-anc-
huviline
Registreerunud 09.05.05
Kasutaja on eemal
Auto: 2017 A5 Cabrio
|
postitati 22.06.05 20:15
|
|
|
auto enam ei käivitu - liigume probleemiga edasi
Auto on 5000 1986 2.2
Nii... mina ei ole mina kui mul midagi ei juhtu...täna auto käivitus väga vaevaliselt...kuna nägin armatuuri all kohutavaid puntraid, lahtiseid,
isoleerituid ja eri jämedusega juhtmeid kõik omavahel koos mõtlesin et vbla jälle tuli midagi lahti või läks lühisesse(kuna olen auto värske omanik,
ei syvenenud väga mis seal toimub sest ennem käivitus ütleme normaalselt, kui mitte arvestada et külmkäivitus ei toimi üldse!). Nii ma siis võtsin
seda koledat juhtmestikku ette... kõik tundus loogiline ja õige. kuna autos oli ennem signa ja peale pultide kadumist võeti see maha, juhtmestikku,
aga, jäeti alles. Niisis alguses võtsin selle külge poogitud signa juhtmestiku ära. Seal kus oli juhtmed lahti lõigatud ja midagi vahele/asemele
pandud, ühendasin tagasi vastavalt juhtmete värvikoodidele kokku. Ühesõnaga ma ikka päris idioot ei ole, mõistsin mida tegin, kui oli midagi
arusaamatud, mõtlesin ennem kui tegin. Peale seda auto enam ei käivitu. Kõik süsteemid toimivad, ühtegi kaitset ei lasknud läbi, kontrollisin. Kui
võtmest keerad kõik releed kõpsavad, ka viimasel astmel, see relee mis peaks starterit lükkama, klõpsab aga ei lükka käima.   
Ühtegi juhet lahtisena ei jätnud, mõned üksikud pistikud olid lahti aga teist poolt neile küll ei olnud.
Aaa, ja siis veel see "vea teataja" spidoka ja tahhoka vahel see kustus ära.
??
|
|
|
samru
klubiliige
Registreerunud 01.02.04
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A8 4,2Q, B6 3,0Q, Buell XB12s
|
postitati 23.06.05 06:22
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: -anc-
Auto on 5000 1986 2.2
Kui võtmest keerad kõik releed kõpsavad, ka viimasel astmel, see relee mis peaks starterit lükkama, klõpsab aga ei lükka käima.   
?? |
Kui Sul pole just automaatkastiga auto, siis mingit releed enne starteri tõmbereleed küll olla ei tohiks.
|
|
|
-anc-
huviline
Registreerunud 09.05.05
Kasutaja on eemal
|
postitati 23.06.05 10:50
|
|
|
okei, kas ei ole nii et kui sa võtit keerad ja viimane aste kus auto käivitub on nii et relee paneb kahte jämedat juhet kokku ja starter saab plussi
peale ja tõmbab mootori käima, ja kui võtme lahti lased vetrub ta tagasi ja laseb relee lahti????
|
|
|
samru
klubiliige
Registreerunud 01.02.04
Kasutaja on eemal
|
postitati 23.06.05 11:15
|
|
|
okei, kas ei ole nii et kui sa võtit keerad ja viimane aste kus auto käivitub on nii et relee paneb kahte jämedat juhet kokku ja starter saab plussi
peale ja tõmbab mootori käima, ja kui võtme lahti lased vetrub ta tagasi ja laseb relee lahti???? |
See relee, mis piltlikult öeldes "kaks jämedat juhet" kokku paneb ongi tõmberelee ja asub starteri küljes. Kui Sul see klõpsub, siis tuleb viga
otsida starterist või jämedatest toitejuhtmetest akust starterini.
|
|
|
-anc-
huviline
Registreerunud 09.05.05
Kasutaja on eemal
|
postitati 23.06.05 11:31
|
|
|
ei ei... see on ikka kaitsmeplokis, see mis klõpsib. Ma ei mõtle magnetkäivitit starteri küljes... see ei tõmbagi...
