Lehekülgi: 1 2 3 .. 41 |
Silver
huviline
Registreerunud 27.04.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 15.10.03 08:59
|
|
|
Talverehvide arutelu
Kuna talv koputab kohe uksele, siis tarvis autole uued jalavarjud hankida. Hoolides kaasliiklejate ja enda tervisest on oluline, et valik saaks tehtud
võimalikult parim.
Siinkohal küsimus, et millised on rahval kogemused erinevate tootjafirmade naastrehvidega. Kas mõnel kummisegu liiga pehme ja naastud ei püsi sees?
Või müra liialt suur (protekteeritud rehvid selles vallas vist vaieldamatud liidrid)? Või probleeme polegi olnud ja läheb juba kolmas hooaeg samade
rehvidega? Kas kehtib reegel, et mida kallim rehv seda töökindlam?
Jagagem siis oma kogemusi!
|
|
|
Absolut
huviline
Registreerunud 01.10.02
Kasutaja on eemal
Auto: Corvette C5 `01
|
postitati 15.10.03 09:05
|
|
|
ise proovinud ning rahul...Nokian HKPL2 (naast+lamell), eelmine aasta veel rehvil oli probleemiks segu ehk siis karkass nõrk ning naelad tahtsid vahel
liiga kergelt jalga lasta. Selleks hooajaks aga väidetavalt see mure murtud.
Ise aga meie kliimas võtaks lamelli ning neist on parema mulje jätnud...
Nokian HKPL Q
Bridgestone Blizzak
Michelin Maxi Ice (siim sulle midagi)
+nüüd pidi väga asjalik olema (ise proovinud veel ei ole) uus Gislaved SoftGrip
|
|
|
Silwer
huviline
Registreerunud 11.12.02
Kasutaja on eemal
|
postitati 15.10.03 09:11
|
|
|
Selleaastane TM rehvitesti võitja on Nokian HKPL 4 mis on väga kallis rehv. Teise koha sai Good Year UG500 (0,2 punkti oli vahe Nokiaga) aga on
tunduvalt etema hinnaga.
Ei ole küll ise proovinud aga UG 500 pidi olema väikese läbisõiduga. Alguses peab hästi küll aga suht kiiresti tema omadused muutuvad. Olen sõitnud ka
UG 400-ga aga see on täielik juust.
Minul on olnud kõige paremad kogemused Michelin Ivaloga aga TM testis on ta vist alles 5-dal kohal. Ivalot vähemalt jätkub ka kolmeks hooajaks ja
pidamise koha pealt ei oska kah kurta.
|
|
|
A 90
huviline
Registreerunud 20.03.03
Kasutaja on eemal
Auto: 90 Type 85 Quattro, Sinine Peugeot
|
postitati 15.10.03 09:16
|
|
|
Pole ise lamelliga sõitnud, alati naelad olnud. Aga küsiks kes mõlemat proovimud, et kas on pidamises ja sõidus ka vahe suur. On naelad palju paremad
või mitte. Mis on kummagi eelised teise ees ?
tänud.
|
|
|
Absolut
huviline
Registreerunud 01.10.02
Kasutaja on eemal
|
postitati 15.10.03 09:18
|
|
|
kusjuures korraliku lamelliga mul hoopis paremad kogemused kui naelaga.....ja millegi pärast märganud ka seda et kes on korra hakanud lamelli kasutama
see enam seda undavat naastu ei taha.
|
|
|
madjs
huviline
Registreerunud 28.10.02
Kasutaja on eemal
Auto: Audi 80 b4 1,9tdi, Suzuki VX 800, Golf 2 GTI, Megan Coupe 108kw
|
postitati 15.10.03 09:37
|
|
|
Naelast abi ainult laus jääl ja sedagi siis kui jää pealt märg, müra teevad ka rohkem, kui juhtub puhas asfalt olema siis nael sääl tunduvalt libedam
kui lamell, kuna nael osa kummist teest eemal hoiab
|
|
|
Rain
klubiliige
Registreerunud 05.10.03
Kasutaja on eemal
Auto: Allroad ja A6 Allroad
|
postitati 15.10.03 09:38
|
|
|
lamellid on ainult uuelt head naeltega saad kindlasti kauem sõita kui muidugi uute kummidega kohe tallama ei hakka.
|
|
|
fox
huviline
Registreerunud 31.10.02
Kasutaja on eemal
Auto: BMW
|
postitati 15.10.03 09:48
|
|
|
Mina olen kasutanud viimased aastad Hankook toodangut mis saksa testides end hästi näidanud. Ühe hooaja kasutasin lamelli W400 - peab alguses hästi
kuid kuna kummisegu pehme siis kulub kiiremini ja ka omadused kaovad sellega, sõitsin muidugi sellega aastaringselt . See aasta võtan arvatavasti jälle lamellid W604 mis on eriti tihedate ja
sügavate lamellidega - inimesed kes algul on kahelnud aga on proovinud soovitavad nüüd isegi.
