Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema
 Lehekülgi:  1  2
Autor:
Pealkiri: Split: Audi A4 1.8T - 1996 - EnricoN, koosluste arutelu. (Vastuseid: 29 | Vaatamisi: 6938)
prj
klubiliige

Registreerunud 04.12.08
Kasutaja on eemal

Auto: S8 D4, A4 B9 2.0TQ, Cupra Born

postitati 25.03.15 13:15 Tsiteeri
Split: Audi A4 1.8T - 1996 - EnricoN, koosluste arutelu.

Tsitaat:
Algselt postitas: madoc
Miks K04ga kohe uut pumpa vaja? Pane parem suured (300-380cc @ 3bar) pihustid ja lase kütuserõhku madalamaks, siis elab see vana pump ka edasi.

Oled sa mõne k04-ga 1.8T ehitanud ka? :)
S3 stock pihustid on 380cc 3 bari juures ning neid on vähe normaalse rõhu jaoks 3 barise baasrõhuga. Seepärast paneme kõikidele S3-dele 4 bar-sed regulaatorid.

Rääkimata sellest, et pumba voolavusel 4.5 bar vs 5.5 bar-i juures on vahe sisuliselt olematu.

Väga halb mõte mootori tervise seisukohalt on mingeid suuremaid asju peale aretada, kui kütusepump vana on. See võiks juba profülaktika korras uus olla.

Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U
madoc
huviline

Registreerunud 22.04.14
Kasutaja on eemal

Auto: A4 B5 1.8T

postitati 25.03.15 15:01 Tsiteeri

Sõidan nö K04-015 hübriidiga. Pihustid on 300-310cc @3bar ja siiani elus. Peaks täpselt piisama 210-230hj jaoks.
Tuletan meelde, et stock 1.8t sõidab 242cc @ 4bar pihustitega ja annab nendega kuni 180hj (summaarne kütuserõhk 5 bar kandis). BKR6E talvel ja BKR7E suvel. Pärast õhulekete eemaldamist/kontrolli jõujaamas näitab õhulugeja kuni 170g/s.
Eks palju sõltub ka tuuningu tegijast, kirjandus ütleb nii:
http://www.audizine.com/forum/showthread.php/435065-ko4-turbo-upgrade
http://www.audizine.com/forum/showthread.php/70204-B5-Ko4-upgrade-questions
Seega: 325cc pihustid tahavad antud Giac PC16 tuuningu korral kütuserõhku 2.9bar. Mujalt otsides on mainitud isegi 2,7-2,8 bari algrõhku K04 korral. Räägin siis kuni 235hj 1.8t mootoritest.

Sellepärast küsisingi, et palju hj tahetakse saada, kas üle 250?
Ma saan aru, et lihtne on siin "ära panna", et uut kütusepumpa või kõrget kütuserõhku(kui juba pihustid on suuremad pandud) on kindlasti vaja. Aga kui eesmärgid pole nii kõrged, saab ka lihtsamalt hakkama.
Mis on siis orig kütusepumba piir? Kui asja tõsiselt võtta, siis on tegi nagunii oma aja ära elanud invaliidide(15-20a vanused autod) kurnamisega, sest hea üldse, kui keegi enne mootori üle vaatab/hoolduse ära teeb.

380cc pihustite 4 bari juurde ajamise eelduseks on vast tõsisem soov võimsust juurde saada? 250-300hj?
Mis on siis S3 stock pihustite piir(hj) 3 bar juures?

Voolavuse jutust ei saa nüüd aru, kas vana pumba jaoks on ükskõik, kas peab 4,5 või 5,5 bar välja punnitama?

Mootori tervise seisukohast on igasugune selline võimsuse juurdekeeramine riskantne tegevus.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
prj
klubiliige

Registreerunud 04.12.08
Kasutaja on eemal

postitati 30.03.15 21:12 Tsiteeri

Loe veel kord minu jutt üle. See põhineb praktikal, mitte foorumis loetud jural.
Rohkem ei viitsi sel teemal jahuda.

madoc
huviline

Registreerunud 22.04.14
Kasutaja on eemal

postitati 30.03.15 21:24 Tsiteeri

Maha teha viitsid, arutleda ei viitsi.

prj
klubiliige

Registreerunud 04.12.08
Kasutaja on eemal

postitati 30.03.15 21:32 Tsiteeri

Tsitaat:
Maha teha viitsid, arutleda ei viitsi.

Siin ei ole midagi arutleda.

BAM mootor 4 bar-se regulaatoriga:
http://prj-tuning.com/files/idc.png

Kolmesega oleks pihustid otsas. Stock turbo.
Ma olen K04 ja suuremate turbodega 1.8T-sid häälestanud kindlasti rohkem kui 10tk ning tean millest räägin, mul ei ole vaja seda foorumist lugeda.

P.S. Keegi ei ole kedagi maha teinud. Lihtsalt minu kogemustepagasi põhjal ei vasta sinu jutt tõele, seda ei saa kuidagi teistmoodi või läbi lillede öelda. Minu jaoks on korduvalt kinnitust leidnud fakt, et 380cc ja 3 bar regulaator jäävad K04 väikseks.

madoc
huviline

Registreerunud 22.04.14
Kasutaja on eemal

postitati 30.03.15 22:00 Tsiteeri

Vähe asjalikum jutt.
Esiteks AEB mootori orig õhulugejakorpusega nagunii üle 230hj ei saa. Teiseks on vaks vahet, kas AEB või BAM.

Endiselt, mis võimsusest on juttu siin teemas? Sest minu jutt kehtib sinna 230-250hj kanti (millest 95% foorumist nagunii rohkem ei ürita saada oma 1.8T igapäevasõidukil).
Eeldan, et sellest räägid oma näites? 265hj TT (ehk minu jutu piiridest väljapoole) 4 bar VAG grupi FPR koos ühendatud vaakumvoolikuga? Ühesõnaga rõhust sõltuv FPR või staatiline on sellel konkreetsel autol?
http://prj-tuning.com/files/pics/a6.png

prj
klubiliige

Registreerunud 04.12.08
Kasutaja on eemal

postitati 30.03.15 23:00 Tsiteeri

Tsitaat:
Esiteks AEB mootori orig õhulugejakorpusega nagunii üle 230hj ei saa.

Saab kasvõi 400hp, lihtsalt lugeja ei loe enam õhku. Ei viitsi pikemalt peatuda sellel.
Tsitaat:
Eeldan, et sellest räägid oma näites? 265hj TT (ehk minu jutu piiridest väljapoole) 4 bar VAG grupi FPR koos ühendatud vaakumvoolikuga? Ühesõnaga rõhust sõltuv FPR või staatiline on sellel konkreetsel autol?

BAM mootor on TT-l, Cupra R-l. AMK, mis on täpselt sama rauaga on S3-l. Olen teinud neid kõiki. Antud näide ei ole selle auto pealt pärit, ma ju ütlesin, et kümneid ja kümneid neid erinevaid häälestanud.
Mis seal vahet on, kas AEB, BAM, AMK või mõni muu?
Me räägime sellest, kas 1.8T K04 turbo jaoks on 380cc @ 3 bar piisav või mitte. Ma ütlen, et ei ole.
Mis seal vahet on, mis mootori otsas see vile on? Turbost läbi käiv maksimaalne õhukogus on nagunii sama, sest see on kitsaskoht mootori juures.

