Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema
 Lehekülgi:  1  2
Autor:
Pealkiri: Audi A4 B5 1.8TQuattro - 1996 - MartenTe (Vastuseid: 36 | Vaatamisi: 6951)
MartenTe
huviline

Registreerunud 11.09.14
Kasutaja on eemal

postitati 14.11.16 06:21 Tsiteeri
Audi A4 B5 1.8TQuattro - 1996 - MartenTe

Tervist jällegi. Vahepeal olen paljude muude asjadega tegelenud kui autodega kuniks septembris sattusin ühe bemmi käraka otsa. Bemm ise lahja 1.6, sai kapoti alla surutud turbo ja lõppude lõpuks ka müüdud. Raha oli näpus ja tekkis idee mõni (sõitev) quattro osta. Ainukesena turul suurema mootoriga ja nelikuna. http://www.auto24.ee/used/2366024 . Küljes on tal Bose helisüsteem, kärukonks, kliima, istmesoendused, elektrilised aknad, rooli kõrguse reguleerimis võimalus jpm. Sisu on tal väga toekas, väga mugavad istmed on. Kuna auto eelmine omanik tegeles ehitusega siis tarvikute vedamisega oli salong väga räpane. Kärcheri auru tolmuimejaga sai sisu üsna heaks juba. Sildasi on ennem mind juba kõvasti remonditud kuid tegemist jagub. Tagapidurid on saanud uued klotsid, aga uued olid need kettad viimati 96ndal aastal. Kolb sadulas kinni jäänud ja nokitsemist rohkem. Plaanis on tagareduktoril simmerid ära vahetada, pidurid korda teha, käiguhoovastik tihedamaks, käigukasti puksid/padjad ära vahetada, rihmad rullikud ja natukene on ka värvimist tahtvad detailid. Pilte pole ise teinud kuid müügikuulutusest leiab mõned. Mida oskate mootori kohta rääkida? Jõudlust on tal vähevõitu. Kuidas antud mootorid ennast ülalpeavad?

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
Evil
huviline

Registreerunud 23.09.08
Kasutaja on eemal

Auto: A4 B6 Quattro

postitati 17.11.16 18:41 Tsiteeri

Pole küll sama mootor aga omasin peaaegu 6 aastat 2.6 mootoriga A4 Q sedaani. Õli üldse ei võtnud ja maksimum, mis mootoriga selle aja jooksul lasin teha, oli hammasrihma komplekti vahetus koos veepumbaga, tühikäigumootor ja sisselaskekollektori tihendi vahetus. Megahea mootor oli hooldamise poole pealt, mida ma ei saa öelda praeguse 1.8T kohta.

MartenTe
huviline

Registreerunud 11.09.14
Kasutaja on eemal

postitati 17.11.16 21:10 Tsiteeri

Olen tegelikult isegi 1.8TQ auto otsinguil tegelikult, aga see praegune on kuidagi hinge pugenud juba! 😀 Täna 17.11.16 said tagumised suppordid rem. Komplektid, uued kettad ja klotsid. Vanad tihendid olid ikka väga läbi, ilmselt oli sellele kaasa aidanud ka eelmise mehe remondi oskamatus. Paigaldusel olid tihendid juba viga saanud. Kässar on nüüd väga hea kuid jalapidur siiski jupsib. Kui mootor ei käi (pidurivõim pole rakendatud) on pedaal täpselt selline nagu pidur olema peab. Kui autoga sõita ja pidur põhja lajatada siis on pedaal vedel ja koguaeg ABS ragistab. Pidurdamist sisuliselt ei toimu!! Oskab keegi viga aimata? Esimesed kettad klotsid on ka plaanis ära vahetada uute vastu, aga hetke olukord pole üldse kiita. Kas on võim vigane või jupsib ABSi pump? Täna kontrollis ka hammasrihma ära, 400000 km pealt on uus rihm pandud koos rpolivõimu pumba ja veepumbaga.

pillekas
huviline

Registreerunud 12.03.10
Kasutaja on eemal

postitati 18.11.16 07:05 Tsiteeri

See 2.8 30v liigub ikka väga hästi, kui on heas korras.Viga pole sellel mootoril midagi, peab hästi vastu.Oleneb, kuidas eelnevad omanikud seda hooldanud on.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
MartenTe
huviline

