RKK
huviline
Registreerunud 19.08.20
Kasutaja on eemal
|
postitati 27.09.21 18:00
|
|
|
3.0 Bitdi kett
Hei
Sai tehtud suur hooldus ning j�rgmine p�ev k�lmalt h��l sees. Kohapeal seistes hoides p��rdeid 1500-2000 kandis on selline ebameeldiv k�rin sees.
Meenutab nagu l�tva ketti mis lahtiselt hammaste peal peksab. Veakoode pole ning soojalt see s�mptom kaob. K�ivituse ajal seda
"Death rattle" k�rinat pole. Sai ka vahetatud Zf kasti �li kuid see ei puutu vast asjasse. Kast toimetab h�sti. Panen video ka :
https://youtube.com/shorts/3KMELrgrh5I?feature=share
Kas ongi see hetk k�es mil pean ketti vahetama ? Imelik, et asi toimus juhtus peale �livahetust. See nagu t�hendaks, et uus �li pesi mootorist mingi
jama lahti ja ummistas pinguti �ra vms. Vana �lifiltri j�rgi otsustades on Longlife igati teemaks olnud sest filtri peal n�gin reaalselt tahket �li
kui liialdada. Palju see n��d mulle maksma l�heb kui keegi oskab �elda? Ehk oskab keegi ka m�istlikku tegijat soovitada peale Differ O�? Tema k�est ma
juba ootan pakkumist kui ta aega leiab. Kardan, et kui v�ga pikalt s�idan siis v�ib asi p��dida millegi hullemaga
|
|
|
Jann
huviline
Registreerunud 07.08.05
Kasutaja on eemal
Auto: C7 Allroad BIT, ABARTH, BR 175.
|
postitati 28.09.21 04:12
|
|
|
Mis �li sisse sai? Mida veel tehti? P��rdel k�ristamine pole kindlasti ok, kui see nii muidugi on. Pead laskma kuulata spetsialistil. Kas kasti �li
vahetati ikka nagu peab, palju uut sisse said?
|
OOOO, VW, Seat, Skoda DIAGNOSTIKA, OSTUABI (v�imalik �le Eesti), kodeerimine, (de)aktiveerimine, aut. kastide �li, seadistused, DPF-i, �hkvedrustuse
mured jne. (Litsentsiga orig. Ross-Tech PRO V2 seade + uusim tarkvara VCDS 25.3.0 + 17a. kogemust). 2g, HN+, MHI2, MHI2Q uuendused, NAVI 2025, VIM,
SpeedCam, Carplay, Android Auto aktiv. jne. L�bitud kilomeetreid ei muuda. U2U v�i 55547002.
|
|
|
RKK
huviline
Registreerunud 19.08.20
Kasutaja on eemal
|
postitati 28.09.21 05:23
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Jann
Mis �li sisse sai? Mida veel tehti? P��rdel k�ristamine pole kindlasti ok, kui see nii muidugi on. Pead laskma kuulata spetsialistil. Kas kasti �li
vahetati ikka nagu peab, palju uut sisse said? |
Mul on hea lihtne neile k�simustele vastata sest tegin ise nagu ikka. Viljandis pole �htegi kohta kus ma usaldaks isegi tavalist �li vahetust teha.
M� on Castrol 5w-30 edge Titanium LL. 6.4 liittit. Filter Bosch.
Kasti sai originaal ZF kit mis sisaldas k�ike vajalikku.. V�lja tuli 4.9 ja sisse 5. T�itmine ja kogu protseduur vastavalt juhistele. VCDSiga
�litempetatuur 30-50 kraadi ja siis l�plik t�itmine nii nagu peab. KF sai ka vahetatud lisaks �hufiltritele. K�ik t��d sai pedantselt teostatud.
Tegemist ikkagi autoga mida plaanin pikka aega hoida.
|
|
|
Maik
huviline
Registreerunud 26.12.04
Kasutaja on eemal
Auto: Audi
|
postitati 28.09.21 06:22
|
|
|
Lihtne... Keti vahetusse ruttu. 
Enda autol olid t�pselt samad s�mptomid..
|
|
|
Jann
huviline
Registreerunud 07.08.05
Kasutaja on eemal
|
postitati 28.09.21 07:58
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: RKK
Mul on hea lihtne neile k�simustele vastata sest tegin ise nagu ikka. Viljandis pole �htegi kohta kus ma usaldaks isegi tavalist �li vahetust teha.