Muide igasugused "staatilised" regulaatorid on ainult B6 kerest edasi.

Ning üldse, mis debiilne tahtmine on alati mingisuguseid mikropihusteid autole panna ning neid siis 99% peal jooksutada? Ma paneks igal juhul Ford Racingu Bosch 550cc EV14 sinna, mis kopikaid maksavad.
Aju poole pealt võib kasvõi 1000-sed panna, kõik töötab ilusti. Sellist asja, nagu "liiga suur pihusti" ei eksisteeri juba 10 aastat.

madoc
huviline

Registreerunud 22.04.14
Kasutaja on eemal

postitati 31.03.15 09:09 Tsiteeri

Seda BAM juttu võid kuskil TT teemas rääkida:

K04-015 - K03 asendus pikimootorile, nt A4
Compressor Size: 38/51mm
Turbine Size: 42/46mm
Approx Power Rating: 210HP

K04-020, 022, 023 - originaalis S3, TT, Leon
Compressor Size: 42/56mm
Turbine Size: 42/50mm
Approx Power Rating: 260HP

Ja kui tahad rääkida mingist kallist maksimaalsest tuuningust, siis sellest siin juttu pole. Muidugi on olemas ka sellele mootorile sobivad K04 hübriidid, millega saab 300hj jne.
Pole räägitud ka MAF asendusest MAP vastu jne jne. Ma pole rääkinud ka sellest, milline on max suurusega pihusti, mis töötaks, vaid milline on minimaalse suurusega ja piisav, kui eesmärk pole suurt jõudu taga ajada. Mu arust oleme esiveolise A4 teemas juttu tegemas. Mitu korda pean ma rääkima, ma räägin kuni 230-250hj piki 1.8T´st.
Mitu pikimootoriga K04 sa teinud oled? Sa ikka tead, mitu bar peab K04-015 puhuma, et K04-020 võrreldavat jõudu saada? Kes sinu juurde custom chip´i tegema tulla ei taha (300-x euri eest) võib K04-015ga ja "väikeste" pihustitega(aga originaalist suuremad) üsna hästi hakkama saada, muidugi pole ideaalseim lahendus. Halb hakkab juba siin teise teema risustamisega, aga räägin vähemalt õige suunaga mootorist.

Siin on B5 AEB 1.8T 1.0 bar K04-015 ning muu stock (pihustite kohta ei tea konkreetsel autol)
http://nsa29.casimages.com/img/2013/01/11/130111034102388306.jpg
Kuigi dünos pole käinud, siis sinnakanti on ka MAF järgi mu autol.

prj
klubiliige

Registreerunud 04.12.08
Kasutaja on eemal

postitati 31.03.15 10:33 Tsiteeri

Tsitaat:
Ja kui tahad rääkida mingist kallist maksimaalsest tuuningust, siis sellest siin juttu pole. Muidugi on olemas ka sellele mootorile sobivad K04 hübriidid, millega saab 300hj jne.

Ning just neid ongi mõtet paigaldada. Või K04-020 parajaks teha, nagu ongi tehtud. 190 jõudu saab sellest mootorist lihtsalt Stage 1 chipiga, mõttetu on paigaldada 10-15hp jaoks mingit suuremat turbot ja/või pihusteid.

Tsitaat:
Pole räägitud ka MAF asendusest MAP vastu jne jne.

Keegi ei räägigi sellest. Ma võin vabalt GT3071R-i ja originaal MAF-ga 400 jõudu keerata, mitte midagi ei takista seda tegemast.
See pole küll ideaalne, aga väide, et ei saa teha ei vasta tõele.

Tsitaat:
Mitu pikimootoriga K04 sa teinud oled? Sa ikka tead, mitu bar peab K04-015 puhuma, et K04-020 võrreldavat jõudu saada?

Piisavalt, et teada, et -015 turbo ei vääri K04 nime. Ning ta peab "puhuma" täpselt samapalju, nagu 020. Ta lihtsalt ei suuda seda teha.

Tsitaat:
Kes sinu juurde custom chip´i tegema tulla ei taha (300-x euri eest) võib K04-015ga ja "väikeste" pihustitega(aga originaalist suuremad) üsna hästi hakkama saada, muidugi pole ideaalseim lahendus.

See on täiesti mööda jutt. Antud ajul on target õhukogus, kui paned suurema turbo, siis keerab aju lihtsalt rõhku maha (rõhku reaalselt see aju ei näegi).
Sa võid ka stock softile panna suurema turbo ja suuremad pihustid, mitte midagi ei muutu, ainult lagi tuleb juurde..
Mingisugune tarkvara peab olema, mis küsib suuremat õhukogust. Või siis kui kirve meetodil teha, siis VR6 õhulugeja, et õhukogust väiksemaks valetada, 440cc pihustid et kütusekogust kompenseerida, suurem turbo ja ka töötab kuidagi, kuigi detot on omajagu ja külmkäivitus raskendatud. Aju kallale pole vaja minnagi sellise "lahendusega".
Üldiselt, need, kes tahavad asju ise häälestada ostavad endale progeajud ning need, kes tahavad lihtsalt sõitvat autot ostavad teenuse sisse. Siis on ka kontingent tilganäppijaid, kes iga kuu vähemalt korra küsivad midagi ning lõpuks ei jõua kuskile oma tegemistega või lasevad mootori enne laiali, kui kuskile jõuavad :D

madoc
huviline

Registreerunud 22.04.14
Kasutaja on eemal

postitati 31.03.15 11:20 Tsiteeri

Kui 190hp saad orig pihustitega (kuigi oled ise väitnud teistest varasemalt, et 180hp on AEB stock pihustite viimane piir, edasi jääb segu lahjaks), siis saab 230-240hp minu pakutud(ja mu autol olevate) pihustitega. Nüüd hakkad rääkima järsku ainult 200hp eesmärgist. Lisaks veel see, et K03 töötab siis juba oma võimete piiril, kui K04 alles "puhkab". Vastupidavad hobused saab pigem ikka K04ga...

No saab kõike teha, aga igapäevasõidukil ilma MAF/MAP´ta? Jälle mingi erand.

Miks nüüd seda ilusti sellele mootorile sobivat K04-015 maha tegema hakkad? Sellise K04ga saab ka 250hp kätte, kui veidi lisaks vaeva näha ja selline eesmärk peaks olema. Kuidas ta peab "puhuma" nii palju, kui 020, kui juba mõõtmed ja disainitud võimsus on väiksem?

Kui täiesti stock autole panna suurem K04, siis vb 10hp saab juurde, aga sellisest variandist pole rääkinud.
K03 chip (150 eur) + K04 (eriti, kui orig K03 turbo peaks nagunii väsinud olema) + veidi suuremad pihustid (50-100 eur, kuni 25% voolavust rohkem) = Üsnagi turvaliselt 210-230hj. Pealegi annab sel autol nii wastegate vardaga (ei soovita) kui ka wastegate enda vedruga (või välise lisavedruga) mängida. MBC´st pole veel rääkinudki (aga neid vist eriti keegi ei soovita). Boosti kella olemasolu korral täiesti mõeldav. Kes vähe netis ringi vaatab teab, et "universaalne" chip on olemas K04 + 300-310cc @3bar pihustite jaoks.

