Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema Tee uus küsitlus
 Lehekülgi:  1  2
Autor:
Pealkiri: Õnnetus, kui aku asub istme all (Vastuseid: 26 | Vaatamisi: 6912)
meelisl
huviline

Registreerunud 11.12.04
Kasutaja on eemal

Auto: A4 2.6 V6

postitati 11.09.05 20:47 Tsiteeri
Õnnetus, kui aku asub istme all

Et olen igasugu asju näinud aga see võtis suu lahti. Asi juhtus 15-l augustil Tamsalus. Tuli tuttav Audi 100-ga, läksime tuppa, olime seal ca 15 minutit ja tal autosse asja. Tuleb kohe tagasi ja ütleb täitsa rahulikult, et isa, ole hea tule aita, mul auto põleb. Ma mõtlen et hea nali, et a'la ole hea tule aita õlut lasta. Igaks juhuks lähen vaatan ukse pealt ja etskae, autol terve ring toonklase. Tegi tagaukse lahti, musta suitsu tuli välja, hakkasin oma autosse kustuti jägi jooksma aga leeki polnud näha. Läksin lähemalt vaatama ja avanes selline pilt, et aku kohal oli istme sees suur auk, põlenud oli ka lae kate, svamm oli terve, kuumus nii suur polnud, et värvi oleks põletanud. Esi iste oli natukene kannatada saanud, ukse käepide, esimesed päiksesirmi servad olid ka sulanud. Muidugi siis terve auto tahma täis. Auto jäi tänu sellele alles et uksed/aknad olid kinni, tuli lämmatas ennast ise ära. Põhjus miks asi juhtus - vahetati aku kevadel ja seni maani polnud seal korralikus kaalus mees istunud...akul puudus nimelt + klemmi kaitse ja istme raam lühistas ära. Auto preguseks taastatud. :cool:

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
ash
huviline

Registreerunud 28.10.02
Kasutaja on eemal

Auto: typ85 CQ '87

postitati 11.09.05 20:52 Tsiteeri

Vedas, et auto alles jäi.. tõsiselt vedas.....

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
lunatic
klubiliige

Registreerunud 20.02.05
Kasutaja on eemal

Auto: A4 allroad ja Volvo C70

postitati 11.09.05 20:59 Tsiteeri

Sarnane teema, aga piltideta.
http://foorum.audiclub.ee/viewthread.php?tid=17434
Tundub, et V6 mootoritega C4 kere tüüpviga.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
meelisl
huviline

Registreerunud 11.12.04
Kasutaja on eemal

postitati 11.09.05 21:04 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: lunatic
Sarnane teema, aga piltideta.
http://foorum.audiclub.ee/viewthread.php?tid=17434
Tundub, et V6 mootoritega C4 kere tüüpviga.

rida 4 2.0 on tal, et ei ole V6-te viga :P

lunatic
klubiliige

Registreerunud 20.02.05
Kasutaja on eemal

Auto: A4 allroad ja Volvo C70

postitati 11.09.05 21:08 Tsiteeri

Ok, mul siis vale arusaam olnud, sain jälle targemaks.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
tarmo
klubiliige

Registreerunud 05.01.03
Kasutaja on eemal

postitati 11.09.05 21:11 Tsiteeri

täiesti masendav möödapanek :mad:

et siis soovitaks kõigil kel aku tagaistme all see üle vaadata:(

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
genekas
huviline

Registreerunud 30.01.03
Kasutaja on eemal

Auto: järgmist plaanimas

postitati 11.09.05 21:12 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: lunatic

...Tundub, et V6 mootoritega C4 kere tüüpviga.

on muudelgi aku samas kohas - enda omal pani sinna juba miski katte peale kuigi kupee tagaistme raam ei ole altpoolt paljas ja nähtaval

kiireaudi
klubiliige

Registreerunud 27.09.02
Kasutaja on eemal

Auto: A6 Sline-10; Q7 4,2 TDI; Stang-68

postitati 12.09.05 04:39 Tsiteeri

Reeglina on jama põhjus selles, et ei kasutata or. mõõdus(loe kõrgusega) akut.Alati pole koheselt saadaval, kallim jne.

Olen ise ühe A6 peaaegu maha põletanud. Õnneks olid kahjud väiksemad, kui siin piltidel.

