Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema Tee uus küsitlus
Autor:
Pealkiri: suurim lubatud haagise mass (Vastuseid: 8 | Vaatamisi: 1989)
Jürgen
klubiliige

Registreerunud 11.11.04
Kasutaja on eemal

postitati 11.08.05 07:41 Tsiteeri
suurim lubatud haagise mass

tahaks vaheldust... sigar muutub aina paremaks mul, aga ikkagi...

kuna aga käruga sõitmist ja eriti tõstuki vedamist, siis huvitaks, et kui palju on lubatud suurim piduritega haagise mass sellistel isenditel:

audi 80 coupe 89-.. (näide)
audi 100 c4 (näide) või (näide2)
Bemm 525 e34 (yldiselt bemm ei meeldi, aga tagavedu ahvatleb näide)
Mondeo (näide)
Mazda 626 (näide)
Omega 94-.. (näide)
Vectra (näide)
Passat (näide)

kõige enam pakuvad huvi audi 100, omega, mondeo ja passat. kuigi 2'st viimasest nagu midagi tarka arvata ei oska.
autod näideteks on valitud suht suvaliselt.

edit: sõitnud olen ise ainult selle kere omegaga. mugavusi nautinud nii 100'l kui ka passatil.. viimasel on see siuke enam-vähem rahule jäädav, aga ei midagi erilist. bemm ei meeldi juba algselt oma olemuse tõttu ja eriti universaalis väemalt on kyll ropult kitsas nii ees kui taga. aga jääme teemasse :)

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
kalev440
huviline

Registreerunud 09.12.04
Kasutaja on eemal

Auto: AUDI-80 1,8 88a.

postitati 11.08.05 08:09 Tsiteeri

Natuke küll teemast mööda, aga Audi 80 B3-el on tühimass 1020 kg. ja lubatud suurim piduritega haagise mass 1200 kg. aga hangi omale igaks juhuks ka BE kategooria kui sul seda veel ei ole

Tsitaat ARK-i kodulehelt.

B auto, mille registrimass ei ületa 3500 kg ja millel peale juhikoha ei ole rohkem kui kaheksa istekohta; sama auto koos kerghaagisega
B-kategooria auto koos haagisega, kui autorongi registrimass ei ületa 3500 kg ja haagise registri-mass ei ületa veduki tühimassi
BE autorong, mille veduk on B-kategooria auto ja mille haagise registrimass on suurem B-kategoorias nimetatust.

Nii et mina oma autoga 1200 kg.haagist vedades pean omama BE kategooriat.

Nr.256
Jürgen
klubiliige

Registreerunud 11.11.04
Kasutaja on eemal

postitati 11.08.05 08:26 Tsiteeri

hmm... see tsitaat jäi natuke segaseks, sest teine lause ytleb justkui haagise reg mass ei tohi yletada auto tyhimassi, kolmas lause aga, et haagise reg mass on suurem sõiduki reg massist...
vahepealt jääb aga nagu midagi puudu sel juhul või ...

sigaril tyhimass 1250, reg.mass 1800, lubatud piduritega haagis 1500 ja tõstuk, mida vean on 1450. Korduvalt on kinnipeetud ja dok'e tahetud tõstukile, aga see on nö tööstustõstuk, mis ei peagi olema ARK's registreeritud.. kaalu on korduvalt uuritud ja kuna justkui sigari paberite järgi vedada tohin, siis ple keegi veel midagi öelnud.. on suht nördinult minema jalutatud, sest ometi loodeti ju räme rikkumine tuvastada (numbreid pole, kindlustust pole jne)

ok, kui selgub, et tõepoolest ikkagi BE vaja, siis tuleb ära teha, aga tehn. infi ootan autode kohta ikkagi :)

ferdinand
huviline

Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal

Auto: 400,401,969

postitati 11.08.05 08:30 Tsiteeri

BMW pole sinu lemmik ja omadestki kogemustest oskan öelda, et ära seda marki sõiduki poole vaata. E34 on ka sigari audiga võrreldes robustne, tehniliselt ülimalt aegunud või lihtsalt totakalt konstrueeritud, nagu juba öeldud on ruumi nii suure masina kohta ülimalt vähe.
Samas sõiduomadused, eriti kiirel sõidul on vägagi head, kuid see ei kompenseeri kuidagi ülejäänud puudusi... Kuid eks ta vist ongi konstrueeritud vajadusel sõjaolukorras tanki asendama.:D

Enda oma vahetan esimesel võimalusel taas audi vastu.:P

525 kohta ei oska öelda, kuid 524 passist loenregistrimassiks 2010kg ja haagise suurimaks lubatud massiks piduritega 1500kg ja piduriteta 650kg.

