Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema Tee uus küsitlus
 Lehekülgi:  1  2
Autor:
Pealkiri: Ajurünnak- Audi A6 C4 2.5 tdi AAT ei käivitu,ajab valget suitsu (Vastuseid: 28 | Vaatamisi: 5323)
roltskar
klubiliige

Registreerunud 29.05.14
Kasutaja on eemal

Auto: A4 B8 3.0tdi Q

postitati 08.04.16 16:09 Tsiteeri
Ajurünnak- Audi A6 C4 2.5 tdi AAT ei käivitu,ajab valget suitsu

Nii, oleks vaja teha üks ajurünnak,miks mu ustav ratsu enam ei toimeta.
Lugu järgmine, Auto käis hammasrihma vahetuses, lisaks sai vahetatud jahutusvedelik. Sealt sõitsin ise minema, käis ilusti.
Ainus asi, et õhku jäi sisse jahutussüsteemi (raske välja saada)
Aga sellega olin valmis ise tegelema, kuna oli vaja kindlasti auto kätte saada too õhtu, et koju saada. Järgmine hommik käivitus pikalt ja puterdas, oli kiire seega kimasin linna, tühikäigul ajas tohutult tossu tagant välja. Valgusfooris vahel suri välja. Maks 15 minutit sai kokku sõidetud.

Muinasjutu lõpuks lakooniliselt probleem:

Auto ei käivitu
Juhul kui käivitub, käib vaevaliselt mõne pütiga, gaasile ei reageeri.
Süüde on üle vaadatud ja märgid õigel kohal.
Sai pihuti lahti keeratud ja ainult immitseb vahelt,järelikult ei saa peale.

Nüüd küsimus, miks ta kütust peale ei saa ja kuidas see üle öö juhtuda saab??

Kõik vastuse variandid oodatud.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U
roltskar
klubiliige

Registreerunud 29.05.14
Kasutaja on eemal

postitati 08.04.16 18:39 Tsiteeri

nii palju veel lisaks, et sõites ei olnud mingeid tõrkeid, kiirendus jne, oli kõik korras, aga kui gaasi ei andnud, siis hakkas turtsuma kohe

ülks
huviline

Registreerunud 04.12.04
Kasutaja on eemal

Auto: A6 C4 2.5Tdi & Cabrio 2.8 & Chevrolet Astro AWD

postitati 09.04.16 11:01 Tsiteeri

Ajusse veakoode ei löönud?

Mobiilse kümblustünni rent Tartus->
www.teemetünni.ee
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
sir-mac
huviline

Registreerunud 26.06.03
Kasutaja on eemal

Auto: S6 4,2 Avant

postitati 09.04.16 11:16 Tsiteeri

Ei ole küll diislitega peale veokate tegelenud, aga kas ei ole mingi teema kütuse pealeande klapiga (magnetklapp vms., mis peatab kütuse pealevoolu pumpa, kui süüde välja keerata? Või mis lahendusega toimub kütuse koguse reguleerimine gaasi andes?
Kui on liialt naljakad arvamused, saab naerda vähemalt! :D

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
roltskar
klubiliige

Registreerunud 29.05.14
Kasutaja on eemal

postitati 09.04.16 16:27 Tsiteeri

täna sai töö kõrvalt veakoode piilutud. Tundub,et viga on selles,et hammasrihm sai kuidagi valesti pandud või süüde valesti sätitud.

Veakoodid järgmised:

00550 - Start of Injection Regulation: 17-10 - Control Difference - Intermittent

00552 31-10 - Volume Air Flow Sensor (Position Sensor) -G19 31-10 - Open or Short to Ground

00523 30-10 IAT (intake air temp) Sensor - Temp Low - Circuit High - G42 A open or short to B+

esimene on siis pumba viga, kas on õhk sees ja ei anna peale või vale süütenurk, mis ajab kõik andurid lolliks
Teised on seotud sissetuleva õhuga ja need on ka lolliks läinud, temp. oli näiteks -2, kuigi kõrval näitas teine plokk,et välisõhk on +10

automees6
huviline

Registreerunud 24.05.06
Kasutaja on eemal

Auto: A6 C4 Avant 2,5TDi Quattro, A7 3.0 TDI Biturbo

postitati 09.04.16 17:02 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: roltskar
täna sai töö kõrvalt veakoode piilutud. Tundub,et viga on selles,et hammasrihm sai kuidagi valesti pandud või süüde valesti sätitud.

