Vidiit
huviline
Registreerunud 23.11.03
Kasutaja on eemal
Auto: Audi 80 Coupe GT
|
|
postitati 05.05.05 10:19
|
|
|
Bilstein vs Koni
Nimelt siis olen lugenud kiidusõnu nii ühe kui teise margi kohta. siiani pole selge kumb variant on parem.
Kuidas Teie kogemused on? Seda siis ka, et nad läheksid kuubiku alla, millel taguots suht kerge.
|
|
|
|
ICE
klubiliige ac aasta auto 2006 võitja
Registreerunud 27.09.02
Kasutaja on eemal
Auto: BMW F11, BMW E46 Coupe Tracktool
|
|
postitati 05.05.05 13:50
|
|
|
Pakun, et ühest vastust ei eksisteeri... Leian, et sellisel teemal sõnavõtmiseks peaks mõlema amordiga olema tõsine sõidukogemus. Minuteada selliseid
tegelasi siin ei ole.
Ise oman kogemust reguleeritava Koniga. Olen siiani rahul olnud. Regullind olen siis jäikust, kui tõesti rajale lähen. Muidu ei puudu. Pehmeimas
settingus on ka madaldusvedruga normaalne sõita ehk siis pole sellisena jäik. Keerad aga põhja, ning koheselt saavutad ülijäiga vedrustuse, mis hästi
Saugale kõlbab.
Usun, et parima vastuse saad sa oma küsimusele lugedes välismaiseid foorume (Vortex, Motorgeek jne), kus kogemustepagas on inimestel suurem.
|
|
|
|
|
|
samru
klubiliige
Registreerunud 01.02.04
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A8 4,2Q, B6 3,0Q, Buell XB12s
|
|
postitati 05.05.05 14:23
|
|
|
Bilsteinist niipalju, et millist amorti Sa mõtled, kas MonoTube või TwinTube. Esimesega sõidavad osad kodanikud isegi sportrallit, teise variandiga
võid kasse loopida. Oma autol (A90Q 20V) olid all Bilsteinid (monotube), millega olin väga rahul, aeglase sõiduga piisavalt mugav ning kiire sõiduga
parajalt jäik. Reguleerimisvõimalus sellel variandil puudub. Konit olen proovinud ainult niipalju kui kliendi autodega sõitnud, mõne auto all on olnud
päris meeldivad aga mõnel on olnud liiga jäigad. Kui võtta Koni, siis kindlasti need, mida saab ülevalt stoki otsast reguleerida, muidu kaotab asi
mõtte.
http://www.bilstein.com/html/performance/patentedperformance.htm
|
|
|
|
ICE
Registreerunud 27.09.02
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 05.05.05 14:35
|
|
|
Jah, Koni on 2 erinevat. Punane ehk Street ja kollane ehk Sport. Street'ga mul kogemus puudub.
|
|
|
|
|
|
Black
klubiliige
Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal
Auto: Q7
|
|
postitati 05.05.05 15:05
|
|
|
| Tsitaat: | Algselt postitas: Fxz
nu kui hakata ain't nime järgi vaatama, siis Koni on juba nimi omaette, aga... eks seda sa pead ikke vist ise proovima |
Ja Bilstein on mingi kahtlane Hiina noname jah? 
|
|
|
|
arka
huviline
Registreerunud 02.05.05
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 05.05.05 15:11
|
|
|
Ja Bilstein on mingi kahtlane Hiina noname jah? 
saxamaa toode ja mina soovitax bilstein,,,endal ees ja taga (gaasid) ei kurda 1,5 aastad juba
|
|
|
|
ICE
Registreerunud 27.09.02
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 05.05.05 15:26
|
|
|
Tähendab sellest ma just rääkisin oma esimeses postis... Et kellegil on midagi all olnd ja siis kukub soovitama. Minuarust oleks normaalne ehk
kirjeldada oma kogemust aga mitte soovitada kui pole antud hetkel mõlemaga pikaajalist kogemust.
|
|
|
|
|
|
Vidiit
huviline
Registreerunud 23.11.03
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 05.05.05 22:01
|
|
|
Ice'ga ühel arvamsuel jah. aga selleks ma selle teema tegingi et arvamusi kuuleks, neid inimesi kes mõlemat kasutanud ikka vähe.
