Lehekülgi: 1 2 |
denethor
huviline
Registreerunud 10.06.04
Kasutaja on eemal
Auto: Mazda 6 2006
|
postitati 09.12.04 08:51
|
|
|
kesklukk jampsib
Selline kurb lugu on, et vahest puldist ei taha lukku minna...
Alguses, kui auto ostsin, oli kõik OK! paar nädalat tagasi hakkas jäunama, vahsest läks ja vahest mitte! Nüüd enamasti esimese korraga ei lähe!
Kolm-neli korda klõpsutada enne vaja.
Paar korda on juhtunud et lahti ka ei tule. võtmega keerab ilusti, aga kesklukk ikka ei funka. Siiamaani olen proovinud ainult juhiuksel keerata.
Ma ise arvan et asi puldis ei ole, sest olen proovind kahe puldiga.
Otsinguga pisut vaatasin ringi, kuid selliseid sümptomeid ei leidnud! Äkki kellegil on mingeid ideid?
Ahjaa, auto on 95 aasta a4
Mazda omanik
|
|
|
|
tom
huviline
Registreerunud 20.09.04
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A6 C7 S-line 3.0 BiTurbo 235kw
|
postitati 09.12.04 09:07
|
|
|
audidel kesklikk toimib tavaliselt vaakumi voolikutega, arvatavasti on sul kuskilt vooli lahti, või keskluku peakontor tagumise istme all jamab ( on
peppus )
|
|
|
|
denethor
huviline
Registreerunud 10.06.04
Kasutaja on eemal
|
postitati 09.12.04 09:11
|
|
|
aga imelik on just see, et asi toimub ebakorrapäraselt - vahest töötab, vahest ei tööta
Mazda omanik
|
|
|
|
denethor
huviline
Registreerunud 10.06.04
Kasutaja on eemal
|
postitati 04.01.05 17:51
|
|
|
Lühidalt, käisin Revalis, maksin mitu raha ja asi tehti korda - mõneks ajaks! Öeldi et keskluku pump on läbi ja kui järgmine kord jampsima hakkab siis
tuleks ära vahetada... hinnaks öeldi 3800 krooni.
Igatahes... see järgmine kord on nüüd käes: 2 nädalatki ei ole möödas! Küsimus nüüd: ega ei ole kellegil pakkuda audi a4 95' keskluku pumpa?
Hädasti oleks vaja! võimalikult kiiresti ka!!
Sänks!
Mazda omanik
|
|
|
|
AndresS
huviline
Registreerunud 08.08.04
Kasutaja on eemal
Auto: E53 & E46 & E36 & E30
|
postitati 04.01.05 18:13
|
|
|
Sama lugu siin. Ei käinud küll soovitatud kohas
ega Revalis, kuid esialgne diagnoos pandi samuti pumba pihta. Signaalid jooksevad kenasti taha parema koopa sisse, kuid vahel ei hakka pump tööle ja
teeb vaid õrna klõpsu.
Reedel läheb kogu karp mehe kätte, kes väidetavalt ennegi kolbi käes on hoidnud ja Audide keskluku pumpasid terveks ravinud. Reede õhtuks olen ilmselt
veidi targem ja oskan selle koha pealt oma kogemustest juba midagi soovitada.
3800 EEK... kujutasin ette hullemat hinda, kuid siiski...
|
|
|
denethor
huviline
Registreerunud 10.06.04
Kasutaja on eemal
|
postitati 04.01.05 18:19
|
|
|
see 3800 on pump üksinda, küsitakse veel hingehinda töö eest! Eelmine kord maksin 1600 krooni et asi kaheks nädalaks korda saada: olevat klemme
puhastatud ja juhtmeid kontrollitud, pumpa vist ka pisut elustatud!
Kuskil romulates võib selliseid asju pakkuda olla?
