Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema
Autor:
Pealkiri: Kütse lisandid dislale ja pents. (Vastuseid: 14 | Vaatamisi: 2196)
forsin
huviline

Registreerunud 01.07.04
Kasutaja on eemal

Auto: S6T, S6TD, Golf TDi 200hp, Multivan

postitati 26.11.05 15:18 Tsiteeri
Kütse lisandid dislale ja pents.

TALV TULEB VESI PAAGIS.

Kuna vesi jääb alla ja kütus püsib peal (diisel / bensiin)
ja omavahel nad EI SEGUNE, tagajärg on teada kütuse süsteem külmub kinni.

Soovitus vala paaki pool liitrit piiritust 96 graadi. (kui on)
ja võid julgelt talvele vastu minna. Sest piiritus ja vesi seguneb ja voolab paagist mootorisse ja saad paagis olevast veest lahti (see tekib disladel iseenesest tänu tagasivoolule)

Bensiini autol pole ültse vahet kas ta sõidab bensiini või piiritusega (kui mitte arvestada rahalist)

Diisel mootoritel võib lisada kuni 30% kütuse kogusest seega liiter ei tee midagi. rohkem lisades tekib autol parem minek.

See on eriti hea soovitus vanematele kõiksugu erineva pritsungiga mootoritele võrreldes kütuse lisanditega.
Sest enamus kütuse lisandid on kange keemia = pesemis vahend mis vabastab kogu saasta ja saadab selle pihustitesse ja need ummistuvad nii mõnedgi autod ei ela seda keemia pesu üle .

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Skype Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
ash
huviline

Registreerunud 28.10.02
Kasutaja on eemal

Auto: typ85 CQ '87

postitati 26.11.05 19:52 Tsiteeri

Täitsa õige!
Muideks, Eestis müüdav kütus on täielik solk, sain seda ise tunda. Kusjuures kõige karmim oli veel see, et sain solki suve hakul. Loomulikult tundlikuks autoks oli diisel, mitte küll audi aga mazda 3 1.6 turbodisla. Auto oli alles 4000 km läbi sõitnud ja koguaeg tankisin ainult kahest tanklast Miiduranna ja Kadrioru Statoilist. Viimane kord, enne kui solki sain tankisin Miidurannast... Lõpuks kui autoga teenindusse veeresin, siis öeldi et see kütus lihtsalt ei põlenud. Uued autod aga tirivad veakoodi sisse ja nii ta tossas nagu mingi diisel mis aastast 83, kuni solk välja võeti ja vead kustutati. Peale seda hakkasin panema alati enne tankimist diislilisandit. Positiivne kogemus sellega on aga see, et kui ma panen lisandit, saan ma 100-150 km rohkem paagitäiega sõita, kui ilma lisandita. See on mul mitu korda järgi proovitud. Mis talve puutub, siis diisli puhul peaks vist olema lausa kohustuslik mingit lisandit panna.. nagu eelpool mainitud, vesi jms. samuti kes teab kuidas selle tahkumisegagi on..
Bensiinimootori puhul olen kasutanud samuti lisandit, just nüüd sügisel, küttekulu läks väiksemaks küll. Vot nii solk on eestis kütus et tunned isegi 86. aasta 2.2-se mootoriga ära :D Muidugi, see et filtrid jms ummistab võib olla loomulik. Mina juba ostsin enne kui lisandit kasutama hakkasin uued filtrid ära.. las lööb kõik puhtaks siis just peakski olema õige aeg sodi täis filtrid ära vahetada... :)

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
ferdinand
huviline

Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal

Auto: 400,401,969

postitati 26.11.05 20:12 Tsiteeri

A äkki oskab siinsest seltskonnast keegi öelda, mida diiselkütusele hulka peaks segama, et see ära ei hanguks. Tegin mõningaid katseid sügavkülmiku ja erinevate kütuseproovidega ja tulemused ausaltöeldes hämmastasid.:o Eriti hull on olukord biodiisliga, see läheb külmas ikka väga ruttu selliseks küünlarasva taoliseks olluseks. Palju parem pole olukord ka tavalise diiselküttega.