Veakoodid järgmised:

00550 - Start of Injection Regulation: 17-10 - Control Difference - Intermittent

00552 31-10 - Volume Air Flow Sensor (Position Sensor) -G19 31-10 - Open or Short to Ground

00523 30-10 IAT (intake air temp) Sensor - Temp Low - Circuit High - G42 A open or short to B+

esimene on siis pumba viga, kas on õhk sees ja ei anna peale või vale süütenurk, mis ajab kõik andurid lolliks
Teised on seotud sissetuleva õhuga ja need on ka lolliks läinud, temp. oli näiteks -2, kuigi kõrval näitas teine plokk,et välisõhk on +10

Sesuhtes, et süüde pidi ju paigas olema? Väntvõlli ots keerati ilusti kinni või on see nüüd lahti ja otsa ära rikkunud?

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
roltskar
klubiliige

Registreerunud 29.05.14
Kasutaja on eemal

postitati 09.04.16 18:03 Tsiteeri

no töökojast lahkudes oli süüde paigas, nägin veel oma silmagagi,kuidas arvutiga veel üle vaadati, panustan ka sellele, et kuskil midagi lahti jäänud.
Esmaspäeval veeretan auto neile õuele ja lasen neil oma vigu ise otsida

arsi
huviline

Registreerunud 09.02.06
Kasutaja on eemal

Auto: Audi v8 3,6 aut.91, Audi V8 3,6 aut 89, Opel vectra B 1,8 Kia ceed gt line 2016. Subaru legacy

postitati 09.04.16 19:51 Tsiteeri

Halb käivitus , valge suits ja pöördesse ei lähe .... Mulle torkas kohe pähe vesi .

;)
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
ülks
huviline

Registreerunud 04.12.04
Kasutaja on eemal

Auto: A6 C4 2.5Tdi & Cabrio 2.8 & Chevrolet Astro AWD

postitati 09.04.16 20:47 Tsiteeri

Mis küttega sõidad? Kas enne ja pärast hammasrihma vahetust kontrolliti arvutiga pritsenurka ja seati samaks? Nukaratas ei käinud lahti?

Mobiilse kümblustünni rent Tartus->
www.teemetünni.ee
hall300
huviline

Registreerunud 14.01.07
Kasutaja on eemal

Auto: A6 C6 3.0TDI quattro

postitati 09.04.16 21:37 Tsiteeri

Arvutiga vaadates,palju tal küttekogus ja süütenurk on?

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
ferdinand
huviline

Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal

Auto: 400,401,969

postitati 09.04.16 23:17 Tsiteeri

00550 ei tõota kunagi head.
Kui pump oma pritsehetke enam normaalselt muuta ei suuda siis selline veateade ongi tavapärane.

Isegi kui mul on igav, kõik mul tuleb välja!
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
samy12310
huviline

Registreerunud 15.12.13
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A6 C4 2,5tdi 103kw

postitati 10.04.16 02:40 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: ferdinand
00550 ei tõota kunagi head.
Kui pump oma pritsehetke enam normaalselt muuta ei suuda siis selline veateade ongi tavapärane.

Mul sama veakood ees, selle lööb juba siis ette kui 6 kraadi hilisemaks või varasemaks keerata pumpa. Endal olen pannud tavaliselt 7 peale käivitus parem ja liigub ka erksamalt. Samas olen näinud kui on isegi 23kraadi vale originaalist ja käivitus ja sõitis täitsa normaalselt käis ainult maru kõvasti.
Antud juhul panustaksin ka nukaratta peale, äkki ei pingutatud piisavalt ja pääses lahti.

teet82
huviline

Registreerunud 17.11.13
Kasutaja on eemal

Auto: A6 C5 2.5TDI Quattro, A4 B6 1.9TDI Quattro

postitati 10.04.16 04:58 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: ülks
Kas enne ja pärast hammasrihma vahetust kontrolliti arvutiga pritsenurka ja seati samaks?

Mul oli hiljuti üks sarnane kogemus 2.5TDI V6 mootoriga, vahetasin rihmakomplekti ja peale seda mootor ei toiminud enam normaalselt, vibreeris ja töötas ebaühtlaselt tühikäigul. Lõpuks siis auto omanik mainis, et varem oli tühikäik 1000p/min, nüüd on mingi 800p/min. Kust mina tean mida seal kuhu keeratud oli, et see romu normaalselt toimiks kõrgema tühikäiguga, mina paigaldasin rihma tehase juhendite järgi.