|
|
|
madjs
huviline
Registreerunud 28.10.02
Kasutaja on eemal
|
postitati 15.10.03 09:48
|
|
|
Tsitaat: | Esialgne postitaja Rain
lamellid on ainult uuelt head naeltega saad kindlasti kauem sõita kui muidugi uute kummidega kohe tallama ei hakka. |
Jah eks need lammelid kuluvad suht kähku, kui puhast asfalti saavad, segu neil ikka pehmem kui teistel tundub olevat, et hästi teekülge imeks, lisaks
veel muster tihe see ka kulumist soodustab.
|
|
|
A 90
huviline
Registreerunud 20.03.03
Kasutaja on eemal
Auto: 90 Type 85 Quattro, Sinine Peugeot
|
postitati 15.10.03 10:03
|
|
|
Tsitaat: | Esialgne postitaja fox
...peab alguses hästi kuid kuna kummisegu pehme siis kulub kiiremini ja ka omadused kaovad sellega... |
kui panna ikka lume tulekuga lamell alla ja sulaga ära võtta, kuidas siis keskmiselt vastu peavad ? või õigemini kiirelt see kulumine toimub ? 1 talv,
2,3 talve ? või hoopis kuude küsimus, millal omadused kaovad .
|
|
|
Absolut
huviline
Registreerunud 01.10.02
Kasutaja on eemal
|
postitati 15.10.03 10:10
|
|
|
norm kaustuses kannatab lamelliga sõita....ning siis ka veel teel püsida 3 talve. Ehk siis 2 talve vabalt.
|
|
|
fox
huviline
Registreerunud 31.10.02
Kasutaja on eemal
Auto: BMW
|
postitati 15.10.03 10:12
|
|
|
Tsitaat: | Esialgne postitaja A 90
kui panna ikka lume tulekuga lamell alla ja sulaga ära võtta, kuidas siis keskmiselt vastu peavad ? või õigemini kiirelt see kulumine toimub ? 1 talv,
2,3 talve ? või hoopis kuude küsimus, millal omadused kaovad . |
Arvan et 2 hooaega saab ikka ära sõita norm sõidustiili juures, kindlasti on vendasid kes suudavad ka paari kuuga asjad ära tappa.
|
|
|
kopamees
klubiliige
Registreerunud 14.01.03
Kasutaja on eemal
Auto: Honda Civic Tourer
|
postitati 15.10.03 10:25
|
|
|
Eelmise talvehooaja ma sõtsin läbi Gislaved NordFrost'iga. Mitte ühtegi halba sõna ei saa öelda nende kohta. Kuna eelmisel aastal oli lõpuks
ometi "normaalne talv", siis sai ikka neid proovile pandud: nii jää peal kui ka lumel.
Pidamine oli hea ning võrrelda sai seda ka muidugi kõrvalseisvate autodega koha pealt minekul.
Miinus on muidugi see, et kui kipub tulema tavaline vesine talv, siis naelad teevad asfaldil müra ikka rohkem.
Kuid kavatsen ka sellel talvel nende samade Gislavedi rehvidega ringi lasta. Naelad on ilusti sees seisnud ning ei kulu ka hullusti.
|
|
|
|
madjs
huviline
Registreerunud 28.10.02
Kasutaja on eemal
|
postitati 15.10.03 10:26
|
|
|
Üldiselt mul talvekummid üheks talveks ja suvekummid üheks suveks, väikest mööndustega. Aga ege ma neid ei hellita ka. Kui tuju siis annan nii-et
ribad lendavad.
|
|
|
Raimo
huviline
Registreerunud 26.09.02
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A4 1.8T
|
postitati 15.10.03 10:50
|
|
|
Mul olid hankook naelad ja kestsid minu käes 4 talve ja siis kah olid üksikud naelad välja tulnud ning sai nende kummidega jääraja võistlustel käidud
ja pidamine oli minuarust väga hea.
|
|
|
jan-kos
huviline
Registreerunud 23.04.03
Kasutaja on eemal
Auto: A100TDIC4 oilexpress ja pargimaastur
|
postitati 15.10.03 11:23
|
|
|
Sai ka kunagi kasutatud naelu ja hiljem lamelle.Viimaste juurde olen jäänud,kui mööda (põhiliselt)asfaldi sõita,ega suurt naeltest järgi jää,AGA
harjumuse asi.3 talve saab sõita ja siis jälle uued.
|
|
|
|
Varuosad
huviline
Registreerunud 12.06.03
Kasutaja on eemal
Auto: 2*Audi 200 121kw 89a
|
postitati 15.10.03 11:57
|
|
|
Ise soovitan ikka korraliku naela, kui linans kulges. Kui rohkem maal lumesita sees, kiirematel teelõikudel, lahtisel lumel , siis ehk lamell. Uued
lamellid päris head. Libedalt jäiselt Tallinna ristmikult on naelal kindel eelis lamelli ees nt. pidama jäädes ja kohalt minnes.
