võimu ühendada... 2 oomi peale??? või näitad sa
mulle ette V12 2ch ALPINE võimu mis suudaks 2 oomi peal anda 700 W RMS või siis stereos 2x350W RMS???
Tsitaat: | Hakkan siis üle käima:
1. Nende näitajatega woofrid, 2*350, no see on max
V. Mõtlesingi, et 350rms max, ehk siis 700w/2! Mis selle elemendi puhul ei ole kindlasti nii palju! Hind ütleb kõik. |
No see on suht tehaseti juba võetav jah... ja kui arvestada pioneeri siis tõesti võib sealt osa võimsust maha tegelt lahutada... see ei ole vaidluse
teema enam tegelt.
Tsitaat: | 2.võim saab sul olema 1*350wrms2ohm, mis tegelikult sellise võimu juures oleks ehk 1*200wrms2ohm!
V. Vaata küsija postitust, seal on võimendi pilt koos andmetega |
Andemd sellised: "350 W x 1 RMS [2 ohm 14,4 V juures (1%THD)] ; 200 W x 1 RMS [4 ohm 14,4 V juures (1%THD)] " see tähendab seda et mida ta
tähendab... aga mitte mingil juhul ei ole mina välja seda, et asi oleks 2 oomi puhul 200 W RMS???
Tsitaat: | 3.woofrid nõuavad 600w
V. 600 tuli sellest, et need elemendid EI ole nii võimsad, kui lilleliselt karbi peal kirjas |
Suuremosa tehaseid ei näta tegelikku võimsust mida elemendid reaalselt ka kannatavad. Kuid ei saa võtta nii ei naa... ise olen kasutanud väga odavaid
elemente mis kannatavad kõvasti rohkem kui nende antud RMS ja on ka kogemus meie rahva seas väga laialt levinud tootega mis seda oma lubatud võimsuse
juures kohe kuidagi ei suuda vastu pidada...
Tsitaat: | 4.Sinna oleks vaja vana kooli V12, mis annab kanalile 800wpeak. See oleks ehk siis ideaalis. Võimendi võiks olla vähemalt
200wpeak. võimsam, kui kõlar
V. seda ma juba enne kirjutasin, enne vaidlemist tuleb mõelda, mitte tarka toppima hakata |
Vat selle kohapeal tekkis mul ka ennem miski segadus ja tekib ka nüüd... mis peak??? peak on max võimsus??? mida krdit sa vaatad peak võimsuse
järgi??? ja enne kui sa teist sõimama tarka panemises hakkad mõtle parem oma sõnade üle järele... ja mida krdit sa ülistad siin miskit vanakooli V12
võime??? see ei ole teps mitte miski ideaale millel järele peaks kohe tormi jooksma
Tsitaat: | 5.Halvemal juhul, suure piinamise juures ei kesta see võimendi sul just mitte eriti kaua.
V. No juu sa siis oled targem, mina olen küll ja küll lappinud võime, mis on läbi lastud ja just liigvõimsate woofritega, kuna võim üle kuumeneb ja
maha kärssab. |
IRWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWw ütlen mina ainult selle peale... kas sa loogiliselt ikka mõelda oskad veeL??? Element on võimsus taluvusega ja miski kindla
takistuse juures... võim on see mis annab oma kindla võimsuse lubatud takistuse juures... 1000W RMS 4 oomi woofrit võib vabalt panna tööle ka maki
taha (miski 10W RMS vast) ja ei juhtu selle maki lõppvõimuga mitte kui misit... kuidas ka saaks... egas siis võimsam kõll võta temalt rohkem võimsust
kui tema annab... takistus, takistus on see mis asjad õhtale laseb. Võetakse miski woofer... võtame hea näitena nt odava StarSoundi
620.- maksva 12" subwoofri. Suuremosa vendasid vaatavad... bljaad... ilgelt odav woofer... maru lahe... krt teeme omale kasti ja ostame tolle
elemendi kah. Kuid suuremosa vendasid ei arvesta sellega, et element tahab ka võimu saad... ja oma võimsusele vastavat võimu. Nii... ostetakse see
element odava raha eest ja küsitakse talle vastavat võimu... vat nüüd tekib blokk sisse... võim tollele maksab nats alla 2K (kasutatult võimalik ka
odavamalt leida jah). Oibljaad... kallis... ostetakse/kasutatakse miski juust lahja võim ja lükatakse see sinna takka. Nüüd keeratakse GAIN nuppu nii
kuis keegi heaks arvab ja ilgelt hea... mis üldjuhul tähendab moonutusteni keeramist... element saab moonutatud signaali... kestab miski aja... siis
põleb maha...tema takistus langeb alla lubatud piiri ja võimu kivid põlevad maha! VÕIM ANNAB, WOOFER TALUB... tee need asjad endale enne selgeks...