Mazda omanik
|
|
|
|
AndresS
huviline
Registreerunud 08.08.04
Kasutaja on eemal
|
postitati 04.01.05 18:32
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: denethor
see 3800 on pump üksinda, küsitakse veel hingehinda töö eest! |
Minu arusaama kohaselt pole pumba vahetus tegelikult suur töö, mille eest palju raha küsida. Kui ma nüüd õieti mäletan, olid seal nii elektri- kui
vaakumkaablid selliste kiirelt ühendatavate pistikutega küljes.
Kuskil romulates võib selliseid asju pakkuda olla? |
A4 suht vana mudel juba. Eks on kindlasti neid kõveraks sõidetud ja vedeleb romulates juba. Iseasi on muidugi see, kas sealt seda pumpa osta
maksabki. Suure tõenäosusega saad samasuguse sureva, kuna ei Sinul ega minul pole ainukesed A4-d, millel ma kesklukuhädast kuulnud olen. Paistab pisut
tüüphäda moodi, varem või hiljem avalduvana.
|
|
|
Vanja
huviline
Registreerunud 18.09.03
Kasutaja on eemal
Auto: hetkel liikurita
|
postitati 05.01.05 00:56
|
|
|
Mul oli täpselt sama jama kesklukuga, kannatus katkes siis, kui lasin endal signa vahetada ja probleem kordus, palusin meistrimeestel uurida kus kala
peitub ja ennäe oligi see kesklukupump, see on pakiruumis paremal, katte all ja porolonist tihendite vahel. Sai siis seda testitud ja tuli välja, et
töötab kuidas ise tahab. Viisin siis remonti (pisiteenused elektroonika vallas) seal öeldi, et ma pole kaugeltki esimene Audi omanik taolise
probleemiga. Ühesõnaga minul läks ülejootmine vist 50.- krooni ja 1 tund tööd. Meistrimees soovitas lisaks tulevikus probleemide vältimiseks plaat
katta lakiga, et vältida niiskuse sattumist, aga see jälle mitu päeva tööd(mitu kihti lakki). Peale ülejootmist pole sellist trikki enam teinud.
|
|
|
rass
klubiliige
Registreerunud 25.09.02
Kasutaja on eemal
Auto: 9-5, S80, Passat, Corsa, 2x R850R
|
postitati 05.01.05 06:27
|
|
|
Oskad äkki kontakti anda selle "pisiteenused elektroonika vallas", paistab et ma olen ka sama kaugel nende asjadega. Jupsib teine juba pikemat aega
ja ma siiamaani ikka seda odavat siga kirunud. Enamasti ei läind kinni, vahest harva ei tulnud ka lahti (puldit siis), võtmega keerates nii juhi kui
kõrvalust toimis kesklukk ideaalselt. Nüüd viimased paar nädalat on ka juba rahu majas. Aga siiski, ennetaks probleemi ehk.
|
|
|
|
denethor
huviline
Registreerunud 10.06.04
Kasutaja on eemal
|
postitati 05.01.05 12:48
|
|
|
Vanja äkki tõesti räägid lähemalt kus seda joodeti või värki, et nagu tahaks ikka asja korda saada!
Või on see töö nagu nii lihtne, et joodaks ise kokku?
Mazda omanik
|
|
|
|
Black
klubiliige
Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal
Auto: Q7
|
postitati 05.01.05 17:22
|
|
|
Minul C4 100-l ei toiminud kesklukk juba ostes. Algul arvasin, et vana signa mahavõtmisega on ahel ära lõhutud, kuid kui ka uus signa pandud sai, ikka
tööle ei saanud. Kiskusin siis tagaistme alt kompressori välja, võtsin juppideks ja oligi pumba mootor täiesti üles sulanud. Audifan'i käest 4-pack
õllede eest (mille ma talle vist siiani võlgu olen ) saadud vanema 100
kompressorist sain uue mootori, jootsin selle oma bloki sisse ja töötab siiani ilusti. Vanemal tüübil läks blokki ainult 3 juhet, uuemal käib kogu
krdi salongivalgustus jms sealt läbi.
|
|
|
|
denethor
huviline
Registreerunud 10.06.04
Kasutaja on eemal
|
postitati 06.01.05 18:26
|
|
|
Et, äkki keegi oskab väga täpselt öelda kus see vaakumpump 95a a4-l asub ja kuidas ta välja näeb?
