8413
huviline
Registreerunud 09.04.05
Kasutaja on eemal
Auto: Audi avant
|
|
postitati 09.04.05 16:02
|
|
|
kuidas müügiplatsil mootorit kontrollida?
Mida pean uurima 85kw mootorite juures?
Kuidas teha kindlaks, et mootor õli neelab?
Selge see, et kui mootor õline siis jamad.
|
|
|
|
ado
huviline
Registreerunud 17.07.04
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 09.04.05 16:06
|
|
|
lenda kohe müügiplatsilt diagnosti ja saad kohe kõik teada...kõige lihtsam ju (kui ise spets muidugi pole).

|
|
|
|
Vader
huviline
Registreerunud 12.03.05
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A3 1,8Tfsi , VW Passat varjant 2.0TDi 2008a.
|
|
postitati 09.04.05 16:07
|
|
|
kui masinat käivitad (kehtib ainult külma mootori puhul) ja tagant tuleb käivitamise hetkel sinist suitsu on klapisääre tihendid õhtal .
kui mootorit kohapeal tiba piinata ja kõrgematel pööretel samuti sinakat tagant välja ajab siis võtab ka õli (õlirõngad)
|
|
|
|
kaljukoll
huviline
Registreerunud 26.04.03
Kasutaja on eemal
Auto: Audi 100 Avant 2,5 TDi;Kawasaki kvf 4x4
|
|
postitati 09.04.05 16:07
|
|
|
räägi ikka lähemalt - kas diisel või bensukas, turboga või ilma jne.
|
|
|
|
ferdinand
huviline
Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal
Auto: 400,401,969
|
|
postitati 09.04.05 17:03
|
|
|
Müügiplatsil ei saagi õli võtmisest aimu, samuti reeglina ei oska mõõduka õlivõtu kohta diagnostika miskit kosta. See on mingi väga väär arusaam, et
diagnostika kõik vead kohe ette loeb.
|
Isegi kui mul on igav, kõik mul tuleb välja!
|
|
|
|
|
ado
huviline
Registreerunud 17.07.04
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 09.04.05 18:19
|
|
|
einoh...muidugi ei leita 100% masina vigadest üles, kuid enamus asjad saad ikka kätte. oleneb palju raha välja käid eksju
Ma leian ikkagi et kui ise spets pole on parim koht auto kontrollimiseks ikkagi diagnost.
näitab ta nii palju kui näitab, aga näitab

|
|
|
|
T2
huviline
Registreerunud 05.08.04
Kasutaja on eemal
Auto: Kaherattaline
|
|
postitati 09.04.05 18:28
|
|
|
huvitav kui kalliks võib asi minna kui oled juba kümmekond autot diagnosti viinud ja ikka kõik ühesugused kohvid.
Lihtsam ise vist ikka surved ära kontrollida -ka sellest võib abi olla. Ja vaevalt automüüja saab pahandada, kui sa küünlad maha keerad 
|
siin ma nüüd olen
|
|
|
|
|
krss
huviline
Registreerunud 24.11.03
Kasutaja on eemal
Auto: VAG
|
|
postitati 09.04.05 20:33
|
|
|
Kui mootor on kusagilt õline, siis on tegemist tavaliselt konkreetse VEAGA (leke mingi, sagedamini klapikambrikaane, tihendi vahelt), mida on reeglina
ka suht lihtne/odav kõrvaldada. Muidu tuleb jah teha omad järeldused summutist tuleva õhu kaudu, aga ka väga palju õli võtval autol ei pruugi sealt
eriti midagi teinekord tulla (mitmed kogemused nii diisli kui bensiinimootori puhul) - ostes oleks nagu tegemist parimas korras oleva masinaga.