Tsitaat: | 6.Üldiselt järeldan siit seda, et võetakse bassi jaoks mingi summa, enamus sellest pannakse miskite haigete woofrite alla ja
siis ülejäänu eest Üritatakse saada korralik võim!
V. Taha üks korralik peerless taha kinnises 25l kastis mängima, hiljuti panime just ühe sellise sq autosse ja hinda pole ka teab mis
palju. |
Avalda paluna ka selle peerlessi hind? ja kui sa asjaga kursis just ei ole siis võin sind valgustada... suuremosa woofri ostjatest oma süsteemi ei tea
SQst mitte kottigi.
Tsitaat: | 7.mähised varsti õhtal, võim läbi põlenud, aku tühi
V. see oli kokkuvõte, arvestades seda raha, millega üritatakse oma autosse "tümpsu" sisse saada. |
Kõik oleneb summast jah... aga kõik oleneb sellest mida kuulaja süsteemist ootab... kas madala otsa tekkimist süsteemi või juuste liikumist
bassitaktiga koos???
Tsitaat: | Muidugi võib ju minu arvamus täiesti vale olla, ei hakka siin vaidlema sellistel mõtetutel teemadel, nagu sulle teha
meeldib. |
Hmm... minule meeldib??? ma teen seda tööd päevast päeva... amet on selline... minu isikliku valikuga ei ole siin mitte kui miskit pistmist, sinu
ütlused on lihtsalt mööda... mõtle selle üle natuke.
|
|
|
|
Exclusive
huviline
Registreerunud 01.10.05
Kasutaja on eemal
|
postitati 23.01.06 12:41
|
|
|
Tegelikult teen ettepaneku privas edasi vaielda ja see s*tt siit kustutada, ot täielikult.
Lohutuseks seda, et mina kirjutasin asja tõesti täitsa labaselt, et ka üks sinisilmne ja naiivne woofrisoetaja võiks natuke aru saada, sellest sinu
spetsiifilisest jutust ei ole paljudel nagunii aimugi.
Seda juttu koos pildikesega ei leia na enam ülesse, eelmine kord tahtsin lisada aga polnud aega. Tegemist on jah Alpine kuldse v12 2ch sub võimuga,
mis annab 2ohm juures ~400rms kanalile.
Vanakooli võimud - Alpine puhul see on nii, uus v12 seeria digitaalid on BS! Ei saa enam seda heli kätte sealt, mida vaja ja seda teavad kõik,
kellele loeb kvaliteet, muidugi, kui sa tahad omale taha plärisevat mürtsu, siis....
Ei taha ülistada aga selle raha eest on võimendi hea. Muidugi ei hakka ma neid võrdlema enam D klassi võimudega, ega ns võimudega. Tavalise, laialt
kasutust leidnud võimu kohta on väga hästi välja kukkunud.
Ja siis sinu suure " IRWWW " peale. Millest tuleneb moonutus ? Jne..
Kirjutasin jällegi nii, et dumbuser ka aru saaks. Ja sul teab inimene, kes esimest korda woofrit ja võimu soetab, mis asi on takistus ja mida
põhjustab moonutus.. Kõige lihtsamat pidi enda arust seletasin ma selle lahti, lühidalt ja konkreetselt, mis juhtub, kui nii teha. Kõik on vaieldav
aga vaielda on mõtetu.
Edu & see teema on end ammendanud, u2u abiks
Edit: Selle peerlessi hind on ~5000.- uuena
Edit2: Andemd sellised: "350 W x 1 RMS [2 ohm 14,4 V juures (1%THD)] ; 200 W x 1 RMS [4 ohm 14,4 V juures (1%THD)] " see tähendab seda et mida ta
tähendab... aga mitte mingil juhul ei ole mina välja seda, et asi oleks 2 oomi puhul 200 W RMS???