Mazda omanik
|
|
|
|
AndresS
huviline
Registreerunud 08.08.04
Kasutaja on eemal
|
postitati 06.01.05 18:37
|
|
|
Et, äkki keegi oskab väga täpselt öelda kus see vaakumpump 95a a4-l asub ja kuidas ta välja näeb? |
Pagasnikus, paremal küljel. Polstri taga/all.
On seal all süvendis, sellisest tumedast vahtkummist "karbikese" sees. Natuke pead meelitama ja keerama enne, kui süvendist välja nõustub tulema.
Pump ise on siis omakorda selle vahtkummi sees oleva plastikust karbi sees.
|
|
|
QUATTRO
klubiliige
Registreerunud 26.09.02
Kasutaja on eemal
Auto: 5,2 Cherokee 4x4
|
postitati 06.01.05 18:43
|
|
|
Kusjuures millegipärast vaevab sama mure kõikki autosid milledel asub keskluku juhtimine pagasnikus.Algas see jama audi puhul juba B2-st ja minu
mäletamist mööda on VAG grupi autod sellega kogu aja silma paistnud,et keskluku pumbad lihtsalt mädanevad maha seal pagasnikus.
Märksõna on ilmselt niiskus.
Äkki kannatab selle pumba tuua sealt pagasnikust tuppa soojakätte mingi valemiga,kuskile istme alla või nii?.
Sigaritel pole erilisi probleeme täheldanud nagu.
|
|
|
|
Black
klubiliige
Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal
|
|
marmelade
huviline
Registreerunud 05.10.04
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A 4
|
postitati 09.01.05 13:15
|
|
|
ka hädas kesklukuga
ka probleem siis kesklukuga...minul ainult siuke asi, et ise läeb kinni peale avamist...vajutades läheb ilusti lahti, aga mingi ajapärast jälle ise
kinni...võtmest lahti keerates vahel tuleb kogu kesklukk maha, vahel mitte...eile avas iseenesest el aknad kui võtmest kesklukku testisin ( see ilmselt alarmiga seoses? sest sellel lisana automaatne akende
sulgemine)
ilmselt see niiskuks kuhugi ligi pääsend...ja ka kinni olles vahel vägisis tahab tagaluugi lukku (avant) sulgeda korduvalt, muudkui undab seal...mul
ilmselt probleem pigem elektroonikas kui kesklukus endas???
autoks ka A4
|
|
|
samru
klubiliige
Registreerunud 01.02.04
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A8 4,2Q, B6 3,0Q, Buell XB12s
|
postitati 09.01.05 13:49
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: marmelade
ka probleem siis kesklukuga...minul ainult siuke asi, et ise läeb kinni peale avamist...vajutades läheb ilusti lahti, aga mingi ajapärast jälle ise
kinni...võtmest lahti keerates vahel tuleb kogu kesklukk maha, vahel mitte...eile avas iseenesest el aknad kui võtmest kesklukku testisin ( see ilmselt alarmiga seoses? sest sellel lisana automaatne akende
sulgemine)
ilmselt see niiskuks kuhugi ligi pääsend...ja ka kinni olles vahel vägisis tahab tagaluugi lukku (avant) sulgeda korduvalt, muudkui undab seal...mul
ilmselt probleem pigem elektroonikas kui kesklukus endas???
autoks ka A4 |
See A4 -ja kesklukk ongi ise üks elektroonika ime, sest sinna kompressori sisse on ehitatud salongivalgustuse juhtimine, originaal alarm ja
kesklukustuse juhtimine. Originaalpuldist saab aknaid nii alla kui üles lasta. Aga jama märksõnaks on kindlasti niisked ilmad, mis muidugi Audile au
ei tee.
