Lehekülgi: 1 2 |
rk
huviline
Registreerunud 16.05.03
Kasutaja on eemal
Auto: audi 90; astra
|
|
jälle politseinikud
küsimus endast targematele.
juhtum leidis aset 1 juuni 2003. tulin tartust tallinna. sõitsin kogu tee rahulikult. mingi 40 kiltsi enne tallinnat sõitsin ühest rekkast mööda ja
otse radarisse. kiirus oli 126+-7. politseinik ütles et mine 1 juulil harju politseisse, sealt saad otsuse kätte. ta ütles et trahv on kuni 3000.- ,
sõltub varasematest rikkumistest. protokolli lehele panin kirja et olen üliõpialane ja ei tööta. käisin politseis ära ja trahviks oli pandud 1800.-
politsei poolne kommentaar oli et sul on üks kehtiv rikkumine eelmise aasta augustist ja see on maksmata ja sulle vist ei meeldi vist trahve maksta.
tegelikult on see makstud (300.-) ja selle kohta on mul ka panga maksekorraldus alles. politsei ütles et kui sa trahviga rahul ei ole siis anna
kohtusse. küsimus: kas keegi on varem mingi liiklusrikkumise kohtusse andnud? kas on lootust et trahv määratakse väiksem, sest olen üliõpilane ja
tegelikult on mul trahv makstud ja et politseil on endal paberid korrast ära. kas tasub asi kohtusseanda või tasub trahv ära maksta?
|
|
|
Absolut
huviline
Registreerunud 01.10.02
Kasutaja on eemal
Auto: Corvette C5 `01
|
|
kogemustest võin ütelda et reeglina odavam tuleb trahv ära maksta...muidu võid hiljem sinna lisada veel 3k kohtukulusi
|
|
|
raivo
huviline
Registreerunud 15.11.02
Kasutaja on eemal
|
|
said isegi odavalt. maksa ära ja ära jama nende kitsedega.
tavaliselt kui ntx oled kasvõi veidi hilinenud trahvi maksmisega, siis piisab ka selle maksekorralduse faximisest politseisse.
|
|
|
kopamees
klubiliige
Registreerunud 14.01.03
Kasutaja on eemal
Auto: Honda Civic Tourer
|
|
Keegi oskab ära seletada, mis moodi on võimalik selline olukord, et kuigi oled maksnud, näitab nende süsteem, et oled "kurjategija"
siiamaani ?
|
|
|
|
Absolut
huviline
Registreerunud 01.10.02
Kasutaja on eemal
Auto: Corvette C5 `01
|
|
samamoodi oli võimalik maskuametil võtta mu pangaravelt kohtu korraldusel 5k maamaksu kuigi seda konkreetset maad juba üle aasta ei omanud....
asi lihtsalt selles et eesti erinevad asutused ei suuda omavahel informatsiioni alati vahetada nii nagu peaks....
|
|
|
kopamees
klubiliige
Registreerunud 14.01.03
Kasutaja on eemal
Auto: Honda Civic Tourer
|
|
Tsitaat: | Esialgne postitaja Absolut
samamoodi oli võimalik maskuametil võtta mu pangaravelt kohtu korraldusel 5k maamaksu kuigi seda konkreetset maad juba üle aasta ei omanud....
asi lihtsalt selles et eesti erinevad asutused ei suuda omavahel informatsiioni alati vahetada nii nagu peaks.... |
Maksuamet, Eesti Politsei, Linnavalitsus jt. sellelaadsed organisatsioonid peaksid omama korralikku ITsüsteemi, kuid nagu juttudest selgub, vist
mitte.
Ja kes kannatavad sellepärast: süütud maksumaksjad, kelle rahadega ostetakse hoopis igale riigiteenistujale oma printer 
|
|
|
|
Silwer
huviline
Registreerunud 11.12.02
Kasutaja on eemal
|
|
No eile sain ka mina oma laksu kätte - Paldiski mnt. Maksimarketi juures olid motorratturhiired väljas, 50 km/h alas oli tulemus: 81 km/h +/-3 ja 900
eeku.
Krt, ma üldse ei kiirustanud, lihtsalt tegin kerge möödasõidu...
Ega tegelikult ei olegi rahaga midagi targemat peale hakata, kui seda Tallinna Politseprefektuuri arvele kanda... 
BMW 325i E30 2,8 stroker & BMW 328iT E36 & Seat Altea XL 2,0 TDI+DSG
|
|
|
|
Janek alias Karlsson
huviline
Registreerunud 15.11.02
Kasutaja on eemal
Auto: Oli Audi B4
|
|
Tsitaat: | Esialgne postitaja Silwer
No eile sain ka mina oma laksu kätte - Paldiski mnt. Maksimarketi juures olid motorratturhiired väljas, 50 km/h alas oli tulemus: 81 km/h +/-3 ja 900
eeku.
