STESalupõld
huviline
Registreerunud 13.12.17
Kasutaja on eemal
Auto: audi 80 b4 1992
|
postitati 22.07.18 17:21
|
|
|
Audi 80 B4 r5 2.3e plokikaane tihedi vahetus
Tere lugupeetud audiklubi liikmed!
Nüüd on siis minu kord keset suve käed õliseks teha,sest plokikaane tihend otsustas,et ta lõpetab oma töölepingu ja see on andestatav,sest see on
originaal tihend aastast 92.
Kuid sellega seoses tekkis paar küsimust.
Kui suure jõumomendiga tuleb audi 80 B4 r5 2.3e 98kw 133hp plokikaas kinni tõmmata?
Kas on mõtekas osta uued plokikaane poldid ja kuskohast?
STESalupõld
|
|
|
|
yanekk
klubiliige
Registreerunud 09.11.05
Kasutaja on eemal
Auto: Ex S4, S6, A6, A4, Coupe + veel pool praami täit.
|
postitati 22.07.18 17:29
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: STESalupõld
Kas on mõtekas osta uued plokikaane poldid? |
Mitte pahapärast aga kui selline küsimus, siis odavam oleks see töö lasta teha raha eest.
|
|
|
|
STESalupõld
huviline
Registreerunud 13.12.17
Kasutaja on eemal
|
postitati 22.07.18 17:40
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: yanekk
Kas on mõtekas osta uued plokikaane poldid? |
Mitte pahapärast aga kui selline küsimus, siis odavam oleks see töö lasta teha raha eest. |
See on remonttööde õppimiseks
STESalupõld
|
|
|
|
yanekk
klubiliige
Registreerunud 09.11.05
Kasutaja on eemal
|
postitati 22.07.18 18:13
|
|
|
Ära siis niipalju erutu, et pead kohe kolm sama postitust tegema.
Lihtsalt enne kui midagi küsid/teed, võiks mõned elementaarsed asjad omale selgeks teha.
|
|
|
|
100
Aeg maha
Registreerunud 12.04.10
Kasutaja on eemal
Auto: 100
|
postitati 22.07.18 18:20
|
|
|
Kui juba plokikaanetihendi vahetamiseks läheb, siis ilmselt neid on asju on veel mitmeid, mis oleks patt jätta vahetamata (ja ilmselt ka tehase poolt
ette nähtud) kui juba nii palju on lahti võetud.
|
|
|
STESalupõld
huviline
Registreerunud 13.12.17
Kasutaja on eemal
|
postitati 22.07.18 18:24
|
|
|
Näiteks misasjad?
STESalupõld
|
|
|
|
100
Aeg maha
Registreerunud 12.04.10
Kasutaja on eemal
Auto: 100
|
postitati 22.07.18 19:19
|
|
|
Ilmselt ma ei oska ette kujutadagi kõike kuna väga tihti auto remondiga ei tegele ja mootori juures pole kunagi midagi remontinud.
|
|
|
kuno666
huviline
Registreerunud 15.07.06
Kasutaja on eemal
Auto: 2xV8 & 1x 2,2 20v.
|
postitati 22.07.18 20:08
|
|
|
Pole seal keerulist midagi. Eelmine aasta sai endaomal tehtud. Plokikaas maha ja kõik vidinad küljest ära, et saaks lasta ära lihvida. Nukk maha,
hüdrokad välja, kolded küljest ja lased ära lihvida. Kui tahad korralikku asja siis võiks ka kohe vahetada
juhtpuksid ja lasta klapid ära sooveldada. Enamasti on juhtpuksid neil juba läbi. Jupid ise suht odavad. Hüdrokad alles ostsin endal uued ja soodukaga äkki jäid 50e kanti. Nüüd need mul üle kuna läheb uus moto peale. Kõik
tihendid mis lahti võtad tuleb ka uued panna.Panen ka kirja punktidena, et mis võiks vahetada. Need kinni keeramis jõud on tihendi pakendil ka kirjas
olemas. Minuomal hakkas jahutus vedelikku välja viskama kuigi keema ei läind ja maha võeti 0,2mm.Cabrio teemas on mul vist kirjas ka palju kõik kokku
läks. Kui ise teed siis nukkvõlli peale pannes ole ettevaatlik pakkude kinni keeramisel. Lähevad kergelt pooleks kui liigapalju ühekorraga peale
keerad. Ise tegime sõbraga kahekesi ja 3 tundi läks kokku kõik peale ja maha. Endal ma tegin lihtsama variandi kuna mootori vahetus oli nagunii
plaanis ja seega lasin kaane lihvida ja siis panin uued poldid ja tihendid. Kui pikemaks ajaks plaan auto jätta siis võiks lasta kaane üle teha. Kõik
jupid olid poes saadaval. Ise ostsin pärnu fixusest.