V: Mõõdetud 14,4 juures, ehk ma tõesti tegin asja natuke liiga palju maha, samas kogemudes pioneeriga ei ole head, seega minu arvamus jääb samaks,
never ei saa sellest võimust kätte 350rms 2ohm juures!
The End!
|
|
|
|
ranz
klubiliige
Registreerunud 29.09.02
Kasutaja on eemal
|
postitati 23.01.06 14:41
|
|
|
Ka minu võhm saab otsa... ma ei taha sinu postitust enam lahkamagi hakatagi.
|
|
|
|
spl
huviline
Registreerunud 27.04.05
Kasutaja on eemal
Auto: Audi 200
|
postitati 02.02.06 21:51
|
|
|
ettevaatust.need kuldsed alpine v12 seeriad ei taha eriti pikalt 2 oomi peal käia.
|
|
|
olbert
huviline
Registreerunud 13.01.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 03.02.06 00:40
|
|
|
selge siis..jätan praegu selle V12 ostmata aga kes oskab õelda,et millised võimendid sobivad suparitele kõige paremini ja mis firma omad..ja kas
peavad olema element ja võimendi sama firma omad või ei ole vahet..olen kuulnud,et kui on sama firma asjad,et siis on heli väheke parem kui erinevate
firmade asjad..minu kõrv vist ei erista ikka seda kas on pioneeri või alpine või mis iganes firma võimendi..
kas keegi oskab aidata kasti ehitamisel..element (ehk siis elemendid..neid on 2..) ise on selline.. http://www.comparestoreprices.co.uk/in-car-subwoofers/pioneer-ts-w1001c.asp
(enne olid natuke valed..arvasin,et on samad näitajad,aga eksisin)näitajad sellised,et 400 rms ja 800 max..10 tolli(25 cm)..kas need on normaalsete
näitajatega või peab sealt ka võimsust väheke maha arvestama,nagu eespool on keegi juba maininud..
aga tegelikult sooviks vastust sellisele küsimusele,et milline kast sobib neile kas kinnine või lahtine(st inverter või ilma) ja mis mõõtudega see
peax olema..
või on see juba liiga vale koht selle jaoks..
tore kui keegi aitax lahendada kasti probleemi..või peab laskma kuskil teha hoopis selle..
kus neid tehaxe üleüldse..
ranz tundub olevat asjaga päris kursis..kas töötad kuskil sellises paigas,kus valmistataxe kaste ka..olen ise ka teinud aga ei saa sellist nagu
tahax..
igasugune abi on teretulnud..
|
|
|
ranz
klubiliige
Registreerunud 29.09.02
Kasutaja on eemal
|
postitati 03.02.06 07:07
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: olbertmillised võimendid sobivad suparitele kõige paremini ja mis firma omad..ja kas peavad olema
element ja võimendi sama firma omad või ei ole vahet..olen kuulnud,et kui on sama firma asjad,et siis on heli väheke parem kui erinevate firmade
asjad..minu kõrv vist ei erista ikka seda kas on pioneeri või alpine või mis iganes firma võimendi.. |
Vahet pole mis firma võim on, et omavahel tuleks nad sobitada võimsuse mitte margi järgi. Heli kohe kindlasti ei halvene/parane kui kasutada
samaväärseid erinevate firmade võime ja komponente... pigem üldjuhul erinevaid kasutatakse, et saada ideaalseim tulemus. Subwoofrile võimu valimisel
tuleks vaadata nende RMS võimsusi, et kui element on 400W RMS siis ka võim võiks olla 400W RMS (seda siis reaalselt 12V pealt, paljud võimud pole
selle pealt jällegi mõõdetud ning valida tuleks nii, et reaalsed tehase antud andmed oleks woofri RMSist tiba suuremad). Kuna sul on kaks elementi
peaksid sa vaatama monovõimude poole mis suudavad töötada 2 oomi pealt (nii saad sa need kaks 4 oomist elementi ühendada), või siis kaks kahekanali