Sumpsist tulevat õhku tasuks vaadata/nuusutada hoopis selle auto taga sõites, kui koormatakse mootorit (kiirendatakse nii, et mootor hästi vedada ei
jaksa, nt ülesmäge). Samas, kui auto võtab õli, koliseb või teeb midagi muud sellist, mida korras auto ei peaks tegema, on sinna alati võimalus surada
sisse mõned üliodavad õlilisandid, ja kui just klapid eriti läbi ei lase, annab ka kompressiooni mõõtmine ideaalse tulemuse... kuni järgmise
õlivahetuseni. Kuna selliste sigaduste vastu oleme kõik kaitsetud, siis siin ongi see põhjus, miks mina (või sõber Saksas minu jaoks) mitte kunagi ei
osta autot platsilt, vaid alati inimese käest, kes on sellega kaua sõitnud, ning kelle käest küsides loodan suht hea inimesetundjana äratabada, kas ta
valetab või mitte.
Üks näide: sõber läks kunagi ostmisega alt - ostes oli diiselauto ideaalses korras, käivitus talvel külmalt isegi ilma eelsüüteküünaldeta (päevase
lumesaju järel polnud 10m ulatuses jalajälgi). Sõitis esimese paari nädalaga u 1000km ja kõik ideaalne, aga kuna õli oli must, otsustas äravahetada.
Ja siis läks lahti: surve karteris nagu kompressoril, taga sinine suitsupilv, mootor jookseb igalt poolt õli välja, nii et kogu kapoti alune maas
tilkasi täis, käivitamine juba 0-kraadi juures õnnestub ainult nööriotsas, mootoris kolinad (ei olnud saalekolin otseselt) ja mootor lonkab, joob õli
samapalju kütust jne. Ühesõnaga auto nii õhtal kui õhtal. Tegi siis otsuse ära, et laseb teha kapremondi. Mul jälle idee, et nüüd on sobiv doonor
õlilisandite testimiseks olemas. Tuli siis oma sõprade ja vanematega minu vanematekodu juurde parklasse, seal minu poolt kah kari tuttavaid
kokkukutsutud. Kuna karteris surve nii suur, siis töötava mootoriga väga raske sealt õlivalamise august midagi sissevalada. Aga läks sisse esimene
purk ja seejärel teine. Mõne minuti jooksul tõusid mootori tühikäigupöörded, tagant kadus suits, vähehaaval kadus surve karterist (kuni enam
silmnähtavat survet ei jäänudki), kolinad kadusid ja mootor hakkas käima vaikselt/ühtlaselt/pehmelt nagu kaasaegsed diiselmootorid, lõppes
õlilekkimine. Viimane lekkiv koht oli vända eesmine simmerling, kust see tilk-tilk-tilk-tilk-tilk-tilk-tilk-tilk jäi pidevalt üha harvemaks ja lõppes
sootuks. Järgmiste nädalate jooksul ei langenud ka õlitase enam ja käivitus ilusti kuni -10 kraadi juures (ei tulnud suuremaid külmasid). Jälle
ideaalkorras auto! Igaühel käis sel hetkel peast läbi mõte, et nüüd oleks see sobiv turgu lükata, kuna ka kõige parema testimise korral ei ole autole
midagi etteheita (ei olnud paljusõitnud auto, st ka seest kõik kulumata, tõenäoliselt oli sõidetud end katki imenud õhufiltriga, nii et koos õhuga
käis ka liiv mootorist läbi). Kogu minu katse eelarve oli u 120 krooni. Autoomanik maksis suht vana kuid "ideaalses" korras auto eest veidi üle
20.000kr. Seejärel mootori kapremont peaaegu 15.000kr, ja kui ka isoleerpaelaga "parandatud" sillapuksid jms vahetatud sai, oli auto remondiks
kulunud 24.000kr (loodetavasti mäletan õieti).
Loo moraal:
1. Eestis olnud autot eelistan osta omaniku käest, sest siis on vähemalt võimalus saada teada midagi auto eelneva saatuse kohta.
2. Saksast VÕÕRA INIMESE poolt äritegemiseks toodud autot ei usalda, kuna korras autod on seal lihtsalt TUNDUVALT kallimad kui Eestis. Jooksutasin
niiviisi Saksas oma sõpra pea pool aastat nende heade ja vähesõitnute vahel oma praegust Quattrot otsides, kuid tema arvates olid need masinad
lihtsalt laibad juba, ja siiski mitte odavamad kui Eestis - ära usu müügikuulutustes kirjutatavat ka välismaal.
