Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema Tee uus küsitlus
 Lehekülgi:  1  2
Autor:
Pealkiri: Ebasobiv hind tehtud töö eest?(Audi a4 1.8tq hooratas) (Vastuseid: 25 | Vaatamisi: 7994)
Kasekutt
huviline

Registreerunud 13.09.09
Kasutaja on eemal

Auto: 535d m-pakett

postitati 16.09.16 15:08 Tsiteeri
Ebasobiv hind tehtud töö eest?(Audi a4 1.8tq hooratas)

Tere, autoks a4 1.8tq 1996a, küsimus/mure järgmine:
Viisin auto remonti,et hooratas ära vahetada.
Mulle helistati kui käigukast maas oli. Öeldi, et nende hinnagul vajab ka korv ja ketas vahetust. Lasin neil pakkumise teha: korv,hooratas,ketas =6XX Eur + tööraha.
Ütlesin neile, et sebin ise jupid, sest saan kindlasti soodsamalt.
Otsisin komplekti välja, viisin neile.
Paar tundi hiljem helistati ja öeldi, et hooratas ei sobi, polt/poldid on liiga lühikesed.
Küsisin kui pilemad poldid/polt panna, kas siis sobib? Vastuseks sain ilmselt jah.
Seni maani oli kõik hästi ja suhtumisele hinne 5+.
Läksin autole järgi:
Nende väitel oli tunde selle peale kulunud 12, mis tundus mulle natukene palju.
Küsiti minu käest siis 349,xx, selle sees siis ka polt 16.xx eur.
Mina esialgul sellega n6us polnud ja auto jäi nende kätte.
Küsimused:
1. Kas selline töötundide arv on reaalne?
A: Kui jah, lähen maksan ära ja v6tan auto.
B: See hind ei ole normaalne ja õiglane. Mis ma edasi tegema peaksin?

Ette tänades!

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
stihl
huviline

Registreerunud 14.09.09
Kasutaja on eemal

Auto: Audi Coupe B3, Jaguar XJ6 Series II

postitati 16.09.16 15:36 Tsiteeri

12 tundi juba peaaegu võtab Touaregil V10 mootori koos kastiga maha ja paneb tagasi.
A4- jal võiks kast maha - peale max 5h + sidur koos hoorattaga vahetada noo max 1h.
Ok, sumpsiga seksiti pisut kauem, sest poldid läksid puruks.
12h ei tule ikka kusagilt.

AGA ma ei saa üldse aru, miks sa enne hinnapakkumist ei võtnud?
See on ju nii lihtne ja teada tuntud töö, et igaüks oskab öelda, palju aega kulub.

Kokkuvõtteks:

1. Ei ole reaalne.
Hoopis variant C. Kuna sa ilmselt leppisid siis kokku (midagi pidite ju ometi leppima), et läheb kaua läheb ja niipalju maksadki, siis pead ära maksma.

Ja järgmine kord teistpidi käituma. Pakkumine tööks > nõusolek > töö > kokkulepitud tasu.
Siis tekib ka see olukord, et kui töö tegial temast mitteolenvatel põhjustel kulub millegi peale rohke aega > kõne > uus lisakokkulepe > töö lõpuni.

P.S. Mismoodi see võimalik on, et korv võeti välja ja siis selgus, et vaja vahetada? Mingid ilged soones sees we? Küsi seda ka näha. Korvi toimimist saab üldiselt ainult sõidukatsega tuvastada, mitte visuaaliga.
Ketast, ok, kannatab veel paksust mõõta.

P.S. 2 Mismõttes auto jäi nende kätte??????
Täitsa segi läinud? Eesti vabariigis tohib sinu vara võõrandada ainult kohtuotsusega.
Autot kätte ei anta - kõne politseisse ja antakse. Jäädki võlgu. Mis lahendatakse hiljem, ükskõik siis kuidas.
Autot kinni pidada võla katteks EI TOHI MITTE ÜKSKI TÖÖKODA.
Isegi siis, kui lihtsalt ja sinisilmselt tellid töö, lähed kohale ja teatad, et ei kavatsegi maksta. nende asi on siis auto kätte anda ja avaldus kirjutada.

Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Kasekutt
huviline

Registreerunud 13.09.09
Kasutaja on eemal

postitati 16.09.16 15:58 Tsiteeri

Oma lollus jah, et hinnapakkumist ei v6tnud, aga mingisugust kokkulepet hinna vms osas ei olnud jah.
Oletame, et lähengi nüüd tagasi, v6tan auto ära. Nemad teevad avalduse ja inkasso/kohtutäitur n6uab minult lõpuks ikkagi selle summa välja?
Kuidas ma neile selle selgeks teen, et see tundide arv pole reaalne?
See korvi ja ketta teema ei häiri, las olla. V6tan vanad jupid kaasa ja siis vaatab:)
Üldiselt, esialgul proovin ikka inimlikult ja rahulikult selle saaga lõpetada!

100
Aeg maha

Registreerunud 12.04.10
Kasutaja on eemal

Auto: 100

postitati 16.09.16 16:06 Tsiteeri

Mingist programmist sai vaadata palju tehase poolt töötunde mingi tegevuse eest oli ette nähtud.

Kasekutt
huviline

Registreerunud 13.09.09
Kasutaja on eemal

postitati 16.09.16 16:26 Tsiteeri

Tehase andmed oleks siis 6.2h

stihl
huviline

Registreerunud 14.09.09
Kasutaja on eemal

postitati 16.09.16 16:57 Tsiteeri

Mul naabrikutt, kes on pisikese töökoja omanik ja ise ka põhilukksepp, küsis B4-ja kast maha-peale eest 80€. 20 on tal tunnihind. Sidur ja hoorakas juurde oleks ilmselt tulnud 0,5h juurde.
Muidugi on sellise hinna ja kiiruse eest on ka saba kogu aeg ukse taga.
Samas, esiratta laager vahetada + sama poole rooliots vahetada küsis 25€. :P
B5 vist väga palju ei erine? V.a. see, et tag, kardaan ka maha...
See selleks.
........

Ei tee nad mingit avaldust, selge see, et tööajaga susserdati. Lihtsalt edaspidi sa enam sinna minna ei saa; kurat teab, mis kokku keeravad.
Sina ei pea midagi selgeks tegema, NEMAD peavad tõestama, miks see töö võttis aega 2x kauem, kui tehaseaeg. (mis on tegelt ILGE varuga antud). Vastasel korral räägid paar sõna tarbijakaitsest. Sitt lugu on see, et kokkulepet ei olnud.

Mäletan, kui volkkaris töötasin, siis DSG siduri vahetuse tehaseaeg oli vist ka kokku about 5h. Ässad tegid selle 3h-ga ära ja 2h tegid suitsu. Kusjuures kõik oli veatult tehtud. (nad ju garanteerisid oma naha ja karvadega seda kvaliteeti, kuna kõik läks kirja, kes tegi, millal tegi jne). Lihtsalt kogemus ja nende boonus
Keskmisem mees tegigi 5h. Ja ka sai hea.

.........

Su enda otsus nüüd, kas oled kakleja tüüp või mitte. Kui oled, too auto ära.
Kui ei ole, maksa ja saa targemaks...:(

Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Kasekutt
huviline

Registreerunud 13.09.09
Kasutaja on eemal

postitati 16.09.16 17:13 Tsiteeri

Ühes6naga ma esmaspäeval toon selle auto sealt ära. Loodan, et leiame kompromissi ja asi laheneb m6lema osapoole jaoks sobivalt ja õiglaselt.
V6imalus oleks ka nädalavahetusel varuv6tmega auto ära tuua, tuleks lisaprobleeme?:)

Amadeus
klubiliige

Registreerunud 08.10.02
Kasutaja on eemal

Auto: C7q

postitati 16.09.16 17:38 Tsiteeri

Kui ise juppe tassid ja otsid, siis maksad ka selle eest, et auto tõstukil ja töömees toksib püksitaskus piljardit. Piltlikult öeldes boksi ja tõstuki rent.
Aga auto võid varuvõtmega ära tuua küll, esmaspäeval lähed uuesti järgi ja küsid - Kus on? See selleks.

