hannes74
huviline
Registreerunud 01.06.17
Kasutaja on eemal
|
postitati 04.04.19 05:48
|
|
|
Valge löga õlikorgi all
Tervist, sai omistatud omale just 96aasta audi a4 2.8 mootoriga. Tagant ajab paksu heledat tossu, õlikorgi all valge ollus, õlivarda peal õli välimus
korras ja ollust ei ole, paisupaagis ka õli ei leidu. Jahutusvedelikku "väidetavalt" ei kao, ise pole saanud veel nii kaua sõita et jälgida.
Küll aga tean, et eelmise omaniku käes on see auto juba aastaid sedasi tossanud, sõitnud pidevalt lühikesi otsi ja termostaat on omadega otsas, üle 60
mootori temp ei tõuse. Toss mulle isiklikult ei tundu eriliselt magusalt lõhnavat, et võiks kindlalt väita et mahlad segamini. Samas pole ka mingi
ekspert. Kui tõenäoline on, et plokikaane tihend läbi või kas võib loota, et termostaadi rikke pärast tossab sedasi, mootor koguaeg külm ja kondentsi
täis? Maitsesin kergelt seda valget ollust, magusat maitset ei olnud, pigem selline heitgaaside ja vee segu. Proovisin ka sedasi, et tõmbasin õlivarda
paberiga puhtaks ja panin põlema, praksumist ei olnud kuulda, küll aga susisemist. Võtsin ka paisupaagilt korgi maha ja käivitasin auto, ühtegi mulli
sealt ei tulnud. Mis variante veel on vigase plokikaane/tihendi tuvastamiseks? Lisaks on.veel summuti kuskilt mootori poole pealt katki, ehk mõjutab
ka see midagi.
|
|
|
Rix
klubiliige
Registreerunud 06.03.11
Kasutaja on eemal
Auto: B6 Quattro
|
postitati 04.04.19 05:52
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: hannes74
Mis variante veel on vigase plokikaane/tihendi tuvastamiseks? |
Näiteks selline asi.
Kindasti on see olemas ka asjalikumates autoremonditöökodades.
|
|
|
|
stihl
huviline
Registreerunud 14.09.09
Kasutaja on eemal
Auto: Audi Coupe B3, Jaguar XJ6 Series II
|
postitati 04.04.19 06:09
|
|
|
õlikorgi all valge ollus, õlivarda peal õli välimus korras ja ollust ei ole, paisupaagis ka õli ei leidu. |
Vaatan, et keegi taas soovib õlikorgid "joonele" panna.
Minu oma siin:
Auto mootor ideaalses korras, jahutus ei kao, varras ja paisukas puhtad.
Lõbisõit AINULT linn ja korraga max 4-5 km. (maanteele ei kannata sõitma minna, siis kaob see ollus ära)
Pane oma korgi pilt ja läbisõidud ka.
.
|
|
|
antsvolli
huviline
Registreerunud 06.01.17
Kasutaja on eemal
Auto: 911T, A8 D2
|
postitati 04.04.19 09:35
|
|
|
Sul täitsa tavaline kondents mis tekib lühikeste otsadega sinna korgile. Igasuguste vedelike maitsmisega soovitan ettevatlik olla.
|
|
|
|
mkb
meeskond
Registreerunud 21.02.08
Kasutaja on eemal
Auto: Avant Q
|
postitati 04.04.19 12:12
|
|
|
Termostaadi kohta oled 2 aastat tagasi teema teinud: http://foorum.audiclub.ee/viewthread.php?tid=174371
Igaljuhul lähipäevil vahetaks selle anduri siis ära, aga kus ta asuda võib ja mida ostu puhul kindlasti jälgima peaks uue anduri puhul, et ikka õige
andur saaks? |
Üpris ebameeldivas kohas on termostaat tõesti, aga võiks sellest ikkagi alustada.
