zerps
huviline
Registreerunud 18.07.15
Kasutaja on eemal
Auto: a6 c4 1.9tdi
|
postitati 28.07.16 20:01
|
|
|
Suur velg ja lahja mootor sobivus
Tere
Kas on väga suur lollus panna suur velg lahja mootoriga autole alla? Annab väga tunda jõudlust?
Auto a6 c4 1.9tdi 66kw ja plaanis oleks 17 velg.
|
|
|
sigaelmar
huviline
Registreerunud 25.08.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 28.07.16 21:19
|
|
|
Esiteks velje suurus ei loe suurt midagi, rehvi laius loeb ja teiseks ilmselt küttekulu kannatab rohkem kui jõudlus.
|
|
|
arro
klubiliige
Registreerunud 10.11.06
Kasutaja on eemal
Auto: C3 quattro, C4 quattro
|
postitati 29.07.16 04:37
|
|
|
17 tollise veljega ei tohiks veel midagi hullu olla, ning kuna tegemist on ka veel diisliga siis seda enam!
Your time is limited, so don´t waste it by living someone else´s life. TIG keevitus teenus
|
|
|
|
undu
huviline
Registreerunud 05.08.05
Kasutaja on eemal
Auto: Outback´13, Gaz 2410
|
postitati 29.07.16 06:50
|
|
|
Loeb RATTA diameeter, velje tollidest ei olene üksinda midagi.
Näitena võtan rea: 195/65 15" 205/55 16" 225 45 17" ja 225/40 18" Need on üsna sarnase diameetriga rehvid.
Mis mõõdus rehvi plaanid velje peale vedada?
Mida suurem velg, seda jäigem tunne.
17" velg C4 kerel ei ole midagi ekstreemset veel.
http://www.rehviring.ee/rehvimootude/asendamine/
|
|
|
Siim89
huviline
Registreerunud 07.06.10
Kasutaja on eemal
Auto: C5 1.8T; C4 2.2TQ;
|
postitati 29.07.16 07:56
|
|
|
Jooks 18 tolliseid kaalub kindlasti päris palju rohkem, kui 15 tolliseid rattaid.
Eks mootor peab nende "hoorataste" ringiajamiseks mingil määral rohkem tööd küll tegema.
S4 OMC 238 km/h, ET 13,04
|
|
|
|
prj
klubiliige
Registreerunud 04.12.08
Kasutaja on eemal
Auto: S8 D4, A4 B9 2.0TQ, Cupra Born
|
postitati 29.07.16 08:34
|
|
|
Oeh... masendav.
See, mis kiirendusel tunda annab on pöörlev mass.
Mitte mingit vahet pole kui suur see velg on. Kui sul on 18" magneesiumist või muust ülikergest sulamist valuvelg on see isegi koos rehviga kindlasti
kergem kui 16" originaal.
|
|
|
|
jokerAudi
huviline
Registreerunud 09.02.08
Kasutaja on eemal
Auto: Superb 2018
|
postitati 29.07.16 15:59
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: zerps
Tere
Kas on väga suur lollus panna suur velg lahja mootoriga autole alla? Annab väga tunda jõudlust?
Auto a6 c4 1.9tdi 66kw ja plaanis oleks 17 velg. |
Mitte midagi ei ole häda. Sõitsin ise sama komboga 2a ja käis edasi sama vähe nagu 15" veljega. Rehv oli peal 225/45R17. Kütusekulu tõusis mingi pool
liitrit vast, aga see on nii väike vahe, et igapäevaelus seda vahet tähele ei pane eriti.
|
|
|
rv30
klubiliige
Registreerunud 05.09.09
Kasutaja on eemal
Auto: Audi TT 8N
|
|
Joel
meeskond
Registreerunud 01.10.02
Kasutaja on eemal
Auto: Audi CQ Typ85, Porsche 911 Turbo, MB G63 AMG, MB ML 320, Volvo 940 SE, ZAZ 965 Cabrio
|
postitati 30.07.16 07:32
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: prj
Oeh... masendav.
See, mis kiirendusel tunda annab on pöörlev mass.