Sina oled klient ja sul on õigus küsida, miks kulus tehasenormist aega rohkem.

Wer im sommer schon am winter denkt, der sicherlich ein quattro lenkt!
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
prj
klubiliige

Registreerunud 04.12.08
Kasutaja on eemal

Auto: S8 D4, A4 B9 2.0TQ, Cupra Born

postitati 16.09.16 18:00 Tsiteeri

Kui hooratast vahetatakse on elementaarne, et vahetatakse ka sidurikomplekt. Vana sidurikomplektiga uut hooratast kokku panna on suhteliselt debiilne.
Muidugi antud juhul kliendil on õigus küsida, miks nii kaua läks.

Samas, ma ütlen ka nii palju, et mina tööde tegijana üritan sellised kliendid, nagu antud teemas esindatud, juba eos välja praakida ja teenust mitte pakkuda.
Selline võimalus on aga ainult siis, kui tööd on rohkem, kui teha suudad.

Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U
stihl
huviline

Registreerunud 14.09.09
Kasutaja on eemal

postitati 16.09.16 18:05 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: prj
Kui hooratast vahetatakse on elementaarne, et vahetatakse ka sidurikomplekt. Vana sidurikomplektiga uut hooratast kokku panna on suhteliselt debiilne.

Kas sinu arust on see ka elementaarne, et kui auto juba pooleks on, alles siis teavitatakse sellest "pisikesest tõsiasjast" ka klienti? Kas kasutad oma seadistuste puhul sama metoodikat?
Eks edaspidi kõik siis teavad.

Teine asi on see, et hooratta vahetusel siduri vahetus ilmtingimata vajalik on, kuulen esimest korda.
Ilmselt on see tõsiasi sinu peas nii sügaval peidus olnud, et keegi teine pole seda "debiilsust" varem näinudki.
Olen päris palju kolisevaid hoorakaid vahetanud ja sidurit pole taibanud küll pähe pressida.
Tõenäoliselt on ses reas olnud ka manuaale.

Kasekutt
huviline

Registreerunud 13.09.09
Kasutaja on eemal

postitati 16.09.16 18:28 Tsiteeri

Komplekt ei j6udnud kohe kohale nkn, seda ma neile ka kohe telefoni teel ütlesin.
See oleks absurd, kui nt varuosa saabub 3 päeva pärast, siis ma maksan k6ik selle 3x8xtunnihinde + reaalne töö tegemise aeg? Pole varem ükski töökoda sel teemal juttu teinud(minu kogemused). :)
Täiesti esimest korda elus esineb selline olukord, kus ma oleks pidanud tehtud tööajas kahtlema. Kui päris aus olla, pole ma seda kunagi isegi väga jälginud.
To prj: miks välja praakida kliendid, kes lihtsalt tahavad teada, mille eest nad maksavad?
Sina, kui ka tööde tegija, peaksid ju ometi suutma kliendile seletama, mille peale see aeg kulus? Kui ei suudeta( mis ka minu juhtumi korral juhtus), siis paratamatult tekib väike mõttepaus, miks seda ei suudeta mulle selgeks teha?:)
Mul ei oleks absoluutselt kahju seda raha maksta, aga ma ei kuulnud nende käest mitte ühtegi muud probleemi kui see, et polt/poldid ei sobinud ja auto pidi t6stukilt maha lykkama ja hiljem tagasi peale:)

andrec
huviline

Registreerunud 07.10.06
Kasutaja on eemal

Auto: A4 B6 R30 VR6 turbo

postitati 16.09.16 18:40 Tsiteeri

Kui klient toob ise varuosad ja tänu sellele tõstuk kinni = töömees ei saa muid töid ka teha samal ajal. Siis kes peaks sinu arust maksma selle aja eest töömehele, ruumide omanikule(kui rendi pind on) + muud kulud mis tekivad kui töö seisab.