Kütusekulu peaks ka hetkel päris kõrge olema sellise poolsooja mootoriga.
|
|
|
|
hannes74
huviline
Registreerunud 01.06.17
Kasutaja on eemal
|
postitati 04.04.19 13:15
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: mkb
Termostaadi kohta oled 2 aastat tagasi teema teinud: http://foorum.audiclub.ee/viewthread.php?tid=174371
Igaljuhul lähipäevil vahetaks selle anduri siis ära, aga kus ta asuda võib ja mida ostu puhul kindlasti jälgima peaks uue anduri puhul, et ikka õige
andur saaks? |
Üpris ebameeldivas kohas on termostaat tõesti, aga võiks sellest ikkagi alustada.
Kütusekulu peaks ka hetkel päris kõrge olema sellise poolsooja mootoriga. |
Jah, auto rändas vahepeal sõbra kätte ja nüüd tagasi minu käes. Sellepärast ka tean, et koguaeg sedasi tossanud.
|
|
|
Rom
huviline
Registreerunud 28.05.05
Kasutaja on eemal
Auto: C6 3.0TFSI S-line
|
postitati 04.04.19 13:38
|
|
|
Kui sõidust tulles, peale mootori seiskamist, paisupaagi korgi eemaldamisel erilist survet ei teki ja heitgaaside lõhn ninna ei löö, siis ma arvan ei
tohiks ploki ega tihendi viga olla.
|
|
|
stihl
huviline
Registreerunud 14.09.09
Kasutaja on eemal
|
postitati 04.04.19 13:47
|
|
|
Jah, auto rändas vahepeal sõbra kätte ja nüüd tagasi minu käes. Sellepärast ka tean, et koguaeg sedasi tossanud. |
See sõber siis on sõber või ei ole?
Et ei tunnista, kui palju ta sinna 2a jooksul G12 on peale valanud? (panid ju tema väite jutumärkidesse)
Kui pole kallanud, siis järelikult ei kao ja las tossab, kurat temaga.
.......
P.S. Bensiini põlemissaadusteks on kaks põhilist asja: süsihappegaas ja VESI. (veeaur)
Mingi algklassi keemiatunni valem on selline: C8H18 + 12.5 O2 >>> 8 CO2 + 9 H2O
P.S. 2. Sõidust tulles on jah. vedelik surve all ja kui kork lahti lasta, siis ta vabaneb survest ja hakkab keema.
S.o. purskab piki nägemist.
.
|
|
|
hannes74
huviline
Registreerunud 01.06.17
Kasutaja on eemal
|
postitati 04.04.19 15:17
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: stihl
Jah, auto rändas vahepeal sõbra kätte ja nüüd tagasi minu käes. Sellepärast ka tean, et koguaeg sedasi tossanud. |
See sõber siis on sõber või ei ole?
Et ei tunnista, kui palju ta sinna 2a jooksul G12 on peale valanud? (panid ju tema väite jutumärkidesse)
Kui pole kallanud, siis järelikult ei kao ja las tossab, kurat temaga.
.......
P.S. Bensiini põlemissaadusteks on kaks põhilist asja: süsihappegaas ja VESI. (veeaur)
Mingi algklassi keemiatunni valem on selline: C8H18 + 12.5 O2 >>> 8 CO2 + 9 H2O
P.S. 2. Sõidust tulles on jah. vedelik surve all ja kui kork lahti lasta, siis ta vabaneb survest ja hakkab keema.
. |
Rohkem nagu joomasõber, ei saa väga palju usaldada
Tegelikult sai ka auto sellel põhjusel kunagi maha müüdud, et tossas kahtlaselt palju, esimese hooga googeldades sattusin kohe plokikaane tihendi
juttude otsa ja suurest hirmust müüsin maha. Nüüd aga sain sama auto poolmuidu tagasi ja mõtlesin, et süveneks täpsemalt asja ja katsuks kuskilt
otsast alustada ja ehk ei ole asi nii hull. Ma tõesti ei mäleta kas minu käes oli jahutusvedeliku kadu või mitte. Igaljuhul uus termostaat on minu
poole teel ja alustan kohe sellest. Kellegil tarkuseteri poetada mis mind selle vahetuse juures ees ootamas on?
|
|
|
stihl
huviline
Registreerunud 14.09.09
Kasutaja on eemal
|
postitati 04.04.19 15:48
|
|
|
et tossas kahtlaselt palju, esimese hooga googeldades sattusin kohe plokikaane tihendi juttude otsa ja suurest hirmust müüsin maha.
|
..
