Vilumaa
huviline
Registreerunud 08.09.07
Kasutaja on eemal
Auto: B4 Cabrio 99a 2.8 V6 - B4 1.9 Tdi 66
|
postitati 02.12.17 19:04
|
|
|
Audi A4 B7 3.0 Tdi Quattro 171kw - Cabriolet - RHD - 2006a - Vilumaa
Sai Novembri alguses kodumaad väisatud ning oli vaja mingisune auto muretseda, millega liigelda saaks. Teadsin, et puhkus kodus ei tule pikk, siis oli
otsustamiseks vähe aega. Valikuid oli vähe, kas osta midagi müügiks või soetada midagi, mille müügiga ei pea kiirustama ning saab sellega vajadusel
tegutseda ka hiljem. Paari päevaga sai pilt ette, et plaan on osta üks müügiauto. Aga kui valikuid lähemalt vaadatud, siis polnud enam väga midagi
võtta. Kuna olen hetkel ikkagi aastaringses soojas kliimas, siis vaatasin ka aastaringse suveauto poole. Ostmise hetkel polnud peas edasimüümise
mõtteid, siis on lootust, et masin näeb minu käes ka kevadet.
Nagu pealkirigi ütleb on tegu A4 B7 kerel oleva diisel nelikveolise Cabrioletiga. Kõige tipuks siis RHD, eestikeeles öelduna Parempoolse rooliga.
Kindlasti mõtlevad pooled teist, miks parempoolse rooliga isend, kes ostab, bla-bla-blaa jne. Põhjuseid minu jaoks rohkem kui üks. Esiteks viibin
hetkel maakera kukla poolel. Tänu sellele olen piisavalt harjunud rooli asetusega. Olles sellise asetusega sõitnud rohkem kui paar kuud juba, siis
pole enam üldse vahet, kus see rool asub, vähemalt minu jaoks. Teiseks oli auto kättesaadavus ja kombinatsioon, mida nii väga ei liigu. Kolmandaks
auto hind. Teadsin kohe, et ma ei ostaks endale kunagi sellist vasakpoolse rooli ja tavapärase turuhinnaga 8-10k€, mis on rohkem ebapraktiline, kui
praktiline auto. Ainsa plussina, et saab vägagi edukalt aastaringselt sõita. Olin algselt ostma minemas järjekordset B4 Tdi Cabrioletti. Kuna
otsingulehel olid need autod küllaltki järjest tulemas, siis mulle ei mahtunud pähe, kas maksta 2000€ B4 Tdi Cabrio eest, või 3000€ B7 RHD Tdi Cabrio
eest. Hinnavahe on nii väike aga autode ajajärk ja mugavus on nii erinev. Algselt oli plaan osta B7 2.0 Tdi manual esivedu RHD Cabrio. Õnneks samal
päeval tuli müüki ka minu soetatud masin, mille peale pikka päeva, bussidega loksumist linnast linna, ikkagi hiljem ära ostsin. Suurimaks argumendiks
sai mitte isegi veoskeem ja kombinatsioon, vaid pigem see, et 2.0 Tdi on ikkagi traktori klassi häälega. 3.0 Tdi käib õnneks piisavalt õmblusmasina
tirinaga, et see ei häiri kuidagi kõrva. Auto on minu käes olnud kuu aega. Tehtud on juba nii mõndagi aga rohkem ootab ees.
Autost endast niipalju, et tegu 2006a 3.0 Tdi 171kw Quattroga (S-line on pigem sisult ja vedrustuselt)
Hästi säilinud mustad nahast sportistmed soojendustega
RNS-E
Värviline kompu
Käiguvahetuslabadega multifuntsionaalne S-line rool
CD-box
Tagumised parkimisandurid.
5 spoke veljed 18"
Katus on väga korralik. Kiirelt ühe nupuvajutusega katus peale ja maha. Võrreldes B4 taga akna muredega, on sellel see aken õnneks klaasist. Ei tee
küll B4 kuidagi maha, aga edasiminek müra ja tuule vuhina summutamisel on neil kahel autol ülisuur. Pimedas Eesti poole sõites ununes vahepeal äragi,
et sõidan siiski Cabrioletiga. B4-s see ei unune vist siis ka. Värv on ka asi, mis mulle väga hästi passib, juhul kui auto suuta puhtana hoida. Samas
on auto pesu jällegi kordades tüütum. Hetkel olen käinud vaid käsipesulas. B4-ga sai ka automaatpesulas käidud, B7-ga jällegi hetkel ei taha või ei
julge. Tänu sellele võtab auto pesu palju rohkem aega, kui viitsiksin kulutada sellele tegevusele.