12,72@178,14km/h @S4 // 241km/h @ S4 OMC
http://differ.ee https://www.youtube.com/andresleever
stihl
huviline

Registreerunud 14.09.09
Kasutaja on eemal

postitati 16.09.16 18:48 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Kasekutt

See oleks absurd, kui nt varuosa saabub 3 päeva pärast, siis ma maksan k6ik selle 3x8xtunnihinde + reaalne töö tegemise aeg?

Hoopis see on debiilne, kui kõik see aeg läheb kundele arveks.
Olles töötanud meistrina nii Jaguari, Land Roveri, Mazda, Opeli kui ka VW esindustes, ma pole sellist asja mitte kunagi näinud. Ega teinud.
Välja- sisse lükkamise eest pole samuti keegi raha küsinud.

Kundele läevad kirja tehase normajad, mille eest ta maksab ja kui mees suudab selle ajaga teha rohkem, on see tema ja töökoja boonus.
Kui töökoda on nõus kliendi osi paigaldama, siis juhtubki mõnikord see, et jupp ei sobi, või peab midagi lisaks tellima. Kui töökojal kohest lahendust (ja kundega kokkuräägitud) pakkuda pole, ärgu kobisegu ja tehku järjekorrast midagi järgmist.

Jupi ooteaega kundele arveks käristades - see on edaspidi surnud töökoda.

Tsitaat:
Algselt postitas: andrec
Kui klient toob ise varuosad ja tänu sellele tõstuk kinni = töömees ei saa muid töid ka teha samal ajal. Siis kes peaks sinu arust maksma selle aja eest töömehele, ruumide omanikule(kui rendi pind on) + muud kulud mis tekivad kui töö seisab.

Vastus on: minu arust peaks selle eest maksma töökoda. Kõik teavad, et selline asi võib juhtuda ja kui pole selleks riskiks valmis, on parem investeerida oma raha kuhugi mujale.
Näiteks millegi tootmisse. :P
Mitte keegi ei seisa meil ju püstoliga meelekohal ja ei käsi töökoda teha. Kus erinevate markidega tegeledes võib igasugu jamasid tekkida.
Või sinu töökoja omanik ajab sellist juttu, et keegi ähvardas teda?

Kasekutt
huviline

Registreerunud 13.09.09
Kasutaja on eemal

postitati 16.09.16 18:48 Tsiteeri

Nad lükksid selle auto välja, kinnisesse aeda, mitte see ei seinud t6stukil ees.
Ja vastasel korral, oleksid nad pidanud mulle sellest teada andma!? Eeldan mina.
Enda tööjuures pole küll üheltki kliendilt sarnase asja eest raha küsitud:)

andrec
huviline

Registreerunud 07.10.06
Kasutaja on eemal

Auto: A4 B6 R30 VR6 turbo

postitati 16.09.16 19:25 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: stihl

Vastus on: minu arust peaks selle eest maksma töökoda. Kõik teavad, et selline asi võib juhtuda ja kui pole selleks riskiks valmis, on parem investeerida oma raha kuhugi mujale.
Mitte keegi ei seisa meil ju püstoliga meelekohal ja ei käsi töökoda teha. Kus erinevate markidega tegeledes võib igasugu jamasid tekkida.

Sinu teooria järgi on elektrikud ka mõttetud mehed. Otsivad päev otsa ühte väikest viga. Kui lõpuks ülesse leiavad vea, siis ega kliendi käest ei saa ju üle tunni aja küsida raha. Las firma maksab vahe kinni jälle.