|
|
|
|
Eero
meeskond
Registreerunud 29.10.04
Kasutaja on eemal
Auto: B2 2dq
|
|
postitati 05.05.05 22:18
|
|
|
| Tsitaat: | Algselt postitas: Vidiit
Ice'ga ühel arvamsuel jah. aga selleks ma selle teema tegingi et arvamusi kuuleks, neid inimesi kes mõlemat kasutanud ikka vähe.
|
ega jah, selliseid sa tõesti ei leia. alati on keegi kas üht või teist kasutanud ja nagu me kõik teame, iga l*ts kiidab ikka oma p*tsi.
kuigi mina sain küll rohkem selgusele amortide asjus, et koni ja kollased tuleks osta 
|
|
|
|
|
|
Vidiit
huviline
Registreerunud 23.11.03
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 06.05.05 10:16
|
|
|
Samas kui koni siis kas kollased või punased ?
sest kuigi teadupärast punased peaks jäigemad olema olen kuulnud, et kollased on etemad nagu.
|
|
|
|
laur4
huviline
Registreerunud 13.05.03
Kasutaja on eemal
Auto: A90Q, P944, UAZ469
|
|
postitati 06.05.05 10:59
|
|
|
| Tsitaat: | Algselt postitas: Vidiit
Samas kui koni siis kas kollased või punased ?
sest kuigi teadupärast punased peaks jäigemad olema olen kuulnud, et kollased on etemad nagu. |
???
Punane on lihtsalt tänavasõiduks, kollane aga sportamort. Reguleerida saab mõlema jäikust, kuid kohaliku Koni edasimüüja sõnul algab jäikuse
reguleerimine kollastel sealt, kus punastel lõppeb (ehk siis kollased jäigemad).
|
|
|
|
Vidiit
huviline
Registreerunud 23.11.03
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 06.05.05 12:45
|
|
|
Selged pildid. tänud
|
|
|
|
ICE
Registreerunud 27.09.02
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 06.05.05 16:16
|
|
|
Oot punasel konil ei saa ju jäikust regullida!?!
|
|
|
|
|
|
samru
klubiliige
Registreerunud 01.02.04
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 06.05.05 16:34
|
|
|
| Tsitaat: | Algselt postitas: ICE
Oot punasel konil ei saa ju jäikust regullida!?! |
Saab ikka, aga seda tuleb teha enne paigaldust, pärast regullida ei saa.
Siin vähe karakteristikuid.
http://www.koni.com/_cars/frame.html
|
|
|
|
Vidiit
huviline
Registreerunud 23.11.03
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 06.05.05 16:44
|
|
|
kui punane on vaja regullimiseks alt ära keerata, siis kollast saab niisama kruttida kui mingeid polte lahti ei keera v?
|
|
|
|
QUATTRO
klubiliige
Registreerunud 26.09.02
Kasutaja on eemal
Auto: 5,2 Cherokee 4x4
|
|
postitati 06.05.05 16:52
|
|
|
neid kollaseid on ka m,itut variatsiooni.On selliseid mida saab timmida ülevalt ja selliseid mis tuleb ikka alt ära kiskuda.Esimesi saab audi puhul
pea alati ülevalt timmida,kuid ntx C3 ja C4 kerel peab tagumised ikka alt ära kiskuma,kuna amordi ülemisele otsale puudub lihtsalt ligipääs.
|
|
|
|
|
|
Maku
klubiliige
Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 06.05.05 16:54
|
|
|
| Tsitaat: | Algselt postitas: QUATTRO
Esimesi saab audi puhul pea alati ülevalt timmida,kuid ntx C3 ja C4 kerel peab tagumised ikka alt ära kiskuma,kuna amordi ülemisele otsale puudub
lihtsalt ligipääs. |
Õnneks on seal ainult 3 polti..
|
torque addict / in the real world four wheel drive means safety and traction
|
|
|
|
|
jesse
huviline
Registreerunud 09.09.04
Kasutaja on eemal
Auto: A6 2.5 TDI
|
|
postitati 23.09.05 06:55
|
|
|
| Tsitaat: | Algselt postitas: samru
Bilsteinist niipalju, et millist amorti Sa mõtled, kas MonoTube või TwinTube. Esimesega sõidavad osad kodanikud isegi sportrallit, teise variandiga
võid kasse loopida. Oma autol (A90Q 20V) olid all Bilsteinid (monotube), millega olin väga rahul, aeglase sõiduga piisavalt mugav ning kiire sõiduga
parajalt jäik. Reguleerimisvõimalus sellel variandil puudub. Konit olen proovinud ainult niipalju kui kliendi autodega sõitnud, mõne auto all on olnud
päris meeldivad aga mõnel on olnud liiga jäigad. Kui võtta Koni, siis kindlasti need, mida saab ülevalt stoki otsast reguleerida, muidu kaotab asi
mõtte.
http://www.bilstein.com/html/performance/patentedperformance.htm |
Tõstaks teema korra veel üles. Mis siis on arvamus või kogemus? Kumba eelistada: Monotube või Twintube?