Tehtud töödest on autole külge poogitud püsikiirusehoidja (Tänud Rocket-le).
Kuna auto heli oli täiesti tavaline, kahjuks mitte BOSE. Helitehnikat sai juba ka täiustatud CarSec-is. Uste kõlarid said välja vahetatud 8"
elementide vastu (nimi on meelest läinud). Tänu uutele kõlaritele oli vaja ka võimendi kuhugi paigutada. CarSec-i kuttide sõnu tsiteerides: "kõlarid
said endale tehnika tippsõna one Badass võimendi", (samuti nimetus juba meelest läinud, täiustan kunagi hiljem, kui tagasi Eestis). Võimendi erilisus
seisneb tema suuruses (pigem siis tema väiksuses) ja välja antava võimu suhtes. Uksed said endale korraliku mürasummutuse ja on päris tummised nüüd.
Heliga olen nüüd juba üpris rahul, kuigi saaks veel paremaks. Juhiuksehingel oli eelnevalt juba väike lõtk sees, siis nüüd on uks veel raskem ning
arvatavasti läheb see lõtk kindasti suuremaks. Ei tea kas ja kus sellele sobivat rohtu ka leiab.
Kuna auto on hetkel vaid sisult ja vedrustuselt S-line, siis sai otsitud S-line esimene bamper. Paraku ülejäänud mudru on veel puudu (s-line võre,
udukad ja väiksed võred). Kui keegi teab, kus neid kõige soodsamalt soetada, või kellelgi midagi üle, võib endast kindlasti märku anda.
Ilma S-line esimese bamperita jätab auto nina mind tegelikult hetkel väga külmaks, tagaosa meeldib hetkel ikka kordades rohkem. Siin ka väike pildi
võrdlus B7 Cabrio ja B7 Avant.
Velgede osas olen veidi kahevahel. Kas jätkata kevadel antud velgedega või minna üle 19" BBS-le. Siit väike stiilinäide netiavarusest
Hing ihkab BBS-i kasuks. Lõplikult selgub pigem saadavuse ja vahendite olemasoluga.
Peale püsikiirusehoidja lisamist, oli algne plaan jätkata Rocketi-ga ka numbritulede asendusega LED-dide vastu, ja samuti vajaliku vahendina, telefoni
mooduli lisamisega RNS-E külge. Need asjad jäid hetkel ootele. Aga tulevad kindlasti.
Kahjuks on tuulevõrk puudu. Enne kevadet tuleb ka see E-bayst arvatavasti tellida.
Kere osas tuleb ka veidi tööd teha, kuna parem esitiib on mullidega, siis on tuleb see kas asendada või korda teha.
Lisaks otsin esitulesid, mis oleks õige valgusvihuga. Kellel on võib pakkuda.
Väike mõte on ka tagumine difuusor S4 oma vastu vahetada. Hetkel vaid mõte, kuna ega neid asju liigub ikka liialt harva.
Siin on kena lahendus tehtud, udutulede asemele S6 LED-d. Ei usu, et selleni ise küll jõuan aga unistamata ei jõua tegudeni ka.
Kuna auto müügi mõtted puudusid, siis oli vaja auto talveks puhtaks teha ja seisma panna. Õnneks ilmaga vedas sellel päeval nagu naelapihta, puhas ja
kuiv. Järgmisel päeval juba lumi ja löga.
|
|
|
antsvolli
huviline
Registreerunud 06.01.17
Kasutaja on eemal
Auto: 911T, A8 D2
|
postitati 02.12.17 19:44
|
|
|
Tõeliselt hea ost selle rahaga.
Elus on paljugi mis iga mees ära peab proovima siin akutaalsed kaks:
Parempoolse rooliga auto ja v8.
Muidugi selle parempoolse rooliga vaja natuke harjuda tln-trt mnt möödasõitu tegemist.
Edu autoga!
Mis liikur seal mustangiga samal pildil kile all on?
|
|
|
|
Vilumaa
huviline
Registreerunud 08.09.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 02.12.17 19:57
|
|
|
Möödasõidud on jh asjad, millega peab arvestama 3x rohkem kui vasakpoolsega. Kui Eestis peamine tõmblemine liikluses ära unustada, siis ei ole ka
möödasõidud probleemid.
Mustang seisab juba teist aastat liikumatult. Katte all on Mersu 123 coupe 300diisel, usa variant.
|
|
|
mkb
meeskond
Registreerunud 21.02.08
Kasutaja on eemal
Auto: Avant Q
|
postitati 02.12.17 20:29
|
|
|
Kindel, et s-line vedrustus on, mitte sportsline?
