Lehekülgi: 1 2 |
rednasp1
huviline
Registreerunud 10.11.18
Kasutaja on eemal
|
postitati 06.02.20 15:49
|
|
|
C6 3.0tdi pöörded kõiguvad sõidu ajal peale pingeregulaatori vahetust
Probleem järgmine:
C6l ei tahtnud pinge stabiilsena püsida. Sai lasta genekas üle vaadata ning tuvastati pingeregulaatori viga. Sai pingeregulaator vahetatud ning selle
tulemusel sai pinge stabiilseks ning voolusüsteemid normaalselt tööle. Aga peale seda tekkis mingi uus anomaalia.
Ühtlast gaasi hoides või püsikaga sõites kõiguvad pöörded ning auto nagu katkuks. Pöörded kõiguvad küll vähe, ca 100 pöördevahemiku vahel, kuid ikkagi
häirib. Tühikäigul ning koha peal gaasi peal hoides viga pole.
Olen kuulnud, et sarnaseid anomaaliaid tekitab vigane turbiin, kuid ei tahaks eriti uskuda kuna kast vahetab käike ideaalselt ning pole varem ka
mingeid muresid tekitanud. Ning see, et nüüd täpselt kohe peale geneka remonti hakkab turbiin muret valmistama tundub kuidagi ebatõenäoline.
On kellegil olnud sarnast muret või oskaks midagi soovitada?
|
|
|
weiks
huviline
Registreerunud 04.05.10
Kasutaja on eemal
Auto: 80 2.7BiTQ 92'; A4 1.8TQ 95'; Cabrio 1.8T 95'; A4 3.0TFSi manu 08'; S4 3.0TFSi 10'; A4 1.8TFSi 13'
|
postitati 06.02.20 16:25
|
|
|
Kas regulaator läks varuosa tootja oma või originaal?
|
|
|
prj
klubiliige
Registreerunud 04.12.08
Kasutaja on eemal
Auto: S8 D4, A4 B9 2.0TQ, Cupra Born
|
postitati 06.02.20 17:03
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: rednasp1
Probleem järgmine:
C6l ei tahtnud pinge stabiilsena püsida. Sai lasta genekas üle vaadata ning tuvastati pingeregulaatori viga. Sai pingeregulaator vahetatud ning selle
tulemusel sai pinge stabiilseks ning voolusüsteemid normaalselt tööle. Aga peale seda tekkis mingi uus anomaalia.
Ühtlast gaasi hoides või püsikaga sõites kõiguvad pöörded ning auto nagu katkuks. Pöörded kõiguvad küll vähe, ca 100 pöördevahemiku vahel, kuid ikkagi
Olen kuulnud, et sarnaseid anomaaliaid tekitab vigane turbiin, kuid ei tahaks eriti uskuda kuna kast vahetab käike ideaalselt ning pole varem ka
mingeid muresid tekitanud. Ning see, et nüüd täpselt kohe peale geneka remonti hakkab turbiin muret valmistama tundub kuidagi ebatõenäoline.
On kellegil olnud sarnast muret või oskaks midagi soovitada? |
Sind aitab pädev diagnostika.
Kirjelduse järgi 100% turbiini luku viga. Testida saab VCDS-ga logides kasti parameetreid. Seal on selgelt näha mootori pööre ja kasti sisendpööre.
Kui ühtlase sõiduga mootori pööre mängib üles alla, samas, kui kasti sisendpööre on paigas, siis on probleem mitte toimivas turbiinilukus. Selle vea
selgitamisega läheb täpselt nii palju, aega kui proovisõit teha.
Kui ise seadmeid ei oma, siis pöörde pädevasse töökotta.