Registreerunud 11.09.14
Kasutaja on eemal

postitati 02.12.16 06:26 Tsiteeri

Vahepeal olen ainult kallanud ja tallanud. Nüüdseks on kolisema hakanud vasak tagumine kokku/lahkujooksu kaika puks. Tuleb millaski ette võtta. Hetkel natukene kriitilisem olukord on genekaga! Eile panin auto käima, et sooja autoga parem koju sõita ja 15min hiljem autosse istudes põleb aku tuli ja akus 8v voolu! Ehk on harjad läbi vms?! Pöörde pealt samuti laadimist ei toimu. Genekas on päris absurdses kohas, ilmselt tuleb nina maha võtta, et kuidagi ligi pääseda. Ehk on kellegil mõistliku raha eest pakkuda toimivat genekat?!

MartenTe
huviline

Registreerunud 11.09.14
Kasutaja on eemal

postitati 06.12.16 10:13 Tsiteeri

Audi sai endale uue õhufiltri ja korraliku geneka. Paar rullikut vahetasin ka mööda minnes ära. Auto on müügiks ka. Müümise põhjus on teise audi vajalik rahasüst! http://auto.motors24.ee/vehicles/482235-Audi-A4-1996.aspx?pg=0&sort=paid

MartenTe
huviline

Registreerunud 11.09.14
Kasutaja on eemal

postitati 13.12.16 08:37 Tsiteeri

Töötava autoga on lausa lust sõita! :) Reedel sai Tallinnas käidud ja tagasi tuldud öösel pimedas. Tekkis selline mõte, et uuematel A4jadel on ju xenonid, miks ei võiks neid olla ka sellel? Kas juhtmestik on plug n play, või on mingeid lisatarvikuid veel vaja? Ühed tuled oleks hetkel saadaval, kuid juhtmestikku ei tahaks lõikuma hakata... kinnitused on nagunii erinevad nagu olen aru saanud. Kui kellegil on pakkuda siis võtaks koeravõrgu ka ligi!

kolmelehmajook
huviline

Registreerunud 27.07.14
Kasutaja on eemal

Auto: S4 B5 / A6 C5

postitati 13.12.16 09:24 Tsiteeri

Carolimis müüakse adapterit (kalli raha eest), kuid ma pole kindel, et see ka xenonitega sobib, samuti vaja esitiiba natuke lõigata suunatule juurest. Kinnitused peaksid kõigil samad olema.

http://carolim.ee/a4-b5-94/285-audi-a4-facelift-tulede-kaabli-komplekt.html

mokits
huviline

Registreerunud 22.12.06
Kasutaja on eemal

Auto: A4.2 V8 b5 Quattro, Trafic

postitati 14.12.16 08:40 Tsiteeri

Mina olen oma a4-dele ise need üleminekud teinud, õigemini pre-fl tule sisese juhtmestiku olen fl tule sisse ümber tõstnud. Saab väga ideaalselt ja kergelt hakkama. :)

Alla kolme liitristesse käib piim ja vesi!
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
MartenTe
huviline

Registreerunud 11.09.14
Kasutaja on eemal

postitati 14.12.16 20:47 Tsiteeri

Sellisel juhul oleks tarvis mingit joonist mida kuhu vedada, muidu park on lähi või vastupidi :). Ja jälle olen generaatori probleemide kimpus. Mõistus on otsas, harjad korras, mähis toimib aga laadimist pole. Pea 700km ja jälle laiali. Ise olen arvamusel, et see ei saa olla seotud "si*a" genekaga. Miski muu peab seda põhjustama. Internet arvas, et maanduse kaabel, kuigi see on mul korralik ja ühendused tegin puhtaks kui genekat sai vahetatud (700km tagasi). Ideid?:)

mokits
huviline

Registreerunud 22.12.06
Kasutaja on eemal

postitati 15.12.16 09:01 Tsiteeri

Kas genekal pingerelee ka kontrollitud? Tulede juhtmeid on võimatu põhimõtteliselt segamini ajada, sest kogu see krempel seal ühes tükis, kui tule kätte võtad, siis saad aru, et midagi keerulist seal pole ;) Pre-fl tule pistik tuleb keerates korpusest välja ja kogu juhtmestik selle küljes, udutule variandi puhul olen need juhtmed lihtsalt nn kahjutuks teinud kaitsme eemaldamisega, paaril juhul olen fl udukad ka stangesse aretanud, et vältida lahtiseid juhtmeid ja et välimus tuusam oleks :)