Kasti sai originaal ZF kit mis sisaldas k�ike vajalikku.. V�lja tuli 4.9 ja sisse 5. T�itmine ja kogu protseduur vastavalt juhistele. VCDSiga
�litempetatuur 30-50 kraadi ja siis l�plik t�itmine nii nagu peab. KF sai ka vahetatud lisaks �hufiltritele. K�ik t��d sai pedantselt teostatud.
Tegemist ikkagi autoga mida plaanin pikka aega hoida. |
5 liitrit kasti on ilmselgelt v�he. Viljandis on kohti, kus osatakse neid asju nagu peab teha. K�in ka osades neist adaptsioone tegemas. Ise esimest
korda tehes v�ib nii m�ndagi hoopis juhtuda, nagu n�ha.
|
OOOO, VW, Seat, Skoda DIAGNOSTIKA, OSTUABI (v�imalik �le Eesti), kodeerimine, (de)aktiveerimine, aut. kastide �li, seadistused, DPF-i, �hkvedrustuse
mured jne. (Litsentsiga orig. Ross-Tech PRO V2 seade + uusim tarkvara VCDS 25.3.0 + 17a. kogemust). 2g, HN+, MHI2, MHI2Q uuendused, NAVI 2025, VIM,
SpeedCam, Carplay, Android Auto aktiv. jne. L�bitud kilomeetreid ei muuda. U2U v�i 55547002.
|
|
|
RKK
huviline
Registreerunud 19.08.20
Kasutaja on eemal
|
postitati 28.09.21 08:31
|
|
|
Tegemist ikkagi autoga mida plaanin pikka aega hoida. |
5 liitrit kasti on ilmselgelt v�he. Viljandis on kohti, kus osatakse neid asju nagu peab teha. K�in ka osades neist adaptsioone tegemas. Ise esimest
korda tehes v�ib nii m�ndagi hoopis juhtuda, nagu n�ha. |
5 liitrit ongi tavaline kogus mis v�ljalaskmise teel k�tte saadakse ning asendatakse. Nii lihtsalt on. �ldmaht on 9 liitrit kuid seda sa
tavavahetusega k�tte ei saa. Ega ma esimest korda neid t�id ei tee, et nagu siil udus toimetaks. Asi on p�ris selgeks tehtud ning t��de kvaliteedis ma
ei kahtle. Juhendeid on sadu erinevate perspektiivide kujul ning seal pole eriti millegagi eksida. K�ik on straightforward nii�elda. Teemaks pole ka
k�igukast, Jann.
|
|
|
Jann
huviline
Registreerunud 07.08.05
Kasutaja on eemal
|
postitati 28.09.21 12:47
|
|
|
Kui teemaks on k�rin, tuleb kuulata lasta ja kohe. Mingi juutuubi video ei k�lba siin. Ja kasti �likogusega sa siiski eksid.
ZF ei pane 7 liirtit �li rem. komplekti, et kahe liitriga muna praadida. Muide, vanemad 5hp19 kastid k�ristasid p�ris korralikult kui liiter �li puudu
oli, tean oma lapsep�lvest 8hp kastiga loomulikult selliseid katseid pole
teinud.
|
|
|
|
RKK
huviline
Registreerunud 19.08.20
Kasutaja on eemal
|
postitati 28.09.21 15:12
|
|
|
Kui teemaks on k�rin, tuleb kuulata lasta ja kohe. Mingi juutuubi video ei k�lba siin. Ja kasti �likogusega sa siiski eksid.
ZF ei pane 7 liirtit �li rem. komplekti, et kahe liitriga muna praadida. Muide, vanemad 5hp19 kastid k�ristasid p�ris korralikult kui liiter �li puudu
oli, tean oma lapsep�lvest 8hp kastiga loomulikult selliseid katseid pole
teinud. |
Olen sinuga n�us, et kui endal p�devus puudub diagnoosida siis tuleb masin viia sinna kus see p�devus on olemas. Hetkel otsingu kohta kuhu ta viia
ning kus ka probleem samas k�rvaldada. Osad kohad ei v�ta see aasta �ldse vastu ning osade juures p��seb l��gile alles j�rgmine kuu l�pupoole. P�ris
korralik seis. Hetkel r��gin veel Forsiga l�bi, et ehk v�tavad vahele.