Kel orig MAF piir ees, panebki suurema õhulugeja korpuse ja vastavalt suuremad pihustid.
Ega ma takka ei kiida sellisele isetegevusele, aga mingi piirini on see võimalik ja arusaadav.

1.8T tuuningut on väga erineva tasemega, pole õige väita, nagu 260+hp peaks olema ainuõige ja ainuke eesmärk.

Sinu soovitused(muide millest arvan väga normaalselt, lihtsalt kallis on ja esivedu...): suured pihustid, custom chip, custom K04-020 sobitamine pikimootorile, FMIC(siin kindlasti vaja), õhulugeja korpuse vahetus, kindlasti väljalaske ümberehitamine (B5 räägime ju), custom downpipe-cat või test-pipe + nipet-näpet. Vaikselt hakkaks juba kepsude vastupidavuse pärast muretsema AEB mootoril, et saada lisaks võrreldes mu variandiga 30hp. ;)
Lisaks mainin ära, et juba 320nm juures pole sel autol 2. käiguga alati pidamist. Neliveolist vähe mõtekam sinna 250+hp ja 400+nm kanti tuunida.

Edit: minugipoolest võiks selle jutu pärast kuhugi 1.8T teemasse panna. Aga no ei saanud vait olla.

prj
klubiliige

Registreerunud 04.12.08
Kasutaja on eemal

postitati 31.03.15 11:43 Tsiteeri

Tsitaat:
Kui 190hp saad orig pihustitega (kuigi oled ise väitnud teistest varasemalt, et 180hp on AEB stock pihustite viimane piir, edasi jääb segu lahjaks), siis saab 230-240hp minu pakutud(ja mu autol olevate) pihustitega. Nüüd hakkad rääkima järsku ainult 200hp eesmärgist. Lisaks veel see, et K03 töötab siis juba oma võimete piiril, kui K04 alles "puhkab". Vastupidavad hobused saab pigem ikka K04ga...

Ma ei ole AEB pihustite kohta mitte kui midagi väitnud.

Tsitaat:
No saab kõike teha, aga igapäevasõidukil ilma MAF/MAP´ta? Jälle mingi erand.

Kes ütles, et ilma MAF-ta? Sa ei saa aru lihtsalt ning pole minu asi seletada.

Tsitaat:
Miks nüüd seda ilusti sellele mootorile sobivat K04-015 maha tegema hakkad? Sellise K04ga saab ka 250hp kätte, kui veidi lisaks vaeva näha ja selline eesmärk peaks olema. Kuidas ta peab "puhuma" nii palju, kui 020, kui juba mõõtmed ja disainitud võimsus on väiksem?

Väga lihtne, 4mm turbiini tiiviku vahe ei mõjuta voolavust nii palju, et sama rõhu juures mingi jõu vahe oleks.
Ehk siis mõlemad peavad sama jõu juures mingil pöördel puhuma täpselt samapalju. Üks suudab seda teha, teine ei suuda, selles ongi vahe.
Võiks ülelaetud mootori põhitõed endale selgeks teha mõne raamatu abil, mitte foorumeid lugedes...
Ning jõud aina kasvavad. Just oli 210 hp ja mingi 208hp dünograafik, nüüd on meil 250hp. Varsti juba 1000hp pill k04-ga.

Tsitaat:
Kui täiesti stock autole panna suurem K04, siis vb 10hp saab juurde, aga sellisest variandist pole rääkinud.
K03 chip (150 eur) + K04 (eriti, kui orig K03 turbo peaks nagunii väsinud olema) + veidi suuremad pihustid (50-100 eur, kuni 25% voolavust rohkem) = Üsnagi turvaliselt 210-230hj.

Võta hoogu maha nüüd. K03 chipil on SAMAMOODI täpselt target õhukogus ees, ehk siis samamoodi lastakse rõhk maha, kui just ei ole mingisugune "kõik põhjas" soft, kus N75 kogu aeg 100%. Ehk siis mingi suurema turbo paigaldusega sa ei võida mitte midagi.

Tsitaat:
Pealegi annab sel autol nii wastegate vardaga (ei soovita) kui ka wastegate enda vedruga (või välise lisavedruga) mängida.

See annab keskel kõrgema piigi ning seejärel laseb auto sul N75 nulli ning boost hakkab kõikuma. Vedruga häälestatakse ainult baasrõhku, reaalne rõhk on sellest alati kõrgem. Saavutad paar nm rohkem, saad närvilise väändegraafiku ning jõud jääb täpselt samaks.
Tsitaat:
MBC´st pole veel rääkinudki (aga neid vist eriti keegi ei soovita). Boosti kella olemasolu korral täiesti mõeldav. Kes vähe netis ringi vaatab teab, et "universaalne" chip on olemas K04 + 300-310cc @3bar pihustite jaoks.

Jah, muidugi, paigaldage "universaalseid" asju, kus keegi ei tea, mis ja kuidas on. Ärge jumala eest segu kontrollige ega detoandureid ning siis ärge imestage, kui mingi hetk kepsu väljastpoolt plokki imetleda saate. Kõige parem on ikka soft, kus ei ole mitte ühtegi fuel cut piirajat, kus küsitud rõhk on kogu aeg 100% ja siis MBC, et saaks ikka nii keerata, et salongi klõbinat kuulda oleks.

Tsitaat:
Sinu soovitused(muide millest arvan väga normaalselt, lihtsalt kallis on ja esivedu...): suured pihustid, custom chip, custom K04-020 sobitamine pikimootorile, FMIC(siin kindlasti vaja), õhulugeja korpuse vahetus, kindlasti väljalaske ümberehitamine (B5 räägime ju), custom downpipe-cat või test-pipe + nipet-näpet. Vaikselt hakkaks juba kepsude vastupidavuse pärast muretsema AEB mootoril, et saada lisaks võrreldes mu variandiga 30hp. ;)
Lisaks mainin ära, et juba 320nm juures pole sel autol 2. käiguga alati pidamist. Neliveolist vähe mõtekam sinna 250+hp ja 400+nm kanti tuunida.

1. Sinul ei ole mitte mingit "varianti". Sa ei ole mitte midagi mõõtnud kuskil stendis ning ei oma aimugi, mis töötab ja kuidas töötab.
2. Mingeid "fmice" pole vaja kuskile panna ega õhulugeja mingeid korpuseid vahetada. See, et keegi foorumis ütles nii, ei tähenda, et see tõele vastab.
3. Kepsude jutt on naerukoht, mitte midagi ei juhtu nendega ka 1.7 bari juures sellel mootoril, a see eeldab normaalset häälestust, mitte "universaalseid" "ise ennast seadistavaid" vidinaid.
4. 320nm ei ole teise käiguga pidamist? See on päris huvitav väide. Kas sa tahad väita, et mitte ühelgi tänapäeva 2.0 dislal pole teise käiguga pidamist? Muidugi, kui inimene ei raatsi millegi eest maksta, siis ilmselt on ka rehvid mingisuguse kolmanda ringi pastlad all ning siis ei maksa ka imestada, et pidamist pole. Reaalsus on selline, et võid oma numbrile üle 100nm otsa lisada. Korraliku rehviga normaalsel teel ei ole 400nm probleem maha panna, LSD-st ma ei hakka üldse rääkima.