Ette oleks luuptulesid vaja.
|
|
|
|
henzzz
huviline
Registreerunud 25.07.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 02.12.17 20:30
|
|
|
Sul vist suunatule ja kojame kangid nagu eurooplasel, mul mitsu legnumil vasutpidi ja väga häiriv kui sõita nädala ühega ja siis teisega. Möödasõidud
pigem piilungi paremalt ja eemalt mis ees toimub. Edu autoga kuniks maha müüd
|
|
|
Vilumaa
huviline
Registreerunud 08.09.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 02.12.17 20:36
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: mkb
Kindel, et s-line vedrustus on, mitte sportsline?
Ette oleks luuptulesid vaja. |
Ega ei ole küll kindel. Pigem arvasin, et lihtsalt sportvedrustus.
Luubid oleksid kindlasti palju kenamad seal küljes
|
|
|
Vilumaa
huviline
Registreerunud 08.09.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 02.12.17 20:43
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: henzzz
Sul vist suunatule ja kojame kangid nagu eurooplasel, mul mitsu legnumil vasutpidi ja väga häiriv kui sõita nädala ühega ja siis teisega. Möödasõidud
pigem piilungi paremalt ja eemalt mis ees toimub. Edu autoga kuniks maha müüd |
Õnneks parempoolse rooliga Sakslastel on ikka enamustel kangid samadel pooltel nagu LHD masinatel. Siin Aussis ma ikka pidevalt pean suunatuld
kojameestega näitama..
Ennast teades, jh müüki jõuab ta nagunii, pigem on lihtsalt ajas küsimus
|
|
|
Vilumaa
huviline
Registreerunud 08.09.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 24.12.17 23:25
|
|
|
Vahepeal sai auto müügikuulutuski valmis tehtud. Teada oli, et huvilisi kindlasti ei ole. Aga pole ka eesmärk, siis on lihtsam teda ise ikka varsti
nautida. Sai küll talvekorterisse paigutatud. Aga tundub, et ehk saab Veebruaris ka lumes sõita.
Peas liigub igasugu mõtteid, mida tahaks, peaks ja oleks tarvis teha/vahetada.
Kohalikul turul on saadaval ühed BBS - CH (rusikas silma auku) veljed, mida hing ihkaks selle masina alla kevadeks saada.
http://www.auto24.ee/products/veljed-rehvid/bbs-ch009/1642925/
Kirjas muidugi, et üks velg vajab sirgestamist. Kui kulukas on sellise velje sirgestamine, mida see endaga kaasa toob, kui kergelt võib selline asi
uuesti juhtuda? Tasub ei tasu ?
Otsin S-line bamperile iluvõret, udutulevõresi ja udukaid. Kas tavalise bemperi udukad ei istu S-line omale ? Milles seisneb erinevus ? Kinnitustes
?
Kummist põrandamatid tahaks salongi saada. Eks siin hakkavad lõpuks erinevused välja lööma. RHD masinal ju peegelpildis esimesed. Nende saadavusele
tuleb vist vaid UK ebay-le loota?
Autol puudus põhjakate - kellel on, pakkuge.
Mäletan, et autot parkides/manööverdades oli rooli keeramine mingitel kordadel kas ebaühtlane, korraks raske, katkendlik. Kas viitab roolivõimupumba
hingusele minekule ?
Esisilla alumised esimesed detailid tuleb ära vahetada, väikesed lõtkud sees.
Autot ostma minnes, näitas arvuti ühe poole sisselaskeklapi viga. Saan aru, et kõige lihtsam variant on need lasta eemaldada ? DPF on sellel masinal
juba eelnevalt välja progetud.
Kuna parem esimene tiib on kerge mulliga, mis nii ehk naa tuleks ära likvideerida. Siis seekorda ikkagi mõtlen, et pahtliga katmise asemel, et võiks
tiiva ära vahetada. Kas cabrio ja tava kerega masina tiivad istuvad üks ühele ? Kui jah, siis olen ka avatud pakkumistele, kui peaks kellelegi
roostevaba tiib silma jääma.
|
|
|
jyrisoo
huviline
Registreerunud 06.10.07
Kasutaja on eemal
Auto: Audi Cabrio 1,9TDI
|
postitati 25.12.17 21:14
|
|
|
Siiani on velje sirgestamisele 15-50€ kulunud. Oleneb kui kõver on, kas südamikust ka ära jne. Tallinna tänavad kevadel suurt velge ei soosi . Mõne aasta tagant suurt velge sirgestada on minumeelest suht ok.
Edu omapärase autoga
|
|
|
|
|