Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema Tee uus küsitlus
Autor:
Pealkiri: Toetagem odomeetri näidu võltsimise raskendamist (Vastuseid: 17 | Vaatamisi: 2539)
klem
klubiliige

Registreerunud 26.09.02
Kasutaja on eemal

Auto: Chevrolet Tahoe

postitati 31.10.05 11:27 Tsiteeri
Toetagem odomeetri näidu võltsimise raskendamist

Tere,

TOM-s on üleval järgmine idee "Odomeetri näitude võltsimiste piiramine":
https://www.eesti.ee/tom/ideas.py/show?idea_id=1870

Et kõik see mees nüüd poolthääli andma :)

edit: Toetamiseks vajalik ID-kaart

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
8413
huviline

Registreerunud 09.04.05
Kasutaja on eemal

Auto: Audi avant

postitati 31.10.05 11:37 Tsiteeri

Kindlasti poolt.
Kuna ei tegele autode müügiga seega pole vajadustki võltsida.
Kahjuks ei oma ID-kaardi lugejaga masinat et hääletada.

sain vist isegi auto korda ;-)
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
CharlieF
huviline

Registreerunud 28.07.05
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A6 Avant 2,5tdi

postitati 31.10.05 12:02 Tsiteeri

kahjuks on paljudel masinatel läbisõit juba enne eestisse jõudmist rikutud:(

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
ferdinand
huviline

Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal

Auto: 400,401,969

postitati 31.10.05 12:17 Tsiteeri

Tegelikkuses peaks ju praegugi ülevaatustel odomeetri näit fikseeritama. Asjal on omamoodi iva sees, kuid minumeelest väga olulist mõtet sellel pole. Lisaks läbisõidule on veel sellised olulised tegurid nagu hooldus, sõidumaneer jms, st peale läbisõidu on veel teisigi vähemalt sama olulisi omadusi mida nagunii ei õnnestu fikseerida. Odomeetri näidu kerimise massilisus peitub ikkagi kogu eesti elu baseerumisel valedele ja varastamisele, sellisest pisiasjast alustamine on kuidagi totakas. Muuta tuleks ühiskonna üldist suhtumist sellistesse asjadesse alustades riigijuhtimisest ja korrakaitsest...

Isegi kui mul on igav, kõik mul tuleb välja!
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
rass
klubiliige

Registreerunud 25.09.02
Kasutaja on eemal

Auto: 9-5, S80, Passat, Corsa, 2x R850R

postitati 31.10.05 12:31 Tsiteeri

Seal ülevalpool, riigijuhtimises on sellega asi juba korras, enamuse nende autode spidosid ei keri seal keegi, niiet algus tehtud. Ja muideks pisiasjadest just saavadki suured asjad alguse. Sellise suhtumisega ei jõua kaugele, ühest otsast tuleb lihtsalt alustada ja kõik, küll siis jõuab kaugemale kah.

Mina igatahes annan oma hääle... kui ma TOM-i kasutajanime meelde suudan tuletada :)

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U
krooni
huviline

Registreerunud 13.10.05
Kasutaja on eemal

Auto: Audi 80

postitati 31.10.05 12:40 Tsiteeri

Ega sellest kerimisest suurt kasu nii või teisiti kasu pole,
kes asja natuke tunneb seda ära ei peta.
auto läbisõidu enam vähem umbes 20tuh.km eksimisega teeb ilusti kenasti kindlaks.näit.pedaali lõtkud,kummid,põhjamatid,lülitid jne.
Ja igat vidinat kah keegi ära vahetada ei jõua.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
CharlieF
huviline

Registreerunud 28.07.05
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A6 Avant 2,5tdi

postitati 31.10.05 12:47 Tsiteeri

mismoodi sa 20K-se eksimusega läbisõidu kindlaks teed, kui läbisõit näiteks 600K on? Tahaks ka sellist spetsi tunda. 100K siia-sinna on ikka suht raske niisama silma järgi hinnata. Kui tegemist pole just ainult 100K läbisõitnud autoga. Pealegi saab mõned kulunud osad välja vahetada jne. Minumeelest on nad turul suht ühesugused rondid, olgu seal odomeetril siis 400K või 200K. Siit järeldus- nad mõlemad on keritud! Paljud räägivad, et on ikka aru saada, palju tegelik läbisõit on jne, aga lõppkokkuvõttes ostetakse ikka väiksema numbriga masin.

