Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema Tee uus küsitlus
 Lehekülgi:  1  2
Autor:
Pealkiri: Diisel kiiremaks (Vastuseid: 27 | Vaatamisi: 7965)
HUS
huviline

Registreerunud 23.12.02
Kasutaja on eemal

Auto: Audita

postitati 15.07.03 10:05 Tsiteeri
Diisel kiiremaks

Kas keegi on kuidagi ka oma diisli sõiduomadusi parandanud st aparaati kiiremaks putitanud? Ma mõistan, et lihtsam oleks bensiin osta aga ikkagi, kas kellelgi on kogemusi? Vähemalt turbo puhul peaks ju lootust/võimalusi olema?

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
A 90
huviline

Registreerunud 20.03.03
Kasutaja on eemal

Auto: 90 Type 85 Quattro, Sinine Peugeot

postitati 15.07.03 10:42 Tsiteeri

kõiksugu chippe on müügil mis annavad päris palju diislitele juurde.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
AudiTeam
klubiliige
ac aasta auto 2012 & 2013 võitja

Registreerunud 30.04.03
Kasutaja on eemal

Auto: Audi S7 Sportback & Sport Quattro "Lang"

postitati 15.07.03 10:47 Tsiteeri

Võimalusi on mitmeid!

Muideks kas seda oled juba lugenud:
http://www.audiclub.ee/foorum/viewthread.php?tid=2064

Smoke Quattro Tires - Not Drugs
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
HUS
huviline

Registreerunud 23.12.02
Kasutaja on eemal

Auto: Audita

postitati 16.07.03 09:01 Tsiteeri

Ja-ja-jaa... loetud-loetud, see mu just selle teema alustamise mõtteni viiski...

Chip peaks kasu andma küll jah, nagu ikka turbomootoritele. Aga kas see ongi kõik? St osta mingi vidin?

Ja kas keegi on üritanud midagi teha ka? St kuidas välja kukkus?

Absolut
huviline

Registreerunud 01.10.02
Kasutaja on eemal

Auto: Corvette C5 `01

postitati 16.07.03 09:18 Tsiteeri

chip turbodiislile annab ikka vägagi palju juurde

hingmanine kergemaks ehk siis suurema läbilaskega filter....ntx koonus....Nissan Balti turbodiisel Terranol andis õhuvõtu modimine väidetavalt juurde tuntavalt ...

Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
Zalm
huviline

Registreerunud 02.07.04
Kasutaja on eemal

Auto: Audi B4 1,9TDi

postitati 30.07.04 08:51 Tsiteeri
tuunime..

Tulex teha väike chip selle hind koos paigaldusega küünix vist kuhugi 4-5 tuhande kantti...siis väike tuning box mille hind 5000k tagapütt kuskil 1500 ja koonus filter alla tuhhi, seega mul see kõik endal plaanis ja mul 1,9 TDi 66kW ja loodan maximum 90kw kätte saada kui ei siis 85 kindlasti;)...kokku on kogu pidu kuskil 10k...aga tasub ennast ära;)

xjan
huviline

Registreerunud 25.11.02
Kasutaja on eemal

Auto: Audi Q7 4,2TDI, VW Passat 1.8T, BMW 323ti

postitati 30.07.04 09:24 Tsiteeri

kui sul on elektrooniline kõrgsurvepump, siis Tuningbox igati asjalik vidin, millega 25% lisavõimsust saavutad, lihtne kiire ja oma hinda igati väärt.

Kui soov midagi enamat saada, siis oleks variant juba chip vahetada, mis lisaks pumba töö optimeerimisele ka ikka turborõhku tõstaks jne.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U
CarlosSQ
huviline

Registreerunud 30.05.04
Kasutaja on eemal

Auto: 80 b4 Avant TDi

postitati 30.07.04 10:09 Tsiteeri

off topic aga ikkagi, ei hakka uut teemat tegema

kysimus siis selline et kas see tuuningbox ka teeb midagi halba mõõtorile? sest minu loogika utleb nii et kui ei tee midagi (nagu olen lugenud myyjate kodukalt) siis mix ei pane audi bmw jne. seda vidinat sinna kylge?