K�igukasti �li vahetuse teema pealt �tleks, et kui viis tuli v�lja ja viis l�ks k�iki protseduure (k.a tehase oma)j�rgides sisse siis kuhu see kaks
liitrit lisada siis? T�idad kasti �le? See lisa kaks liitrit v�ib k�iku minna siis kui ka mingeid remontt�id teostatakse ning �li rohkem v�lja tuleb.
Point selles, et absoluutselt k�ik �petused ning kogenud DIY mehed on saavutanud samad kogused �livahetustel. Lihtsalt ma ei n�e v�imalust protseduure
t�ites rohkemat �li sisse suruda ilma, et see kontroll/t�itmiskorgist v�lja ei vuhiseks.
Nii palju teadmiseks, et hetke parim pakkumine ketiliini vahetuseks on 1440 koos KMiga.
|
|
|
masuurik
huviline
Registreerunud 05.03.12
Kasutaja on eemal
Auto: Porsche Panamera Turbo S
|
postitati 28.09.21 18:05
|
|
|
Jann, kasti osas tuli 4,9L v�lja ja 5L l�ks sisse. �lipuudust selles suhtes olla ei saa. Iseasi palju n��d vana ja uus segunesid, aga see juba teine
teema.
|
|
|
Jann
huviline
Registreerunud 07.08.05
Kasutaja on eemal
|
postitati 29.09.21 02:58
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: masuurik
Jann, kasti osas tuli 4,9L v�lja ja 5L l�ks sisse. �lipuudust selles suhtes olla ei saa. Iseasi palju n��d vana ja uus segunesid, aga see juba teine
teema. |
J�relikult ei tulnud piisavalt v�lja v�i oligi puudu. Aga see selleks. Lihtsalt ei saa vale infot t�ep�he foorumisse j�tta, olen ise teinud v�hemalt
kolme 8hp-d ja k�igil on sisse l�inud 6l kandis, +\- 100ml. Kui �igesti m�letan, siis sul sama oma a7 ja rs peal. Konks on arvatavasti turbiini
t�itmis protseduuris v�i milleski muus. Aga jah, k�rin teemaks ja las olla. Eks iga�ks ise teab, mis teeb.
|
|
|
|
masuurik
huviline
Registreerunud 05.03.12
Kasutaja on eemal
Auto: Porsche Panamera Turbo S
|
postitati 29.09.21 05:01
|
|
|
Okei jah, 6L ringis v�iks v�lja tulla, seda k�ll. Rahulikult peab laskma kastil t�hjaks joosta/tilkuda. Ma olen 5hp19 kastidel teinud 2x v�ljalaskmist
ja t�itmist. 8hp enam ei viitsi 2x ja ilmselt 5hp kaste ma enam enda autodel tegema ei pea. A5 kastil n�iteks j�udsin nii palju s�ita, et n�gin
milliseks minu pandud �li oli 70k l�bis�iduga muutunud. T�itsa kena oli ja v�rv oli olemas. Ma arvan see minimaalne segunemine ei muuda mitte midagi
enam. Olen 50-100ml v�ljatulnud kogusele t�ites juurde pannud. �le ei tasu m�elda nende tiptronic kasti asjadega. �ldiselt on h�sti tehtud kastid.
Aga palju sellel autol on l�bis�it? Arvan 200 000 ringis v�ib juba helisid tekkida. Mul on vastupidi kogemus, kus autot ostes ja hooldust tehes sain
k�rinast lahti korraliku �liga ja aastaga enam tagasi ei tulnud. Ei tea mis jama seal sees oli. Mobil 1 5w30 ei ole mulle k�ll kunagi pettumust
valmistanud.
|
|
|
RKK
huviline
Registreerunud 19.08.20
Kasutaja on eemal
|
postitati 03.10.21 17:43
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: masuurik
Okei jah, 6L ringis v�iks v�lja tulla, seda k�ll. Rahulikult peab laskma kastil t�hjaks joosta/tilkuda. Ma olen 5hp19 kastidel teinud 2x v�ljalaskmist
ja t�itmist. 8hp enam ei viitsi 2x ja ilmselt 5hp kaste ma enam enda autodel tegema ei pea. A5 kastil n�iteks j�udsin nii palju s�ita, et n�gin
milliseks minu pandud �li oli 70k l�bis�iduga muutunud. T�itsa kena oli ja v�rv oli olemas. Ma arvan see minimaalne segunemine ei muuda mitte midagi
enam. Olen 50-100ml v�ljatulnud kogusele t�ites juurde pannud. �le ei tasu m�elda nende tiptronic kasti asjadega. �ldiselt on h�sti tehtud kastid.