Mina pingeregulaatoriga siin küll mingit seost ei näe.
|
|
|
|
rednasp1
huviline
Registreerunud 10.11.18
Kasutaja on eemal
|
postitati 07.02.20 09:24
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: weiks
Kas regulaator läks varuosa tootja oma või originaal? |
Saan selle esmaspäeval teada.
|
|
|
rednasp1
huviline
Registreerunud 10.11.18
Kasutaja on eemal
|
postitati 07.02.20 09:25
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: prj
Probleem järgmine:
On kellegil olnud sarnast muret või oskaks midagi soovitada? |
Kirjelduse järgi 100% turbiini luku viga. Testida saab VCDS-ga logides kasti parameetreid. Seal on selgelt näha mootori pööre ja kasti sisendpööre.
Kui ühtlase sõiduga mootori pööre mängib üles alla, samas, kui kasti sisendpööre on paigas, siis on probleem mitte toimivas turbiinilukus. Selle vea
Mina pingeregulaatoriga siin küll mingit seost ei näe. |
Oletame, et tegemist on turbiini veaga. Kas neid ka remonditakse või tuleb välja vahetada? Kui suure väljaminekuga arvestada tuleks?
|
|
|
prj
klubiliige
Registreerunud 04.12.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 07.02.20 10:04
|
|
|
Oletame, et tegemist on turbiini veaga. Kas neid ka remonditakse või tuleb välja vahetada? Kui suure väljaminekuga arvestada tuleks?
|
Alusta diagnostikast.
Turbiini taastamine täisteenusena (kast peale/maha, uus õli, filter, turbiini taastamine) 650-700 EUR.
|
|
|
|
rednasp1
huviline
Registreerunud 10.11.18
Kasutaja on eemal
|
postitati 11.02.20 14:49
|
|
|
Diagnostika tulemus:
Kuhu soovitate tööd teostama minna?
Olen kuulnud, et Hõbenool pidi hea olema ning teistelt allikatelt, et tasuks pöörduda Läti meeste poole. Soovitati sellist kohta nagu www.recro.eu
|
|
|
prj
klubiliige
Registreerunud 04.12.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 11.02.20 15:54
|
|
|
Meie oleme recro esindajad Eestis ja hinna ma sulle juba saatsin.
Kuigi selle sinu diagnostika pildi põhjal ma küll veel midagi ei väidaks - sõita oleks vaja.
|
|
|
|
rednasp1
huviline
Registreerunud 10.11.18
Kasutaja on eemal
|
postitati 28.02.20 15:25
|
|
|
750 euri läinud, turbiin remonditud, viga ikka alles..
|
|
|
stihl
huviline
Registreerunud 14.09.09
Kasutaja on eemal
Auto: Audi Coupe B3, Jaguar XJ6 Series II
|
postitati 28.02.20 16:33
|
|
|
750 euri läinud, turbiin remonditud, viga ikka alles.. |
Pane siis siia kirja ka, kes siis sossseppadest ilmaasjata raha teenis...
Noh, et teised ka edaspidi teaks, kel sama häda autol.
.
|
|
|
teet82
huviline
Registreerunud 17.11.13
Kasutaja on eemal
Auto: A6 C5 2.5TDI Quattro, A4 B6 1.9TDI Quattro
|
postitati 28.02.20 16:50
|
|
|
Kui tööd tehti erinevate inimeste poolt, diagnoos ühes kohas ja turbiini vahetus kuskil teises kohas puhtalt omaniku soovi põhjal, siis sosssepp oli
ikka diagnostik ainult.
|
|
|
rednasp1
huviline
Registreerunud 10.11.18
Kasutaja on eemal
|
postitati 28.02.20 17:00
|
|
|
diagnostika ja remont teostati samas töökojas aga ma hetkel nime ei avalda, äkki leiame lahenduse.
|
|
|
stihl
huviline
Registreerunud 14.09.09
Kasutaja on eemal
Auto: Audi Coupe B3, Jaguar XJ6 Series II
|
postitati 28.02.20 17:13
|
|
|
diagnostika ja remont teostati samas töökojas aga ma hetkel nime ei avalda, äkki leiame lahenduse. |
Mis lahendus siin olla saab? Võeti raha selle eest, mida sa ei tahtnud osta.