Mitte mingit vahet pole kui suur see velg on. Kui sul on 18" magneesiumist või muust ülikergest sulamist valuvelg on see isegi koos rehviga kindlasti
kergem kui 16" originaal. |
Ja missugune on tõenäosus, et teema algataja plaanib magneesiumist või muust ülikergest sulamist valuvelgi alla panna vanale esivedusele
diisel-C4'le? Fakt on õige kuid laiatarbevelgede puhul kaalub suurema velje kombo ikka tavaliselt rohkem kui väiksema.
Teemaalgatajale - anna minna, see vahe on väheoluline ja välimus saab palju parem (eeldusel, et normaalne velg on).
|
|
|
|
Siim
huviline
Registreerunud 26.04.10
Kasutaja on eemal
|
postitati 30.07.16 07:43
|
|
|
Hetkel mul sarnane katse käimas, 16 toll kerge velg all aga tulevikus plaan 18 tolli tavaline raske velg C4-l ära proovida. Praegu juba arvan, et
igapäevase sõidu juures see lisa 0,5s kiirenduses väga ei häiriks. Sõidumugavust ei tea veel aga vedrud tuleb kindlasti nõksa pehmemad ja madalamad
panna. Praegu on tehase kõige jäigemad vedrud, mille tõttu ei ole väga vahet mis mõõdus komplekt all, põrutab ikka.
|
|
|
|
prj
klubiliige
Registreerunud 04.12.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 03.08.16 08:37
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Joel
Ja missugune on tõenäosus, et teema algataja plaanib magneesiumist või muust ülikergest sulamist valuvelgi alla panna vanale esivedusele
diisel-C4'le? Fakt on õige kuid laiatarbevelgede puhul kaalub suurema velje kombo ikka tavaliselt rohkem kui väiksema.
Teemaalgatajale - anna minna, see vahe on väheoluline ja välimus saab palju parem (eeldusel, et normaalne velg on). |
Võta mingisugune 16" Avus ja võrdle mõne 17" veljega, ma arvan, et üllatud.
Ma ei ole üldse selle väitega nõus, et laitarbevelgedega on alati suurem raskem. Ikka ei ole nii. On raskeid ja on kergeid velgi ja kergemad veljed ei
pea üldse eksootika olema.
|
|
|
|
Rst
huviline
Registreerunud 06.10.04
Kasutaja on eemal
Auto: hall metallik diisel Q
|
postitati 03.08.16 08:48
|
|
|
Antud auto kiirendus 0-100ni on kehv (14.2 sekundit manuaal ja 17,9 sekundit automaat). Vaevalt auto omanik arusaab, et auto "kiirendab" 0,5
sekundit ÄKKI kehvemini. Mõlemat pidi on tegu kalendriga.
ex-Audi S4 2.2T - 609hp/846Nm rattast mõõdetuna
10.9sec@210km/h, 1km 268km/h, 1miil 295km/h
|
|
|
|
end3l
klubiliige
Registreerunud 27.06.07
Kasutaja on eemal
Auto: 90 3B, CQ NM, CQ AEB-064, 80 1Z, CQ AAN jpm
|
postitati 03.08.16 09:01
|
|
|
|
Sekundeerin.
Mu OEM 21" veljed kaaluvad suvekatega sama palju või vähem, kui aftermarket (ATS) 19" veljed koos lamellrehviga.
Kaalusid kahjuks ei ütle, kuid kui tõstetud sai, siis 19" jättis palju raskema mulje käes. Tõsise huvi korral võin üle kaaluda nad.
|
|
|
Samzik
klubiliige
Registreerunud 12.09.04
Kasutaja on eemal
Auto: Passat 1.9/96kw 4WD 2004, audi 90 2.1/134kw q 87A
|
postitati 05.08.16 09:17
|
|
|
Arvan ,et enamus omanikud tunnevad kiirenduse vahet raskema velje ja rehvi puhul. Kas see on häiriv on individuaalne. Aga kui panna sama kaaluga ja
valise mõõduga siis mangib ainukesena rehvi mustri erinevus ja kuju rööbastes. Olen kindel, et kui uskuda, et velg on kergem siis juba hakkab paremini
kiirendama. Psüühika töötab lihtsalt nii.