rass
klubiliige

Registreerunud 25.09.02
Kasutaja on eemal

Auto: 9-5, S80, Passat, Corsa, 2x R850R

postitati 31.10.05 12:54 Tsiteeri

see ei oma tähtsust kas keegi saab aru või ei

ettekavatsetud sihilik omakasu eesmärgil petmine või petmise katse on kuritegu ja peab olema karistatav ning ka võimalikult kergelt tuvastatav

MOTT

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U
airwolf
huviline

Registreerunud 30.10.04
Kasutaja on eemal

Auto: audi A4 97a,volvo V40 2002a.suzuki GSXR-750, 99a

postitati 31.10.05 13:56 Tsiteeri

asi liigub kindlasti kohe õigel teel.need petised ja sulid võiksid jah oma karistuse saada.mina olen igal juhul poolt.kuigi selle hääletamisega läheb vist raskeks.ple seda ID lugejat.:P

indro
meeskond

Registreerunud 25.09.02
Kasutaja on eemal

postitati 31.10.05 14:12 Tsiteeri

Hääletamiseks pole ID-kaarti vaja. Piisab sellest, kui ennast sinna registreerida.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
V200
huviline

Registreerunud 11.09.04
Kasutaja on eemal

Auto: A6 2,6 Q, A4 1,8 T Multitronic, A4 1,8 TQ Avant Tiptronic, S4 3,0 TQ S tronic, Tesla S 85 kWh

postitati 31.10.05 16:11 Tsiteeri

Idee on iseenesest kiiduväärt, aga veidi naiivne ka samas. :(
Need, kes tõesti aastas näiteks 100 000 km sõidavad, võivad ju iga kord enne ülevaatusele minekut odomeetrit kerida.
Ja siis juhtub ikka nii, et ostad auto, mis on tegelikult sõitnud 500 000 km, aga odomeeter näitab 164 000. Lisaks veel tundub see 164 000 siis ostja jaoks hoopis usaldusväärsem number olevat ning seetõttu võib ta jätta ostmata näiteks 250 000 km sõitnud auto, mille odomeeter kerimata.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U
ferdinand
huviline

Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal

Auto: 400,401,969

postitati 31.10.05 17:27 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: rass
see ei oma tähtsust kas keegi saab aru või ei

ettekavatsetud sihilik omakasu eesmärgil petmine või petmise katse on kuritegu ja peab olema karistatav ning ka võimalikult kergelt tuvastatav

MOTT

Täiesti nõus sellega, kuid minu jaoks tundub ebaloogiline ja mitte eriti mõistlik, et just see odo kerimine kellelegi häirivaks osutunud on. Kulla inimesed! Vaadake natuke enda ümber, terve see eesti elu on üks omakasu eesmärgil petmine ju! On oluliselt tähtsamaid asju ja karjuvamaid valdkondi.

Isegi kui mul on igav, kõik mul tuleb välja!
C.A.R.
huviline

Registreerunud 26.10.03
Kasutaja on eemal

Auto: A6 1.8T Chip-tuning

postitati 02.11.05 07:42 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: ferdinand
Tegelikkuses peaks ju praegugi ülevaatustel odomeetri näit fikseeritama. Asjal on omamoodi iva sees, kuid minumeelest väga olulist mõtet sellel pole. Lisaks läbisõidule on veel sellised olulised tegurid nagu hooldus, sõidumaneer jms, st peale läbisõidu on veel teisigi vähemalt sama olulisi omadusi mida nagunii ei õnnestu fikseerida. Odomeetri näidu kerimise massilisus peitub ikkagi kogu eesti elu baseerumisel valedele ja varastamisele, sellisest pisiasjast alustamine on kuidagi totakas. Muuta tuleks ühiskonna üldist suhtumist sellistesse asjadesse alustades riigijuhtimisest ja korrakaitsest...