Tarbijakaitse seadus nr.1.
Ma aiman, et tegu ei olnud Audi esindusega, nendega selline trikk ei lähe läbi ja kannavad raha kohe sulle sekundiga arvele tagasi.
Ei pea mingit müstilist "lahendust leidma".
Eks ta mingi sinu tuttava nurgatagune kontor pigem on, et seda lahendust vaja vaidluste läbi leida on.
Miks sa seda nime varjad, on täiesti arusaamatu. Siin pole midagi vaielda, kui raha on makstud ja sama viga on alles.
Ainult idioodiga pead vaidlema.
.
|
|
|
Cari
huviline
Registreerunud 22.08.07
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A6
|
postitati 28.02.20 22:52
|
|
|
Jah margiesindused on ikka korralikud. Mul volkaril vahetati suunatulekangide komplekt asjata (viga ei saanud parandatud). Vahetati tagasi ja kogu
raha ka kanti tagasi.
Üks teine Audi/VW töökoda vahetas pihusti aga viga ei paranenud. Vahetati tagasi aga tööraha võeti ikka...
|
|
|
Jann
huviline
Registreerunud 07.08.05
Kasutaja on eemal
Auto: C7 Allroad BIT, ABARTH, BR 175.
|
postitati 29.02.20 05:17
|
|
|
Ma arvan, et asi pole nii lihtne. Kui töökoda selgitas võimalikku riski, mis selliste sümptomite ja töö korral alati on, klient soovis seda võtta ja
uus varuosa paigaldati ja paremaks ei läinud, ei ole eriti midagi nõuda. Seda juhtub iga päev kümneid kordi. Katkise auto omanik ei ole kunn, nagu uue
palitu ostja, vaid oma katkise autoga kunn, kellel on abi vaja. See on ju kõik ikkagi säästmise nimel, muidu võiks üle esinduse ukse võtmed anda ja
öelda, et asi on katki, tehke korda ja punane vaip maha, kui rahaga tulen. Paljudel juhtudel ongi mõtekas lasta esindusel asju teha, siin peab ise
tark olema.
Eksivad kõik, ka esindus, kuid neil on pool Saksamaad seljataga. Marti võiks oma uue Tiguani saagast rääkida rahvaauto esindusega, vot see on alles
tase....kolin mootoris, diagnoos: pihusti survetoru vibreerib jne.
Ps. Isiklikult ei oma mingit seost asjaga.
OOOO, VW, Seat, Skoda DIAGNOSTIKA, OSTUABI (võimalik üle Eesti), kodeerimine, (de)aktiveerimine, aut. kastide adaptsioonid, DPF, õhkvedrustuse mured
jne. (Litsentsiga orig. Ross-Tech PRO V2 seade + uusim tarkvara VCDS 24.7.1 + pikk kogemus). 2g, HN+, MHI2, MHI2Q uuendused, NAVI 2025, VIM, SpeedCam,
Carplay, Android Auto aktiv. jne. Läbitud kilomeetreid ei muuda. U2U või 55547002.
|
|
|
|
teet82
huviline
Registreerunud 17.11.13
Kasutaja on eemal
|
postitati 29.02.20 05:37
|
|
|
Tehnikakauge inimene mõtlebki, et remondimees teeb kapoti lahti ja saab kohe aru, et mis viga on, pole see nii lihtne päris, tihti tulebki lihtsalt
katsetada millegi vahetamisega. Ja kui juba alustatakse juttu jälle selle tüüpilise loogikaga, et eile oli korras ja kuidas nüüd täna saab katki
olla.. Siis ju ei läheksi kunagi katki midagi?