Isegi kui mul on igav, kõik mul tuleb välja!
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
kaimagk
huviline

Registreerunud 09.08.05
Kasutaja on eemal

Auto: 1,4 tsi vag

postitati 26.11.05 20:25 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: forsin
TALV TULEB VESI PAAGIS.

ja võid julgelt talvele vastu minna. Sest piiritus ja vesi seguneb ja voolab paagist mootorisse ja saad paagis olevast veest lahti (see tekib disladel iseenesest tänu tagasivoolule)

Bensiini autol pole ültse vahet kas ta sõidab bensiini või piiritusega (kui mitte arvestada rahalist)

Diisel mootoritel võib lisada kuni 30% kütuse kogusest seega liiter ei tee midagi. rohkem lisades tekib autol parem minek.

See on eriti hea soovitus vanematele kõiksugu erineva pritsungiga mootoritele võrreldes kütuse lisanditega.
Sest enamus kütuse lisandid on kange keemia = pesemis vahend mis vabastab kogu saasta ja saadab selle pihustitesse ja need ummistuvad nii mõnedgi autod ei ela seda keemia pesu üle .

On see ikka õige jutt , mul 80 2,6 V6 , kas tasuks ka siis paaki nata seda piiritust panna?

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Skype Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
waic
huviline

Registreerunud 16.05.05
Kasutaja on eemal

Auto: Allroad 3.0 + A5 sportback 3.0

postitati 27.11.05 18:39 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: kaimagk
Tsitaat:
TALV TULEB VESI PAAGIS.

On see ikka õige jutt , mul 80 2,6 V6 , kas tasuks ka siis paaki nata seda piiritust panna?

lisasoovitusena tasuks vast mainida ka ,et eriti talvel tasuks kondentsi tekkimise valtimiseks paak voimalikult tais hoida :)

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
forsin
huviline

Registreerunud 01.07.04
Kasutaja on eemal

Auto: S6T, S6TD, Golf TDi 200hp, Multivan

postitati 28.11.05 16:21 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: ash
Täitsa õige!
Samuti kes teab kuidas selle tahkumisegagi on..

Diisli hangumisega on asjad lihtsad kui on külmem kui kütuse graad siis diisel küte kivistub ära.
Kõik teavad mis on parafiin. = küünla sasv.
Külmema ilmaga on auto nafta filter pealt kivistunud nagu küünal. Ja siis ei sõida enam kuidagi.
Seda saab ennetavalt leevendada ostes hangumise vastu kütuse lisandi. kuid alates 01. dets. peaks olema tanklates hea talve küte ???

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Skype Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
ferdinand
huviline

Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal

postitati 28.11.05 19:35 Tsiteeri

Tsitaat:
Seda saab ennetavalt leevendada ostes hangumise vastu kütuse lisandi. kuid alates 01. dets. peaks olema tanklates hea talve küte ???

Olen neid lisandeid vaadanud ja hangumise vastu pole mingeid kirjeid leidnud, enamasti reklaamitakse vaid puhastavaid omadusi. Kus ja milliseid lisandeid müüakse mis konkreetselt hangumist väldivad? Tanklate "hea kütte" peale pole nagu erilist põhjust loota.:(

TiitR2
huviline

Registreerunud 21.07.04
Kasutaja on eemal

Auto: BMW X5 xDrive30d, M-pakett 2009a; VW Passat 2.0 tdi DSG 2011a.

postitati 28.11.05 19:40 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: ferdinand
Tsitaat:

Olen neid lisandeid vaadanud ja hangumise vastu pole mingeid kirjeid leidnud, enamasti reklaamitakse vaid puhastavaid omadusi. Kus ja milliseid lisandeid müüakse mis konkreetselt hangumist väldivad? Tanklate "hea kütte" peale pole nagu erilist põhjust loota.:(