11,823@191,5km/h
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
vanapagan
huviline

Registreerunud 06.09.05
Kasutaja on eemal

Auto: Cherokee; Astro;... Ex 200turbo

postitati 12.09.05 05:36 Tsiteeri

see on tõesti tüüpviga, ainult et asub see omaniku kõrvade vahel

Kotkas
huviline

Registreerunud 30.07.03
Kasutaja on eemal

Auto: paljuklapiline "nuhtlus", S6 4,2 ja Masha 3

postitati 12.09.05 05:41 Tsiteeri

isegi ühes audis istunud, kus juhtus sarnane asi sõidu ajal. Viga oli just nimelt kõrgemas autos. Kuna iste oli lahtiselt, siis pääsesime ainult ehmatuse ja väikse kärsahaisuga. Oleks poltidega kinni olnud, siis oleks kurat teab, mis juhtunud.

Black
klubiliige

Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal

Auto: Q7

postitati 12.09.05 05:53 Tsiteeri

Lugege seal teises teemas mu poste, viga ei peitunud kõrvade vahel ja kõik oli õiges mõõdus ja täpselt oma koha peal. Plastist klemmikaitsmed olid ka peal.

AudiTeam
klubiliige
ac aasta auto 2012 & 2013 võitja

Registreerunud 30.04.03
Kasutaja on eemal

Auto: Audi S7 Sportback & Sport Quattro "Lang"

postitati 12.09.05 06:30 Tsiteeri

Enda eelmisel A6-el oli ka aku istme all ja kohe ostes oli juba selle asja peale mõeldud - aku klemmid olid ka plast katetega aga igaks juhuks oli ikka veel paigaldatud kummist jalamatt aku peale (tagumiste kohtade väiksem jalamatt).

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
V200
huviline

Registreerunud 11.09.04
Kasutaja on eemal

Auto: A6 2,6 Q, A4 1,8 T Multitronic, A4 1,8 TQ Avant Tiptronic, S4 3,0 TQ S tronic, Tesla S 85 kWh

postitati 12.09.05 09:06 Tsiteeri

Huvitav, kas on tagaistmed erinevad, või on tõesti ikka osadel autodel vale aku peal, aga minu omal ei jookse istme all oleva raami traat üldse üle aku klemmidegi. Ja kui jookseks, oleks kõrgusevaru aku klemmide ja traadi vahel päris suur.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U
Ull
huviline

Registreerunud 25.10.02
Kasutaja on eemal

Auto: Audi 80 B2q, B4; Honda Accord Tourer

postitati 12.09.05 09:35 Tsiteeri

ma soovitaks kõigile neil kellel see aku paikneb istme all peale panna kummilapakas

kollerimees
huviline

Registreerunud 07.10.04
Kasutaja on eemal

Auto: VW Touareg

postitati 12.09.05 09:37 Tsiteeri

No mul küll käisid need traadid vastu ja oli saksast tulles veel audi logoga aku peal.See oli vanal b3-el.Lihtsalt kui seda istet niisama vaadata,siis ei jookse jah vastu aga kui seal keegi istub,siis võib juhtuda nii.Soovitan kõigil mitte seda istet poltidega kinni keerata,saab ruttu ligi.Minuoma oli lahtine ja püsis hästi paigas.Ka ostes tuleb jälgida,et seda tuulutuse voolikut saaks aku külge ühendada,ja peale tuleks panna transportööri lindist kaitse.Niipalju kui siin lõunas klubilisi on,võivad saada minukäest kingitusena sellejaoks tüki linti.:) Ja ärge mängige elektriga niisama.:P

auto nr 27
Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
margus
huviline

Registreerunud 15.12.02
Kasutaja on eemal

postitati 12.09.05 10:58 Tsiteeri

Sõbra autol vahetasin ka terve salongi sarnase jama tõttu ära. Oli hullem kui postituse tekitajal.
Põhjuseks enamasti tõesti vale kõrgusega aku! Samas kui nüüd teiste vigadest õppida kõigil, siis sellist probleemi ei tohiks enam tekkida, sest väga lihtne takistada järgmistel kordadel sellise asja juhtumist.

Margus

Rainis
huviline

Registreerunud 08.01.05
Kasutaja on eemal

Auto: Lancer

postitati 12.09.05 17:41 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: V200
Huvitav, kas on tagaistmed erinevad, või on tõesti ikka osadel autodel vale aku peal, aga minu omal ei jookse istme all oleva raami traat üldse üle aku klemmidegi. Ja kui jookseks, oleks kõrgusevaru aku klemmide ja traadi vahel päris suur.

Sama oli ka minu A6-ga kuid autoelektrik sattus eriti paanikasse ja hakkas kiirelt autosisekummi otsima :D
Lõikus mingi tohutu lapi välja (akuklemmidel olid plastkatted olemas) ja sõimas näo täis nagu oma pojal. :D
edasi pidin siis igaks juhuks vaatama nii kuus korra.
Elektriku sõnul siis oli masin väga lähedal mahapõlemisele.
Asjapulk tegutses, olge ettevaatlikud!