Üldiselt, sina tahad mingit sitta teha, mina teen asju korralikult ning minul ei ole probleemi nimetada sitta õige sõnaga.
Sina aga millegi pärast üritad sitta võrrelda korraliku asjaga. Keegi ei väida, et asju ei saa umbes keerates teha, aga ei ole mõtet mingeid võrdlusi või paralleele tuua, tulemus ei ole ligilähedanegi.
Kui ikkagi ei ole finantsi teha asju korralikult, siis kõige targem on lihtsalt piirduda Stage 1 softiga. Sest kui loomkatsetustega kunagi mootori laiali lased, siis ilmselt ei ole ka raha, et see taastada.

madoc
huviline

Registreerunud 22.04.14
Kasutaja on eemal

postitati 31.03.15 12:32 Tsiteeri

Kui sa mu juttu lugeda ei oska, siis ma ei saa midagi teha.
K04-015 autod on 210-250hp üldiselt, väga oleneb seadest ja muust rauast. Sina räägid aga 020 variandist, mis on stockis juba 225hp.

Kui üks ei suuda puhuda niipalju kui teine, siis ongi tegu lahjema turboga, kord lahmid siin mingist üldisest K04´st, siis väidad, et K04-015 polegi õige K04 jne jne. Oleks võinud siis tunnistada, et jah, kui kasutada K04-015, ei ole vaja nii suuri pihusteid. Sellest see jutt üldse alguse sai. Kui ülejäänud maailm sõidab nii, siis võiks see ka midagi öelda. K04-020 pikimootorile niisama peale ei lähe.

Kuidas turbo jõud tuleb, tead ju isegi, seega pole ühegagi neist mõtet rääkida 100% kindlast fikseeritud numbrist, eriti kui autod on veidi erinevad jne. Miks 210st räägin, sest sinnakanti toodavad ilma K04 chipita autod (k03 chip+10-20hp).
Ütlen vist nüüd loodetavasti viimast korda, et minu jutt ei käi 250+hp eesmärkide juurde.

Kui ainult target õhukogus ilmas loeks, siis ei oleks mingit kasu stock turboautodel väljalaske muutmisest, downpipe vahetusest, kuid ometi tuleb kõige sellega midagi juurde.
Näide: http://store.034motorsport.com/high-flow-catalytic-converter-b5-b6-audi-a4-1-8t.html[/url]

WG vedru ja varda koosnäppimisega(peab väga teadlik olema, mida teed) saab veidi jõudu juurde.

Kes on keelanud tuntud ülemaailmseid softe kasutades detonatsiooni logimast? Sellise tegevusega käib loogiliselt kaasa ka küünalde kontrollimine ja kuumusastme võimalik muutus. Ära palun oma jutuga üle pinguta. Minu point on teadlikult ja tagasihoidlikult 1000-2000 eurist autot kiiremaks teha, sinu plaan ainuüksi maksab nii palju.

260+hp 1.8T AEB ei vaja standardist paremat intercoolerit ja selle torustikku?
Kepsude kohta oli jutt, et RISK on, kui rõhujuhtimisega midagi peaks täiesti metsa minema(ma tean, su tuunitud BAM mootoril on juba paremad kepsud).
Bensukas vs diisel ei kaota pidamist ühtemoodi, need mootorid ei lähe pöördesse ühe kiirusega ja turbod toodavad jõudu/boostivad teises pöördevahemikus. Kas ma ütlesin, et pole üldse pidamist? Ma räägin Eesti-Tallinna asfaldist, mis niigi kõver ning kuskil sealtmaalt hakkabki pidamisega probleeme olema. See ei tähenda, et igas olekus 320nm teise käiguga terves ulatuses kummi sussutab. Ilma LSD´ta on probleeme sellise jõu mahapanekuga, seda eriti linnasõidus. Meil on siin ka kolmveerand aastat ilm üsna kehv.
"Korraliku rehviga normaalsel teel ei ole 400nm probleem maha panna, LSD-st ma ei hakka üldse rääkima."
No siin ise ütled, et ideaaloludes peab ja sellega olen täiesti nõus.
Sita tegemine on igaühe enda teha. Sitast saia tegemisega on mingismõttes nagunii juba tegu. ;)

Paralleele toon, sest sinu jutu järgi saab asju AINULT kallilt teha ja odavalt tehes läheb kõik kohe katki.
Ega ma pole keelanud asju korralikult teha, aga mitu korralikult tehtud esiveolist AEB A4 meil üldse Eestis on?

Lekkevabal autol saab jõudu üsna täpselt hinnata MAF 3 käiguga logides.

prj
klubiliige

Registreerunud 04.12.08
Kasutaja on eemal

postitati 31.03.15 12:52 Tsiteeri

Tsitaat:
Kui sa mu juttu lugeda ei oska, siis ma ei saa midagi teha.
K04-015 autod on 210-250hp üldiselt, väga oleneb seadest ja muust rauast. Sina räägid aga 020 variandist, mis on stockis juba 225hp.

Millised VAG-i mudelid veeresid tehasest välja K04-15ga? Saad sa mulle mõne mudelinimetuse näidata?
Just enne tõid mingi lambiallika, et selle turboga on maksimum 210hp ning 020-ga 260. Või nüüd saab 250 AGA tuleb panna E85 või metapritse või midagi muud?
Ma saan ka sellise aruteluga 020-st kasvõi 330 jõudu, mis see teemasse puutub?

Tsitaat:
Oleks võinud siis tunnistada, et jah, kui kasutada K04-015, ei ole vaja nii suuri pihusteid.

Sinu väitel ju K04-015 toodab nüüd 250 jõudu ühtäkki, ehk siis ikkagi nagu oleks? Kes üldse 015-st midagi rääkis siin teemas enne, kui sa selle jutuks võtsid?
Tsitaat:
Kui ülejäänud maailm sõidab nii, siis võiks see ka midagi öelda.

Veelkord. Mul ei ole vaja vaadata, kuidas keegi millegagi sõidab. Ma panen asjad ise sõitma. Kui sa kunagi samakaugele jõuad, siis hakkab see jutt sulle samamoodi lauskoomilisena tunduma.
Tsitaat:
K04-020 pikimootorile niisama peale ei lähe.

Vähese modimisega läheb, pole mitte mingi probleem töökoja jaoks, mis on varustatud TIG keevitusega. Kui hakata kõike rahaliselt vaatama, siis oluliselt odavam on K04-020 kasutatud peast ja natuke modimist, mida liigub küll ja veel vs. K04-015 tutikas osta.

Tsitaat:
Kui ainult target õhukogus ilmas loeks, siis ei oleks mingit kasu stock turboautodel väljalaske muutmisest, downpipe vahetusest, kuid ometi tuleb kõige sellega midagi juurde.