Nii see on, et igal ülevaatustel sisestatakse läbisõit koos muude andmetega ARK'i andmebaasi aga kelle jaoks seda praegu vaja läheb, ei tea.. sest isegi ülevaatajad ise ei näe selle auto eelmise ülevaatuse odo näittu, mis nad eelmine kord sisestanud on..

Ja ega sellest suurt tolku poleski.. ARK peaks fikseerima selle ODO näidu juba esmasel registreerimisel ja tegema ODO näidu nähtavaks ka tehnoülevaatajatele, kes siis muu kontrolli käigus kontrollikks ka ODO näittu (et ei olex vähenenud).

Kindlasti hakkatax siis tagasi kerima juba enne esmast registreerimist aga vähemalt kohapeal liiklevad autod jäävad tagasi kerimata..
..mingi võit oleks seegi !!

Uno, Dos, Tres, Audi Quattro ;)
------------------------------------------------------------ 100 CAR
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U
hornet
huviline

Registreerunud 29.10.03
Kasutaja on eemal

Auto: Kahjuks enam mitte audi aga sakslane ikka.

postitati 13.11.05 17:36 Tsiteeri

Mina vaataksin sellele probleemile natuke teise külje pealt!
Eesti liikuluskindlustusel see hea omadus,et vajadusel saab sinna päringu teha ja siis saab selgust,kas Eestis meid huvitava masinaga liiklusõnnetusi on olnud või mitte. Minu teada ka Euroopa maadel sarnased n.ö. registrid olemas. Ühe sellise Euroopa Liidu registri täieõiguslik liige peaks olema ka Eesti ARK!
Minu ettepanek oleks järgmine. Kui Eestisse tuuakse kasutatud auto Euroopast peaks ARK tegema väljatrüki selle auto varasemast "ajaloost" (ARK-il peaks olema juurdepääs nii õnnetuste kui ka eelmiste omanike registrile).
Kui siis keegi plaanib osta äsja Eestisse toodud kasutatud masinat siis peaks tal olema õigus nõuda müüjalt ARK-i vastavat väljatrükki! Nii jääks minu arvates päris paljud arusaamatused olemata ja autot ostse oleks ka kindlam tunne. Kasutatud autode müüjad muidugi sellise süsteemi peale õnnelikud ei oleks!
Mida arvate sellest ideest?

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi
kiireaudi
klubiliige

Registreerunud 27.09.02
Kasutaja on eemal

Auto: A6 Sline-10; Q7 4,2 TDI; Stang-68

postitati 13.11.05 18:29 Tsiteeri

Minul isiklikult pole kogu selle teema vastu mitte kui midagi. Osaliselt teeks ka minu elu kergemaks.

Aga, Saksas maksab odo regull 20-25€ ja sellelaadsed kuulutused on seal igas kohalikus lehes.
Järeldused tehke ise ;)

11,823@191,5km/h
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Püromaan
huviline

Registreerunud 01.08.05
Kasutaja on eemal

Auto: audi 200

postitati 22.11.05 14:07 Tsiteeri

Kui ostate kasutatud uuemat audit või vw umbes 98A alates, siis küsige esindusest selle auto ajaloo kohta. Nimelt audil ja vw on ülemaailmne võrk ja kui auto on käinud korraliselt hoolduses siis fikseeritakse teostatud töö ja ka odo näit. Tartus ja Tallinnas on se võimalus olemas,iseasi kui palju teeninduse meistrid tahavad aidata. ise olen nii päris mitmel autol teada saanud tegeliku läbisõidu ja teostatud tööd.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
andres
huviline

Registreerunud 22.01.03
Kasutaja on eemal

Auto: Superb, 1,5 TSI, 110 Kw

postitati 29.11.05 18:28 Tsiteeri

Sama on ka Mercedestel, kindlasti on see võimalik alates '97 aastast, sealt alla ei oma kogemusi.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
paala
huviline

Registreerunud 30.11.05
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A6 avant 4,2FSI

postitati 26.12.05 11:55 Tsiteeri

se minu venna ettepanek:) Muidugi kes saavad hääletage selle poolt. Aitähh

S viib edasi
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
Tee uus teema Tee uus küsitlus

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 20]
[PHP: 32.8% - SQL: 67.2%]