Lehekülgi: 1 2 |
meelisl
huviline
Registreerunud 11.12.04
Kasutaja on eemal
Auto: A4 2.6 V6
|
postitati 11.09.05 20:47
|
|
|
Õnnetus, kui aku asub istme all
Et olen igasugu asju näinud aga see võtis suu lahti. Asi juhtus 15-l augustil Tamsalus. Tuli tuttav Audi 100-ga, läksime tuppa, olime seal ca 15
minutit ja tal autosse asja. Tuleb kohe tagasi ja ütleb täitsa rahulikult, et isa, ole hea tule aita, mul auto põleb. Ma mõtlen et hea nali, et a'la
ole hea tule aita õlut lasta. Igaks juhuks lähen vaatan ukse pealt ja etskae, autol terve ring toonklase. Tegi tagaukse lahti, musta suitsu tuli
välja, hakkasin oma autosse kustuti jägi jooksma aga leeki polnud näha. Läksin lähemalt vaatama ja avanes selline pilt, et aku kohal oli istme sees
suur auk, põlenud oli ka lae kate, svamm oli terve, kuumus nii suur polnud, et värvi oleks põletanud. Esi iste oli natukene kannatada saanud, ukse
käepide, esimesed päiksesirmi servad olid ka sulanud. Muidugi siis terve auto tahma täis. Auto jäi tänu sellele alles et uksed/aknad olid kinni, tuli
lämmatas ennast ise ära. Põhjus miks asi juhtus - vahetati aku kevadel ja seni maani polnud seal korralikus kaalus mees istunud...akul puudus nimelt +
klemmi kaitse ja istme raam lühistas ära. Auto preguseks taastatud.
|
|
|
|
ash
huviline
Registreerunud 28.10.02
Kasutaja on eemal
Auto: typ85 CQ '87
|
postitati 11.09.05 20:52
|
|
|
Vedas, et auto alles jäi.. tõsiselt vedas.....
|
|
|
lunatic
klubiliige
Registreerunud 20.02.05
Kasutaja on eemal
Auto: A4 allroad ja Volvo C70
|
|
meelisl
huviline
Registreerunud 11.12.04
Kasutaja on eemal
|
postitati 11.09.05 21:04
|
|
|
rida 4 2.0 on tal, et ei ole V6-te viga
|
|
|
|
lunatic
klubiliige
Registreerunud 20.02.05
Kasutaja on eemal
Auto: A4 allroad ja Volvo C70
|
postitati 11.09.05 21:08
|
|
|
Ok, mul siis vale arusaam olnud, sain jälle targemaks.
|
|
|
|
tarmo
klubiliige
Registreerunud 05.01.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 11.09.05 21:11
|
|
|
täiesti masendav möödapanek
et siis soovitaks kõigil kel aku tagaistme all see üle vaadata
|
|
|
genekas
huviline
Registreerunud 30.01.03
Kasutaja on eemal
Auto: järgmist plaanimas
|
postitati 11.09.05 21:12
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: lunatic
...Tundub, et V6 mootoritega C4 kere tüüpviga. |
on muudelgi aku samas kohas - enda omal pani sinna juba miski katte peale kuigi kupee tagaistme raam ei ole altpoolt paljas ja nähtaval
|
|
|
|
kiireaudi
klubiliige
Registreerunud 27.09.02
Kasutaja on eemal
Auto: A6 Sline-10; Q7 4,2 TDI; Stang-68
|
postitati 12.09.05 04:39
|
|
|
Reeglina on jama põhjus selles, et ei kasutata or. mõõdus(loe kõrgusega) akut.Alati pole koheselt saadaval, kallim jne.
Olen ise ühe A6 peaaegu maha põletanud. Õnneks olid kahjud väiksemad, kui siin piltidel.