Mootor on õhkpump. Sama silindri täituvuse (= õhukoguse) juures on sama süütenurgaga ja sama seguga sama jõud.
Juurde tuleb nendel autodel, millel on target rõhk mitte target õhukogus, sest aju hoiab sama rõhku, kuid reaalselt teeb turbo rohkem tööd, et sama rõhku hoida vabama väljalaskega ja õhukogus suureneb.
Need ajud, millel on target õhukogus (ning see eripära on Boschi ajude puhul JUST M3.8/M5.9 ajudel, mida paigaldatigi kuni 1998a lõpuni 1.8T mootoritele.), keeravad ka suurema väljalaske paigaldamisega rõhu maha või suurema cooleri ja madalama sisselaskeõhu temperatuuriga samamoodi.
Vanemad ja uuemad ajud omavad target rõhku ning seal tuleb jõudu juurde. Nii palju võiks ikka teada, et sellel ajul MAP-i pole.
Tsitaat:
WG vedru ja varda koosnäppimisega(peab väga teadlik olema, mida teed) saab veidi jõudu juurde.

Ei saa. Punkt.

Tsitaat:
Kes on keelanud tuntud ülemaailmseid softe kasutades detonatsiooni logimast? Sellise tegevusega käib loogiliselt kaasa ka küünalde kontrollimine ja kuumusastme võimalik muutus. Ära palun oma jutuga üle pinguta. Minu point on teadlikult ja tagasihoidlikult 1000-2000 eurist autot kiiremaks teha, sinu plaan ainuüksi maksab nii palju.

Aga pane siis siia üks logi sinu auto knock retardist 2000-6000 RPM ning ka logi kütusesegust. Vaatame, kui head need on.

Tsitaat:
260+hp 1.8T AEB ei vaja standardist paremat intercoolerit ja selle torustikku?

Ei vaja. Fakt.

Tsitaat:
Kepsude kohta oli jutt, et RISK on, kui rõhujuhtimisega midagi peaks täiesti metsa minema(ma tean, su tuunitud BAM mootoril on juba paremad kepsud).

Kuule, ma olen piisavalt AEB-del ja AGU-del 1.6-1.7 bari keeranud suuremate turbodega ja mitte kellelgi pole keps kõveraks läinud selle pärast. Ära seleta. Kui rõhujuhtimisega midagi "metsa" läheb, siis normaalse seadistusega teeb aju kohe fuel cut-i ja ME7 puhul throttle cut-i. Muidugi "universaalsed superkivid" seda funktsionaalsust ei oma. Ka on väga hea sellel hetkel, kui pihustitel on varu, sest see võib tähendada erinevust lilleks lastud mootori ja terve auto vahel.

Tsitaat:
Bensukas vs diisel ei kaota pidamist ühtemoodi, need mootorid ei lähe pöördesse ühe kiirusega ja turbod toodavad jõudu/boostivad teises pöördevahemikus. Kas ma ütlesin, et pole üldse pidamist? Ma räägin Eesti-Tallinna asfaldist, mis niigi kõver ning kuskil sealtmaalt hakkabki pidamisega probleeme olema. See ei tähenda, et igas olekus 320nm teise käiguga terves ulatuses kummi sussutab. Ilma LSD´ta on probleeme sellise jõu mahapanekuga, seda eriti linnasõidus. Meil on siin ka kolmveerand aastat ilm üsna kehv.

Mul on konkreetsed kogemused enda näppudega tuunitud mitmed 1.8T AEB, AGU, kus väänet 400nm ning ka üle selle DÜNOS TÕMMATUD mitte foorumis loetud ja on pidamine olemas korraliku rehviga. Lausvihmaga või kuumaastikul ei ole ka stock autol pidamist, mis see siia puutub?

AronL
huviline

Registreerunud 07.09.08
Kasutaja on eemal

Auto: M140i xDrive

postitati 31.03.15 13:20 Tsiteeri

Lihtsalt mainin, et kui sai tahtlikult oma auto korraks esiveoliseks tehtud, siis a'la 370-380nm(oletuslikult) ja 225 laia suverehviga ei käinud küll teise käiguga kordagi ratas ringi. Ja sellel autol tuleb piisavalt järsku jõud taha, paraku liiga väike kogus:P

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
madoc
huviline

Registreerunud 22.04.14
Kasutaja on eemal

postitati 31.03.15 14:23 Tsiteeri

Mis see siia puutub, mis tehases peal oli ja ei olnud? TT225 näide sellepärast, et kui juba tehasest 225hp, siis annab sealt ikka kergemine suuri numbreid kätte saada. Sulle sai enne antud vahemik lihtsalt sellepärast, et kelle eesmärk on 210-250 hj omada nii, et vastu peaks, siis piisab k04-015 turbost. Minu toodud allikas ei öelnud, et see max võimsus :D jesus küll, nominaal-projekteeritud vms võimsus, mitte max. See on sinu enda teha, palju sealt välja meelitad.
Kas sa siiani aru ei saa, et K04 turbot ei saa lahterdada, neid on erinevaid, erineva võimsuse jaoks.

Minu pihustijutt käis ikka vastava võimsuse peale häälestatud autost. Loogish, kui juba 250hp välja meelitada, siis pihustid, mis 210hp jaoks on piisavad, enam ei kõlba.

Ma saan aru, et sa oled ainuke turbojumal siin...aga arutleda ei oska. Milline turbo osta, tutikas või kasutatud, see käib igaühe rahakoti järgi, aga K04 ei võrdu ainult K04-020. Kui ma MAF´st räägin, siis tean väga hästi, et ndbw autodel pole MAP´i. Kui näiteks WG üldse ühendatud pole, siis on autol jõudu rohkem(tean, et nii pole ette nähtud ja nii saab mootorist või turbost lahti), rõhukontroll puudub, seega reguleerib siis võimsust ainult parem jalg(ja fuel cut). Seega, kui WG´i mõjutada (vedru + vardaga), siis on auto võimsam(ajus peavad piirangud maha võetud olema). Öelda siin, et seega võimsusele mingit mõju ei avalda, ei saa. Porr see on, aga saab, üle pingutada ei maksa.
Logi PRJ´le, CF kõige enam 2 kraadi 3. silindris. Pole päris algusest päris lõpuni. Mainin ära, et järjestikku oli tegu teise kiirendusega, esimesega oli terve 3. käik 0 kraadi CF.
http://www.upload.ee/image/4605152/audi.png

"Ära seleta." ???
Kui pihustid seadistusrõhuga hakkama saavad, siis saavad ka rõhukontrollita turboga (kütust liigub ju automaatselt enam peale, kui rõhk kasvõi 2 bari peaks põrutama), ja kuni süüdet piisavalt tagasi keeratakse jääb vähemalt mootor terveks.

Ühesõnaga, sinu arust on kõik universaalsed chipid (nt APR, GIAC, REVO, Unitronic, & Tapp(Eurodyne)) on mõttetud?