12,72@178,14km/h @S4 // 241km/h @ S4 OMC
http://differ.ee https://www.youtube.com/andresleever
Pikkpoizz
huviline

Registreerunud 12.09.05
Kasutaja on eemal

Auto: Kia Sportage 2006.a. Honda CR-V 2016.a.

postitati 16.09.16 19:57 Tsiteeri

Tsitaat:
Tsitaat:

Sinu teooria järgi on elektrikud ka mõttetud mehed. Otsivad päev otsa ühte väikest viga. Kui lõpuks ülesse leiavad vea, siis ega kliendi käest ei saa ju üle tunni aja küsida raha. Las firma maksab vahe kinni jälle.

Aastaid tagasi otsisid Tartu UM esinduse spetsialistid 2 päeva viga, miks mul aku tühjaks imeb 2 ööga. Konkreetset viga ei leitud, vihjati umbmääraselt. Arve tuli suure naeratuse saatel 20 % odavam... 6000 eeku. Seal tundusid küll mõttetud mehed olema.

Horsepower sells cars, torque wins races.
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
Kasekutt
huviline

Registreerunud 13.09.09
Kasutaja on eemal

postitati 16.09.16 19:58 Tsiteeri

To andrec: Nad tegelevad probleemiga sel juhul, mitte ei "toksi püksitaskus piljardit"!
Sellisel puhul saab alati kliendile seletada:)

Martinkuu
huviline

Registreerunud 20.08.14
Kasutaja on eemal

Auto: Allroad c7 bit

postitati 16.09.16 20:10 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: prj
Muidugi antud juhul kliendil on õigus küsida, miks nii kaua läks.

Samas, ma ütlen ka nii palju, et mina tööde tegijana üritan sellised kliendid, nagu antud teemas esindatud, juba eos välja praakida ja teenust mitte pakkuda.
Selline võimalus on aga ainult siis, kui tööd on rohkem, kui teha suudad.

Aus vastus

yks
huviline

Registreerunud 04.05.11
Kasutaja on eemal

postitati 16.09.16 20:17 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Pikkpoizz
Tsitaat:
Tsitaat:

Aastaid tagasi otsisid Tartu UM esinduse spetsialistid 2 päeva viga, miks mul aku tühjaks imeb 2 ööga. Konkreetset viga ei leitud, vihjati umbmääraselt. Arve tuli suure naeratuse saatel 20 % odavam... 6000 eeku. Seal tundusid küll mõttetud mehed olema.

Oleneb firmast. Elektritööd on kohati keerulised, vea parandamiseks kulub minuteid, leidmiseks tunde. Imelik firma kui arve esitatakse töö eest millega hakkama ei saadud.

quattromees
huviline

Registreerunud 07.01.03
Kasutaja on eemal

Auto: Audi 200 20V TQ, Audi UrS4 2,2TQ, Audi A4 2,8Q swap 4,2 V8Q, Audi 100 C4 2,3 aut., Peugeot Partner, VW Passat 1,9 TDi 2tk, Ford

postitati 16.09.16 20:59 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: yks
Tsitaat:
Algselt postitas: Pikkpoizz
Tsitaat:
Tsitaat:

Oleneb firmast. Elektritööd on kohati keerulised, vea parandamiseks kulub minuteid, leidmiseks tunde. Imelik firma kui arve esitatakse töö eest millega hakkama ei saadud.

Kahjuks on olenemata valdkonnast rõhk viimastel. Olenemata valdkonnast on effektiivsete talentide arv tagasihoidlik. Aga need on olemas. Elust enesest näide: Ettevõtte mehhaanik vahetab purunenud tootmisliini reduktori. Järgmisel korral sama ettevõtte ANDEKAS mehhaanik jalutab kõigepealt liini lõppu, et leida ülekoormuse põhjus, mis reduktori tappis...