ja yx kysimus veel ja see on järgmine et mis vahe on tuuningboxil ja chipil? eelmine postitaja natc tegi selgemax asja aga kust mina tean kas ma saan panna omale chipi või selle boxi? mootot muidu 1,9 tdi 66kw ja MB 190 2.5 td 93kw

There's lots of spirit in everyone!!!
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Skype Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
Black
klubiliige

Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal

Auto: Q7

postitati 30.07.04 10:41 Tsiteeri

Tsitaat:
Esialgne postitaja CarlosSQ
off topic aga ikkagi, ei hakka uut teemat tegema

kysimus siis selline et kas see tuuningbox ka teeb midagi halba mõõtorile? sest minu loogika utleb nii et kui ei tee midagi (nagu olen lugenud myyjate kodukalt) siis mix ei pane audi bmw jne. seda vidinat sinna kylge?

Miks tehakse ntx 2.0 66 kW bensumootoreid? Paljudes maades on kW järgi kindlad hinnaklassid, mille järgi autosid maksustatakse (nii ostmisel kui ka hilisemal ekspluatatsioonil). Et sihtgrupp neid ostaks, siis deforsseerivad autotootjad mõningaid mootoreid kunstlikult. Teine faktor on motoressurss ehk mootori läbisõit kapremondini. Viimse piirini forsseeritud mootoril on see tahes-tahtmata lühem.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
ryblik
huviline

Registreerunud 21.07.03
Kasutaja on eemal

Auto: hetkel autotu

postitati 30.07.04 11:16 Tsiteeri

Tsitaat:
Esialgne postitaja Zalm
Tulex teha väike chip selle hind koos paigaldusega küünix vist kuhugi 4-5 tuhande kantti...siis väike tuning box mille hind 5000k tagapütt kuskil 1500 ja koonus filter alla tuhhi

Selline küsimus siis et kas saab panna nii chipi kui ka tuuningboxi...ja nagu mõlemast on sealjuures kasu ka??? Mina va rumaluke siiani arvasin et need nagu suht ühte eesmärki teenivad?
Tagapütt, diislile sportsumps alla, kas sellest on mingit kasu ka siis, või on mingi spets pütt mida silmas pidasid?
Ja viimane küsimus siis selle koonusfiltri kohta... et kuidas seda sinna küll paigaldatakse, see mind täitsa huvitab...praegu mul õhulugeja all selline suur plastkast mille põhjas külje peal siis suur neljakandiline filter...KUI ma nüüd tahan endale koonustfiltrit diislile, mida ja kuidas ma peaksin siis seal tegema? Plastkast välja ja otse õhulugejasse see koonusfiltri toru ots või...kuidas

Nii, ja kui ma nüüd õieti aru saan siis kui prageu mul kilovatte 85, siis kui kõik eneed modifikatsioonid teeksin siis... no reklaamijad lubavad nii chipi kui boxi korral kilowatte ca 85-lt 103-le... see on siis 18... kui panen ni chipi kui boxi siis kokku juba ca 120...ja lisaks veel filter ja pütt... ?
See minu jaoks nagu hetkel läks vähga segaseks...

C.R.E.A.M.
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Skype Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
Black
klubiliige

Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal

postitati 30.07.04 11:33 Tsiteeri

Tsitaat:
Esialgne postitaja ryblik
Selline küsimus siis et kas saab panna nii chipi kui ka tuuningboxi...ja nagu mõlemast on sealjuures kasu ka??? Mina va rumaluke siiani arvasin et need nagu suht ühte eesmärki teenivad?

Chipitud ajule tuningbox ilmselt enam midagi juurde ei anna. Boxi mõte on selles, et aju kallale ei minda ja mootor jääb näiliselt "süütuks". Ehk siis uuemate masinate garantii säilub. ;)
Tsitaat:
Ja viimane küsimus siis selle koonusfiltri kohta... et kuidas seda sinna küll paigaldatakse, see mind täitsa huvitab...praegu mul õhulugeja all selline suur plastkast mille põhjas külje peal siis suur neljakandiline filter...KUI ma nüüd tahan endale koonustfiltrit diislile, mida ja kuidas ma peaksin siis seal tegema? Plastkast välja ja otse õhulugejasse see koonusfiltri toru ots või...kuidas

Täpselt nii, kast välja ja koonus asemele. Ise pean diislile mõistlikumaks pestavat paneelfiltrit ja see on ka oma masinal hetkel peal. Käib ta siis orig. kasti sisse.
Tsitaat:
Nii, ja kui ma nüüd õieti aru saan siis kui prageu mul kilovatte 85, siis kui kõik eneed modifikatsioonid teeksin siis... no reklaamijad lubavad nii chipi kui boxi korral kilowatte ca 85-lt 103-le... see on siis 18... kui panen ni chipi kui boxi siis kokku juba ca 120...ja lisaks veel filter ja pütt... ?