|
|
|
samru
klubiliige
Registreerunud 01.02.04
Kasutaja on eemal
|
postitati 23.06.05 12:10
|
|
|
ei ei... see on ikka kaitsmeplokis, see mis klõpsib. Ma ei mõtle magnetkäivitit starteri küljes... see ei tõmbagi... |
osadel USA variantidel, millel on tehasest alarm peal on kaitsmeplokis starteri relee. Samas võib ära eksitada ka lisaseadmete (tuled, kojamehed,
soendus) relee, mis teeb samuti klõpsu kui starterit anda, nimelt võetakse käivitushetkel vool tagant ära. Kõige tõenaolisem on see, et Sul jäi mingi
alarmi plokeering kõrvaldamata. Starteri juhe on must punase triibuga nii, et kontrolli seda.
|
|
|
HT
huviline
Registreerunud 03.01.05
Kasutaja on eemal
Auto: üks teine VAG
|
postitati 23.06.05 12:13
|
|
|
Mingit releed manuaalkastiga autol olla ei tohiks.Starteri juhe peab minema süütelukust otse starteri tõmberelee peale.Arvan,et sellel juhtmel on
mingi katkestus kusagil vahel.
|
|
|
-anc-
huviline
Registreerunud 09.05.05
Kasutaja on eemal
|
postitati 25.06.05 11:00
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: samru
ei ei... see on ikka kaitsmeplokis, see mis klõpsib. Ma ei mõtle magnetkäivitit starteri küljes... see ei tõmbagi... |
osadel USA variantidel, millel on tehasest alarm peal on kaitsmeplokis ... |
Tead mul on selline tunne et tegemist ei olnud tehasesignaga :S sest kui tehases niimodi paigaldatakse siis mina enam audit ei osta...
|
|
|
MaQQu
klubiliige
Registreerunud 15.12.02
Kasutaja on eemal
|
postitati 25.06.05 11:23
|
|
|
aku pinget oled kontrollinud?
Proovi käima lükata/tõmmata.
Muret võib tekitada tõesti ka starteri tõmberelee.
|
|
|
samru
klubiliige
Registreerunud 01.02.04
Kasutaja on eemal
|
postitati 25.06.05 12:12
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: samru
osadel USA variantidel, millel on tehasest alarm peal on kaitsmeplokis ... |
Tead mul on selline tunne et tegemist ei olnud tehasesignaga :S sest kui tehases niimodi paigaldatakse siis mina enam audit ei osta...
|
Jutt ei olnudki sellest, et Sa tehase signa maha võtsid, vaid sellest, et starteril on relee vahel ainult kahel juhul - 1. kui on tegemist
automaatkastiga autoga. 2. kui on peal tehase signa. See mille Sa maha võtsid oli loomulikult juurdepandud asi ja viga tulebki sealt otsida, sest nagu
ma aru sain enne Sinu elektritöid auto käivitus või sain ma millestki valesti aru.
|
|
|
-anc-
huviline
Registreerunud 09.05.05
Kasutaja on eemal
|
postitati 25.06.05 12:37
|
|
|
Tsitaat: | Jutt ei olnudki sellest, et Sa tehase signa maha võtsid, vaid sellest, et starteril on relee vahel ainult kahel juhul - 1. kui
on tegemist automaatkastiga autoga. 2. kui on peal tehase signa. See mille Sa maha võtsid oli loomulikult juurdepandud asi ja viga tulebki sealt
otsida, sest nagu ma aru sain enne Sinu elektritöid auto käivitus või sain ma millestki valesti aru. |
Kõik on okei(õigemini suht pees) selles mõtes, et Sa said kõik õigesti aru. See mitte-tehase-signa-värk oli naca OT.