Eks annab ikka vaielda, et teie üheveolised autod peavad 100%. Minu kogemus on, et oleneb ikka väga teekattest ja rooli nurgast. Kui üks neist kasvõi natuke vähem ideaalne või rooli keeratud suti, siis kaob selle ühe ratta pidamine nagu niuhti.
Väita, et saab koguaeg gaas põhjas sõita, no ei saa. Muidugi võib alla lükata mingi 18/235 velje/rehvi. Aga orig 16 tollistega läheb tuunitud esiveolisel 1.8T´l raskeks, kuid muidugi saab hea laia rehviga olukorda parandada. Mingi vaidlemispisik on või? Mitte millegagi ei saa nõustuda? Miks te üldse neliveolistega sõidate, kui üherattavedu saab ka kõigega hakkama. :D

prj
klubiliige

Registreerunud 04.12.08
Kasutaja on eemal

postitati 31.03.15 18:20 Tsiteeri

Tsitaat:
Mis see siia puutub, mis tehases peal oli ja ei olnud? TT225 näide sellepärast, et kui juba tehasest 225hp, siis annab sealt ikka kergemine suuri numbreid kätte saada. Sulle sai enne antud vahemik lihtsalt sellepärast, et kelle eesmärk on 210-250 hj omada nii, et vastu peaks, siis piisab k04-015 turbost. Minu toodud allikas ei öelnud, et see max võimsus :D jesus küll, nominaal-projekteeritud vms võimsus, mitte max. See on sinu enda teha, palju sealt välja meelitad.
Kas sa siiani aru ei saa, et K04 turbot ei saa lahterdada, neid on erinevaid, erineva võimsuse jaoks.

Minu pihustijutt käis ikka vastava võimsuse peale häälestatud autost. Loogish, kui juba 250hp välja meelitada, siis pihustid, mis 210hp jaoks on piisavad, enam ei kõlba.

Ahaa, et kui 210 on kirjutatud, siis saab 250 sealt tavabensuga? A teise turboga on 260 kirjutatud, kuid saab ainult 280 kusjuures madalama surveastmega mootoriga? Ma arvan, et numbrid ei klapi ning üle 230 pole mõtet loota.

Tsitaat:
Ma saan aru, et sa oled ainuke turbojumal siin...aga arutleda ei oska. Milline turbo osta, tutikas või kasutatud, see käib igaühe rahakoti järgi, aga K04 ei võrdu ainult K04-020. Kui ma MAF´st räägin, siis tean väga hästi, et ndbw autodel pole MAP´i. Kui näiteks WG üldse ühendatud pole, siis on autol jõudu rohkem(tean, et nii pole ette nähtud ja nii saab mootorist või turbost lahti), rõhukontroll puudub, seega reguleerib siis võimsust ainult parem jalg(ja fuel cut). Seega, kui WG´i mõjutada (vedru + vardaga), siis on auto võimsam(ajus peavad piirangud maha võetud olema). Öelda siin, et seega võimsusele mingit mõju ei avalda, ei saa. Porr see on, aga saab, üle pingutada ei maksa.

Sa võib-olla oled kuskilt lugenud, et ajul MAP-i pole aga sa ei saa absoluutselt aru sellest, kuidas see aju töötab.
Seda seetõttu, et seda ei saa kuskilt foorumist lugeda. Ning seepärast räägidki absurdetest asjadest, et küll ühe või teise asjaga saab igate pidi jõudu juurde.

Tsitaat:
Logi PRJ´le, CF kõige enam 2 kraadi 3. silindris. Pole päris algusest päris lõpuni. Mainin ära, et järjestikku oli tegu teise kiirendusega, esimesega oli terve 3. käik 0 kraadi CF.

Ning kus AFR-i logi on?

Tsitaat:
"Ära seleta." ???
Kui pihustid seadistusrõhuga hakkama saavad, siis saavad ka rõhukontrollita turboga (kütust liigub ju automaatselt enam peale, kui rõhk kasvõi 2 bari peaks põrutama), ja kuni süüdet piisavalt tagasi keeratakse jääb vähemalt mootor terveks.

Vaakumregulaatoriga on RÕHK pihusti otsa juures kogu aeg KONSTANTNE. Kui sul pihusti 95% peal on ja sa sinna 1 bari lisad, siis on see kohe otsas. Kust see lisakütus peaks tulema?
Tsitaat:
Ühesõnaga, sinu arust on kõik universaalsed chipid (nt APR, GIAC, REVO, Unitronic, & Tapp(Eurodyne)) on mõttetud?

Just nii, rämps.

Tsitaat:
Mingi vaidlemispisik on või?

Sinul tundub küll olevat, seejuures valdav enamus ajast sul pole aimugi sellest, mida sa räägid.

prj
klubiliige

Registreerunud 04.12.08
Kasutaja on eemal

postitati 31.03.15 18:23 Tsiteeri

Tsitaat:

Ahaa, et kui 210 on kirjutatud, siis saab 250 sealt tavabensuga? A teise turboga on 260 kirjutatud, kuid saab ainult 280 kusjuures madalama surveastmega mootoriga? Ma arvan, et numbrid ei klapi ning üle 230 pole mõtet loota.

Tsitaat:

Sa võib-olla oled kuskilt lugenud, et ajul MAP-i pole aga sa ei saa absoluutselt aru sellest, kuidas see aju töötab.
Seda seetõttu, et seda ei saa kuskilt foorumist lugeda. Ning seepärast räägidki absurdetest asjadest, et küll ühe või teise asjaga saab igate pidi jõudu juurde.
Wastegate-i pimedaks panemist ilma fuel cutita ajuga ei hakka üldse kommenteerima, sellist lollust pole ammu siit foorumist juba lugenud.

Tsitaat:

Ning kus AFR-i logi on? See, et 10-se seguga ei deto eriti pole kellelegi uudis. Küll aga ei liigu auto kuigi hästi nii rikka seguga.
Samal põhjusel on MAF-i õhukoguste pealt võimsuste arvutamine lollus. Sama kogusega võib jõu ja väände erinevus olla vabalt 30%.

Tsitaat:

Kui sul pihusti 95% peal on ja sa 1 bari laaderõhku lisad, siis on see kohe otsas ja segu lahja. Kust see lisakütus peaks tulema sinu arust? Seepärast ei pandagi väikseid pihusteid autodele, vaid pannakse varuga. Ka ükski tehase auto ei sõida pihusti dutyga üle 80%.

Tsitaat:

Just nii, rämps. Stockile ehk kannataks midagi panna, aga kui seadistust on muudetud, siis on see lollus.
Ei ole olemas ühtegi "universaalset" asja. On olemas seadistatud asi ja mitte seadistatud asi. Seepärast seadistan ma ka igat stock autot, millel võimsust tõstan, mitte ei loobi lihtsalt ühte sama softi sinna. Sa paraku ei näe "kivist" kaugemale ja ei saa aru sellest. Seda tõestab ilmekalt sinu "suurema väljalaskega rohkem jõudu" jutt selle aju puhul.

Mis puutub pidamisse, siis neid inimesi on kuhjaga, kes selle mõttetu 320nm jutu ümber lükkavad.
Ning minu mõlemal nelikveolisel autol on väänet > 650nm.