11,823@191,5km/h
|
|
|
|
vanapagan
huviline
Registreerunud 06.09.05
Kasutaja on eemal
Auto: Cherokee; Astro;... Ex 200turbo
|
postitati 12.09.05 05:36
|
|
|
see on tõesti tüüpviga, ainult et asub see omaniku kõrvade vahel
|
|
|
Kotkas
huviline
Registreerunud 30.07.03
Kasutaja on eemal
Auto: paljuklapiline "nuhtlus", S6 4,2 ja Masha 3
|
postitati 12.09.05 05:41
|
|
|
isegi ühes audis istunud, kus juhtus sarnane asi sõidu ajal. Viga oli just nimelt kõrgemas autos. Kuna iste oli lahtiselt, siis pääsesime ainult
ehmatuse ja väikse kärsahaisuga. Oleks poltidega kinni olnud, siis oleks kurat teab, mis juhtunud.
|
|
|
Black
klubiliige
Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal
Auto: Q7
|
postitati 12.09.05 05:53
|
|
|
Lugege seal teises teemas mu poste, viga ei peitunud kõrvade vahel ja kõik oli õiges mõõdus ja täpselt oma koha peal. Plastist klemmikaitsmed olid ka
peal.
|
|
|
AudiTeam
klubiliige ac aasta auto 2012 & 2013 võitja
Registreerunud 30.04.03
Kasutaja on eemal
Auto: Audi S7 Sportback & Sport Quattro "Lang"
|
postitati 12.09.05 06:30
|
|
|
Enda eelmisel A6-el oli ka aku istme all ja kohe ostes oli juba selle asja peale mõeldud - aku klemmid olid ka plast katetega aga igaks juhuks oli
ikka veel paigaldatud kummist jalamatt aku peale (tagumiste kohtade väiksem jalamatt).
|
|
|
V200
huviline
Registreerunud 11.09.04
Kasutaja on eemal
Auto: A6 2,6 Q, A4 1,8 T Multitronic, A4 1,8 TQ Avant Tiptronic, S4 3,0 TQ S tronic, Tesla S 85 kWh
|
postitati 12.09.05 09:06
|
|
|
Huvitav, kas on tagaistmed erinevad, või on tõesti ikka osadel autodel vale aku peal, aga minu omal ei jookse istme all oleva raami traat üldse üle
aku klemmidegi. Ja kui jookseks, oleks kõrgusevaru aku klemmide ja traadi vahel päris suur.
|
|
|
Ull
huviline
Registreerunud 25.10.02
Kasutaja on eemal
Auto: Audi 80 B2q, B4; Honda Accord Tourer
|
postitati 12.09.05 09:35
|
|
|
ma soovitaks kõigile neil kellel see aku paikneb istme all peale panna kummilapakas
|
|
|
kollerimees
huviline
Registreerunud 07.10.04
Kasutaja on eemal
Auto: VW Touareg
|
|
margus
huviline
Registreerunud 15.12.02
Kasutaja on eemal
|
postitati 12.09.05 10:58
|
|
|
Sõbra autol vahetasin ka terve salongi sarnase jama tõttu ära. Oli hullem kui postituse tekitajal.
Põhjuseks enamasti tõesti vale kõrgusega aku! Samas kui nüüd teiste vigadest õppida kõigil, siis sellist probleemi ei tohiks enam tekkida, sest väga
lihtne takistada järgmistel kordadel sellise asja juhtumist.
Margus
|
|
|
|
Rainis
huviline
Registreerunud 08.01.05
Kasutaja on eemal
Auto: Lancer
|
postitati 12.09.05 17:41
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: V200
Huvitav, kas on tagaistmed erinevad, või on tõesti ikka osadel autodel vale aku peal, aga minu omal ei jookse istme all oleva raami traat üldse üle
aku klemmidegi. Ja kui jookseks, oleks kõrgusevaru aku klemmide ja traadi vahel päris suur. |
Sama oli ka minu A6-ga kuid autoelektrik sattus eriti paanikasse ja hakkas kiirelt autosisekummi otsima
Lõikus mingi tohutu lapi välja (akuklemmidel olid plastkatted olemas) ja sõimas näo täis nagu oma pojal.
edasi pidin siis igaks juhuks vaatama nii kuus korra.
Elektriku sõnul siis oli masin väga lähedal mahapõlemisele.
Asjapulk tegutses, olge ettevaatlikud!
|
|
|
Black Rabbit
huviline
Registreerunud 12.08.04
Kasutaja on eemal
Auto: Forester XT
|
postitati 12.09.05 17:58
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Rainis
Tsitaat: | Algselt postitas: V200
aku klemmidegi. Ja kui jookseks, oleks kõrgusevaru aku klemmide ja traadi vahel päris suur. |
Sama oli ka minu A6-ga kuid autoelektrik sattus eriti paanikasse ja hakkas kiirelt autosisekummi otsima
Lõikus mingi tohutu lapi välja (akuklemmidel olid plastkatted olemas) ja sõimas näo täis nagu oma pojal.
edasi pidin siis igaks juhuks vaatama nii kuus korra.