Teema autorile: sa viisid pooliku töö minema, võib-olla keetsid ise selle mootori ära. Ja miks te ajate alati sellist juttu, et kuidas saab üle öö juhtuda midagi. Täpselt nii juhtuvadki need rikked, mõni auto lööb kepsu ka välja üle öö, kas siis süüdistame seda remondimeest, kes nädal tagasi piduriklotse vahetas?

samy12310
huviline

Registreerunud 15.12.13
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A6 C4 2,5tdi 103kw

postitati 10.04.16 07:56 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: teet82
Tsitaat:
Algselt postitas: ülks
Kas enne ja pärast hammasrihma vahetust kontrolliti arvutiga pritsenurka ja seati samaks?

Mul oli hiljuti üks sarnane kogemus 2.5TDI V6 mootoriga, vahetasin rihmakomplekti ja peale seda mootor ei toiminud enam normaalselt, vibreeris ja töötas ebaühtlaselt tühikäigul. Lõpuks siis auto omanik mainis, et varem oli tühikäik 1000p/min, nüüd on mingi 800p/min. Kust mina tean mida seal kuhu keeratud oli, et see romu normaalselt toimiks kõrgema tühikäiguga, mina paigaldasin rihma tehase juhendite järgi.

Teema autorile: sa viisid pooliku töö minema, võib-olla keetsid ise selle mootori ära. Ja miks te ajate alati sellist juttu, et kuidas saab üle öö juhtuda midagi. Täpselt nii juhtuvadki need rikked, mõni auto lööb kepsu ka välja üle öö, kas siis süüdistame seda remondimeest, kes nädal tagasi piduriklotse vahetas?

Remondimeest minnakse seljuhul süüdistama, kui nädal tagasi vahetas rihma ja keeras süüte paika ja nüüd äkki rihmaratas koonusest lahti ja süüde paigast...

roltskar
klubiliige

Registreerunud 29.05.14
Kasutaja on eemal

postitati 10.04.16 15:55 Tsiteeri

ma oletan ka ,et midagi nad seal lahti jätsid,sest mida rohkem sõitsin,seda hullemaks asi läks.
Ja üleöö oli see otseses mõttes,sest sealt sõitsin 5 km koju ära ja hommikul käivitades oli kohe jama

marks4
huviline

Registreerunud 01.10.14
Kasutaja on eemal

postitati 10.04.16 19:40 Tsiteeri

Võimalik ,et tagumine nukkvõlli rihmaratas ei ole kinni saanud ilusti.... see ei ole koonuse peal ka. Käivitades läheb siis pritsehetk paigast.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
automees6
huviline

Registreerunud 24.05.06
Kasutaja on eemal

Auto: A6 C4 Avant 2,5TDi Quattro, A7 3.0 TDI Biturbo

postitati 10.04.16 19:51 Tsiteeri

Ma olen kindel, et lambad keerasid väntvõlli poldi nõrgalt kinni. Kui nii on maksku vähemalt otsa taastamine kinni pidama see enam ei jää isegi kui kinni keerata õige jõuga!

roltskar
klubiliige

Registreerunud 29.05.14
Kasutaja on eemal

postitati 11.04.16 17:38 Tsiteeri

nii, saaga jätkub.
Vändaotsa ei tohiks lahti olla, sest see keerati pika toruga kinni (remondijuhendis on 200Nm + 270 kraadi)
Koos mehaanikuga sai täna klapikambrikaas maha võetud ja ühiselt süüde paika seatud ilusti. (sain sama tüübiga jutule,et vaatab asja üle, äkki keeras midagi nahka)

VAG-COM näitas, et süüde on -5 kraadi, ehk peaks ilusti käima minema.

Praegune probleem on arvatavasti vändaanduris, sest arvuti ei näidanud ühtegi pööret, sai ikka pikalt starterit lastud.
ainult korraks näitas 108 rpm (mis ei ole reaalne,ehk praegu on lootust,et uus andur parandab vea)
vändaandur ju kurinahk annab teistele infot, ju siis pump kuidagi imekombel natuke annab peale mootorile ilma signaalita.

seega küsimus, kas keegi Tartus saab anda mulle prooviks oma vända andurit homme õhtul
või kust ma kiiremas korras uue saaksin? Auto seisab tobedalt töö juures keset platsi ja kuna see nädal vaba, oleks ainuke aeg see sealt ära kõrvaldada

teet82
huviline

Registreerunud 17.11.13
Kasutaja on eemal

postitati 11.04.16 18:33 Tsiteeri

Ei saanud nüüd aru kas mootori töötamise ajal ei näita pöördeid või auto ei käivitu üldse?
Need "süüte" kraadid peaks olema juhtpihusti signaal väntvõllianduri suhtes, kui pole väntvõlli signaali, siis pole mõtet ka seda viite kraadi vaadata.

