jarmzolen
huviline
Registreerunud 04.06.15
Kasutaja on eemal
|
postitati 04.11.15 14:52
|
|
|
Talverehvide vanus.
Ei osanud kuskile mujale postitada, niiet uurin siit.
Nimelt jõudsid minu kätte ühed Nokian Hakkepeliitta 1 naastud. Kasutatud on neid ainult 1 talve(mustijääk ca 8mm ja naelad 99% alles)
Rehvidel ühtegi pragu ka pole. Ainus mis teeb muret on rehvide vanus, ca 10+ aastat. Rehvitöökojas öeldi, et neid rehve ei tasuks kasutada enam, et
lõpetan kraavis.
Ise mõtlen kas asi on ikka nii hull? Kuna pooled sõidud on mul maapiirkondades, kus enamjaolt kinnitambitud lumi/jää siis lõppudelõpuks pidamise annab
mulle ju ikkagist ainult naelad?
Saan aru, et ajapikku rehvid kaotavad elastsuse ja muutuvad kõvemaks aga ise arvan, et sõidustiil mängib ilmselt kõige suuremat rolli pidamise
osas.
Või kuidas te foorumlased vanadesse rehvidesse suhtute?
Samuti ei leia ma ka tehnonõuetest kas rehvidel on mingi kindel vanus, millest vanemaid enam seaduse järgi alla panna ei tohi?
|
|
|
Rix
klubiliige
Registreerunud 06.03.11
Kasutaja on eemal
Auto: B6 Quattro
|
postitati 04.11.15 15:00
|
|
|
Kinnitambitud lumel vaevalt naastudest kasu on, see siiski liiga pehme, et naastud sinna saaks haakida kinni...
|
|
|
|
kelluke
huviline
Registreerunud 01.08.07
Kasutaja on eemal
Auto: C5 1.9 , 5000 C2
|
postitati 04.11.15 15:03
|
|
|
Eestis vanusepiirangut rehvidele ei ole,aga üle 6 aasta vanust väga ei soovitata.
Kui muster näpuga katsudes natukenegi pehme on ,siis proovi ära.Aga kui päris plastik tundub ,siis pigem mitte.
|
|
|
sir-mac
huviline
Registreerunud 26.06.03
Kasutaja on eemal
Auto: S6 4,2 Avant
|
postitati 04.11.15 15:49
|
|
|
Vana tarkus- ei hoia ükski rehv autot teel, ikka juht. Ära mängi füüsika seadustega ja jõuad punktist A punkti B.
Kui rehvid on ilma vigastusteta (vähemalt visuaalselt), torka aga alla, küll kestavad. Soovitusi tuleb alati kuulata, aga oma aju on see, mis
otsustab. Kasutan isegi juba neli talve mingeid Soome Ässä naastudega protikaid Hakkapeliita 2 mustriga ja ei saa midagi halba nende kohta öelda. Rehv
ikka konkreetselt Põhjamaa jaoks toodetud, iseasi, et moraalselt vananenud. Aga sagedamini võid neid jälgida küll.
|
|
|
lynx
klubiliige
Registreerunud 15.10.02
Kasutaja on eemal
Auto: Audi
|
postitati 04.11.15 16:11
|
|
|
Aastaid tagasi sai ostetud uuena Gislavedi NordFrost5 naastrehvid, mida kasutatasin kaks talve.
Kuna auto läks müüki, sai vahetult enne kolmandat talve üks esimene rehv uus ostetud (seni teadmata põhjustel kulutas ühte esimest teistest oluliselt
rohkem.) Tulemus oli see, et kolm rehvi olid u. 8mm jäägiga ja kaks aastat kasutatud ning üks täiesti uus.
Nii vähe kui ma sõita jõudsin, siis suhteliselt siledal maanteel tahtis auto pidurades ennast ümber selle uue rehvi keerata.
Proovisin hiljem veel, et äkki sai ise millestki valesti aru vms, kuid kahjuks mitte.
See vahe oli päris jahmatav.
P.S> Naastud olid kõik alles.