võimu milled sildad ära ja üks ühele elemendile, teine teisele (olenevalt võimust võib minna kallimaks kui kohe monovõim osta) ka monovõimuga
reguleerimine on lihtsam, sest kahe võimuga pead sa keerama kaht gaini nuppu ja siis kuulama või aparaadi taga paika panema selle, et mõlemad
elemendid töötaksid võrdselt. Neljakanali võim oleks ka valik... kuid sellist neljakanali võimu mis reaalselt annaks 2x400W RMS ma nimetada kohe nagu
ei oskagi. Muidugi jääb õhku see elemendi antud 400W RMS, et kas on õige üldse või mitte... 304 seeria mis pioneeril peale 303-e tuli pandigi 400W RMS
kuid reaalselt oli ta ikkagi sama mis eelmine seeriagi alla 200W RMS reaalselt... selle elemendi kohta kindlalt ei julge väita ei üht ei teist,
kuidagi kontrollida ka otseselt ei saa
Tsitaat: | aga tegelikult sooviks vastust sellisele küsimusele,et milline kast sobib neile kas kinnine või lahtine(st inverter või ilma)
ja mis mõõtudega see peax olema. |
Kas kinnine või inverter on tegelt sinu valida, sest see element on C tüüpi ehk kasti oma. Kinnist kasti kasutatakse enamjaolt helikvaliteedi
süsteemides inverterit helirõhu süsteemides... juba sellest saad natuke aimdu milles nende vahe on, et kinnise kasti töö on täpsem ja sagedusvahemik
mida ta mängib on ühtlasem... inverter kast jällegi on valjem ning olenevalt kastist võivad osad sagedused olla valjemad kui teised jne. Ühsõnaga
tahad sa sellist tõstist bassi mis juukseid liigutab või pigem täpset mahedat bassi.
Tsitaat: | kus neid tehaxe üleüldse.. |
No tegijaid suht palju juba... üldjuhul saad sa selle igast autoaudio firmast kui ka paljude eraisikute käest kes asjaga tegelevad.
Tsitaat: | ranz tundub olevat asjaga päris kursis..kas töötad kuskil sellises paigas,kus valmistataxe kaste ka..olen ise ka teinud aga ei
saa sellist nagu tahax.. |
Töötan sellisel alal jah teen kaste, projekteerin süsteeme, müün kogu
autoaudio kaupa jne jne jne. Selle kasti mis ise tegid, mille järgi sa selle tegid? suvalise? siis ei saagi sellist tulemust nagu tahaks iga kast tehakse vastavalt elemendile.
|
|
|
|
olbert
huviline
Registreerunud 13.01.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 03.02.06 10:20
|
|
|
tegin jah suvalise.. aga ma nagu ei olegi aru saanud,et mix see kast peab
olema mõõtude järgi või midagi sellist..
ükskord sõber arvutas mulle kasti välja..pidi tulema 28 liitrit ja kinnine kast..häält ei teinud..lammutasime ära ja tegime väheke suurema,umbes 80
liitrit ja panime inverteri ka juurde..siis tahtis autot ära lõhkuda..
kõik oli kena aga see ei olnud see hääl mida ootasin..aga see oli ühe elemendiga..
aga kust kohast võetakse näitex sub elemendile kasti mõõdud..ja kuidas selle vatiiniga lood on,st et kas peab panema või ei pea..
ja võimendi peab ühesõnaga olema siis 2x400 rms või mono 1x800 rms..kas olen saanud asjast ikka õieti aru jah..
|
|
|
ranz
klubiliige
Registreerunud 29.09.02
Kasutaja on eemal
|
postitati 03.02.06 16:19
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: olbert
tegin jah suvalise.. aga ma nagu ei olegi aru saanud,et mix see kast peab
olema mõõtude järgi või midagi sellist.. |
Mõõtude järgi sellepärast, et iga element on omade parameetritega (nimetatakse T/S parameetriteks). Iga on oma mähisega, oma koonusega, oma
tsentreerimisrõngaga jne jne jne sellepärast peakski igale elemendile olema oma kast.