Pakkuda uus Haldex õlipumba elektrimootor. E parandan mittetöötava mootori+uued tihendid. Mbl: 55 55 88 55.
|
|
|
|
genekas
huviline
Registreerunud 30.01.03
Kasutaja on eemal
Auto: järgmist plaanimas
|
postitati 05.08.16 10:00
|
|
|
Ma ei ole üldse selle väitega nõus, et laitarbevelgedega on alati suurem raskem. Ikka ei ole nii. On raskeid ja on kergeid velgi ja kergemad veljed ei
pea üldse eksootika olema. |
Oma auto 16" originaalid kaaluvad ilmselgelt üle 10 kg - samas 17" suviste OZ velgede kaaluks väidavad eri allikad alla 8 kg. Tõstes on vahe selgelt
tunda, aga kaaluda ei ole veel viitsinud. Auto sõiduomadusi mõjutab see ka märgatavalt, sest vedrustamata massi muutus on selgelt tunnetatav.
|
|
|
Joel
meeskond
Registreerunud 01.10.02
Kasutaja on eemal
Auto: Audi CQ Typ85, Porsche 911 Turbo, MB G63 AMG, MB ML 320, Volvo 940 SE, ZAZ 965 Cabrio
|
postitati 10.08.16 13:12
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: genekas
pea üldse eksootika olema. |
Oma auto 16" originaalid kaaluvad ilmselgelt üle 10 kg - samas 17" suviste OZ velgede kaaluks väidavad eri allikad alla 8 kg. Tõstes on vahe selgelt
tunda, aga kaaluda ei ole veel viitsinud. Auto sõiduomadusi mõjutab see ka märgatavalt, sest vedrustamata massi muutus on selgelt tunnetatav.
|
OZ Superleggera (see mis avataril) on üsna kerge ja kallis velg ka. Ei välista, et neid võib odavaga saada, kuid suvaline 17" ankur kaalub sellest
märgatavalt rohkem. Igasugu erandeid on olemas, seepärast kasutasingi sõna "tavaliselt".
Tsitaat: | Algselt postitas: Rst
Antud auto kiirendus 0-100ni on kehv (14.2 sekundit manuaal ja 17,9 sekundit automaat). Vaevalt auto omanik arusaab, et auto "kiirendab" 0,5
sekundit ÄKKI kehvemini. Mõlemat pidi on tegu kalendriga. |
Exactly. Kuna aparaat on nagunii aeglane võib rahumeeli velgedele kulutada ilma muretsemata, et midagi väga hullemaks läheks.
|
|
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
Auto: 5x4x4
|
postitati 10.08.16 13:31
|
|
|
Mina soovitaks pigem mitte toriseda kui masin hakkab oma 100 aastat vana roolivõimendusega teed otsima laiema ja madalama (loe jäigema) toetuspinnaga
meie lohku sõidetud trassil. See "tee otsimine" on minu arust palju suurem probleem kui see, kas tagumendidünot, küttekulu või muud huvitavat
teerull kuidagi mõjutama asub.
PS! Joelile kah mõtteainet, kas ikka pole põhjust muretseda .
|
|
|
prj
klubiliige
Registreerunud 04.12.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 10.08.16 14:21
|
|
|
OZ Superleggera (see mis avataril) on üsna kerge ja kallis velg ka. Ei välista, et neid võib odavaga saada, kuid suvaline 17" ankur kaalub sellest
märgatavalt rohkem. Igasugu erandeid on olemas, seepärast kasutasingi sõna "tavaliselt". |
Audi puhul on Avus näiteks väga raske velg. Igasugu odavad aftermarket veljed on reeglina kergemad sama mõõdu juures.