Nagu eelpool mainitud sai, siis boxiga adekvaatset chippi dubleerida pole mõtet. TD ja TDI intercoolerites oli ka vist mingi vahe?

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
krss
huviline

Registreerunud 24.11.03
Kasutaja on eemal

Auto: VAG

postitati 30.07.04 13:41 Tsiteeri

Võta sumps alt ära (resokas vahelt välja) ja õhufilter üldse ära, ning tee üks tiir. Siis tead umbes, mis suurusjärgus auto kiirendused muutuvad (st filtrite ja püttide vahetusega efekt nagunii väiksem). Ei oma kogemust, millise efekti annab diislil kogu väljalaske vahetus pika/avara vastu. Parima efekti saad nii, kui lubad rohkem kütust peale (meh. pumba puhul keerad kruvist, elektroonilise pumba puhul kindlasti ka chip) ja paned alla madalamad/väiksemad rehvid. Pumbast saad tavaliselt rohkem momenti kui hobuseid, ning sellega koos on kõigil enda ja tuttavate diislitel langenud ka kütusekulu (Audi puhul kogemus vaid meh. pumbaga). Diislitel pole samas turbot kunagi näppinud. Eelmise masina puhul aitas palju juba intercooleri radika õlist puhtakspesemine:D

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U
diisel
huviline

Registreerunud 26.05.04
Kasutaja on eemal

Auto: A6 2,8 Q 99

postitati 02.08.04 11:10 Tsiteeri

Lihtsamad moodused:
pestav paneelfilter
suurem cooler
powerbox
Aut.kasti puhul tuleks olla ettevaatlik,see ei ole arvutatud nii paljude NM kasvuga.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Driver
postitusõiguseta huviline

Registreerunud 04.01.04
Kasutaja on eemal

Auto: Audi B4 1,9 TDI

postitati 02.08.04 16:50 Tsiteeri

Tsitaat:
Esialgne postitaja Black
Tsitaat:

Chipitud ajule tuningbox ilmselt enam midagi juurde ei anna. Boxi mõte on selles, et aju kallale ei minda ja mootor jääb näiliselt "süütuks". Ehk siis uuemate masinate garantii säilub. ;)
Tsitaat:

Täpselt nii, kast välja ja koonus asemele. Ise pean diislile mõistlikumaks pestavat paneelfiltrit ja see on ka oma masinal hetkel peal. Käib ta siis orig. kasti sisse.
Tsitaat:

Nagu eelpool mainitud sai, siis boxiga adekvaatset chippi dubleerida pole mõtet. TD ja TDI intercoolerites oli ka vist mingi vahe?

selle kohta olen kuulnud et kui vabalthingava filtri paned siis peale seda hakkad õhulugejat suht tihti vahetama:)

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
ryblik
huviline

Registreerunud 21.07.03
Kasutaja on eemal

Auto: hetkel autotu

postitati 02.08.04 16:55 Tsiteeri

Suurem cooler??

Ja õhulugeja päris sada krooni ka ei maksa...olen korra vahetanud, rohkem ei taha :)

C.R.E.A.M.
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Skype Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
Black
klubiliige

Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal

postitati 03.08.04 05:31 Tsiteeri

Tsitaat:
Esialgne postitaja Driver
selle kohta olen kuulnud et kui vabalthingava filtri paned siis peale seda hakkad õhulugejat suht tihti vahetama:)
Eks see oleneb õhulugeja ehitusest. Kui ta on kuuma traadi põhimõttel, siis sadestuvad sellele filtriõli osakesed ning see traat kuumeneb üle ja põleb läbi. Samas on mõned lugejad mingi muu tehnoloogiaga. Minu autoga on lihtne - pole lugejat, pole aju, pole midagi chippida. :P

diisel
huviline

Registreerunud 26.05.04
Kasutaja on eemal

postitati 03.08.04 13:35 Tsiteeri

Suurem cooler jahutab rohkem ja külmemat õhku mahub rohkem turbost läbi.