Siit tulenevalt küsimus ... kas keegi on näinud mõnel mootoratturhiirel peale kiirusemõõtja ka nn kaamerat ja kui suur on tõenäosus et see seal pole
sinu kiirus... teada ju on et võimalus on mõõtjasse salvestada 3 kiirust ? |
|
|
|
|
Silwer
huviline
Registreerunud 11.12.02
Kasutaja on eemal
|
|
No minul ei olnud seal nendega midagist viriseda - eks ta nii võis olla ka. Ma arvasin, et seal on 70 lubatud...
|
|
|
rk
huviline
Registreerunud 16.05.03
Kasutaja on eemal
Auto: audi 90; astra
|
|
Tsitaat: | Esialgne postitaja Silwer
eeku.
Krt, ma üldse ei kiirustanud, lihtsalt tegin kerge möödasõidu...
a kas sul varem kehtivaid rikkumisi ka oli?
Ega tegelikult ei olegi rahaga midagi targemat peale hakata, kui seda Tallinna Politseprefektuuri arvele kanda... |
|
|
|
Silwer
huviline
Registreerunud 11.12.02
Kasutaja on eemal
|
|
Rikkumisi on oma kolm A4 lehekülge aga kehtivaid ei olnud...
Muidu oleks saanud täis laksu - 3 kilo eeku...
|
|
|
kiireaudi
klubiliige
Registreerunud 27.09.02
Kasutaja on eemal
Auto: A6 Sline-10; Q7 4,2 TDI; Stang-68
|
|
Tsitaat: | Esialgne postitaja rk
küsimus endast targematele.
juhtum leidis aset 1 juuni 2003. tulin tartust tallinna. sõitsin kogu tee rahulikult. mingi 40 kiltsi enne tallinnat sõitsin ühest rekkast mööda ja
otse radarisse. kiirus oli 126+-7. politseinik ütles et mine 1 juulil harju politseisse, sealt saad otsuse kätte. ta ütles et trahv on kuni 3000.- ,
sõltub varasematest rikkumistest. protokolli lehele panin kirja et olen üliõpialane ja ei tööta. käisin politseis ära ja trahviks oli pandud 1800.-
politsei poolne kommentaar oli et sul on üks kehtiv rikkumine eelmise aasta augustist ja see on maksmata ja sulle vist ei meeldi vist trahve maksta.
tegelikult on see makstud (300.-) ja selle kohta on mul ka panga maksekorraldus alles. politsei ütles et kui sa trahviga rahul ei ole siis anna
kohtusse. küsimus: kas keegi on varem mingi liiklusrikkumise kohtusse andnud? kas on lootust et trahv määratakse väiksem, sest olen üliõpilane ja
tegelikult on mul trahv makstud ja et politseil on endal paberid korrast ära. kas tasub asi kohtusseanda või tasub trahv ära maksta?
|
Et kurdad selle üle,et max. trahvi ei kirjutatud või ???
Mis nagu mureks?
Töötu= tehke mulle väiksem trahv? Tuleb sõita vastavalt LE-le või mitte halada.
11,823@191,5km/h
|
|
|
|
rass
klubiliige
Registreerunud 25.09.02
Kasutaja on eemal
Auto: 9-5, S80, Passat, Corsa, 2x R850R
|
|
trahvi vaidlustamise kohtukulud on 0 krooni !!! raiuge see pähe endale.
ja kohus saab trahvi AINULT vähendada või samaks jätta. tõsta EI SAA
kui advokaadi palkad, siis teine teema loomulikult.
mul endal oli sama juhus siin aasta alguses. sai veidi krõbedama laxu kui sina ja läxin kohtusse. sittagi ei muudetud, anti ainult maxegraafik 6 kuu
jooksul tasumiseks. endal oli kuludeks närvid ja umbes 100 eeku (koopiad, takso jms mis kohtu tõttu oli vaja teha)
poh, 1 kogemus juures, ei kurda, misssiis et sittagi kasu polnud.. või tegelt oli.. kohtu tõttu venis mul trahvi maksmine tänu järjekordadele ca. 2
kuud + sain veel 6 kuud pikendust kah. seeg akui raha vähe tõesti siis hea võimalus ca 8 kuud seda koguda, eeldusel et saad graafiku.
ettevaatust, politse esindaja kohtus on mingi mega tibi (juba talvel oli ta miniseelikus, mis veel suvel saab   ) niiet võtab seal ees lausa kogelema.. ei oska otsustada, kas vaadata
kohtuniku poole või tibi sääri
aga järgmine kord ma vist enam kohtusse ei lähe...
|
|
|
|
Graabel
klubiliige
Registreerunud 25.09.02
Kasutaja on eemal
|
|
Maksekraafikut saad ka ilma kohtus käimata!!!! Lähed lihtsalt politseisse ja kurdad oma mure, et tahad osadega maksta. Siis saad ise omale graafiku
teha. Trahv loetakse makstuks peale viimase osa tasumist. Ehk kui muidu aegub sul trahv aastaga siis nyyd aasta + see aeg mida sa seda maksad.