1.Plokikaane tihend
2.Juhtpuksid
3.Klapisääre tihendi
4.Klapid sooveldada
5.Sisse ja väljalaske tihendi
6.Sumpa Tihend.
7.Plokikaane poldid
8.Hüdrotõukurid
9.Nukkvõlli simmerid.
|
|
|
laurz
huviline
Registreerunud 30.12.05
Kasutaja on eemal
Auto: b4TQ E39
|
postitati 23.07.18 18:01
|
|
|
J.a nüüd kurb töde.Kas see kogu kupatus on seda väärt
|
|
|
stihl
huviline
Registreerunud 14.09.09
Kasutaja on eemal
Auto: Audi Coupe B3, Jaguar XJ6 Series II
|
postitati 23.07.18 18:30
|
|
|
Ah ära võta nii tõsiselt seda pisukest irooniat, teemaalgataja....
Kui ta sul enne hästi töötas ja mingeid jamasid/lekkeid ei olnud, töötab ka edasi.
Vahetad oma tihendi ära ja kogu video.
(Kui tegu laibaga, kes ei käinud peast ega p..st ja nüüd hakkas veel paisupaagiga kah paugutama, siis vblla tõesti ei tasu.)
Kaan maha peale on tavaliselt kõige lihtsam, aga seksida tuleb ka kollete ja rihmaga, see teeb keeruliseks. Loe enne DIY-sid.
Poldid VÕID ju uued panna, mina pole iga kord pannud ja pole hullu.
Need siin foorumis panevad igal aastal kogu aeg kõik uued asjad (sharniiride olen seda küll märganud) , aga paremaks ikka ei läe....
Mida uuem auto, seda venivamad on poldid ja vice versa. Küll, aga vaatasin, et antud juhul on KOMPLEKT 10€ kanti, siis siin pole küll mõtet koonerdada.
Saad nad kätte, jõuad ehk veel enne lammutamist Stokkerist vms kah läbi ja jõuad õige võtme osta.
(miskipärast ma arvan, et sul pole, vblla eksin)
Muud polegi.
need njuutonid leiad sekundiga netist ise üles. Mul kulus, tõsi, praegu unise peaga 2 sekki
SELLE
Võta, ok 5,saad veel parema tulemuse.
Edu.
.
|
|
|
kuno666
huviline
Registreerunud 15.07.06
Kasutaja on eemal
Auto: 2xV8 & 1x 2,2 20v.
|
postitati 23.07.18 18:38
|
|
|
Vaatasin enda teema üle ja kopeerin sealt mis vahetasin ja mis maksma läks." Vahetatud sai Plokikaane tihend, kkk tihend, sisse ja väljalaske
tihendid, jahutusvedelik, õli, kollektori ja sumpa vaheline tihend . ja jahutusvedeliku flantsi tihend. Kokku läks see pull maksma 110euri" Seal sees
oli ka lihvimine. Rihm sellel mootoril on väga lihtne paika panna kuna nukarattal ja plastikul on märk olemas ja samuti ka vända rattal ja plekil on
see olemas.
|
|
|
STESalupõld
huviline
Registreerunud 13.12.17
Kasutaja on eemal
|
postitati 23.07.18 21:22
|
|
|
Aitäh Kuno666 ja Stihl! Teist oli palju abi. Auto jääb üsna pikaks ajaks,ning teen seda hingega. (Võtme isa täna tõi) See on niinimetatud isa ja poja
projekt ( isa on 2.3e mootorisse kiindunud). Natuke on lahtivõtmist ja siis varuosade järgi arvan,et võtan forsist.
