Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema
Autor:
Pealkiri: C5 Quattro käigukast (Vastuseid: 4 | Vaatamisi: 252)
uupsu
huviline

Registreerunud 19.06.25
Kasutaja on eemal

postitati 19.06.25 22:45 Tsiteeri
C5 Quattro käigukast

Tere hea foorumi rahvas!

Küsin siinkohal ühe väga rumala küsimue millele pole saanud netist head vastust.

Niisiis sain ühe ilmvana C5 quattro omanikuks läbi segaste asjaolude. 2003aasta, 2,5tdi 132kw AKE ja 5hp19 automaat, Probleem nimelt selles, et kui ristmikult vaja seisva autoga kiirendada siis auto venib nagu ühe kühmuga looma tatt. Gaas on põhjas, aga mina stardin nagu mammi Ford Fiestaga. Kohe peale auto saamist, lasin teostada käigukasti ja motoori hoolduse-remondi. Käigukasti pandi mingi kollane lifequard õli ja motooril vahetati rihmad ja turbo. Hetkel ükski moodul arvutiga vigu ei näita. Kummalisel kombel näiteks maanteel sõites pole ka auto kuskilt otsast jõuetu ning kast ei tundu vahetama käike valel ajal ega kõigutama pöördeid/libistama. Lihtsalt kohapealt ei saa minema kui vaja süstida.

Kuna auto on vana aga kere jms suht korralik veel siis mõtlesin, et sõidaks võiduka lõpuni, kuna müügiväärtust neil autodel pole enam ammu. Seega paluksin soovitusi, mida teha, et see probleem lahendada. Olen kuulnud midagi käigukasti ja mootori nö chippimisest. Kas sellest võiks olla abi, kui see on selle auto normaalne käitumine? Kui aga mitte siis kust otsida viga?

Ma nagu sisimas keeldun uskumast, et see on selle auto normaalne käitumine, sest sõitsin hiljuti 2000a diisel Opeliga ja selle automaat kast viskas rehvi ringi kui kohapealt minnes liiga palju gaasi sai antud. Kuigi autol olid mingid õnnetud 85kw vms. Selle Audiga aga olen liikluses lausa ohtlik, sest selle aja peale kui tema suvatseb liikuma hakata on tihti juba hilja.

Kõik mõtted on teretulnud ja tänan juba ette.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
teet82
huviline

Registreerunud 17.11.13
Kasutaja on eemal

Auto: A6 C5 2.5TDI Quattro, A4 B6 1.9TDI Quattro

postitati 21.06.25 09:34 Tsiteeri

Ma arvan, et kõik võib normaalne olla, turbo viivitus ongi rõvedalt pikk neil. Ise palju sõitnud sellistega, kui tahad näiteks ringteele süstida, siis gaas põhjas venib jubedalt, jääb jalgu teistele.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Siim
huviline

Registreerunud 26.04.10
Kasutaja on eemal

postitati 21.06.25 14:40 Tsiteeri

Mingid kodeeringud kastile olid, sai sportmode vcds-ga teha. Lisaks võib otsida abt tune aju, neid ikka liigub odavalt rrr.lt. Endale ostsin ja neid saab kodeerida manu/atm.

Jann
huviline

Registreerunud 07.08.05
Kasutaja on eemal

Auto: C7 Allroad BIT, ABARTH, BR 175.

postitati 21.06.25 15:47 Tsiteeri

Esmalt oleks vaja üle vaadata arvuti ning käte ja oma ajuga mootori ja kasti toimimine. Võin suht kindlalt väita, et sealt leiab puudusi rohkem kui kaks sellistel. Ja hakkavadki imeläbi liikuma kui veidi vaeva näha. AI ei oska seda.

OOOO, VW, Seat, Skoda DIAGNOSTIKA, OSTUABI (võimalik üle Eesti), kodeerimine, (de)aktiveerimine, aut. kastide õli, seadistused, DPF-i, õhkvedrustuse mured, läbisõit jne. (Litsentsiga orig. Ross-Tech PRO V2 seade + uusim tarkvara ja 18+a. kogemust). 2g, HN+, MHI2, MHI2Q uuendused, NAVI 2025, VIM, SpeedCam, Carplay, Android Auto aktiv. jne. Läbitud kilomeetreid ei muuda. U2U või 55547002.
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
uupsu
huviline

Registreerunud 19.06.25
Kasutaja on eemal

postitati 22.06.25 20:22 Tsiteeri

Tänud heade soovituste eest. ABT tuningu aju on juba minu poole teel, viskan selle külge ja eks näis siis mis juhtub. Arvutiga vaatamise osas ei oska midagi öelda, kuna elan sellises kohas, kus on nö "eesti tasemel diagnostikuid" kõrvaltänavas lausa kaks tükki ja mõlemad on veendunud, et kõik nagu toimib. Ehk saaks kasvõi DM'ina mõne nime keda peaksin külastama? Vaadatud on nii VCDSi, ODIS kui ka VAS5052A arvutitega. Lisaks lasin ka päris mototestri külge panna ehk siis turbo vaakum käis läbi mingi Boschi külmkapi suuruse kasti ja sealt vaadati mootori tööd, heitgaase ka kes teab mida veel. Öeldi, et vähe kulunud turbo ikkagi ja seetõttu viimane vahetatud ka sai. Läks paremaks küll, tahm/toss kadus absoluutselt ära, mida enne hirmsal tallamisel ikkagi vahest võis kohata. Nullist kiirenduse osas jäi kõik samaks.

Ma ei tea kas see on mingi tunnetuslik asi või mis aga kuidagi tundub, et nö poole gaasiga kiirendab auto justkui paremini kui gaas-põhjas. Nagu eelpool mainiti siis probleem ongi a'la Jüri ringile sööstmisel tipptunni ajal. Möödasõite tehes vms ei tunne küll kuskilt otsast, et lapats põhja vajutades auto minna ei tahaks.

Ootan aju ära ja annan siis tulemustest teada...

Tee uus teema

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 20]
[PHP: 27.0% - SQL: 73.0%]