Lõpuks sõelutakse vingujad välja ja jäävad normaalsed kliendid, kes asjast aru saavad ja kellega saab koostööd teha.
|
|
|
Amadeus
klubiliige
Registreerunud 08.10.02
Kasutaja on eemal
Auto: C7q
|
postitati 29.02.20 10:34
|
|
|
Remondiarvel on kindlasti teenuse nimetus "kooliraha". Praktika näitab, et enamik tavotiremonte* lõpeb kuskil korralikumas kohas ümbertegemisega.
Antud juhul läheksin mina sinna tavotitöökotta tagasi ja nõuaksin uut turbiiniremonti, kuna sümptom on alles - järelikult on töö kehvasti tehtud
*tavotiremont - töökoda, kus suudetakse piduriklotse, klaasipuhasteid ja harvematel juhtudel ka mootoriõli vahetada.
Tsitaat: | Algselt postitas: teet82
Tehnikakauge inimene mõtlebki, et remondimees teeb kapoti lahti ja saab kohe aru, et mis viga on, pole see nii lihtne päris, tihti tulebki lihtsalt
katsetada millegi vahetamisega. Ja kui juba alustatakse juttu jälle selle tüüpilise loogikaga, et eile oli korras ja kuidas nüüd täna saab katki
olla.. Siis ju ei läheksi kunagi katki midagi?
Lõpuks sõelutakse vingujad välja ja jäävad normaalsed kliendid, kes asjast aru saavad ja kellega saab koostööd teha. |
Tehnikakauge remondimees ei suudagi turbiini luku viga diagnoosida. Fakt on see, et autod muutuvad iga päev keerulisemaks ja igasugused "self study
platform" puutöökojad on lõpuks kallimad ja jäävad lihtsalt rongist maha. Toimetavad nad senikaua, kuni klient on nõus seda õppetööd, harjutamist ja
remondivigu kinni maksma.
Üldiselt on foorumi kaudu keeruline sellele juhtumile põhjapanevat hinnangut anda, kuna detailid pole teada. Ma loodan, et osapooled saavad asja
kuidagi sõbralikult lahendatud. Nagu eelpool öeldi tuleks turbiini probleem nüüd välistada s.t. teha turbiinile diagnostika. Seejärel saab viga edasi
otsida.
Wer im sommer schon am winter denkt, der sicherlich ein quattro lenkt!
|
|
|
|
sigaelmar
huviline
Registreerunud 25.08.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 29.02.20 10:45
|
|
|
Kuna viga oli tekkinud pärast geneka pingeregulaatori vahetust, siis kas ei tahaks ikkagi vea otsimist sealt lähedalt alustada? Kuigi kokkusattumusi
võib juhtuda. Mu Allroadil pärast õlivahetust hakkas mootorituli põlema. Alguses arvasin ka, et midagi seal valesti tehtud. Aga Küttepumba
hammasrihmal polnud enam hambaid pärast õlivahetust. Või õigemini hambad olid aga põhjakaitse peal laiali
|
|
|
teet82
huviline
Registreerunud 17.11.13
Kasutaja on eemal
|
postitati 29.02.20 11:31
|
|
|
Kui viga tekib kohe peale töökojast välja sõitmist, siis on kahtlus loomulikult arusaadav. Aga tihti on nii, et uus auto on juba tõstukil ja
loomulikult tekib ka remondimehel kahtlus, et äkki tõesti läks midagi valesti, lükatakse poolik töö välja. Kokkuvõttes raisatakse töökoja aega ja
rikutakse töömehe närve, mõni viisakam klient äkki vabandab ka pärast.
Aga on tuldud ka mitu kuud hiljem, et äkki jäi mõni polt lahti tookord sidurit vahetades, midagi hakkas nagu kolisema.. Või siis avaldub mõni muu viga
peale mingit remonti, näiteks mingi õhusüsteemi viga peale lõhkise EGR-jahuti vahetust, eelsüüde hakkab vilkuma ja jõud kaob.. Keegi "diagnostik"
paneb arvuti taha ja leiab mingi nukkvõllianduri vea, tegelikult pole pistik ammu taga enam, sest keegi "remondimees" on kunagi mootori valesti
kokku pannud ja mootor ei lähe käimagi pistik taga. Aga omanik lendab kohale, et enne oli nii ja nüüd on nii, andur ära lõhutud jne...