|
|
|
-anc-
huviline
Registreerunud 09.05.05
Kasutaja on eemal
|
postitati 25.06.05 16:15
|
|
|
nüüd on selline küsimus: starteri küljes on magnetkäiviti(relee - kuidas keegi kutsub) selle relee küles on 2 jämedat kontakti(üks läheb starterisse
sisse) ja 2 peenikest kontakti. kas ma saan õigesti aru et kui peenikestesse kontaktidesse anda 12v siis tõmbab ta 2 jämedat omavahel kokku siis
starter hakkab ringi käima? Aga kas need jämedad kontaktid on "+" või "-"?
|
|
|
airwolf
huviline
Registreerunud 30.10.04
Kasutaja on eemal
Auto: audi A4 97a,volvo V40 2002a.suzuki GSXR-750, 99a
|
postitati 25.06.05 16:19
|
|
|
pluss on ikka see mis ei puutu starteri korpusega kokku ja läheb starteri sisse.seda on näha ka siis kui aku pealt lähed mööda pluss juhet
starterini.
|
|
|
-anc-
huviline
Registreerunud 09.05.05
Kasutaja on eemal
|
postitati 25.06.05 16:25
|
|
|
aga vot mul on nii tehtud et genekast läheb starterisse üks jäme juhe ja siis veel üks jäme, kindlalt pluss, ja siis veel kolmas mis annab
millegipärast otse keresse(kõige jämedam, kollast värvi)....
|
|
|
samru
klubiliige
Registreerunud 01.02.04
Kasutaja on eemal
|
postitati 25.06.05 16:36
|
|
|
nüüd on selline küsimus: starteri küljes on magnetkäiviti(relee - kuidas keegi kutsub) selle relee küles on 2 jämedat kontakti(üks läheb starterisse
sisse) ja 2 peenikest kontakti. kas ma saan õigesti aru et kui peenikestesse kontaktidesse anda 12v siis tõmbab ta 2 jämedat omavahel kokku siis
starter hakkab ringi käima? Aga kas need jämedad kontaktid on "+" või "-"? |
Üks peenike juhe pistikuga on see, mis lülitab starterit (tuleb süütelukust) ja teine pistikuga on külmkäivituspihustisse läbi termolüliti minev juhe,
mis ei puutu asjasse.
|
|
|
-anc-
huviline
Registreerunud 09.05.05
Kasutaja on eemal
|
|
samru
klubiliige
Registreerunud 01.02.04
Kasutaja on eemal
|
postitati 25.06.05 18:55
|
|
|
Nii, see must teibitud juhe peaks tulema akust (lisaks võib olla sinna ühendatud genekas), sinna kus on roheline peenike juhe peab tulema süütelukust
(võibolla läbi relee Audi 5000 puhul) süütelukust + käsklus.
|
|
|
-anc-
huviline
Registreerunud 09.05.05
Kasutaja on eemal
|
postitati 06.07.05 12:06
|
|
|
nüüd on selline küsimus:
mis mõjutab käivitamist? ütleme raudvaraliselt... kui starter ise töökorras, ja bensu on küllaga.
külmkäivitusmootor?
peetis pihustid?
tyhikäigupöörete regulaator?
umbes filtrid?
bensupump?
|
|
|
MaQQu
klubiliige
Registreerunud 15.12.02
Kasutaja on eemal
|
postitati 06.07.05 13:22
|
|
|
bensupumba kaitse?
bensupumba relee?
Ühesõnaga kas bensupumbani vool jõuab, kui starterit anda?
|
|
|
-anc-
huviline
Registreerunud 09.05.05
Kasutaja on eemal
|
postitati 06.07.05 13:29
|
|
|
maqqu tule nüüd oma autoga siia, võtame vajalikud jupid küljest ära 
auto käivitub aga väääääääääga vaevaliselt(võtke see "väääääga" väga tõsiselt).
Bensupump käib, starter käib, aga käima ei lähe.
Ja siis kui auto kaua seisab(~päev läbi) siis käivitub korralikult. ise oletan et külmkäivitussüsteem on täitsa peetis... aga annab üldse midagi
parandada? mis jupid tuleb eelisjärjekorras kontrollida?
|
|
|