3. Usun end tundvat diiselmootorite hingeelu päris hästi (üle 10a diislitega tegelenud), kuid peale sellesse romusse õlilisandi valamist ei oleks
osanud millestki kahtlustada mootoriprobleeme (enne ostmist oli sel isegi mootoripesu tehtud ja tõesti ei ajand õli välja). St kes petta tahab, tema
jaoks teenib see max paarisajakroonine "investeering" õlilisandi näol end alati tagasi.
4. Ostes lähtu autost kui tervikust, sest ühekaupa on kõik asjad remonditavad ja vastu pükse saamise eest pole me keegi kaitstud. Kui müüja eesmärgiks
on petta, õnnestub see tal nagunii.
EDIT: sorry, kahtlaseks pikaks kujunes see vastus nii lühikestele ja konkreetsetele küsimustele
|
Kui tahad omada raudseid põhimõtteid, pead suutma murda oma põhimõtteid aeg-ajalt — et olla oma põhimõtte peremees. Mitte oma põhimõtte ori.
|
|
|
|
|
V200
huviline
Registreerunud 11.09.04
Kasutaja on eemal
Auto: A6 2,6 Q, A4 1,8 T Multitronic, A4 1,8 TQ Avant Tiptronic, S4 3,0 TQ S tronic, Tesla S 85 kWh
|
|
postitati 10.04.05 09:12
|
|
|
| Tsitaat: | Algselt postitas: T2
huvitav kui kalliks võib asi minna kui oled juba kümmekond autot diagnosti viinud ja ikka kõik ühesugused kohvid.
|
Aga veel kallimaks läheb, kui ühe sellise ilma diagnostikasse viimata ära ostad. 
|
|
|
|
T2
huviline
Registreerunud 05.08.04
Kasutaja on eemal
Auto: Kaherattaline
|
|
ferdinand
huviline
Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal
Auto: 400,401,969
|
|
postitati 10.04.05 09:35
|
|
|
Mingil juhul ei tasu hinnata auto (või mootori) seisukorda puhtuse järgi, otse vastupidi- kui mootor on särav ja läikiv siis viitab see pigem
"autopedest" omanikule või värskelt maha pestud lekkejälgedele.
Samas ega auto seisukorra hindamine nii ühe hetkega ei õnnestugi, kõige kasulikum oleks muidugi kaubelda mingi proovisõiduaeg, näiteks paar päeva kuni
nädal, sellise aja jooksul ikka reeglina hakkavad vead (ka peidetud) ilmnema. Paraku reaalselt selline asi vist ei toimi. Kindlasti on auto
seisukorra hindamisel diagnostikast kasulikum mõni asjatundjast tuttav. Minul näiteks "diagnostikaga" sootuks sellised kogemused, et isegi ette
öeldud vigadega ei kipu nad auto seisukorrast mõhkugi taipama ja loetlevad täiesti mõttetult ajuvabasid asju.
|
Isegi kui mul on igav, kõik mul tuleb välja!
|
|
|
|
|
Vader
huviline
Registreerunud 12.03.05
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 10.04.05 11:25
|
|
|
tegelt asi selline et kes sind ikka tõmmata tahab see ka tõmbab
aga see mis ennem ütlesin toimib iga mootoriga
|
|
|
|
Vader
huviline
Registreerunud 12.03.05
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 10.04.05 11:31
|
|
|
selline asi ka veel et kui õli ikka väga puhas on siis mina oleksin natuke kahtleval seisukohal
sest ei ole vägapalju neid kes auto müügiks õli vahetaksid
(muidugi on ka selliseid omanikke)
kuid suuremosalt on õli ikka puhas sellepärast et seda kulub ja kallatakse juurde pidevalt
|
|
|
|
pahadeplaneet
Bännitud
Registreerunud 09.03.05
Kasutaja on eemal
Auto: b4
|
|
postitati 12.04.05 08:47
|
|
|
kui b4 85kw siis kapott üles külm mootor läheb käima kui tiginat pole on hästi kui on otsi uus. kuid üks mida müüad teevad on et hoiavad mootorid
soojad nii oli ka minu ostu puhul mees rääkis et kõik on ok lausa jumalik ütlesin et tulen 2h pärast tagasi ja las mootor jahtub maha talvel on
lihtne. läksin siis tagasi üks asjatundja oli kah kaasas käivitasin ja oh imet nagu kurekari plakistaks nokkasi.