Selliseid näiteid võib tuua väga palju, olenevalt tujust kas neelad alla või ütled, et "pole vaja rohkem siia tulla". Loomulikult teevad kõik ka
vigu ja normaalne töökoda maksab vea kinni või teeb tasuta töö uuesti, iga tehing ei pea kasumis olema, ettevõte peab kokkuvõttes kasumis olema.
Vabandust OT pärast!
|
|
|
antsvolli
huviline
Registreerunud 06.01.17
Kasutaja on eemal
Auto: 911T, A8 D2
|
postitati 29.02.20 17:26
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: prj
Mina pingeregulaatoriga siin küll mingit seost ei näe. |
Täpselt selline see turbiini diagnostika välja näeb...
Lambist pakuks õliseid, murenenud isolatsiooniga kasti el. kaableid, veana
|
|
|
|
teet82
huviline
Registreerunud 17.11.13
Kasutaja on eemal
|
postitati 29.02.20 19:34
|
|
|
Ega ei lahenda seda probleemi siin foorumis, tuleb lihtsalt lasta üle vaadata vastava eriala spetsialistil. Mäletan, et minu A6-l oli ka mingi
turbiini jama, vist mitu aastat tagasi juba. Tookord sai pandud siia veakood ja täpne veakirjeldus, keegi spetsialist vastas, et asi väga halb ja ei
tohiks sõita enam, võib metallipuru toota. Polnud aega tegeleda ja auto väärtus ka selline, et sai lihtsalt edasi sõidetud. Kokkuvõttes midagi ei
remontind ja viga kadus mingi nädalaga, auto sõidab siiani. Pole eriline spetsialist automaatkastide alal, aga turbiini enda viga tõenäoliselt ikkagi
polnud, miski muu põhjustas seda.
|
|
|
v2nt
huviline
Registreerunud 17.05.17
Kasutaja on eemal
Auto: Vito 122cdi, Q5 2,0tdi quattro& Passat 4motion
|
postitati 01.03.20 08:38
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Jann
Ma arvan, et asi pole nii lihtne. Kui töökoda selgitas võimalikku riski, mis selliste sümptomite ja töö korral alati on, klient soovis seda võtta ja
uus varuosa paigaldati ja paremaks ei läinud, ei ole eriti midagi nõuda. Seda juhtub iga päev kümneid kordi. Katkise auto omanik ei ole kunn, nagu uue
palitu ostja, vaid oma katkise autoga kunn, kellel on abi vaja. See on ju kõik ikkagi säästmise nimel, muidu võiks üle esinduse ukse võtmed anda ja
öelda, et asi on katki, tehke korda ja punane vaip maha, kui rahaga tulen. Paljudel juhtudel ongi mõtekas lasta esindusel asju teha, siin peab ise
tark olema.
Eksivad kõik, ka esindus, kuid neil on pool Saksamaad seljataga. Marti võiks oma uue Tiguani saagast rääkida rahvaauto esindusega, vot see on alles
tase....kolin mootoris, diagnoos: pihusti survetoru vibreerib jne.
Ps. Isiklikult ei oma mingit seost asjaga. |
Uuema VAG grupi koige suurem miinus minu silmis ongi see, et vähemalt Lõuna Eestis pole peale Aasta Auto ühtegi adekvaatset töökoda, kuhu auto viia.
Kui näiteks Forssist on see peajagu üle ja võib öelda, et senini olen ma nendega teenusega üsna rahul, siis eelnevalt ka MB omanud julgen ma väita, et
Silberauto on nii hinna kui kvaliteedi poolest Aasta Autost peajagu üle.
|
|
|
Amadeus
klubiliige
Registreerunud 08.10.02
Kasutaja on eemal
Auto: C7q
|
postitati 01.03.20 15:45
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: v2nt
Uuema VAG grupi koige suurem miinus minu silmis ongi see, et vähemalt Lõuna Eestis pole peale Aasta Auto ühtegi adekvaatset töökoda, kuhu auto viia.