STESalupõld
|
|
|
|
yanekk
klubiliige
Registreerunud 09.11.05
Kasutaja on eemal
|
postitati 24.07.18 02:37
|
|
|
Selle viimase postituse sisu oleks võinud esimesega koos olla, poleks jäänud muljet et tahetakse lihtsalt odavalt si.ast saia teha.
|
|
|
|
rainz66
postitusõiguseta huviline
Registreerunud 29.10.17
Kasutaja on eemal
Auto: Q7,330D,Passat B5,5
|
postitati 26.07.18 10:39
|
|
|
Tavaliselt tuleb uue tihendiga ka nm tabel koos pingutusjärjekorraga kaasa,niiet pole mingit probleemi! Ainult et vag. Autode puhul tavaliselt ikka
uued poldid on nõutud!
|
|
|
STESalupõld
huviline
Registreerunud 13.12.17
Kasutaja on eemal
|
postitati 18.08.18 11:05
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: stihl
Ah ära võta nii tõsiselt seda pisukest irooniat, teemaalgataja....
Kui ta sul enne hästi töötas ja mingeid jamasid/lekkeid ei olnud, töötab ka edasi.
Vahetad oma tihendi ära ja kogu video.
(Kui tegu laibaga, kes ei käinud peast ega p..st ja nüüd hakkas veel paisupaagiga kah paugutama, siis vblla tõesti ei tasu.)
Kaan maha peale on tavaliselt kõige lihtsam, aga seksida tuleb ka kollete ja rihmaga, see teeb keeruliseks. Loe enne DIY-sid.
Poldid VÕID ju uued panna, mina pole iga kord pannud ja pole hullu.
Need siin foorumis panevad igal aastal kogu aeg kõik uued asjad (sharniiride olen seda küll märganud) , aga paremaks ikka ei läe....
Mida uuem auto, seda venivamad on poldid ja vice versa. Küll, aga vaatasin, et antud juhul on KOMPLEKT 10€ kanti, siis siin
pole küll mõtet koonerdada.
Saad nad kätte, jõuad ehk veel enne lammutamist Stokkerist vms kah läbi ja jõuad õige võtme osta.
(miskipärast ma arvan, et sul pole, vblla eksin)
Muud polegi.
need njuutonid leiad sekundiga netist ise üles. Mul kulus, tõsi, praegu unise peaga 2 sekki
SELLE
Võta, ok 5,saad veel parema tulemuse.
Edu.
. | Aitäh! Kas teate ka viie silindrilise plokikaane poltide pingutusjärjekorda?
STESalupõld
|
|
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
Auto: 5x4x4
|
|
STESalupõld
huviline
Registreerunud 13.12.17
Kasutaja on eemal
|
postitati 20.08.18 11:17
|
|
|
Kokkupanek
Tere! Kuidas tuleb paigaldada audi 80 b4 nukkvõlli pakud?
STESalupõld
|
|
|
|
arro
klubiliige
Registreerunud 10.11.06
Kasutaja on eemal
Auto: C3 quattro, C4 quattro
|
postitati 20.08.18 15:56
|
|
|
Siin kõik vajalik info olemas mis sul vaja on, võin nii palju etteöelda et lehekülg nr.5.
Your time is limited, so don´t waste it by living someone else´s life. TIG keevitus teenus
|
|
|
|
r384n3
huviline
Registreerunud 18.08.13
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A4 B5 1.9 81kw TDI, Audi 80 B4 Turbo Quattro
|
postitati 22.08.18 08:04
|
|
|
Tere! Kuidas tuleb paigaldada audi 80 b4 nukkvõlli pakud? |
Sama pidi ja samas järjekorras, kus nad enne eemaldamist olid.