|
|
|
marmelade
huviline
Registreerunud 05.10.04
Kasutaja on eemal
|
postitati 10.01.05 06:38
|
|
|
aa, tuli meelde, et võisin liiga kaua hoiad võtit all kui ust lahti keerasin ja see lasi akna alla...
on jah elektriime...jube ime...salongivalgustus jah ka jama tänu sellele ja eila ka alarm arvas, et ei taha peale minna...õnneks ikke läks...samas
hommikul uksi lahti keerata oli suht tyytu, sest auto on nüüd nii varga kui ka omaniku kindel, lahti tuli ainult murdosa sekundiks ja siis kohe
kesklukk kinni tagas tõmbas, salongi valgustus ei jõudnud põlemagi minna
|
|
|
denethor
huviline
Registreerunud 10.06.04
Kasutaja on eemal
|
postitati 10.01.05 08:47
|
|
|
Ühesõnaga, võtsin asja ise käsile: otsisin süsteemi aju üles, kuivatasin ära, mähkisin ilusti svammi sisse, pisut niiskuskaitset veel lisaks ja nüüd
ootan ja vaatan kaua vastu peab!
Ühesõnaga, minul oli probleem lihtsalt üleujutuses seal küljekastis! Nüüd töötab!
Mazda omanik
|
|
|
|
marmelade
huviline
Registreerunud 05.10.04
Kasutaja on eemal
|
postitati 11.01.05 14:05
|
|
|
minu masina keskluku viga peitus ühes juhtmes, mis vahel andis lihtsalt miinust ( oli kuskilt tagaluugi juurest lühises ), elektrik parandas 2
minutiga ära
|
|
|
HARZ
huviline
Registreerunud 07.04.05
Kasutaja on eemal
Auto: Audi 80 1.9TDI
|
postitati 18.04.05 08:51
|
|
|
kesklukk jamab!!!
audi b4 kesklukk jamab (vaakumpumbaga) uksed lukku paneb kuid lahti ei tee ei tea mis jama on?? urgitsesin mumba välja ja kui lukku paned ukse käib
pump ringi ja kui lahti keerad ukse,teeb vaid pump urrrr???!!!
MILLES VÕIKS HÄDA OLLA,kas peaks pumpa õlitama!??
|
|
|
lare
huviline
Registreerunud 26.10.03
Kasutaja on eemal
Auto: Rahuliku Sõidu Octavia
|
postitati 18.04.05 09:19
|
|
|
kardan,et sul on vaakumi leke kuskil.
|
|
|
HARZ
huviline
Registreerunud 07.04.05
Kasutaja on eemal
Auto: Audi 80 1.9TDI
|
postitati 18.04.05 09:33
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: lare
kardan,et sul on vaakumi leke kuskil. |
kuid ma võtsin üldse vooliku pumba tagant ära!!! ja ühtepidi käis pump teisipidi tegi jõnks!!!
|
|
|
lukas
huviline
Registreerunud 29.07.04
Kasutaja on eemal
Auto: paar käru
|
postitati 18.04.05 09:44
|
|
|
pane mõne masina pealt teine pump korraks ja siis on selge kas asi on pumbas või viga kuskil vaakumis. Olgu siinkohal ka öeldud, et neid pistikuid on
erinevaid.
|
|
|
Black
klubiliige
Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 18.04.05 10:11
|
|
|
Võta pump lahti ja vaata, mis olukorras see rootor seal on. Võibolla on mõni laba soonde kinni jäänud või on kaas lihtsalt liiga tugevalt kinni
keeratud. Õlitada ei ole pumba poolel midagi, eboniiditolmust võiks selle siiski puhtaks teha.
PS. HARZ, liitsin su teema ühe samalaadse varasemaga, loe see ka algusest saati läbi.
|
|
|
Lehekülgi: 1 2 |