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
MartenTe
huviline

Registreerunud 11.09.14
Kasutaja on eemal

postitati 15.12.16 17:27 Tsiteeri

Kus pingeregulaator asub? Täna sain 1tunniga nina maha ja avastasin, et see genekas läks õli nahka. Otsakaane (rihmapinguti amordi vms juurest) vahelt on vist õli lausa voolanud välja. Nii hakkasin siis mootori remonti tegema. Vahetusse läheb karteri tihendid, otsakaane tihend, kkk tihend ja uus õli ja filter koos uue termostaadiga. Küljes on juba uus veepump ja rullikud. Rihma võiks/peaks(?) ilmselt uue ostma? Samuti panen sisse uue tosooli. Mõtlesin panna uued klapisääre tihendid ka, aga õiged tööriistad selleks puuduvad. Ehk on kellegil midagi vastavat pakkuda?! Nüüd tõsisemalt uurima hakates tunduvad plokikaante taga olevad plastikust tosooli torud ka mõrased vms. Vedelikku on sealt lekkinud igastahes. Kui mootori pool tehtud siis on kavas ära vahetada tagareduktori simmerlingid, lisada uus õli. Käiguhoovastikul on mingi puks läbi ja sellegi vahetan poluretaani vastu ja lisan uue õli kasti. Number tuleb kopsakas, aga ehk kestab niimoodi see tehnika kauem?! Igaljuhul!
Küsimustele vastuseid oodates,
Marten.

MartenTe
huviline

Registreerunud 11.09.14
Kasutaja on eemal

postitati 18.12.16 10:26 Tsiteeri

Eile ohtul votsin autolt mootori maha. Karteri lahti saamine oli väga keeruline auto küljes. Kuna see mootor ei jõudnud teise käiguga lume sees isegi kraapsu teha siis leian, et on mõistlikum võtta ette mootori remont või uus varuosa mootor. Kuna mootori remont läheb maksma ligi 500-600 euri siis ei näe sellel erilist mõtet. Pool miljonit sõitnud auto puhul on väga keeruline ilma uusi kolbe lisamata tehase jõudu kätte saada. Uued kolvid ise lähevad juba 500-600 maksma :). Siit ka küsimus, ehk on kellegil V6 2.8 142kw mootorit pakkuda? Ei pea olema komplektne, saan enda asjad külge panna sinna!
Tänud!

MartenTe
huviline

Registreerunud 11.09.14
Kasutaja on eemal

postitati 18.12.16 15:03 Tsiteeri

Või paneks 1.8t mootori? Kast jms peaks plug n play olema ju?

Siim
huviline

Registreerunud 26.04.10
Kasutaja on eemal

postitati 18.12.16 15:53 Tsiteeri

Miks kompressiooni ei mõõtnud?

mokits
huviline

Registreerunud 22.12.06
Kasutaja on eemal

postitati 18.12.16 17:34 Tsiteeri

See 1.8t swap oleks hea mõte küll, saad paar silkut ja tublid kilod massis vähem, aga kilovatte on plangul samapalju kui 2.6 mootoril ja chipi ja muude pudinatega saad alati võimsust tõsta, selle vabalthingava v6 puhul on see et teed korraliku mootori ja edasi pole kuhugi minna sisuliselt :) Mina panin oma a4 peale 2000 aasta s6 v8, kast, ja kogu muu pudru jäi sinna 2.6 oma. Siis kui auto ehitust alustasin oli plaan 01E alla panna, aga vahepeal on elus muutusi tulnud ja ei saanud seda kasti. Kestab, kaua kestab, kui midagi peaks laiali lendama saab alati ju parema vastu välja vahetada... :)

MartenTe
huviline

Registreerunud 11.09.14
Kasutaja on eemal

postitati 18.12.16 21:46 Tsiteeri

Sellel mootoril pole mõtet kompressiooni mõõtagi. Hommikul käima pannes oli elamurajoon paksu sinise suitsu all ja lagises ja kolises rohkem kui vana bemmi Tds... V8 mõtteid on peast läbi käinud juba mitu korda, oleks isegi mootor võtta aga hooratta ja siduriga tekib probleeme... Pealegi on mul 2 päeva peas käinud lause: "no, you dont need to tune your daily!" Aga tuleb vist teist teed minna! :) Kas v8 juhtmestik jms on plug n play?