Old Audis never die. They just get faster.
|
|
|
|
stihl
huviline
Registreerunud 14.09.09
Kasutaja on eemal
Auto: Audi Coupe B3, Jaguar XJ6 Series II
|
postitati 23.08.18 03:23
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: arro
Siin kõik vajalik info olemas mis sul vaja on, võin nii palju etteöelda et lehekülg nr.5.
|
See vajalik info on seal vaid see, et pane kõik in original positions`itesse tagasi.
Aga teemaalgatajal, ma saan nii aru, kukkusid kõik mootori küljest ärakruvitud jupid suurde plekkämbrisse ja keegi ei vaevanud end vildikaga numbrite
kirjutamise või kärniga täpikeste löömisega?
(tõukuritega jms-ga ilmselt siis sama teema)
Siis polegi muud, kui heas usus ja nina järgi kõik tagasi panna ja paluda Audide jumalat, et midagi ei juhtu.
Kui nad kõik TÄPSELT sama mõõduga on.
Ja kui nuka saalepinnad vähe erinevad on, siis saab ju asukoha välja tuletada.
.
|
|
|
QUATTRO
klubiliige
Registreerunud 26.09.02
Kasutaja on eemal
Auto: 5,2 Cherokee 4x4
|
postitati 23.08.18 12:07
|
|
|
Kõige lollikindlam variant on hüdrotõukurid välja võtta, nukkvõll plokikaane pesadesse ja hakata järjest proovima. Nukapakkude all peaks olema vanast
mootoriõlist tumedamad piirjooned, sellega saab suures plaanis paika üldiselt. Vähemalt suuna.
Käega pakku kinni vajutades on aru saada kui asi väga mööda on. Kui oled saanud asjad omast arust paika siis tõmba korra võtmega üle, kontrolli
pöörlemist ja tee korrektsed märgid peale ning paigalda tõukuritoosid.
|
|
|
|
arro
klubiliige
Registreerunud 10.11.06
Kasutaja on eemal
Auto: C3 quattro, C4 quattro
|
postitati 23.08.18 17:23
|
|
|
Ma hetkel pead pakule ei pane aga kunagi enda NF II´el samalaadset asja tehes on meeles nagu et nuka pakud on ise juba numerdatud. Pean sobrama veits
piltides, seal peaks näha seda olema.
Your time is limited, so don´t waste it by living someone else´s life. TIG keevitus teenus
|
|
|
|
STESalupõld
huviline
Registreerunud 13.12.17
Kasutaja on eemal
|
postitati 26.08.18 17:44
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: stihl
|
See vajalik info on seal vaid see, et pane kõik in original positions`itesse tagasi.
Aga teemaalgatajal, ma saan nii aru, kukkusid kõik mootori küljest ärakruvitud jupid suurde plekkämbrisse ja keegi ei vaevanud end vildikaga numbrite
kirjutamise või kärniga täpikeste löömisega?
(tõukuritega jms-ga ilmselt siis sama teema)
Siis polegi muud, kui heas usus ja nina järgi kõik tagasi panna ja paluda Audide jumalat, et midagi ei juhtu.
Kui nad kõik TÄPSELT sama mõõduga on.
Ja kui nuka saalepinnad vähe erinevad on, siis saab ju asukoha välja tuletada.
. |
Olid nummerdatud, aga mõtlesin rohkem nippe,kuidas kergema vaevaga hakkama saada.
STESalupõld
|
|
|
|
STESalupõld
huviline
Registreerunud 13.12.17
Kasutaja on eemal
|
postitati 26.08.18 17:46
|
|
|
Ma hetkel pead pakule ei pane aga kunagi enda NF II´el samalaadset asja tehes on meeles nagu et nuka pakud on ise juba numerdatud. Pean sobrama veits
piltides, seal peaks näha seda olema. | Teil on õigus,on nummerdatud,aga mõtlesin variante kuidas kergema vaevaga hakkama saada.
STESalupõld
|
|
|
|