Kokku rohkem, kui 1100 hobust
jaiks
huviline

Registreerunud 21.02.11
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A4 2.5tdi 2005 & A6 C7 3.0tdi

postitati 17.09.16 00:12 Tsiteeri

Tahtsin kunagi enda 2.5tdi v6 pihustid stendida. Pöördusin Kattel Diislisse Tartus, peaks ju pädev töökoda olema küll selle töö jaoks. Aga otsustasin sealt töökojast kärmelt auto minema viia, sest kui küsisin ajakulu ja hinda tööle, siis pidin pikali kukkuma - vastuseks tuli, et pihustid peale ja maha kulub terve päev ja tavatunnihinnaga teevad. Ei hakanud nende tunnihinda isegi mitte küsima, sest selline ajakulu tundus utoopia. Leppisin kokku siis teise töökojaga, kes igapäevaselt ka diislitega kokku puutub. Viisin auto sinna, tunni pärast tuli kõne, et pihustid stendis ja tulemused käes. Kaks tundi veel ja kutsuti järgi autole.
Nüüd hiljem olen ise samamoodi samal autol kolme tunniga need maha ja peale keerand. Täiesti müstika, kuidas igapäevaleiba diislitega teeniv töökoda sellise ajakulu arvab selleks tööks. Saan aru et nad peavad ennast nii spetsiifilise töö tegijaks ja võivad lubada endale ülbet suhtumist ja kliendi lollitamist aga tolle töökoja suhtumine oli liiga üleolev ja klienti lolliks tegev. Juba uksest sisse astudes vaadati mulle sellise pilguga otsa, et kas asja ka oli, või mis otsid siit?

stihl
huviline

Registreerunud 14.09.09
Kasutaja on eemal

postitati 17.09.16 08:09 Tsiteeri

Tsitaat:

Miks mõttetud mehed?
Vag-i süsteemis on minuteada nii, et lepitakse kokku diagnostika aeg. Mis on näiteks 2 tundi.
Näiteks sama probleem, millest siin juttu oli - vooluleke.
Auto ühendatakse GFF süsteemi ja sa oled ikka täiesti idioot, kui selle abiga viga üles ei leia.
Idioot, kes ei sobi sellele tööle.
Ja klient maksab kokkulepitud raha, JUHUL KUI VIGA LEITAKSE.
Mitteleidmise ja päevadepikkuse otsimise eest ta ei maksa. Aga seda viimast eriti neil autoriseeritud töökodadel peaaegu ei esine...:)
(vblla ainult mingite uue tehnoloogiaga elektriautodega; aga siis sõidab kunde asendusautoga ringi anyway., niiet tal poogen, garantii ju)

.

Ok, sa ei ole esinduse elektrik ning töötad kuskil väiksemas töökojas. Enam vähem ikkagi ju oskad hinnata, kaua aega läheb. Ja lepid kokku selle summa. Ja autosid, mille veaotsing nõuab eritehnikat või tehasetuge, lihtsalt töösse ei võta.
Tänapäeval, kui kõik vanemate autode kohta käiv info on saadaval, ei ole võimalik, et otsid päev otsa üht väikest viga. See on su oma viga.

...........

AGA, teisalt, eks see elektrivärk on pisut keerulisem teema küll.
Tean ka autoesindusi, kus diagnostik saab stabiilset palka. Sest teatavad inglise luksusmargid, mille vigu ta otsib, on lihtsalt nii haigelt tehtud...:cool:
Aga see, omavahel öeldes, ongi see, mis ma ennist ütlesin, et töökoda maksab. Kuna nad lihtsalt peavad seda viga otsima.
Aga väiksem töökoda ju ei pea. Vaheta oma laagrit või šharniiri edasi ja elu on lill.

Samas, on ka töökodasid, kes ainult elektriprobleemide ja diagnostikaga tegelevadki. Ja saavad kaa kuidagi hakkama.
Aga ju siis on neil seal kolba vahel midagi enamat ka.
Tallinnast tuleb meelde vanemate autodega tegelev Speedster ja Tartust Dia.
(Speedsteri Hannes on väidetavalt ainus kõrgharidusega lukksepp eestis, ma täitsa usun seda)

...