mokits
huviline

Registreerunud 22.12.06
Kasutaja on eemal

postitati 19.12.16 18:28 Tsiteeri

Juhtmestikuga on tegelenud püstolett, Hooratta leidmisega on jah probleeme :D Vähe liikvel ja siis kui liiguvad, siis kalli raha eest. Mul õnnestus taaskord tänu püstoletile saada kogu mootor manuaal s6 pealt. Seda v8 mootorit on terve kapotialune ilusti täis, et kui midagi teha tahad, siis ruumi pole :D

MartenTe
huviline

Registreerunud 11.09.14
Kasutaja on eemal

postitati 20.12.16 21:44 Tsiteeri

Leidsin doonori. Tuleb 1.8t tehnika aiste vahele. Auto on välja valitud, hinnas oleme kokkuleppele saanud ja tuleb vaid ära tuua. A6 C5 on doonoriks. Mootorikäpad on ilmselt erinevad kuid küll need ka välja leiutan. Uuendusteni!

VeixH
huviline

Registreerunud 23.12.13
Kasutaja on eemal

postitati 21.12.16 04:00 Tsiteeri

Audi c5 1.8t istub muidu 1.1 audi a4 peale kui on varem 1 8t peal olnud vahemalt nii et kogu krempel a6 alt tosta peaks istuma

MartenTe
huviline

Registreerunud 11.09.14
Kasutaja on eemal

postitati 21.12.16 06:24 Tsiteeri

Stange all olev cooleri torustik samuti? Minu autol on kliima ka, v6 pump koos kronsaga sobib AEBi külge? Täna õhtul hakkan tegema, homme võiks sõita :) Sõber kirjutab chipi ka peale ja eemaldab immo, nii on edasised probleemid välistatud.

mokits
huviline

Registreerunud 22.12.06
Kasutaja on eemal

postitati 21.12.16 07:49 Tsiteeri

Mootorikäpad saad samuti c5 pealt, need istuvad b5 kerega 1:1. Selles ma kahtlen, et kliimapump v6 oma sinna sobib. Cooleri toru pead mõõtma. Suurem leiutamine ongi vast juhtmestikuga. Jõudu tööle :D

Rix
klubiliige

Registreerunud 06.03.11
Kasutaja on eemal

Auto: B6 Quattro

postitati 21.12.16 08:36 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: MartenTe
Täna õhtul hakkan tegema, homme võiks sõita :)

Sorry, et su optimismi rikun, aga nagu ma aru saan, siis mootor tuleb C5 pealt. Esiteks on V6 ja R4 erinevad sillatalad, cooleri toru, tõenäoliselt ka jahutus radikas ja veel palju pisiasju, mida ei saa C5 kere pealt B5 kere peale ringi tõsta (coolerid, igasugu õhu/vee lõdvikud jne). Lisaks juhtmestike kokku sobitamine.

Omalt poolt võin niipalju kaasa aidata, et R4 mootori ja manuaal kastiga B5 sillatala vedeleb Jõgeval, ise järgi lähed siis saad tasuta oma projekti tarbeks selle.

Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
MartenTe
huviline

Registreerunud 11.09.14
Kasutaja on eemal

postitati 21.12.16 12:46 Tsiteeri

Hiljuti sõber tegi v6 2.6 110kw -> 1.8t ütles et ninaraam vaja välja vahetada, kast istub 1:1le ja juhtmedtikuga ei pidavat samuti probleeme olema. Nüüd ei oskagi seisukohta valida :( eks teen proovi, ei saa proovimata jätta kui vüimalus olemas! Annan kõigest teile teada!

nimi
huviline

Registreerunud 15.01.09
Kasutaja on eemal

Auto: B5 1.8tq STW, B5 S4

postitati 21.12.16 14:51 Tsiteeri

Lisaks võib olla segusiiber ja pedaal kas trossiga või elektroolniline.

Lehekülgi:  1  2
Tee uus teema

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 20]
[PHP: 40.1% - SQL: 59.9%]