ullivilli
huviline
Registreerunud 18.05.07
Kasutaja on eemal
Auto: C4A 2,5TDIQ, BMW GS1100
|
postitati 06.07.15 22:55
|
|
|
Diisel ja/või alternatiivkütused
Kuidas on kogemused Diislisse alternatiivsete kütteõlide lisamisega?
St sõidetakse pannkoogi lõhnalise toiduõliga ja segatakse tava diisli sisse igasugu ködi?
Kuskilt lugesin isegi trafo õlide kohta, aga see tundub juba liiga kosmos.
Mis ennast just huvitavad on toiduõli ning lennunduses kasutatav petrooleumi sugulane aviobensiin.
Viimasel määrdeomadused kehvad, kuid segades diisliga ning valades hulka lisandit vms?
Ohud on alati olemas kolvirõngaste ja kolbide endi põletamise näol, kuid kui realistlik see on ja kuidas riske maandada. St kui palju neid üldse
maandada saab.
Teemaks pigem vanemad mootorid nagu 2.5R5
Minge metsa!
www.minemetsa.ee / www.ripptelk.ee
|
|
|
|
stihl
huviline
Registreerunud 14.09.09
Kasutaja on eemal
Auto: Audi Coupe B3, Jaguar XJ6 Series II
|
postitati 07.07.15 10:14
|
|
|
Mis see segamise point on?
Toiduõliga need vanemad mootorid isegi ju sõidavad, aga selle hinda hoitakse poes meelega samal tasemel, mis tanklates diiselküttelgi, seega no
point.
Ok, kui kuskilt suuremates kogustes kasutatud toiduõli saad, siis võiks ju isegi segada.
Iseasi, kui puhas ta sul on.
Aviobensiin on vist selgelt kallim, kui tavabents või tavadiisel?
|
|
|
|
ferdinand
huviline
Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal
Auto: 400,401,969
|
postitati 07.07.15 14:34
|
|
|
Ühtki õliga sõitnud mootorit ma laiali ei ole tõmmanud, seega ei tea mis seal sees toimub. Mulle tundub, et vanemad mootorid on sellise kütuse suhtes
tundlikumad oma tagasihoidlikuma tööre˛iimi reguleerimise võime poolest, ühisanumpritsega pole enam suurt vahet.
Samuti on mul tekkinud mulje, et õli kütusena aitab liikuvaid osi säilitada, loomulikult võin ka eksida.
Loomulikult kaasnevad selliste kütuste kasutamisega omad probleemid.
Isegi kui mul on igav, kõik mul tuleb välja!
|
|
|
|
ullivilli
huviline
Registreerunud 18.05.07
Kasutaja on eemal
Auto: C4A 2,5TDIQ, BMW GS1100
|
postitati 08.07.15 14:36
|
|
|
Nu eks see natukene sõltub.
Eeldame, et äkki on võimalik odavalt saada lennuki kütust, seega jätame hinna teemast välja ja piirdume tehnilise poolega.
Osad ütlevad, et kui paned vähemalt pool diislit, püsivad määrdeomadused ja ei juhtu midagi... aga äkki oskab mõni veel sõna võtta.
Minge metsa!
www.minemetsa.ee / www.ripptelk.ee
|
|
|
|
villis21
huviline
Registreerunud 01.06.11
Kasutaja on eemal
Auto: 100 tdi quattro 92a.
|
postitati 08.11.15 17:44
|
|
|
Olen sõitnud erinevate autodega hüdroõliga, otsepritsed seda ei taha.
Pihusti otsa tekib tahmakorbatus ja auto käivitub väga halvasti ja tossab kui kurat.
Kui on keeris, pööris või kuidas keegi nimetab sesda põlemiskambeiga diiselmootorit, siis võiks olla ta turboga, siis jätkub ka õhku ja põlemine
parem.
Vabalthingaval mersu 3,0d tahmavad põlemiskambris pihusti all olevatel tuletõkkseibidel augud kinni ja ka jälle kehv käivitus, suur küttekulu ja
metsik toss ja jõudu pole üldse.
BMW 2,4 td põletab hüdroõli ja ei tee teist nägugi. Minek hea, Käivitus hea, kinni pole midagi tahmanud. Paha lõhn tuleb ainult sumpast, iseenda
seljataga küll sõita ei tahaks.
Isegi 2,5 tds põletas õli, aga tühikäigul mootor puterdas, sest õli paksem ja pumbasisesed lekked väiksemad, sama effekt kui pumbakaanest küte liiga
rikkaks koputada.
bensiin on pintslite pesemiseks,
Diislis peitub jõud!
|
|
|
|
|