Rule: Do your homework or suffer the consequences !
|
|
|
|
real-illusion
huviline
Registreerunud 27.09.11
Kasutaja on eemal
Auto: A6 3.0 TDI 165 kw Q
|
postitati 04.11.15 16:19
|
|
|
Pakun, et esimest kõrvalistuja poolset kulutas rohkem?
Ise alla vast ei paneks. Olen korra hiina M/S proovinud lumega. Loomulikult polnud see lumemärgiga, vaid lõuna euroopa jaoks M/S ja pidamist oli, aga
seisma ei jäänud. C6-ga pidurdades läks mingi 300m kindlasti otse, enne kui pidama jäi. Täielik pettumus minu jaoks. Olid autoga kaasa tulnud
"talve"rehvid. Esimese lumega sai korra poes käidud. Pärast seda järgmine päev õnneks lund maanteel polnud ja sain minna uued osta.
Life is tough.
It`s tougher if you`re stupid.
|
|
|
|
jarmzolen
huviline
Registreerunud 04.06.15
Kasutaja on eemal
|
postitati 05.11.15 14:00
|
|
|
Nojah, ilmselt panen alla ära ja vaatab kui hull asi on.
|
|
|
tarmo
klubiliige
Registreerunud 05.01.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 05.11.15 15:14
|
|
|
Iga rehvivahetusperiood on kuskil mingi ports inimesi, kes veeretavad senti, et saaks vähegi odavamalt rehvid autole. Miks jännata rehvidega, mis on
toodetud ajal kui teemaalgataja oli poole noorem kui praegu?
Edasine on puhtalt meelevaldne üldistamine lähtudes profiilis olevast sünniaastast.
Kuna mainitud on Hakka1 rehvi, siis need on nii vanad, et tegu on max 15" rehviga. Uus selline rehv maksab 50-70€ tükk, conti ja nokian kallimad, ehk
siis laias laastus 250€ jooks. Arvestades vanust, siis võiks teemaalgataja telefoni soetushind olla samas suurusjärgus.
Siit ka küsimus: Kui sul telefon ei tee oma ettenähtud tööd, mis on kõige hullem, mis juhtuda saab? Võrreldes sellega, kui rehv ei tee oma tööd...
("omal ajal suverehviga siksiga saime kõik sõidetud" mehed sööge salatit edasi, teid see teema ei puuduta)
|
|
|
Tegelane5
huviline
Registreerunud 26.09.05
Kasutaja on eemal
|
postitati 05.11.15 16:06
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: jarmzolen
Nojah, ilmselt panen alla ära ja vaatab kui hull asi on. |
Tõenäoliselt pole hullu. Endale sattusid mõnda aega tagasi 7 aastat vanad Michelin Ivalo naelad-esimesed kaks talve olid täitsa OKd, kolmandal olid
nagunii juba kulunud. Aga vana kuid vähesõitnud naela puhul soovitan kindlasti teha pidurdamistest, see on koht kus vana nael võib halvas mõttes
üllatada. Ehk siis proovida pidurdada äkilisemalt kui muidu, loomulikult kusagil ohutus kohas.
|
|
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
Auto: 5x4x4
|
|
real-illusion
huviline
Registreerunud 27.09.11
Kasutaja on eemal
Auto: A6 3.0 TDI 165 kw Q
|
postitati 07.11.15 18:42
|
|
|
Mul äi sai just odavalt 05 toodetud rehvid. Eks kui lumi ja lörtstuleb, siis kirjutan ka siia, kui suur vahe on. Tegu continental naastudega. Ise
midagi head ei oota, aga eks elame näeme.
Life is tough.
It`s tougher if you`re stupid.
|
|
|
|
100
Aeg maha
Registreerunud 12.04.10
Kasutaja on eemal
Auto: 100
|
postitati 07.11.15 18:57
|
|
|
Varem olid auto aastased läbisõidud väga väikesed ja eelmisel talvel sõitsin seitsmendat talve samade (naast)rehvidega, viimasel aastal olid nendest
küll käigus veel ainult 2 tk (paigaldasin ette). Seoses rehvidega mingeid probleeme ei olnud.
|
|
|