Üldiselt mina olen proovinud kohe kõik ära maksta kui vähegi võimalik. Põhjus lihtne, et võimalikult vähe aega olex mingi kehtiv rikkumine...
|
|
|
|
Janek alias Karlsson
huviline
Registreerunud 15.11.02
Kasutaja on eemal
Auto: Oli Audi B4
|
|
millalgi oli üks variant trahvi miinimumsumma saamiseks selline et saatsid iga kord trahvi erinevasse maakonda... ca 2 a tagasi ... endal kogemus
selline et sain trahvi võrus saatsin tartu... maksid tartus ära järgmine kord kui vahele jäid lasid saata võrru... maksid ära ja ning taas kui vahele
jäid siis lasid saata tallinna... alati võeti et kehvitat õigusrikkumist ei ole (st. aasta jooksul rikkumisi polnud)... arvatavasti nüüd on nad
jõudnud andmebaaside ühtlustamisega niikaugele et kõik on ühes baasis...
kuid vaielda on mõtet siis kui tunne et sinul on õigus... kuid kui tead ka ise et ületasid kiirust siis pole midagi teha... parem lepi määratud
summaga.
|
|
|
vadim
huviline
Registreerunud 27.11.02
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A3 1.8T, Volvo XC90, Volvo S80, Mercedes Benz 190 2,3 Mercedes Benz 190 2,6
|
|
Minuteada annab politsei maksetähtaega 15p. ja siis kui maksmata saadab selle kohtutäituri büroole kus saad teha maksegraafiku nii et pole vaja
kohtusse minna kui maksegraafikut tahad.
|
|
|
rass
klubiliige
Registreerunud 25.09.02
Kasutaja on eemal
Auto: 9-5, S80, Passat, Corsa, 2x R850R
|
|
maksegraafikut tuleb küsida prefektuurist, kui asi jõuab kohtutäiturini siis lisa trahvile julgelt 260 eeku!
|
|
|
|
ristok23
huviline
Registreerunud 27.06.03
Kasutaja on eemal
Auto: Audi 100 turbo, Audi Coupe 2.3 8
|
|
xxx
Niipalju, et tuttav tegelane andis asja kohtusse ja võitis, ainult asi puudutas nats muud teemat liikluses- st, et vähemalt on võimalik. Kuid -
"ära proovi seda ise" ....
|
|
|
|
raivu
huviline
Registreerunud 21.10.02
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A6 C5 1,8T 110 kW
|
|
Tsitaat: | Esialgne postitaja Janek alias Karlsson
Siit tulenevalt küsimus ... kas keegi on näinud mõnel mootoratturhiirel peale kiirusemõõtja ka nn kaamerat ja kui suur on tõenäosus et see seal pole
sinu kiirus... teada ju on et võimalus on mõõtjasse salvestada 3 kiirust ? |
Mul üks tuttav politsei sõidab selle mootorattaga ja ma ise olen seda natuke näppinud, kuid mingit kaamerat seal küll pole. Seal on igast muud
tehnikat küll palju, nt. raadiojaam koos saatja ja vastuvõttjaga (hands free), radar mis mõõdab eest - tagant, vasakult - paremalt, ülevalt - alt,
jne, sireeni ja vilkurite süsteem. Ühes kohvris muidugi "kõige tähtsam" trahvi protokolli tühjad planketid. Ning kogu see süsteem koos
nenede kohvritega, millele lisandub juhi enda kaal, muudab selle bike´i võimsuse ja sõiduomadused nii kesiseks, et see tuttav väidab omast kogemusest,
et tema pole selle tsikkliga üle 195 km/h-i saanud. Nii et kõvemad audimehed kes meil siin on, pange endale kõrvataha kui teil maantepeal teienkord
väga kiire on
|
|
|
daqqer
huviline
Registreerunud 15.07.03
Kasutaja on eemal
Auto: minu masinad
|
|
Tsitaat: | Esialgne postitaja Graabel
Maksekraafikut saad ka ilma kohtus käimata!!!! Lähed lihtsalt politseisse ja kurdad oma mure, et tahad osadega maksta. Siis saad ise omale graafiku
teha. Trahv loetakse makstuks peale viimase osa tasumist... |
jap, sama siin
unustasin trahvi maksta, või noo ei olnud raha et maksta. siis tuli see kohtutäiturilt kiri (+400 krooni)... siis helistasin vennale ja küsisin kas
maxegraafi saaks ja sain 3 kuud.
d | ehitustehnika, suruõhk
|
|
|
|
hamlet
huviline
Registreerunud 29.03.06
Kasutaja on eemal
|
|
hamlet
mul ka nüüd sama asi...ja esimest korda elus.sõitsin 155km/t 110 alas.kirja pandi +-6 ,et siis liiga oli 39km/t.tegelik ületus 49km/t.
mille pealt seda trahvi määratakse?-ilmselt siis ikka 39km/t ületamise eest?
alates 40km/t ületust on ju see 12000kr max trahv.loodan et mul jääb ikka selle 3000kr sisse.
kas keegi oskab midagi selle kohta õelda.