Lisaks: http://foorum.audiclub.ee/viewthread.php?tid=13496#pid103803
|
|
|
|
QUATTRO
klubiliige
Registreerunud 26.09.02
Kasutaja on eemal
Auto: 5,2 Cherokee 4x4
|
|
postitati 24.09.05 05:42
|
|
|
Samru tegi just puust ja punaselt ette et monotube on amort ja twintube odav aseaine.
|
|
|
|
|
|
jesse
huviline
Registreerunud 09.09.04
Kasutaja on eemal
Auto: A6 2.5 TDI
|
|
postitati 24.09.05 06:11
|
|
|
Samru tegi just puust ja punaselt ette et monotube on amort ja twintube odav aseaine. |
Samas U2U vestluses soovitas samru (tallinna) tänavasõiduks ikkagi twintube peale jääda.
|
|
|
|
samru
klubiliige
Registreerunud 01.02.04
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 24.09.05 08:13
|
|
|
| Tsitaat: | Algselt postitas: jesse
Samru tegi just puust ja punaselt ette et monotube on amort ja twintube odav aseaine. |
Samas U2U vestluses soovitas samru (tallinna) tänavasõiduks ikkagi twintube peale jääda. |
Jaah, tegelikult tuleks alustada teisest otsast, et millise sõidustiili jaoks seda amorti ikkagi vaja on, sest "kõige paremaid" asju pole veel
leiutatud. Kindlasti ei ole autot hästi teel hoidva amordiga mugav sõita ning "ameerika auto" tüüpi amordiga ei saa teha kiiret sõitu. Ei ole ju
mõtet alla panna Rieger, Öhlins, Proflex või isegi Pilstein Sport (monotubed) amorte kui neid ei kasutata sihipäraselt. Kõige mugavamad on kindlasti
tavaline õliamort kuid ta ei kannata pidevat treppis teed (õli läheb vahtu). Treppis teede ja vähe jäigemad on õli+gaasamordid nn. gaasamordid, mis on
sisuliselt sama, mis õliamort ainult survestatud, et õhumullid õlis oleksid väiksemad ja amordi tõhusus oleks suurem. Loomulikult on erinevused ka
tootjate lõikes.
|
|
|
|
kaljukoll
huviline
Registreerunud 26.04.03
Kasutaja on eemal
Auto: Audi 100 Avant 2,5 TDi;Kawasaki kvf 4x4
|
|
postitati 24.09.05 08:27
|
|
|
mis herr samru siis sovitaks näiteks maamehele kes oma dislaga igasugu metsateid ja väiksemaid asfaltteid künnab- ise mõtlesin kah õliamordi peale
PS- raha ei ole nagu ratsaobese sitta
|
|
|
|
samru
klubiliige
Registreerunud 01.02.04
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 24.09.05 08:39
|
|
|
| Tsitaat: | Algselt postitas: kaljukoll
mis herr samru siis sovitaks näiteks maamehele kes oma dislaga igasugu metsateid ja väiksemaid asfaltteid künnab- ise mõtlesin kah õliamordi peale
PS- raha ei ole nagu ratsaobese sitta |
Ma ei tahaks nagu soovitama hakata, sellepärast nagu saigi eelmine postitus kirjutatud, et inimene ise saaks otsuse teha. Ise ju teate kõige paremini
milliseid teid kasutate. Minumeelest oli su mõte täiesti loogiline juhul kui neid metsateid väga kiiresti ei sõideta
|
|
|
|
kaljukoll
huviline
Registreerunud 26.04.03
Kasutaja on eemal
Auto: Audi 100 Avant 2,5 TDi;Kawasaki kvf 4x4
|
|
postitati 24.09.05 13:06
|
|
|
ookei- siis lähevad alla monroe õlikad, meie kandis siin teed ikka nii sitad et jäika kraami ei saa alla panna, hambad on niigi juba viletsad,
vennakese b4 jal olid all sportlikud vedrud + gaasiamordid- küll oli kole sõita, kogu aeg oli tunne et sõidaks nagu hobuvankriga
|
|
|
|