See, et auto esiveoline on, ei õigusta sita tootmist. Asju tuleb alati võimalikult korralikult teha, nii jõuab ka elus kuskile ja ka kliendid on rahul.

madoc
huviline

Registreerunud 22.04.14
Kasutaja on eemal

postitati 31.03.15 19:27 Tsiteeri

Sa otsusta ka ära, mis juttu sa kokkuvõttes räägid, on need 015 ja 020 väga erinevad või veidi erinevad või väga sarnased või mis?
Pime WG oli näide! Nii ei tohi ega peakski tegema. WG võib aga veidi näppida, kui tead, mida teed.
Kust ma sulle narrow band lambdaga autol täpse AFR logi annan? Pole ju wideband. Auto liigub täpselt ennustatud võimsusele kohaselt ning kütusekulu ka normis. Pakud ikka, et äkki segu 30% liiga rikas?
Kui sinu jaoks on duty cycle alla 80% püha, siis miks sa üldse mingeid stage 1 chippe pakud 1.8T mootorile, kus pihustid ja fpr jääb samaks? Ise oled rääkinud sellest siin audiklubis varem.
Osad eelpoolmainitud tootjad just teevadki chippe ka muudetud rauale (nt suuremad pihustid ja K04). Kui pihustid 100% ei klapi, siis pannakse AFPR´ga klappima. Universaalne chip oli ka kunagi mingi konkreetse auto custom chip.

Ma saan väga hästi aru, et mu teadmised ei ole selles teemas piiritud ja täielikud. Aga kui sind kuulata, siis ainult custom chippides autoga midagi teha tohibki, kõik muu on keelatud, sest auto läheb kindlasti katki. Kas sellega natuke üle ei pinguta? Mingeid imemaagilisi lahendusi pole ma siin välja pakkunud.

Kui 320nm on esiveolisel sedavõrd probleemivaba, siis ütle, miks autotootjad piiravad väändemomenti 1-2 käik ning panevad võimsamatele meh või elektroonilisi diffrilukke? Räägime ikka bensukatest.

Mul on väga hea meel, et keegi nö korralikult asjale pühendub, kahjuks suhelda/arutleda sinuga vähemalt läbi foorumi ei saa, kord mängid eksperti ja siis jälle lollitad.

prj
klubiliige

Registreerunud 04.12.08
Kasutaja on eemal

postitati 31.03.15 20:02 Tsiteeri

Tsitaat:
Sa otsusta ka ära, mis juttu sa kokkuvõttes räägid, on need 015 ja 020 väga erinevad või veidi erinevad või väga sarnased või mis?

Mina olen kogu aeg rääkinud, et 015 ei ole mingit mõtet paigaldada ning 020 on oluliselt võimsam.
Sina aga kuidagi maagiliselt räägid sellele pisikesele turbole jõudu juurde. Reaalselt on K03S sama hea.
Tsitaat:
Pime WG oli näide! Nii ei tohi ega peakski tegema. WG võib aga veidi näppida, kui tead, mida teed.

Ja kui sa seda pimedaks ei pane, siis jõuame punkti 1 tagasi - jõudu juurde ei saa vaid ainult lainelise väändegraafiku. Ehk siis aja raiskamine.
Tsitaat:
Kust ma sulle narrow band lambdaga autol täpse AFR logi annan? Pole ju wideband.

Välise wideband loggeriga aa õigus see on ka ju liiga kallis.
Tsitaat:
Auto liigub täpselt ennustatud võimsusele kohaselt ning kütusekulu ka normis. Pakud ikka, et äkki segu 30% liiga rikas?

30%? Et sinu arust peaks su auto 13.0 seguga täisgaasil sõitma?
15% vahe segus võib olla 20% vahe võimsuses ning kütusekulus see nüüd küll kuidagi ei väljendu, kuna asi on closed loopis enamuse ajast normaalsel sõidul.
Tsitaat:
Kui sinu jaoks on duty cycle alla 80% püha, siis miks sa üldse mingeid stage 1 chippe pakud 1.8T mootorile, kus pihustid ja fpr jääb samaks? Ise oled rääkinud sellest siin audiklubis varem.

Mina ei eemalda ühelgi ajul fuel cut-i, ehk siis, kui midagi juhtub, ei lähe rõhk liiga suureks. :)
Tsitaat:
Osad eelpoolmainitud tootjad just teevadki chippe ka muudetud rauale (nt suuremad pihustid ja K04). Kui pihustid 100% ei klapi, siis pannakse AFPR´ga klappima. Universaalne chip oli ka kunagi mingi konkreetse auto custom chip.

See on täielik jura. Nii tehti asju kümme aastat tagasi, kui ei olnud võimalik normaalselt seadistada. Prooviti erinevaid kive, üritati leida mingit "sarnast rauda", paigaldati mingeid adjustable regulaatoreid jne.
Tulemuseks oli väga palju laiali lastud mootoreid ning progeajude väga kiire levik, sest nendega andis alati rohkem võimsust välja pigistada kui mingi generic chipiga.
Autot ehitatakse ikka nii, et pannakse korrektne raud kokku ning seejärel häälestatakse mootoriaju seda korrektselt juhtima.

Tsitaat:
Aga kui sind kuulata, siis ainult custom chippides autoga midagi teha tohibki, kõik muu on keelatud, sest auto läheb kindlasti katki. Kas sellega natuke üle ei pinguta? Mingeid imemaagilisi lahendusi pole ma siin välja pakkunud.

Mitte midagi ei ole keelatud. Lihtsalt see on mõttetu, kuna mingit head tulemust ei tule kunagi ning reaalne võimalus on asjad oskamatusega ära rikkuda.
Sina näiteks sõidad ringi ilma segu korragi kontrollimata ning teadmata, mis seal toimub. Aga kui näiteks kütusepump väsinud on, sa ei saagi teada, et 13 afr-ga ringi kütad. Ning kindlasti ei ole ka muud asjad need, mis olema peaks.
Tsitaat:
Kui 320nm on esiveolisel sedavõrd probleemivaba, siis ütle, miks autotootjad piiravad väändemomenti 1-2 käik ning panevad võimsamatele meh või elektroonilisi diffrilukke? Räägime ikka bensukatest.

Mitmel esiveolisel Audil, millel momenti 350nm kanti on mehaaniline difrilukk? Mingi EDL ei mõjuta täisgaasiga kiirendades nüüd küll midagi.
Mitmel esiveolisel Audil on moment 1 ja 2 käiguga piiratud? Mina tean vastust sellele küsimusele.

Tsitaat:
Mul on väga hea meel, et keegi nö korralikult asjale pühendub, kahjuks suhelda/arutleda sinuga vähemalt läbi foorumi ei saa, kord mängid eksperti ja siis jälle lollitad.

Ma ei mängi kedagi. Teen auto tuuningut elukutsena ning oman reaalselt kogemust.
Kui näen, et kuskil propageeritakse sitta, siis ütlen, et see on nii - läbi lillede rääkimine pole kunagi minu tugev külg olnud.

Tuuninguga on täpselt samamoodi nagu ükskõik millise teise asjaga.
Miks osta Lemförderi silladetaile, kui ka teised ajavad asja ära? Milleks osta hirmkallist Continentali või Nokiani rehvi, kui saab palju väiksema raha eest Nankangi? Miks üldse Audi osta? Ssangyong ajab ju ka asja ära.