(oli see tallinn-tartu mnt 18 km turvaribaga alal, kus peale minu polnd suht kedagit va. see hõbehall Impreza vilkuritega :-) )
|
|
|
tanel
huviline
Registreerunud 09.07.03
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A4 Avant
|
|
Mis sind kindlasti ees ootab on rahatrahv. Rikkumine on siis kvalifitseeritav Liiklusseaduse §74 22 lg 2 mis näeb ette maksimum rahatarahviks 3000 kr.
Lisaks sellele on kohtuvälisel menetlejal võimalik kohaldada selle rikkumise eest sulle lisakaristusena juhtimis õiguse äravõtmist 1-3 kuuks.
Millest sõltub selle kohaldamine?
Eks kindlasti su eelnevatest rikkumistes (kui on, siis ka nende laadist), kindlasti ka sinu ütlustest mis kirja panid. Üldiselt ma ei usu, et su
juhtimisõiguse kallale minnakse, pakun et määratakse trahv umbes poole maksimum summa ringis. Ja sul on ka veel 15 päeva alates protokolli koostamise
päevast kirjutada täiendavaid ütlusi oma teo kohta (kahetsen juhtunut, esimene kord jne). Üldiselt nad võtavad neid arvesse ja peaks rahatrahvi natuke
väiksema tegema (kui palju on jälle konkreetse kohtuvälise menetleja otsustada).
Ega rohkem sa muud teha ei saagi, jääb üle vaid seda saatusliku kuupäeva oodata mil otsus kättesaadav on ja sellele järgi minna.
|
|
|
|
genekas
huviline
Registreerunud 30.01.03
Kasutaja on eemal
Auto: järgmist plaanimas
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: kiireaudi
Et kurdad selle üle,et max. trahvi ei kirjutatud või ???
Mis nagu mureks?
Töötu= tehke mulle väiksem trahv? Tuleb sõita vastavalt LE-le või mitte halada. |
Krt Soomes on selline "geniaalne" süsteem - mida rohkem teenid, seda rohkem sama asja pealt trahvi maksad...
|
|
|
|
-ummi-
huviline
Registreerunud 10.05.04
Kasutaja on eemal
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: hamlet
mul ka nüüd sama asi...ja esimest korda elus.sõitsin 155km/t 110 alas.kirja pandi +-6 ,et siis liiga oli 39km/t.tegelik ületus 49km/t.
mille pealt seda trahvi määratakse?-ilmselt siis ikka 39km/t ületamise eest?
alates 40km/t ületust on ju see 12000kr max trahv.loodan et mul jääb ikka selle 3000kr sisse.
kas keegi oskab midagi selle kohta õelda.
(oli see tallinn-tartu mnt 18 km turvaribaga alal, kus peale minu polnd suht kedagit va. see hõbehall Impreza vilkuritega :-) ) |
Igatahes üle 40km/h ületust lähevad load max 6 kuuks + sisi kuni 12000.-trahvi,seega kui 39km/h ületust siis võib lubade seisukohalt vedada kui
eelnevaid kiirusületusi pole.
Kuigi jah Tanel358 rääkis juba juriidilise osa ära
|
|
|
|
quattromees
huviline
Registreerunud 07.01.03
Kasutaja on eemal
Auto: Audi 200 20V TQ, Audi UrS4 2,2TQ, Audi A4 2,8Q swap 4,2 V8Q, Audi 100 C4 2,3 aut., Peugeot Partner, VW Passat 1,9 TDi 2tk, Ford
|
|
Krt, selle nädala jooksul olen kaks korda "seadusesilmade" hammasrataste vahele jäänud. Esimene kord oli kuidagi eriti masendav - väikelinna kohalik
politsei otsustas mul järgi sõita eravärvides autoga, neli matsi sees. Olles "eskortimisest" tüdinenud, peatusin harjumuspäraselt kaupluse ees, et
küsida, mis vaja on! Juhtus nii, et paar päeva enne seda oli sinna "peatumine keelatud" märk paigaldatud! Sain naksu kätte. Välja vihastas eriti politsei ebaviisakus ja tropp käitumine.
Kokku rohkem, kui 1100 hobust
|
|
|
|
Lehekülgi: 1 2 |