CE
huviline

Registreerunud 02.03.06
Kasutaja on eemal

Auto: A4 Avant 1,9 TDI q

postitati 29.09.16 14:23 Tsiteeri

Tsitaat:
Tsitaat:

Miks mõttetud mehed?
Vag-i süsteemis on minuteada nii, et lepitakse kokku diagnostika aeg. Mis on näiteks 2 tundi.
Näiteks sama probleem, millest siin juttu oli - vooluleke.
Auto ühendatakse GFF süsteemi ja sa oled ikka täiesti idioot, kui selle abiga viga üles ei leia.
Idioot, kes ei sobi sellele tööle.
Ja klient maksab kokkulepitud raha, JUHUL KUI VIGA LEITAKSE.
Mitteleidmise ja päevadepikkuse otsimise eest ta ei maksa. Aga seda viimast eriti neil autoriseeritud töökodadel peaaegu ei esine...:)
(vblla ainult mingite uue tehnoloogiaga elektriautodega; aga siis sõidab kunde asendusautoga ringi anyway., niiet tal poogen, garantii ju)

...

Kui juba teemaks läks, jagaks oma kogemust: käisin B5 A4'ga kunagi ühes Tartu VAG esinduses lootuses, et need on kõige pädevamad autodiagnostika koha pealt. Oli autoga kaks muret: airbagi tuli oli põlema läinud (tüüpiline A4 istmealuse pistiku häda), kuid üle diagnostikapistiku autoga "jutule saada" polnud võimalik ning jõhker mootori vibratsioon tuli kerre. Palusin, et tuvastataks võimalik veapõhjus ja tehakse remondikalkulatsioon. Kui autole järele läksin, esitati arve mõne tunni töö eest ja öeldi, et ei oska öelda, mis viga võiks olla. Liigse värina kohta isegi ei tahetud midagi välja pakkuda ning airbagi tule osas arvati, et kui väga tahan ja käsiraha ette maksan, võivad prooviks uue airbagi kontrolleri tellida (maksis u. 9000 eek krooniaja lõpus, kui mu mälu mind ei peta) kui ei anna mingit garantiid, et see elektriprobleemi(d) lahendab.

Elektrihädadest sain lahti DIA abiga (küsiti poole tunni töö raha): auto makk oli kuidagi valesti ühendatud, mistõttu auto arvutiga ligi ei lasknud. Ühendati makk ringi ja kustutati airbagi tuli. Liigse vibratsiooni põhjuseks selgus hiljem olevat vigased/viletsad mootoripadjad. Nende vahetus Tartsi juures koos juppide hinnaga oli väiksem, kui esinduses diagnostika eest küsiti.

Algse teema osas: olen ise juures vahtinud, kui tuttav minu A4 q hooratast vahetas. Kogu operatsioon võttis aega ~4 tundi.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
prj
klubiliige

Registreerunud 04.12.08
Kasutaja on eemal

Auto: S8 D4, A4 B9 2.0TQ, Cupra Born

postitati 30.09.16 00:58 Tsiteeri

Tsitaat:
Kas sinu arust on see ka elementaarne, et kui auto juba pooleks on, alles siis teavitatakse sellest "pisikesest tõsiasjast" ka klienti?

Normaalne oleks kohe mainida, et kui nagunii kast maha ning hooratas vahetusse, siis võiks sidurikomplekti ette juba ära tellida - see, et kulunud komplektiga uue hooratta pinda rikutakse selleks, et mingisugune 20% töö maksumusest kokku hoida ning hiljem siduri vahetusel topelt sama töö eest maksta on ajuvaba.
Tsitaat:
Kas kasutad oma seadistuste puhul sama metoodikat?
Eks edaspidi kõik siis teavad.