.
|
|
|
Rom
huviline
Registreerunud 28.05.05
Kasutaja on eemal
Auto: C6 3.0TFSI S-line
|
postitati 04.04.19 18:27
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: stihl
. |
Nõus see polnud hea nõuanne minu poolt - peale sõitu kork maha keerata ja kui keegi juhtub lugema, siis laske enne ikka veidi maha jahtuda.
Konkreetselt siia teemasse kirjutasin nii, sest:
üle 60 mootori temp ei tõuse. |
|
|
|
andrec
huviline
Registreerunud 07.10.06
Kasutaja on eemal
Auto: A4 B6 R30 VR6 turbo
|
postitati 04.04.19 19:07
|
|
|
Esiteks karterituulutus üle vaadata. Kui umbes hakkab ka tossama.
Termostaadi vahetuseks hammasrihm vaja eemaldada.
|
|
|
|
hannes74
huviline
Registreerunud 01.06.17
Kasutaja on eemal
|
postitati 05.04.19 04:14
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: andrec
Termostaadi vahetuseks hammasrihm vaja eemaldada. |
Kus asub karterituulutus ja kuidas välja näeb?
Olen kuulnud, et rihma maha ei pea kiskuma, piisab kui natuke lõdvaks lasta ja eemale tõmmata.
|
|
|
Jann
huviline
Registreerunud 07.08.05
Kasutaja on eemal
Auto: C7 Allroad BIT, ABARTH, BR 175.
|
postitati 05.04.19 04:20
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: andrec
Termostaadi vahetuseks hammasrihm vaja eemaldada. |
Kus asub karterituulutus ja kuidas välja näeb?
Olen kuulnud, et rihma maha ei pea kiskuma, piisab kui natuke lõdvaks lasta ja eemale tõmmata. |
Nabanööri lõikasid ka endal ise läbi, või lasid ikka spetsialistil teha? Nii need "Eesti ajalooga, heas korras hästi hooldatud autod" tekivad.
OOOO, VW, Seat, Skoda DIAGNOSTIKA, OSTUABI (võimalik üle Eesti), kodeerimine, (de)aktiveerimine, aut. kastide adaptsioonid, DPF, õhkvedrustuse mured
jne. (Litsentsiga orig. Ross-Tech PRO V2 seade + uusim tarkvara VCDS 24.7.1 + pikk kogemus). 2g, HN+, MHI2, MHI2Q uuendused, NAVI 2025, VIM, SpeedCam,
Carplay, Android Auto aktiv. jne. Läbitud kilomeetreid ei muuda. U2U või 55547002.
|
|
|
|
xxm24
huviline
Registreerunud 07.05.10
Kasutaja on eemal
|
postitati 05.04.19 04:58
|
|
|
Haha hästi Jann, ma ei saa aru miks ise "punnida" kui on selle ala vastavad spetsialistid ja endal puudub igasugune ettekujutus.
Vii pädevasse remondi töökotta ja asi ants
|
|
|
stihl
huviline
Registreerunud 14.09.09
Kasutaja on eemal
|
postitati 05.04.19 05:46
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: xxm24
Vii pädevasse remondi töökotta ja asi ants |
Ilmselt ei ole ants, vaid on intensiivne verejoooks ninast.
Mõtle ise, ostad omale POOLE HINNAGA näiteks sellise püssi ja siis
tahab töökoda sama palju raha kahe asja kordategemise eest.
.
|
|
|