Mina olen selle asja korra läbi käinud, ilma, et oleks lõpuni jõudnud. Nimelt minu jaoks oli ka tavakõrguses heavy duty vedrustusega B5 liiga madal,
kuna käin selle autoga üksjagu ka metsas ja vähesõidetavatel teedel. Üldiselt said autole alla kõige kõrgemad ja jäigemad vedrud , mis saada olid,
kuid see ei andnud eriti midagi juurde. Ainus võimalus sisuliselt on hankida alternatiivsed pikemad vedrud ja samuti pikendada amorte. Tagaamortidega
oli lahenduseks amordi alumisele kinnitusele keevitada juurde lisakinnitus, mis andis juurde ca 3cm vist. Samas hakkavad seal tekkima peatselt uued
probeelmid - veovõllide pikkus. Suure tõste korral võivad need lühikeseks jääda või nurk liiga teravaks. Ehk on on viitsimist katsetada ja ehitada
siis ilmselt teostatav, aga võrdlemisi keerukas ülesanne. Minul jäi see sinnapaika. Panin alla lihtsalt värsked jäigad vedrud, katsin põhja alt
komposiidga ja tõstsin summuti kõrgemale. Nüüd kui hooga peale linnata siis libiseb heal juhul üle ja midagi ei jää maha Aga kui tagaotsa mingit kaupa või rahvast peale laduda läheb ikka jube lössi -
seal ei aita muu, kui nivooamordid. Võibolla võiks proovida Volvo nivookaid sinna alla häkkida, kuna need ei vaja kompressorit ja muud säärast jama.
|
|