Ebavajalik isiklik rünnak väiklaselt inimeselt. Mõtle selle üle järgi või parem - lihtsalt ole vait.

Tsitaat:
Algselt postitas: Kasekutt
To prj: miks välja praakida kliendid, kes lihtsalt tahavad teada, mille eest nad maksavad?

Teen sulle puust ja punaseks:
1. Sa otsid ise mingeid varuosi - minu jaoks esimene punane lipp. Varuosa tarnib töökoda ning annab ka tööle ja varuosale garantii. Igasugused kliendid, kes tahavad kangesti sulle öelda, kuidas sa pead oma tööd tegema on saatanast. Kui sa arvad, et mulle mingisugune 5% jupi kate oluline on, siis eksid. Põhimõtteliselt kaotad sa ka garantii, sest kui sinu tarnitud varuosaga probleem on, maksad sa kogu remondi uuesti kinni. Töökojal puudub vastutus, kui sa just ei suuda tõestada, et nemad paigalduse käigus asja tuksi keerasid... Versus praagi korral tood valge inimese kombel lihtsalt auto tagasi, ütled, et on probleem ning probleem tehakse korda.
2. Kui mingisugust lisadetaili vaja on (sidurikomplekt A4-le ei ole mingisugune asi, mis ei ole letikaup), siis on ajuvaba, et klient hakkab seda kuskilt tellima 1 euro kokku hoidmiseks kolmepäevase ooteajaga, kuigi oleks võimalik kohe ning sa pead selle pärast oma graafikut segi peksma.

See ei tähenda, et 12h normaalne on. Töö aluseks võiks ikkagi võtta tehase remondijuhendi normtunnid. Jah, nendega ei tule alati välja, sest auto pole enam ammu uus ning asjad ei pruugi lihtsalt lahti tulla, aga seda on võimalik seletada/näidata.
See, et mingisugune praktikant tegi seda tööd esimest korda ja 12h ei pea olema kliendi kanda, kui just väga head põhjust ei ole.

Mis puutub igasugustesse hinnapakkumistesse, siis neid ei viitsi ma üsna ammu enam teha remonttöödele - aja raiskamine. See ei tähenda, et ei või kliendi jaoks kataloogist vaadata, mis normtunnid ütlevad - aga mingisuguse 30 euro pärast hiljem jagaleda - tänan ei. Üldiselt minu juures käivad kliendid usaldavad mind, et ma neil kotti pähe ei tõmba, juppidele 100% otsa ei keevita, töö kvaliteetselt normaalse ajaga teostatud saab ning ka võimalike probleemide korral telefonile vastatakse. Normaalne suhe kliendi ja töökoja vahel põhinebki enamjaolt usaldusel. See, kas mingisugune asi maksab 5 eurot rohkem või vähem on siinkohal täiesti ebaoluline ning neid kliente, kellel nr1 koha peal on vaid asja maksumus üritan vältida - nagunii teeb mingisugune vasja kuskil garaažis mustalt odavamalt.

Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U
kps
moderaator

Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal

Auto: 5x4x4

postitati 30.09.16 05:13 Tsiteeri

Ma ütleks kogu selle teema kohta - ebapiisav kommunikatsioon ja kehvad kokkulepped masinat remonti viies! Tagantjärgi seda foorumis "parandada" täiesti asjasse mitte puutuvate isikute arvamusele tuginedes pole mõistlik. Soovitaks teistel selle mure teemaalgataja ja töökoha vahele jätta ja ei pritsiks siin paksu verd üksteise arvamuste pihta.

Teema algatajale, kas leidsid oma murele töökojaga kompromissi? Lõpeta pigem ise see teema korrektselt ära omapoolsete kommentaaridega ja vajadusel lukustame teema mõttetu ning asjasse mittepuutuva tati pritsimise eest.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
 Lehekülgi:  1  2
Tee uus teema Tee uus küsitlus

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 20]
[PHP: 44.7% - SQL: 55.3%]