Isegi kui mul on igav, kõik mul tuleb välja!
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
kalev440
huviline

Registreerunud 09.12.04
Kasutaja on eemal

Auto: AUDI-80 1,8 88a.

postitati 11.08.05 10:20 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: GlooG
hmm... see tsitaat jäi natuke segaseks, sest teine lause ytleb justkui haagise reg mass ei tohi yletada auto tyhimassi, kolmas lause aga, et haagise reg mass on suurem sõiduki reg massist...
vahepealt jääb aga nagu midagi puudu sel juhul või ...

Sel juhul ongi vaja BE kategooriat kui haagise registrimass ületab auto tühikaalu või kogu autorongi registrimass on üle 3500 kg.
Politsei ei tea ise ka alati täpselt mida nad tegema peavad, see on üsna värske muudatus nende jaoks, kui võrrelda tühimassi ja mehhanismi kaalu siis peab olema BE kat.aga nemad vaatavad passist lubatud haagise kaalu ja ongi kõik korras nenda jaoks 1800+1450=3250 s.o.alla 3500kg.
Ma vean ka igasuguseid tõstukeid ja mehhanisme, mis ei ole ARK-is registreeritud, kaubikuga ja olen vahest noomida saanud kiiruseületamise pärast, neid nimelt ei tohi vedada kiiremini kui 30 km/h.Kaubikul tühimass 1980 ja reg .mass 3500 lubatud piduritega haagis 1500 kg.

Nr.256
Kaaku
huviline

Registreerunud 11.10.04
Kasutaja on eemal

Auto: Audi Cabriolet, A6 C7.5 Competition, RS4 B7

postitati 11.08.05 11:55 Tsiteeri

Audi 100, C4 on lubatud suurim haagise mass piduritega 1350 kg.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Black
klubiliige

Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal

Auto: Q7

postitati 11.08.05 12:19 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Kaaku
Audi 100, C4 on lubatud suurim haagise mass piduritega 1350 kg.

Minu omal on 1900 kg. ;)

Seega ilmselt oleneb see ka mootorist ja veoskeemist ja üheseid vastuseid sa, GlooG, ei saagi...

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Jürgen
klubiliige

Registreerunud 11.11.04
Kasutaja on eemal

postitati 11.08.05 13:29 Tsiteeri

seda ma tegelt juba mõtsin, et ju see vast sõltub 100-st asjast ja noh, mis siis ikka :)

teema lukku... kui leian huvi pakkuva masina, siis hakkan omanikke läbi helistama :)

V200
huviline

Registreerunud 11.09.04
Kasutaja on eemal

Auto: A6 2,6 Q, A4 1,8 T Multitronic, A4 1,8 TQ Avant Tiptronic, S4 3,0 TQ S tronic, Tesla S 85 kWh

postitati 11.08.05 13:33 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Black
Minu omal on 1900 kg. ;)

Seega ilmselt oleneb see ka mootorist ja veoskeemist ja üheseid vastuseid sa, GlooG, ei saagi...

Nii see on jah. Haagise mass sõltub mootorist ja vedavate sildade arvust. Kunagi sattus tabel ette, kus olid ära toodud kõigi C4 kerega autode suurimad haagiste massid.
Erinevused olid ikka päris suured eri mootorite puhul. Ja nelikvedu andis ka enamasti sadakond kilo juurde.
See oli ka oluline, kas manuaal või automaat. Minu üllatuseks oli automaadiga lubatud alati raskem haagis.

Teema algatajale: Kindlasti on ka teiste automarkide puhul samamoodi, seega vastus sõltub konkreetsest autost. Aga kindalsti leiad väljapakutute seast sobiva. ;)

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U
Tee uus teema Tee uus küsitlus

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 20]
[PHP: 31.3% - SQL: 68.7%]