Soovitan ikkagi pigem asja kaalu vaadata - muidugi, kui võrrelda 16" ja 20" pole küsimust, aga 1 (max. 2) mõõdu ulatuses on väga sageli nad sarnase
kaaluga, kui ühte ja sama mudelit ei vaata, seega näiteks minnes 16" pealt 17" peale tuleb ikka konkreetse velje kaalu vaadata.
|
|
|
|
Joel
meeskond
Registreerunud 01.10.02
Kasutaja on eemal
|
postitati 11.08.16 06:34
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: kps
Mina soovitaks pigem mitte toriseda kui masin hakkab oma 100 aastat vana roolivõimendusega teed otsima laiema ja madalama (loe jäigema) toetuspinnaga
meie lohku sõidetud trassil. See "tee otsimine" on minu arust palju suurem probleem kui see, kas tagumendidünot, küttekulu või muud huvitavat
teerull kuidagi mõjutama asub.
PS! Joelile kah mõtteainet, kas ikka pole põhjust muretseda .
|
Teemaalgataja küsimus oli: "Kas on väga suur lollus panna suur velg lahja mootoriga autole alla? Annab väga tunda jõudlust? Auto a6 c4 1.9tdi 66kw ja
plaanis oleks 17 velg." Ehk siis teema on ikkagi kiiruslikes omadustes, mitte kasutusmugavuses. 195/65-15 on 1,9 diisli jaoks igast asendist mugavam
ja mõistlikum kui 225/45-17, aga seda teab teemaalgataja ilmselt isegi. Ilu nõuab ohvreid ja suurem velg võtab lõivu mugavuselt, sinna pole midagi
teha.
Kui asja mõistusega võtta, siis tuleks teemaalgatajal vaadata suurema velje asemel hoopis mingeid 185/65-15 eriti madala veeretakistusega rehve, mis
selle diisli pakutavat väärtust - madalat kütusekulu - võimendada aitaksid. Mul oli kunagi lühikest aega väga korralik 1,9 diisel Passat ja ma sõitsin
15" plekkveljega, kuna selle auto põhiväärtus minu jaoks seisnes madalas küttekulus. Minu väikeste läbisõitude juures see küttekulu sääst paraku
siiski kogu ülejäänud magedust üles ei kaalunud ja teed läksid lahku. St autodesse puutuvat ei saa alati mõistusega võtta - emotsioonil on oma osa.
Muidu poleks ka Audi foorumit. Oleksid ainult Skoda ja Toyota omad.
|
|
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
Auto: 5x4x4
|
postitati 11.08.16 11:47
|
|
|
Lihtsalt minu piisk karikasse . Endal läbi proovitud tee just konkreetsetel
keredel ja see masina välimuse paranemine ei kannatanud lihtsalt sõidumõnu puudumist ja loobusin näiteks ise 18" ja 235 laiast asjast C4 all
sõltumata sellest, et peale lati ja roolivõimendi vahetust masin enam märgatavalt teed ei otsinud . Alla läksid 16 ja 205 originaalkõrgusel rehviga ja nii need masinad ka jäid kuni lõpuni (või noh enamus minu käes
neist, mis veel alles - ühest kõrgendatud saanist ei räägi). Jõudlusest ma küll väga aru ei saanud, et nüüd suurem või väiksem oleks märkimisväärselt
takistuseks saanud legaalsetel kiirustel ja mis igasugu velje raskusi ja sellega seonduvaid mõjutusi puudutab siis see on samuti selline "odna baba
skazala" stiilis saunajutt, kuna seda lihtsalt ei taju mitte millestki peale olematu kütusekulu tõusu. Aga seda tee otsimist tajub ja väga jubedalt
väsinud sõlmedega. Kui kohapeal rattaid keerates asi pisut kangem on, sellega harjub ära. Teemaalgatajale soovitaks leida mõni hea tuttav, kellel
midagi sellist olemas juba on, teha väike vahetus ajutiselt ja see juba selgitab, kas tahta hakata investeerima kõigesse seonduvasse sõidumõnu
säilitamise eesmärgil või mitte.
|
|
|
genekas
huviline
Registreerunud 30.01.03
Kasutaja on eemal
Auto: järgmist plaanimas
|
postitati 14.08.16 19:21
|
|
|
OZ Superleggera (see mis avataril) on üsna kerge ja kallis velg ka. |
Väike täpsustus - see on hoopis Ultraleggera...
|
|
|