Aga palju sellel autol on l�bis�it? Arvan 200 000 ringis v�ib juba helisid tekkida. Mul on vastupidi kogemus, kus autot ostes ja hooldust tehes sain
k�rinast lahti korraliku �liga ja aastaga enam tagasi ei tulnud. Ei tea mis jama seal sees oli. Mobil 1 5w30 ei ole mulle k�ll kunagi pettumust
valmistanud. |
T�epoolest, autol on 200k ees.
Sai auto forssi viidud ning nagu ikka selleks ajaks olid s�mptomid kadunud. �tlesid ainult, et p�ris puhtalt auto ei k�i ning juhtisid t�helepanu
pihustitele. Seda siis nende kontrollitud n�itude p�hjal ning muudele kogemusele tuginedes. �ritan see kuu pihustid stendi viia. Ega endal oli ka
v�ike kahtlus pihustite �le sest paljude teiste 3.0dega on pihustid l�rmakamad.
T�na sai ka s�damerahuks k�igukasti �litaset kontrollitud ning seekord valisin kontrolliks alumise �litemperatuuri ehk 35 kraadi. L�ks juurde 0.5
liitrit. Ehk siis 45 kraadi ja 35 kraadi �likoguse vahe on pool liitrit tuleb v�lja. Kindlasti on v�imalik mingi valemi j�rgi see soojuspaisumine
v�lja arvutada kui suur huvi on.
L�ppkogus 5.6 liitrit sisse. V�lja 4.9
|
|
|
yanekk
klubiliige
Registreerunud 09.11.05
Kasutaja on eemal
Auto: Ex S4, S6, A6, A4, Coupe + veel pool praami t�it.
|
postitati 04.10.21 14:46
|
|
|
T�na sai ka s�damerahuks k�igukasti �litaset kontrollitud ning seekord valisin kontrolliks alumise �litemperatuuri ehk 35 kraadi. L�ks juurde 0.5
liitrit. Ehk siis 45 kraadi ja 35 kraadi �likoguse vahe on pool liitrit tuleb v�lja. Kindlasti on v�imalik mingi valemi j�rgi see soojuspaisumine
v�lja arvutada kui suur huvi on.
L�ppkogus 5.6 liitrit sisse. V�lja 4.9 |
Mitte ei usu et see �li suudab niipalju paisuda/kahaneda, ilmselt j�i siiski eelmine kord lihtsalt puudu �igest kogusest.
|
|
|
|
RKK
huviline
Registreerunud 19.08.20
Kasutaja on eemal
|
postitati 05.11.21 17:50
|
|
|
Tere taas. Pihustid kenasti stendist l�bi lastud ning p�him�tteliselt t�iesti korras asjad, mis oli t�iesti r��mustav uudis. Kuna paaril pihustid olid
mingid n�idud etten�htud piiridele l�henemas siis sai prof�laktika m�ttes need �ra vahetatud kuigi otseselt poleks vaja olnud. S�idus ning masina t��s
muutusi sellega ei kaasnenud ning antud h��lt mis teema alguses taga ajasin ka pole peale forsi k�lastust esinenud.
K�ll aga on �ks suur k�simus teadjamatele. Mis pagana p�ralt on auto mootori t�� ja �le�ldine s�idud�aamika drastiliselt parem kui toimub DPF regen?
Mootor k�ib siidiselt ja mahedalt ning s�it on palju sujuvam ning "kohesem". Kui tahmafiltri puhastust ei toimu siis on mootori t�� l�rmakam ja
�le�ldiselt tahumatu. Tundub, et veidi teravama noodiga k�iks mootor ning mitte mingit sellist mahedust pole. V�iks ka kirjeldada nagu mootor k�iks
raskelt liialdatult �eldes.
Nii kui tahmap�letus protsess peale tuleb siis s�idaks nagu teise autoga, Parema autoga l�bi huumori vaadates
Kas siiski v�ib kett nii palju veninud olla, et s��teajastus on veidi paigast �ra ja normaalolekus toimub k�tuse pihustamine liiga vara? Sellest siis
mootori t�� erinevused. Kas VCDSiga saab mingeid kraade vaadata nuka ja v�nda asendite suhtes?
|
|
|
Amadeus
klubiliige
Registreerunud 08.10.02
Kasutaja on eemal
|
postitati 05.11.21 18:28
|
|
|
Sellelt juutuubi lingilt mina k�ll keti h��lt ei kuule.