vaadata võiks veel kindlasti vahesi ukse,kapotti sest need mis tuuakse on paljud üle elanud mingi avarii.
|
|
|
|
krss
huviline
Registreerunud 24.11.03
Kasutaja on eemal
Auto: VAG
|
|
postitati 12.04.05 09:00
|
|
|
| Tsitaat: | Algselt postitas: pahadeplaneet
läksin siis tagasi üks asjatundja oli kah kaasas käivitasin ja oh imet nagu kurekari plakistaks nokkasi |
Ma natuke kritiseeriks sellist suhtumist: auto on sellises seisukorras nagu see on, sinna pole midagi parata. Müüjal on 2 varianti, kas kasutab ostja
petmiseks mingit õlilisandit või üritab müüa sooja mootoriga. Ja kui Sina spetsiaalselt palud näha külma mootoriga, siis ta võimaldab Sulle seda.
Oleksid eelistanud teist varianti, et ka külmaga ei tuleks viga välja? Ja üleüldse, sellise hinnaklassi autot ostes on ju nende hüdrotõukurite
vahetamine nii tühine raha ja keegi peab selle varem või hiljem ärategema. Sellise pisiasjade pärast pole ise elus vist ainsamatki autot ostmata
jätnud, kui vaid hind autole vastav on (hind sõltub siis ikkagi auto kui terviku seisukorrast, mitte sellest, kas tal on mingi odavalt likvideeritav
ja hästi tuvastatav pisiviga peitmata jäänud või mitte). Just selline suhtumine, et vana auto peab olema veatu ja sama heas korras kui uus, ju ongi
tekitanud olukorra, kus müüjad petma on sunnitud - kuna kõrval samasugust autot müüv inimene petab ja Sina valiksid tõenäoliselt just selle. Sama lugu
mis odomeetrite kerimisegagi: niikaua kuni ostjatele ei meeldi õiged näidud (mis algavad tavaliselt 6-7-8-ga), tehakse nad sobivaks, kuna silmnähtava
"veaga" autot müüa võimatu...
|
Kui tahad omada raudseid põhimõtteid, pead suutma murda oma põhimõtteid aeg-ajalt — et olla oma põhimõtte peremees. Mitte oma põhimõtte ori.
|
|
|
|
|
pahadeplaneet
Bännitud
Registreerunud 09.03.05
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 13.04.05 07:57
|
|
|
su jutt on õige,aga ütle nüüd miks peaks mina see olema kes hakkab peale ostu mootorit remoma? kui sa nääd et poes sai hallitab kas ostad ära või
võttad teise?
|
|
|
|
resnick
huviline
Registreerunud 14.03.04
Kasutaja on eemal
Auto: B4 '93
|
|
postitati 13.04.05 08:40
|
|
|
| Tsitaat: | Algselt postitas: pahadeplaneet
su jutt on õige,aga ütle nüüd miks peaks mina see olema kes hakkab peale ostu mootorit remoma? kui sa nääd et poes sai hallitab kas ostad ära või
võttad teise? |
aga kui sa autot poest ostad uuena, siis jah ei eelda keegi, et sa seda remontima pead.
aga eks sa mine osta poest pool aastat vana mittehallitav sai 
loomulikult ei pea ostma sara, kuid ei saa eeldada, et saad 10 aastat vana ideaalkorras auto - sellise leiad vaid 0.00...%-l juhtudel väga hea
vedamise peale ning see enamasti turuhinnast sutike ka kallim.
|
276
|
|
|
|
|
pahadeplaneet
Bännitud
Registreerunud 09.03.05
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 13.04.05 12:12
|
|
|
mina sain oma mazzzina 45500 ja on väga korras 94 2.0E 85kw otse saksast. ja uurisin mingi kuu seda värki ja sa ei kujuta ette miukseid sarasi võib
saada 55000 ees
kuid kui suur tõenäosus on et sa ei saa saksast tulnud ilma laksuta üles löödud autot?
ma küll ei näinud ühtegi.
|
|
|
|