-v8-
huviline

Registreerunud 15.10.12
Kasutaja on eemal

Auto: A8 4.2Q

postitati 11.04.16 18:34 Tsiteeri

Tsitaat:
nii, saaga jätkub.
Vändaotsa ei tohiks lahti olla, sest see keerati pika toruga kinni (remondijuhendis on 200Nm + 270 kraadi)

Ja kuidas seda tehti? Rakisega või käik ja pidur?

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
roltskar
klubiliige

Registreerunud 29.05.14
Kasutaja on eemal

postitati 11.04.16 18:43 Tsiteeri

teet82- mootor ei käivitu või kui isegi läheb vahel, siis käib väga aeglaselt (nagu T-25 põka), seega vändaanduri teooria võib olla õige. Pump võib lihtsalt pühast vaimust midagi lüüa, millest vahel piisab,et vaevu mootor käiks
Pöördeid ei näita üldse, isegi kui vaevu tuksus (isegi starter peaks piisavalt ringi lükkama,et näitaks üle 108 rpm) täielik null on ees.

-v8- rakisega tehti kõik ikka

teet82
huviline

Registreerunud 17.11.13
Kasutaja on eemal

postitati 11.04.16 18:45 Tsiteeri

Süüte kraade tuli ju ometi töötava mootoriga vaadata?

kuno666
huviline

Registreerunud 15.07.06
Kasutaja on eemal

Auto: 2xV8 & 1x 2,2 20v.

postitati 11.04.16 21:18 Tsiteeri

sümptomid on suht samad mis olid mul kunagi sama mootoriga. Samamoodi vahetasin rihma ära ja peale 15km sõitu oli alumise käbi kiil läinud ja klapid peas. Kui ta gaasile ei reageeri sul käima minnes siis see viitab sellele, et pumba märgid paigast ära või siis hammasrihm. Mul oli selline asi just hiljuti kui pumbal olid torud vales järjekorras ja siis turtsus samamoodi ja gaasile kuuletumine oli kuidas kunagi ja valge suits tagant väljas. Esimese asjana ma vaataks, et vänt ja nukk paigas oleks ja siis juba pump. Kui mootor ei tööta siis ei näe sa arvutiga midagi mille järgi määrata kas süüde paigas või mitte. Mis puutub tahhoka liikumisse siis ma kohe ei viitsi kontrollima minna aga mul ta ka minuarust ei liigu käevitamise ajal.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
roltskar
klubiliige

Registreerunud 29.05.14
Kasutaja on eemal

postitati 12.04.16 06:23 Tsiteeri

Seda ma tean isegi, et kui mootor ei tööta, ei saa kompuuter näidata töötava mootori parameetreid. Nagu mainisin, sai süüdet vaadatud vahetult peale vahetust ja lisaks peale märkide üle käimist sai jälgitud näitajaid pika käivitamise ajal ja siis kui mootor vaevu töötas,aga ikkagi töötas, sest minimaalsed pöörded on siiski vajalikud käivitusmomendiks ja käimiseks.

roltskar
klubiliige

Registreerunud 29.05.14
Kasutaja on eemal

postitati 12.04.16 06:41 Tsiteeri

Tsitaat:
Seda ma tean isegi, et kui mootor ei tööta, ei saa kompuuter näidata töötava mootori parameetreid. Nagu mainisin, sai süüdet vaadatud vahetult peale vahetust ja lisaks peale märkide üle käimist sai jälgitud näitajaid pika käivitamise ajal ja siis kui mootor vaevu töötas,aga ikkagi töötas, sest minimaalsed pöörded on siiski vajalikud käivitusmomendiks ja käimiseks.

Vändaots on ka paigas, sest nukkvõlli ja hooratta märgid olid paigas ilusti (kui just ta täpselt 360 ei keeranud ja ime kombel peale seda absoluutselt liikunud pole järgmistel käivitamistel)

Lehekülgi:  1  2
Tee uus teema Tee uus küsitlus

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 20]
[PHP: 39.8% - SQL: 60.2%]