Aga mul on p�him�tteliselt samamoodi. Ilma p�letamata k�ib v�ga h�sti ja p�letusel on tilk pehmem. Ja nagu �tlesid, karvajagu kohesem. Kuna p�letusel
on t�iendavad k�tuse pritsets�klid, siis nii ongi.
|
Wer im sommer schon am winter denkt, der sicherlich ein quattro lenkt!
|
|
|
RKK
huviline
Registreerunud 19.08.20
Kasutaja on eemal
|
postitati 27.11.21 18:32
|
|
|
Ma vaatan, et v�iks t�itsa Huviliste Autod alagruppi selle teema �mber konvertida kui see kuidagi v�imalik oleks
T�na sai paar heitgaasitoru �hendusmuhvi v�lja vahetatud sest poldid ja mutrid olid n�nda �ra korrodeerunud, et ei tahtnud ootama j��da millal need
j�rgi v�ivad anda. Muhv ise oli t�iesti roostevaba. Tundub, et klambri poldid on vist toorest rauast tehtud.
�htlasi loksutasin ka kardaani ning m�rkasin keskel l�tku, seal kus vahepukk asub. Kumm on ise terve seal pukis kuid mingi terav l�tk on sees.
Arvatavasti laagrist. L�tk on k�ll imepisike kuid kardaani �les alla liigutades on seda siiski tunda. Kuna tegemist esimese nelikveolisega siis
kogemus puudub kas asi on normaalne v�i peaks m�tlema kardaani taastamise peale?
|
|
|
kassu
huviline
Registreerunud 28.12.03
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A8 D4 Lang
|
postitati 08.02.22 10:42
|
|
|
Kas s�ites on mingit kolksu/j�nksu kuulda? Nt. v�tad hoogu maha ja siis paned j�lle juurde?
|
|
|
RKK
huviline
Registreerunud 19.08.20
Kasutaja on eemal
|
postitati 17.02.22 17:02
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: kassu
Kas s�ites on mingit kolksu/j�nksu kuulda? Nt. v�tad hoogu maha ja siis paned j�lle juurde? |
Hei hei. Kolksu s�ites ei tunne kuid igasugu erinevaid vibrasid ja rappumisi on autole juurde tulnud. Lisaks selline pulseeruv tume m�rin mis on k�ll
v�ike.
T�na l�ks asi halvemuse poole. S�ites n�iteks �htlase kiirusega 90km tunnis ning lihtsalt hoides gaasipedaali paigal, et kiirust hoida t�mbab vahel
autost sellised s�gavad j�nksud l�bi nagu s�idaks veelompidest vms l�bi. Vibratsioon/v�bin on samuti s�venenud. Avaldub k�ige rohkem kui umbes 70%se
gaasiga kiirendada ning samuti hoogu maha v�ttes umbes sama j�uga. Seda suuremate kiiruste juures. �le saja s�ites on konstantne tuntav vibra ning
m�nikord ka alla saja s�ites. V�ga kaootiline. Lisaks konkreetselt t�na tekkis selline "thump" v�i m�takas kui R ja D vahel k�iku valida kohapeal,
pidur all muidugi. See ei ole suur kuid enne seda kindlasti polnud. K�igud vahetavad muidu ilusti kuid k�iguvahetuse hetked on muutunud rohkem
tuntavaks. Seda k�ll mitte n�iteks t�isv�imsusel kiirendades. Siis on p�him�tteliselt v�imatu aru saada kas k�ik vahetus kui mootorih��l v�lja arvata.
Et j�llegi k�ige tuntavam k�iguvahetus on kuskil 50-70 % v�imsusega kiirendades.
K�ik on kulmineerunud �sna kiiresti ning esimene v�imalus kanali peale saada on laup�eval. Ei teagi mis mind seal ees ootab
|
|
|
RKK
huviline
Registreerunud 19.08.20
Kasutaja on eemal
|
postitati 19.02.22 16:14
|
|
|
https://youtu.be/hv3wOHeOfsY
Mingi teema selle kardaaniga on. Sama h��l on ka �les alla liigutades. Lisaks m�rkasin pragudega tagadiffri pukse. K�igukasti patja ei hakanud
lammutama kuid ega seal ka midagi siis head pole. Viimati lahti v�ttes oli ta ikka p�ris kuivanud v�limusega.
|
|
|
|