Driver
postitusõiguseta huviline
Registreerunud 04.01.04
Kasutaja on eemal
Auto: Audi B4 1,9 TDI
|
postitati 11.09.05 19:16
|
|
|
Vajan notariaalset nõu :)
kõigepealt küsin et kas meil klubis leidub Notareid või äkki keegi niisama asjaga kursis 
teema siis järgmine et minu kulla kallis Isa lahkus sellest ilmast ja nüüd
vaja paberimajandus (kinnistud,autod jne) minu nimele ringi vormistada aga nüüd kas keegi teab mis on sellise ettevõtmise juures notari tasu? olen
kuulnud et kogu summa pealt nagu mingi protsent läheb notari tasuks?
kui nüüd keegi on asjaga kursis siis oleksin väga tänulik kui keegi mul aitaks selle asja ära teha või siis annaks mulle väärt nõu 
ja ega ma siis taha sellele notarile maksta ka nii väga, kindlasti on mingeid nüansse mida saab kasutada et asi võimalikult soodsate tingimustega
tehtud saab sest miks ma pean notarile maksma asjade eest mis oleks
nagunii minu omaks saanud aga kuna see kurb lõpp tuli nii ruttu ja nii vara siis ei olnud tehtud testamenti (testamendi korral oleks see notarile
maksmine üldse ära jäänud nagu aru olen saanud)
ette tänades!
|
|
|
Black
klubiliige
Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal
Auto: Q7
|
|
Driver
Registreerunud 04.01.04
Kasutaja on eemal
|
postitati 11.09.05 19:57
|
|
|
ei oska nüüd öelda kas ei osanud välja lugeda või seal ei olnud mulle vajalikku infot aga jah targemaks ma ei saanud nendest linkidest
aga tänud üritamast Black 
ei olnud päris see inf mida vajan 
|
|
|
Silwer
huviline
Registreerunud 11.12.02
Kasutaja on eemal
|
postitati 11.09.05 20:19
|
|
|
www.juura.ee
Seal on foorum kus saad küsimusi esitada ja kui hästi läheb siis ka vastatakse. Loe ka eelnevaid teemasid - järsku on seda olukorda juba
kirjeldatud...
BMW 325i E30 2,8 stroker & BMW 328iT E36 & Seat Altea XL 2,0 TDI+DSG
|
|
|
|
drizzle
huviline
Registreerunud 29.09.04
Kasutaja on eemal
Auto: Allroad C5 TDI
|
postitati 11.09.05 20:46
|
|
|
Sealt saab infot:
http://www.notar.ee/528
sealt ka : https://www.riigiteataja.ee/ert/act.jsp?id=748553
Pärimistunnistus antakse välja kindla tasu eest. Nii palju, kui nüüd kiirelt vaatasin siis sain vastuseks "pärimisõiguse tunnistuse väljaandmine
varale, mille tehinguväärtust ei määrata - 100 krooni"
Lisaks siis ~0,2% päritava vara väärtusest. Kuna keegi vara üle vaatama ei tule, siis võid hinda natuke langetada aga kõik peab olema mõistuse piires

Ehk siis... kui oled ainuke pärija ja inventuuri varale ei tee (isa võlad, lapsed kes pole tema nimel jne).
Kõige kindlam on hommikul helistada notarile ja saad täpsema info.
Endal sama tee läbi käidud aga vanust oli vähe ja okk suur- ei mäleta hästi enam.
Kaastunne!
|
|
|
Driver
Registreerunud 04.01.04
Kasutaja on eemal
|
postitati 12.09.05 20:18
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: drizzle
Sealt saab infot:
http://www.notar.ee/528
sealt ka : https://www.riigiteataja.ee/ert/act.jsp?id=748553
Pärimistunnistus antakse välja kindla tasu eest. Nii palju, kui nüüd kiirelt vaatasin siis sain vastuseks "pärimisõiguse tunnistuse väljaandmine
varale, mille tehinguväärtust ei määrata - 100 krooni"
Lisaks siis ~0,2% päritava vara väärtusest. Kuna keegi vara üle vaatama ei tule, siis võid hinda natuke langetada aga kõik peab olema mõistuse piires

Ehk siis... kui oled ainuke pärija ja inventuuri varale ei tee (isa võlad, lapsed kes pole tema nimel jne).
Kõige kindlam on hommikul helistada notarile ja saad täpsema info.
Endal sama tee läbi käidud aga vanust oli vähe ja okk suur- ei mäleta hästi enam.
Kaastunne! |
sellest infist juba palju abi 
eks üritan mingi aeg ära käia ja asjad korda saada (sai just alles töökohta ka vahetada ja imelik kohe esimesel töö nädalal vaba päeva küsida aga eks peab hakkama saama )
Aga suured tänud!
|
|
|
Dust Rocket
huviline
Registreerunud 19.06.04
Kasutaja on eemal
Auto: avataris on mälestus!!!!
|
|