|
|
|
rass
klubiliige
Registreerunud 25.09.02
Kasutaja on eemal
Auto: 9-5, S80, Passat, Corsa, 2x R850R
|
postitati 15.10.03 13:58
|
|
|
maitea nüüd kas need ja see hea on aga mul nüüd läheb 6es või 7mes talv MASTER-i naelkumidega (2 kummis 60% naelu, kahes 80+%). muster on ka nagu
olemas veel. kordagi pole teelt kummide süül välja lennanud kah... maiteagi
|
|
|
|
Silver
huviline
Registreerunud 27.04.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 15.10.03 16:35
|
|
|
Siin nüüd päris põnevaks aruteluks läinud kas naastud või lamellid ja ühinen naastu pooldajate leeriga. Eks siingi vist kehtib reegel, et kellele
tütar, kellele poeg
Huvitav on aga lugeda, et testivõitja GoodYear UG 500 reaalne eluiga nii lühikeseks osutub. Rõhuv enamus ikka mitu talve üritavad ühe jooksuga läbi
ajada... Ja Gislavedi minu jaoks üllatavalt positiivne tagasiside. Ise pole muidugi selle tootja rehve kunagi ka kasutanud.
On kellegil veel ühe või teise tootja talverehvide voorustest/puudustest pajatada?
|
|
|
indro
meeskond
Registreerunud 25.09.02
Kasutaja on eemal
|
postitati 15.10.03 18:28
|
|
|
Olen ise kasutanud ainult kahe erineva firma protitud naelu.
Nii esiveolise kui tagaveolise all sai proovitud Technic firma rehve (Nokia klassikaline muster) ja ühtegi halba sõna küll ei oska öelda. Naelad nagu
püsisid sees ja teel püsimisega ka probleeme polnud.
Audiga sain kaasa Nordman firma nimelised rehvid, taaskord klassikalise Nokia mustriga.
Kui välja arvata see, et eelmine omanik oli lasknud ühe esirehvi tagurpidi alla panna, siis pole nagu esimese seljataha jäänud talve kohta taas miskit
kobiseda.
Kevadel alt ära võttes, olid tagumised 9mm-se ja esimesed 8mm-se mustriga.
|
|
|
|
kiireaudi
klubiliige
Registreerunud 27.09.02
Kasutaja on eemal
Auto: A6 Sline-10; Q7 4,2 TDI; Stang-68
|
postitati 15.10.03 18:32
|
|
|
Kui linnast väljas ei käi,siis normaalse Eesti talve puhul mina üldse rehvivahetusele aega ei kulutaks
Aga siiamaani parim igas olekus NF2,mida nüüd vist Uniroyali tootevalikust leiab.[muster sama,kuidas rehv,ei tea]
Lamellidest kasutaksin Blizzakit(z02 vms) või Mich.Maxi-Icet.
Saksa testivõitjaid mina oma autole ei installeeri,sest need ei vea ega pea. Lihtsalt kriteeriumid on sealmaal veidi testsugused.
11,823@191,5km/h
|
|
|
|
kopamees
klubiliige
Registreerunud 14.01.03
Kasutaja on eemal
Auto: Honda Civic Tourer
|
postitati 15.10.03 18:42
|
|
|
Tsitaat: | Esialgne postitaja kiireaudi
Aga siiamaani parim igas olekus NF2,mida nüüd vist Uniroyali tootevalikust leiab.[muster sama,kuidas rehv,ei tea]
|
Kas NF2 mitte Gislavedi toode pole (juhul, kui Sa silmas pidasid NordFrost II)? Need samad on mul all olnud ja tulevad jälle.
|
|
|
|
raigo
huviline
Registreerunud 11.03.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 15.10.03 18:48
|
|
|
ise soovitaksin Nokian HPQ-d. suht hea rehv...
|
|
|
|
ets
huviline
Registreerunud 01.10.03
Kasutaja on eemal
Auto: A6 Avant Q
|
postitati 15.10.03 20:50
|
|
|
talverehvid
Tuleb endal teine talv Hancook 401ga. On teised liiga ümarad ja on lörtsiga ära vedanud. Just sättisin ja näib, et see talv jääb viimaseks. Eks neid
ole ikka libistatud. Ise jään kindlalt naelte peale.
|
|
|
kaiz
huviline
Registreerunud 06.08.03
Kasutaja on eemal
Auto: S-type 2.0 TDI
|
postitati 16.10.03 05:40
|
|
|
Mina olen küll UG500-ga rahul. minul lahkus vähemalt ühe talvega küll vähem naelu, kui eelnevatega, kusjuures autoks oli veel suht raske Galaxy. Samas
ühe rehvimüüja käest hinda küsides, vastas temagi, et enam neid ei võta, kuna naelad lahkuvad kiiresti. Mine võta kinni, ehk kellele isa, kellele
poeg.
|
|
|
Lehekülgi: 1 2 3 .. 41 |