On täitsa olemas selline vahend (kasutan oma rekkadel suure külma korral) Ice Proof (krt. tootjat hetkel ei mäleta), asi on 1 L plekist lapikus purgis ja jagub seda ca. 500L kohta, kuid tuleb paaki valada ENNE kui temp. langeb alla 0C.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
InTz
huviline

Registreerunud 05.11.02
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A6 Avant Quattro, 200 20V

postitati 28.11.05 19:52 Tsiteeri

Karla autos pakutakse diiselkütuse lisandit, mis kirjade kohaselt alandab kütuse hangumistemperatuuri kuni –30 C.
PERFORMANCE FORMULA

ferdinand
huviline

Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal

postitati 28.11.05 19:54 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: TiitR2
On täitsa olemas selline vahend (kasutan oma rekkadel suure külma korral) Ice Proof (krt. tootjat hetkel ei mäleta), asi on 1 L plekist lapikus purgis ja jagub seda ca. 500L kohta, kuid tuleb paaki valada ENNE kui temp. langeb alla 0C.

Ehk saad täpsustada kes sellist asja müüb ja mismoodi kasutama peab. Miks see paaki plusskraadide juures valada tuleb?

TiitR2
huviline

Registreerunud 21.07.04
Kasutaja on eemal

postitati 28.11.05 19:57 Tsiteeri

Täpsustada saan ntx. homme. Tartus müüb seda Getz AS, enne külma sellepärast, et vahend mitte ei sulata juba tekkinud jama üles, vaid hoiab ära selle tekke.

ferdinand
huviline

Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal

postitati 28.11.05 20:03 Tsiteeri

Tsitaat:
Täpsustada saan ntx. homme. Tartus müüb seda Getz AS, enne külma sellepärast, et vahend mitte ei sulata juba tekkinud jama üles, vaid hoiab ära selle tekke.

Õige suvine diiselkütus kannatab umbes 10 miinuskraadi suht rahulikult. Probleemsem on just biokütus, see hangub juba üsna "soojas".

TiitR2
huviline

Registreerunud 21.07.04
Kasutaja on eemal

postitati 28.11.05 20:08 Tsiteeri

Tsitaat:
Tsitaat:

Õige suvine diiselkütus kannatab umbes 10 miinuskraadi suht rahulikult. Probleemsem on just biokütus, see hangub juba üsna "soojas".

Enne 0 c-i oli siiski HEA SOOVITUS! (purgil kirjas) võid vabalt ju riskida ka -15 c juures sisse valada.....ise sa ju ei pidavat usaldama meie "talvist" kütust.:P

ferdinand
huviline

Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal

postitati 29.11.05 08:29 Tsiteeri

Tsitaat:
.....ise sa ju ei pidavat usaldama meie "talvist" kütust.:P

Tsitaat:
Õige suvine diiselkütus kannatab umbes 10 miinuskraadi suht rahulikult.

Usaldan seda mida tean ja proovinud olen. Tean, et eesti riiki, sealhulgas siin müüdavat kütust usaldada ei saa. Kindla peale müüakse talvise kütuse pähe ka tavalist suvist, iga kord enne paaki laskmist aga proovi võtta ju ei saa.;) Seega suvise hangumistemperatuur on enamvähem teada, talvise puhul ei oska seda paraku vist ka vanakurat oletada. :D Sellepärast olekski mõistlik madalama temperatuuri puhul lisandit kasutada. Mõne külmakraadi puhul pole veel muretsemiseks põhjust.

TiitR2
huviline

Registreerunud 21.07.04
Kasutaja on eemal

postitati 29.11.05 08:53 Tsiteeri

Niisiis Ferdinand...Tootjaks WINS, toode siis "ICE PROOF", sina saaksid seda ka Tlnast Getz Eesti AS, Tihase 34; jõudu edaspidiseks!

Tee uus teema

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 20]
[PHP: 22.0% - SQL: 78.0%]