Black Rabbit
huviline

Registreerunud 12.08.04
Kasutaja on eemal

Auto: Forester XT

postitati 12.09.05 17:58 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Rainis
Tsitaat:
Algselt postitas: V200

Sama oli ka minu A6-ga kuid autoelektrik sattus eriti paanikasse ja hakkas kiirelt autosisekummi otsima :D
Lõikus mingi tohutu lapi välja (akuklemmidel olid plastkatted olemas) ja sõimas näo täis nagu oma pojal. :D
edasi pidin siis igaks juhuks vaatama nii kuus korra.
Elektriku sõnul siis oli masin väga lähedal mahapõlemisele.
Asjapulk tegutses, olge ettevaatlikud!

Nagu jutust aru saada, siis need plastikust klemmid ei aita seal tuhkagi. Signat pannes jäi silma, et endalgi on aku seal ja ilmselt tuleb nüüd selle hirmutamise peale kummilappi otsima hakata.:o

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi
tarmo
klubiliige

Registreerunud 05.01.03
Kasutaja on eemal

postitati 12.09.05 18:05 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: kollerimees
No mul küll käisid need traadid vastu ja oli saksast tulles veel audi logoga aku peal.See oli vanal b3-el.

b3-l aku tagaistme all ????
kuskohas ????
sinna hästi kui tikutooski mahub :o
vat ma tahaks näha b3-e millel aku istme all :o

kollerimees
huviline

Registreerunud 07.10.04
Kasutaja on eemal

Auto: VW Touareg

postitati 23.10.05 06:28 Tsiteeri

sorry,sorry,sorry.C3-l ikka.Sigaril siis.

http://www.hot.ee/kollerimees/kos1.JPG

auto nr 27
Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
gerdo
huviline

Registreerunud 23.02.05
Kasutaja on eemal

Auto: A6 Avant C6.5 - 3.0TDI - 2009

postitati 24.10.05 16:12 Tsiteeri

kui poltidega on kinni, siis teiselt poolt on ikka lahti ju, seal kus need turvavööde asjad on..seal seljatoe pool. sealt saab ju istme tõmmata püsti

Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U SkypeKasutaja Telefoninumber
krss
huviline

Registreerunud 24.11.03
Kasutaja on eemal

Auto: VAG

postitati 24.10.05 16:22 Tsiteeri

Endal juhtunud ühe teist marki masinga kuigipalju sarnane lugu, millel aku kõrvalistuja istme all. Geneka rikke tõttu kukkus akut keetma, ja kuna ei taibanud algul midagi kahtlustada, jäin maanteel seisma alles siis, kui see kirbe hais enam sõitmiseks silmi lahti ei lubanud hoida. Aku oli tuksis, istme alumine pool samuti, massilüliti õnneks aku juures ja edasi sõitmiseks ühendasin lihtsalt aku tagant ära

Kui tahad omada raudseid põhimõtteid, pead suutma murda oma põhimõtteid aeg-ajalt — et olla oma põhimõtte peremees. Mitte oma põhimõtte ori.
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U
meelisl
huviline

Registreerunud 11.12.04
Kasutaja on eemal

postitati 24.10.05 16:49 Tsiteeri

Käisin seda masinat uuesti vaatamas. Masin nagu uus :P Uued jupid läksid maksma 2500 ringis, kõige hullem oli laega, kuna ilma luugita variandile polnud kuskilt saada ja pärast paigaldada ka. Istmed on nüüd heledad quattro omad (terve ring). Aku peale oli kummist jalamatt paigaldatud ja isegi istme raamid oli ära isoleerinud. Pole ime ka, kui ikka selline asi juhtub siis paneb ikka mõtlema.

ML
huviline

Registreerunud 28.03.04
Kasutaja on eemal

Auto: Audi 100CD ,MB Vito 111CDI

postitati 25.10.05 06:56 Tsiteeri

minu audil oli selline jama ,et need raamid jooksid ka seal kuidagi kokku,keeras uue aku peesse,aga õnneks põlema ei läinud,nüüd ka isoleersin korralikult klemmid ära ja õhtul läen kaen üle,igaksjuhuks

tark ei torma
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
klemmikas
huviline

Registreerunud 15.07.10
Kasutaja on eemal

postitati 18.08.14 14:56 Tsiteeri

Sellepärast ma räägin alati ,et elektriisolatsiooni tuleb väga tõsiselt suhtuda.
Ma mõtlen alati sellised stsenaariumid läbi ja isoleerin kõik sellised võimalused ära autoakul.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
 Lehekülgi:  1  2
Tee uus teema Tee uus küsitlus

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 20]
[PHP: 44.8% - SQL: 55.2%]