Mattisson
huviline
Registreerunud 08.03.15
Kasutaja on eemal
Auto: '06 Audi A6
|
postitati 17.04.19 07:27
|
|
|
C6 vedrude vahetamine
Audi A6 C6 3.0TDI quattro avant S-line.
Teises teemas näha, et pean lähiajal pidurikettad ja klotsid ära vahetama. Sama korraga võiksin siis madaldusvedrud ka alla panna.
Internetis on paar inimest jaganud õpetust kuidas coilide vastu vahetada ja tagumiste vedrude vahetus pidi spetsiaalsete tõmmitsateta päris keeruline
olema.
On keegi ise selle töö ette võtnud ja teab soovitusi jagada? Kuna tõmmitsad võtan ühekordseks kasutamiseks, siis arvatavasti kõige odavamad: NEED
Kas nendega mahub seal toimetama?
|
|
|
Rix
klubiliige
Registreerunud 06.03.11
Kasutaja on eemal
Auto: B6 Quattro
|
postitati 17.04.19 08:10
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Mattisson
Audi A6 C6 3.0TDI quattro avant S-line.
Teises teemas näha, et pean lähiajal pidurikettad ja klotsid ära vahetama. Sama korraga võiksin siis madaldusvedrud ka alla panna.
Internetis on paar inimest jaganud õpetust kuidas coilide vastu vahetada ja tagumiste vedrude vahetus pidi spetsiaalsete tõmmitsateta päris keeruline
olema.
On keegi ise selle töö ette võtnud ja teab soovitusi jagada? Kuna tõmmitsad võtan ühekordseks kasutamiseks, siis arvatavasti kõige odavamad: NEED
Kas nendega mahub seal toimetama? |
Vaadates, milline on Audi spetsiaalne C6-e vedrutõmmits, siis sellega sinu lingil ei ole mitte midagi peale hakata. Lihtsalt ei mahu sinna...
Youtube.
|
|
|
|
antsvolli
huviline
Registreerunud 06.01.17
Kasutaja on eemal
Auto: 911T, A8 D2
|
postitati 17.04.19 08:35
|
|
|
Ise olen kasutanud selliseid rihmu vedrude vahetamisel.
Prosess:
1) tõstad auto üles ja monteerid min. 3 rihma vedrule võimalikult suure vahega kõrguse mõttes
2) lased auto alla ning tõstad ratta üles nii, et saad vedru kokku pressida
3) pingutad rihmad ja lased silla alla nii et vedru tuleb lahti, loomulikult on tark kõik vedru hoidvad kinnitid eemaldada/lahti keerata enne kui sild
alla lasta.
4) uusi vedrusi võib olla probleem sisse saada siis pead silda üleval hoidvad poldid lahti keerama
5) kui silla paigast keerad vahetusel siis tuleks sillastend teha hiljem ja ka juba sellepärast et sillageomeetria muutus kuna masin madalamal.
Ülal kirjeldatud protsess on kuidas olen teinud TEIST MARKI autodel ja ei pruugi aktuaalne olla sinu masinale.
Kui vahendeid on siis lase töökojas vahetada, maksab kuid saad võtmed kätte lahenduse, sest vedruga vastu abskit saada pole lõbus. Muide mul on sinu
lingil antud vedru klambrid katki läinud - õnneks ei lennanud vastu nägu aga palju puudu ei olnud.
|
|
|
|
Mattisson
huviline
Registreerunud 08.03.15
Kasutaja on eemal
|
postitati 17.04.19 09:36
|
|
|
Olen kuulnud, et mõni inimene on nn tavaliste tõmmitsatega ära saanud vahetada, aga täpsemad juhised puuduvad. Sillastendi läheb auto pärast
nagunii.