Black
klubiliige

Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal

postitati 03.08.04 14:24 Tsiteeri

Tsitaat:
Esialgne postitaja diisel
Cooler on ikka pärast turbot tavaliselt. ;) Jahutada on vaja turbo poolt kokkusurumisest kuumenenud õhku, mitte coolerit jahutava õhuvooluga samal temperatuuril olevat sisseimetavat õhku.

sospert
huviline

Registreerunud 18.05.04
Kasutaja on eemal

Auto: q7

postitati 29.09.04 06:37 Tsiteeri

ons keegi reaalselt proovinud selle tuningbox'i vahelepanemist oma kallimale plekkliisule?
endal hiiiiirmus isu - a tahaks ennem ka kellegi teise kogemustest kuulda...
või oskab äkiste keegi mingit linki soovitada, kus saaks lugeda selliste autode kohta, milledel on seda teemat juba proovitud?

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
Jürarrak
klubiliige
ac aasta auto 2008 võitja

Registreerunud 15.04.03
Kasutaja on eemal

Auto: Some quattro GmbH Cars

postitati 30.09.04 05:54 Tsiteeri

Tuning-boxe pakutakse mitmete erinevate tootjate poolt. Ja neil on ka erinevad näitajad, kui palju ressurssi juurde annavad. Mootor peaks selle ilusti vastu pidama, aga probleem tekib tiptronic kastiga. Nimelt ei kannata see sellist võimsuse kasvu välja ja pidi kippuma laiali lendama. On endalgi plaan selline vidin konele vahele panna, kuid viibind on see just selle pärast.

Leidsin netist kolades ühest audi foorumist sama teema, kes inglise keelest aru saab saab sealt lisainffi:

2,5TDI ergutamine

Parem must minevik kui lilla tulevik
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
diisel
huviline

Registreerunud 26.05.04
Kasutaja on eemal

postitati 30.09.04 11:08 Tsiteeri

Saan endale tellitud boxi kätte homme ehk siis nädala pärast oskan öelda mis on tulemus.

prt
huviline

Registreerunud 28.10.03
Kasutaja on eemal

Auto: LR Discovery

postitati 13.10.04 07:45 Tsiteeri

Tsitaat:
Esialgne postitaja Black
Tsitaat:
Esialgne postitaja diisel
Cooler on ikka pärast turbot tavaliselt. ;) Jahutada on vaja turbo poolt kokkusurumisest kuumenenud õhku, mitte coolerit jahutava õhuvooluga samal temperatuuril olevat sisseimetavat õhku.

on nii intercoolereid, kui ka aftercoolereid.
üks jahutab õhust õhku, teine õhust vette

Black
klubiliige

Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal

postitati 13.10.04 08:20 Tsiteeri

Tsitaat:
Esialgne postitaja prt
on nii intercoolereid, kui ka aftercoolereid.
üks jahutab õhust õhku, teine õhust vette
Inter on vahe-, after on pärast... et siis pärast mida? Silindrit? :P Kust sa välisõhust jahedamat vett tavalises tänavasõiduautos saad? Konditsioneerist?

sam
huviline

Registreerunud 27.10.02
Kasutaja on eemal

Auto: audi- A6 2,8 142kw

postitati 15.10.04 18:18 Tsiteeri

box peal ja katsetatud.paberfiltri asendasin pestavaga. ühesõnaga asi toimib 5+:D:D:D. madalatel pööretel on vahe väike kuid tuntav aga peale 2000 pööret:o:o:o juba päris suur :D väga lihtne kire ja tõhus moodus mootori suutlikust tõsta

kaits435
huviline

Registreerunud 21.04.07
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A4

postitati 30.07.08 15:47 Tsiteeri

kas keegi kellel on tiptroniku automaatkäigukast on ka seda tuuningboxi katsetanud , et kuidas vastu peab õldse sellele??

Lehekülgi:  1  2
Tee uus teema Tee uus küsitlus

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 20]
[PHP: 46.1% - SQL: 53.9%]