Tsitaat: | ükskord sõber arvutas mulle kasti välja..pidi tulema 28 liitrit ja kinnine kast..häält ei teinud..lammutasime ära ja tegime
väheke suurema,umbes 80 liitrit ja panime inverteri ka juurde..siis tahtis autot ära lõhkuda |
Mille järgi sõber kasti arvutas? mis programmiga ja kas õigete parameetrite järgi? Kinnised kastid üldjuhul vaiksemad ongi, löögi täpsus on parim
jällegi. Vahe nende kasti vahel pidigi meeletu olema, üsk on kinnine ja teine inverter ning kõvasti suurem ka veel... samas 80L on arvatavasti talle
liiga suur, hakkab kergelt põhja käima ja graafikus on arvatavasti meeletu muhk.
Tsitaat: | aga kust kohast võetakse näitex sub elemendile kasti mõõdud |
Võetakse kas tehase antud parameetrid, või siis arvutatakse vastavate programmidega T/S parameetrite järgi.
Tsitaat: | ja kuidas selle vatiiniga lood on,st et kas peab panema või ei pea. |
Üldjuhul ikka on mõtekas ka seda panna, inverter kastil nt vähendab tekkida võivat kumisemist ning see suurendab elemendi jaoks ka näilikult kasti
(mängib madalamale). Seda kõike ka miskil määral näitab jällegi programm millega kasti tehakse.
Tsitaat: | ja võimendi peab ühesõnaga olema siis 2x400 rms või mono 1x800 rms..kas olen saanud asjast ikka õieti aru jah..
|
Just õige jah et just RMS, mitte max mitte miski PMPO jne
Ja siis ka nii et 2x400W 4 oomi pealt (üks element 4 oomi ja teine 4 oomi) või siis 1x800W RMS 2 oomi pealt (4+4 oomi kokku ühendades tuleb 2 oomi).
|
|
|
|
olbert
huviline
Registreerunud 13.01.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 03.02.06 20:58
|
|
|
Tsitaat: | Tsitaat: | Tsitaat: | ükskord sõber arvutas mulle kasti välja..pidi tulema 28 liitrit ja kinnine kast..häält ei teinud..lammutasime ära ja tegime
väheke suurema,umbes 80 liitrit ja panime inverteri ka juurde..siis tahtis autot ära lõhkuda |
Mille järgi sõber kasti arvutas? mis programmiga ja kas õigete parameetrite järgi? Kinnised kastid üldjuhul vaiksemad ongi, löögi täpsus on parim
jällegi. Vahe nende kasti vahel pidigi meeletu olema, üsk on kinnine ja teine inverter ning kõvasti suurem ka veel... samas 80L on arvatavasti talle
liiga suur, hakkab kergelt põhja käima ja graafikus on arvatavasti meeletu muhk.
| no ma ei tea neid asju täpselt aga paberites oli kirjas,et 28 liitrit ja siis ta arvutaski mulle selle..helist ei saanud nagu aru
midagi..ei ole mingi teab mis asjatundja ka sel alal aga sooviks olla küll..
Tsitaat: | ja võimendi peab ühesõnaga olema siis 2x400 rms või mono 1x800 rms..kas olen saanud asjast ikka õieti aru jah..
|
Just õige jah et just RMS, mitte max mitte miski PMPO jne
Ja siis ka nii et 2x400W 4 oomi pealt (üks element 4 oomi ja teine 4 oomi) või siis 1x800W RMS 2 oomi pealt (4+4 oomi kokku ühendades tuleb 2 oomi).
|
kas 1x400 RMS on siis 4 oomi pealt,kui 1x800 RMS 2 oomi pealt..või noh sinna kanti ikkagi..
|
|
|
ranz
klubiliige
Registreerunud 29.09.02
Kasutaja on eemal
|
postitati 04.02.06 14:29
|
|
|
No mitte päris... otseselt nii võtta ei saa... et 4 oomi pealt 400W ja 2 oomi pealt 800W... ikka reaalsed nr on tähtsad.
|
|
|
|
olbert
huviline
Registreerunud 13.01.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 06.02.06 17:29
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: ranz
No mitte päris... otseselt nii võtta ei saa... et 4 oomi pealt 400W ja 2 oomi pealt 800W... ikka reaalsed nr on tähtsad. |
kas oskad soovidada mulle,millist või milliseid võime ma otsima peaxin..mis firma või midagi muud sellist..abi olex ka kindlasti sellest,et kust
kohast ma sellise leida võiksin..
|
|
|
ranz
klubiliige
Registreerunud 29.09.02
Kasutaja on eemal
|
|
|