Ei kujuta ette, mis töökoja poole on mõtet pöörduda ja hinnapäring saata, sest mingil suvalisel pole ju ka õigeid tõmmitsaid ja esinudse
hinnapakkumist nähes läheb ilmselgelt tuju ära madaldusvedrude peale selliseid summasid kulutada.
|
|
|
teet82
huviline
Registreerunud 17.11.13
Kasutaja on eemal
Auto: A6 C5 2.5TDI Quattro, A4 B6 1.9TDI Quattro
|
postitati 17.04.19 15:16
|
|
|
Võib-olla selline sobib paremini, juhul kui saab läbi õõtsa keerata seda: https://www.antehnika.ee/toode/1119/vedrupress-satra
Aga muidu jah nagu eespool juba kirjutati, et vedru kuidagi ära fikseerida auto raskuse all ja siis sild alla lasta selle poole pealt kui teisiti
kuidagi ei saa. Samuti saab need tavalised konksudega klambrid lühemaks lõigata, endal ka nii tehtud ja erinevatel autodel kasutatud. Normaalses
töökojas küll mingit probleemi pole sellise asjaga.
Suurem mure vast hoopis see, et kas ekstsentrikpoldid pole kinni jäänud pukside sisse ja saab ikka reguleerida.
|
|
|
Kiil
klubiliige
Registreerunud 03.02.03
Kasutaja on eemal
Auto: Allroad TDI manuaal
|
|
ivorturb12
huviline
Registreerunud 21.10.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 17.04.19 18:38
|
|
|
Olen vahetanud mingi c6 3.0 quattrol kunagi tagavedrusid. Hakkama sai kõige tavalisemate kahe kõrvaga vedrutõmmitsatega, kuid mul on ühed tõmmitsad
tükkmaad lühemaks lõigatud. Võimalik, et kasutasin neid lühemaid. Mingisugune õõts sai lahti lastud, kuid peast täpselt ei mäleta enam täpselt. Vanade
ära võtmine polnud eriline probleem(üks oli katki), aga uute tagasisaamine polnud nendega kõige lõbusam kuid tehtud sai.
|
|
|
Mattisson
huviline
Registreerunud 08.03.15
Kasutaja on eemal
|
|
Mattisson
huviline
Registreerunud 08.03.15
Kasutaja on eemal
|
postitati 26.04.19 14:39
|
|
|
Vaatasin veel netis ringi ja jäid silma sellised vedtrutõmmitsad:
https://www.tooriistamarket.ee/et/vedrut%C3%B5mmits
Need just mõeldud seestpoolt surumiseks. Kes on vahetanud vedrusid, see oskab öelda, kas sellest võib kasu olla? Esimeste vedrude puhul siiski
traditsioonilist tõmmitsat vaja?
|
|
|
teet82
huviline
Registreerunud 17.11.13
Kasutaja on eemal
Auto: A6 C5 2.5TDI Quattro, A4 B6 1.9TDI Quattro
|
postitati 26.04.19 17:52
|
|
|
Sama tõmmitsat on juba soovitatud eespool.
|
|
|
Mattisson
huviline
Registreerunud 08.03.15
Kasutaja on eemal
|
postitati 27.04.19 08:47
|
|
|
Tõepoolest. Olen kümnest erinevast allikast katsunud infot ammutada ja tekkis väike error. Tänud lingi eest igatahes - seal palju parema hinnaga.
Esimeste jaoks endiselt tavalist tõmmitsat vaja?
|
|
|
antsvolli
huviline
Registreerunud 06.01.17
Kasutaja on eemal
|
postitati 28.04.19 07:56
|
|
|
Võta pakkumised ja lase see vahetus ära teha
|
|
|
|
Mattisson
huviline
Registreerunud 08.03.15
Kasutaja on eemal
|
postitati 28.04.19 07:59
|
|
|
Pakkumised juba võetud. Aga ega pakkumisi võttes ei õpi ju midagi. Paar aastat tagasi ei oleks enda autol õli ka vahetanud. Nüüd ei kujutaks ette, et
maksan esindusele mitu sada eurot, et keegi selle mu eest ära teeks.
|
|
|
antsvolli
huviline
Registreerunud 06.01.17
Kasutaja on eemal
|
|