Elektriku sõnul siis oli masin väga lähedal mahapõlemisele.
Asjapulk tegutses, olge ettevaatlikud! |
Nagu jutust aru saada, siis need plastikust klemmid ei aita seal tuhkagi. Signat pannes jäi silma, et endalgi on aku seal ja ilmselt tuleb nüüd selle
hirmutamise peale kummilappi otsima hakata.
|
|
|
tarmo
klubiliige
Registreerunud 05.01.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 12.09.05 18:05
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: kollerimees
No mul küll käisid need traadid vastu ja oli saksast tulles veel audi logoga aku peal.See oli vanal b3-el. |
b3-l aku tagaistme all ????
kuskohas ????
sinna hästi kui tikutooski mahub
vat ma tahaks näha b3-e millel aku istme all
|
|
|
kollerimees
huviline
Registreerunud 07.10.04
Kasutaja on eemal
Auto: VW Touareg
|
postitati 23.10.05 06:28
|
|
|
sorry,sorry,sorry.C3-l ikka.Sigaril siis.
auto nr 27
|
|
|
|
gerdo
huviline
Registreerunud 23.02.05
Kasutaja on eemal
Auto: A6 Avant C6.5 - 3.0TDI - 2009
|
postitati 24.10.05 16:12
|
|
|
kui poltidega on kinni, siis teiselt poolt on ikka lahti ju, seal kus need turvavööde asjad on..seal seljatoe pool. sealt saab ju istme tõmmata püsti
|
|
|
krss
huviline
Registreerunud 24.11.03
Kasutaja on eemal
Auto: VAG
|
postitati 24.10.05 16:22
|
|
|
Endal juhtunud ühe teist marki masinga kuigipalju sarnane lugu, millel aku kõrvalistuja istme all. Geneka rikke tõttu kukkus akut keetma, ja kuna ei
taibanud algul midagi kahtlustada, jäin maanteel seisma alles siis, kui see kirbe hais enam sõitmiseks silmi lahti ei lubanud hoida. Aku oli tuksis,
istme alumine pool samuti, massilüliti õnneks aku juures ja edasi sõitmiseks ühendasin lihtsalt aku tagant ära
Kui tahad omada raudseid põhimõtteid, pead suutma murda oma põhimõtteid aeg-ajalt — et olla oma põhimõtte peremees. Mitte oma põhimõtte ori.
|
|
|
|
meelisl
huviline
Registreerunud 11.12.04
Kasutaja on eemal
|
postitati 24.10.05 16:49
|
|
|
Käisin seda masinat uuesti vaatamas. Masin nagu uus Uued jupid läksid
maksma 2500 ringis, kõige hullem oli laega, kuna ilma luugita variandile polnud kuskilt saada ja pärast paigaldada ka. Istmed on nüüd heledad quattro
omad (terve ring). Aku peale oli kummist jalamatt paigaldatud ja isegi istme raamid oli ära isoleerinud. Pole ime ka, kui ikka selline asi juhtub siis
paneb ikka mõtlema.
|
|
|
|
ML
huviline
Registreerunud 28.03.04
Kasutaja on eemal
Auto: Audi 100CD ,MB Vito 111CDI
|
postitati 25.10.05 06:56
|
|
|
minu audil oli selline jama ,et need raamid jooksid ka seal kuidagi kokku,keeras uue aku peesse,aga õnneks põlema ei läinud,nüüd ka isoleersin
korralikult klemmid ära ja õhtul läen kaen üle,igaksjuhuks
tark ei torma
|
|
|
|
klemmikas
huviline
Registreerunud 15.07.10
Kasutaja on eemal
|
postitati 18.08.14 14:56
|
|
|
Sellepärast ma räägin alati ,et elektriisolatsiooni tuleb väga tõsiselt suhtuda.
Ma mõtlen alati sellised stsenaariumid läbi ja isoleerin kõik sellised võimalused ära autoakul.
|
|
|
Lehekülgi: 1 2 |