Kui näiteks Forssist on see peajagu üle ja võib öelda, et senini olen ma nendega teenusega üsna rahul, siis eelnevalt ka MB omanud julgen ma väita, et
Silberauto on nii hinna kui kvaliteedi poolest Aasta Autost peajagu üle. |
Ega ei ole ka uuema pemmi, oopeli ja Fordiga väga kuhugi minna. Hambaid puurima kah ju günekoloogi juurde ei lähe? Ainukeseks erandiks on Tojoota
Avensis, millel veel vaakumiga süüde ja kahe lõõriga karburaator. Diagnostikaporti pole ja vigu vilgutatakse nagu eelmise sajandi Audi 100-l kontroll
lambiga
Minu Silberauto kogemus jäi ~10 aasta taha, siis ei saadud sellisest lihtsast rauast nagu UNIMOG jagu - lipsud olid olulisel laiemad, kui
kompetentsimõõdik. Naaber käis oma GLE-ga eelmisel aastal iga nädal neil külas kohvil. Raha küsiti, aga jagu ei saadud. Tundub, et midagi muutunud
pole. Müüvad nad lisaks autodele veel igasugust pahna, mis ütleb minu jaoks nii mõndagi.
Wer im sommer schon am winter denkt, der sicherlich ein quattro lenkt!
|
|
|
|
rednasp1
huviline
Registreerunud 10.11.18
Kasutaja on eemal
|
postitati 02.03.20 09:50
|
|
|
230km hiljem tundub, et viga on siiski kadunud. Ei kujuta ette kas kast tahtis tõesti nii pikalt nö õppida või milles see anomaalia oli.
|
|
|
prj
klubiliige
Registreerunud 04.12.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 02.03.20 10:41
|
|
|
TCC on sidur, sidur vajab mingil määral sissesõitu ning ka kastil on TCC juhtimine adaptsiooniga.
Teha mingisuguseid järeldusi näiteks 50km hiljem on natukene ennatlik. Jah, kui enne oli nii, et sidur oli täiesti tuksis ja pööre täiesti hüppas
üles-alla 500rpm võrra, siis tõesti uue siduriga ei tohi sellist olukorda olla.
Sinu postitatud graafiku põhjal oli võnkumine väga väike. Ilmselt suur osa inimestest ei paneks tähelegi seda.
Arvestades seda, et mingi aeg on adaptsiooniks ja natukene peab uus TCC materjal ka sisse kuluma, siis ei ole selles mitte midagi erilist, et tahab
sõitmist.
Samuti, kui sõidetakse pikalt sirgel maanteel, siis on see kogu aeg lukus ja suurt midagi toimuda ei saa - paremini toimib see linnatsüklis.
Kui nüüd sul viga ikkagi tagasi tuleb, siis peab kontrollima, et kastil ei oleks TCC solenoidiga või õlirõhuga probleeme. Samuti tuleb vaadata, et
mootorist ei oleks tingitud probleem pöörete kõikumisega, mida siis TCC üritab leevendada.
Aga sellise diagnostika väljundi puhul on nr1 kahtlusalune alati kasti turbiini lukk.
Osade siia teemasse postitanud inimeste kaugus reaalsusest on minu jaoks ka hämmastav. Osa teid isegi vist pidi autoremondiga tegelema?
Kui autol on küljes mingisugune tüüpviga, mida näha ka lihtsast diagnostika testist, kas igaks juhuks võtate enne mootori ja käigukasti seibideks ning
panete siis kokku tagasi, selle asemel, et kõige tõenäolisemast alustada?
|
|
|
|
Lehekülgi: 1 2 |
|