Nagu ma eelnevalt ütlesin - asju saab teha hästi ja õigesti, olles uhke oma töö üle või sitasti "käib kah" stiilis. Mina teise variandi pooldaja ei ole, seega ei ole mulle mõtet ka sellest rääkida.

madoc
huviline

Registreerunud 22.04.14
Kasutaja on eemal

postitati 31.03.15 20:31 Tsiteeri

Väga vaimukas.
Ekspert, ütle nüüd, kas 96-99 AEB part throttle trim´d ei kandu üle täisgaasile?
Segu teema 30% jutu algmed võid leida enda eelnevast tekstist, et MAF lugemit ei saa üldse usaldada, tuleb välja, et ikkagi mingis piires saab.
Kõigepealt vasta ikka mu küsimusele 1-2 käigu väändemomendi piiramise kohta. Nt mazda 3 mps, saab 9-3 aero.
Audi hakkas alles 2008 panema esiveolistele 320+nm bensiinimootorit(ehk 3 gen uuem kere).
Et üldse teemasse tagasi tulla, siis paku oma lahendus, et saada 220-230hp selle mootoriga, milline on kõige odavam ja mõistlikum viis ning palju see kokku maksab?

EnricoN
huviline

Registreerunud 19.02.14
Kasutaja on eemal

Auto: Coupe Quattro 2.2T | MB 190e

postitati 31.03.15 21:08 Tsiteeri

Tsitaat:
et saada 220-230hp selle mootoriga, milline on kõige odavam ja mõistlikum viis ning palju see kokku maksab?

Selles kogu küs oligi :D

prj
klubiliige

Registreerunud 04.12.08
Kasutaja on eemal

postitati 31.03.15 21:33 Tsiteeri

Tsitaat:
Ekspert, ütle nüüd, kas 96-99 AEB part throttle trim´d ei kandu üle täisgaasile?

Ei kandu. Seega osagaas võib olla ok, aga nii kui open loopi lükkab on rikas. Fuel trim töötab kogu vahemikus alates ME7-st.

Tsitaat:
Segu teema 30% jutu algmed võid leida enda eelnevast tekstist, et MAF lugemit ei saa üldse usaldada, tuleb välja, et ikkagi mingis piires saab.

Sul võib selle MAF-i lugemiga olla 170 jõudu ja võib olla ka 250 jõudu. Miks see oluline on?

Tsitaat:
Kõigepealt vasta ikka mu küsimusele 1-2 käigu väändemomendi piiramise kohta. Nt mazda 3 mps, saab 9-3 aero.

Ma viimati vaatasin, et oleme Audi foorumis, mitte Saab-i või Mazda foorumis. Üldiselt enamjaolt on väände piirajad esimesel ja teisel käigul autodel käigukasti nõrkuse pärast, mitte selle tõttu, et "liiga hästi käib edasi".

Tsitaat:
Audi hakkas alles 2008 panema esiveolistele 320+nm bensiinimootorit(ehk 3 gen uuem kere).

Mis seal vahet, kas bens või diisel, kui esimese paari käigu ülekanded samad on? Ega diislil jõud kuidagi "pehmemalt" nüüd järgi ei tule. Pigem vastupidi ja veel madalama pöördega ja madalama kiiruse juures.
A ütle, kas 2008 aasta Audidel on mootoriajus esimese või teise käiguga piirang?

Tsitaat:
Et üldse teemasse tagasi tulla, siis paku oma lahendus, et saada 220-230hp selle mootoriga, milline on kõige odavam ja mõistlikum viis ning palju see kokku maksab?

Kõige lihtsam korralik lahendus:
* Aquamist HFS-3 vesimetapritse (750-800 EUR vastavalt GBP kursile).
* Paigaldus ca. 400-500 EUR võiks olla sellel autol.
* Häälestus 420 EUR
Hinnad koos käibemaksuga.

Ei ole vaja vahetada mingeid pihusteid, kütusepumpasid, turbosid ega midagi muud ning auto on ka kuuma suveilmaga väga ergas. Küsitud jõunumbrid saab ka kenasti kätte.
Kui hakata turbodega ja pihustitega mässama, siis peaks target kindlasti kõrgem olema, kui 210-230hp, muidu ei tasu see ennast lihtsalt ära. Ka ei ole mingit garantiid, et asi üldse kuskile sinna ligilähedalegi on mingi random chipiga ja random rauaga.

madoc
huviline

Registreerunud 22.04.14
Kasutaja on eemal

postitati 31.03.15 21:50 Tsiteeri

MAF nrid on siiani üle maailma kattunud düno nritega, ei ole kuskil veel näinud, et selline erinevus võiks olla. 170-250 on väga huupi ju pakutud.
Eks nägid ka insenerid vahepeal vaeva, et jõust probleeme ei tekiks ning see kasutatav oleks.
Aga sinuga rääkides tundub esiveo probleem ainult minu peas olevat. Aga kui vaid 100% otse sõita sileda asfaldi peal, siis vb tundubki, et kõik on väga hästi. Audidel pole mu teada jõud piiratud, eks veojõukontroll on ka vahepeal leiutatud.

prj
klubiliige

Registreerunud 04.12.08
Kasutaja on eemal

postitati 31.03.15 21:55 Tsiteeri

Tsitaat:
MAF nrid on siiani üle maailma kattunud düno nritega

Aga vot ei ole ja kõik. See, et sa seda foorumist lugesid ei tee seda tõeks.
Tsitaat:
ei ole kuskil veel näinud, et selline erinevus võiks olla. 170-250 on väga huupi ju pakutud.

Sa ei olegi näinud, sest sa ei seadista autosid iga päev.
Kui sa keerad segu 10-e peale 12 pealt, siis on sul paljude mootorite puhul jõukadu 10-15%.
Kui sa paned korraks etanooli paaki, siis võib sama õhukoguse juures olla võimsuse kasv 20%, sest etanool on kõrge oktaanarvuga ja sisaldab hapnikku. Ka race küttega või vesi-metanooli pritsega on täpselt sama lugu.
Rääkimata sellest, et MAF peab olema ideaalsed töökorras (right...) ning 100% õigesti kalibreeritud sinu sisselaskele (kohe kui paned teise filtri on see näit juba võsas).
Mine käi dünos ära, et sul oleks reaalsed numbrid sinu super-duper lahendusega, mitte ainult mingid mafi näidud, millega peale teatud koha pühkimise ei ole suurt midagi teha.

Tsitaat:
Aga sinuga rääkides tundub esiveo probleem ainult minu peas olevat.

Kuni 380-400nm on see tõesti ainult sinu peas. Sest pole vahet, kas sul on 250nm või 380nm, kui ikka üks ratas õhus on, siis pole midagi teha.
Tsitaat:
Aga kui vaid 100% otse sõita sileda asfaldi peal, siis vb tundubki, et kõik on väga hästi.

Kas sa maanteel ka sõidad teise käiguga? Sellele ei pea vastama.
Tsitaat:
Audidel pole mu teada jõud piiratud

Ei olegi piiratud, sest Audil ei ole nii debiilseid kaste, kus esimene käik üldse vastu ei taha pidada. Ja kuna me siin foorumis Audidest räägime, siis palun unusta oma jaapanlased korraks ära :)

Tsitaat:
Sellele lisanduvad veel pihustid?

Oli ju kirjutatud, et ei lisandu.

madoc
huviline

Registreerunud 22.04.14
Kasutaja on eemal

postitati 31.03.15 22:06 Tsiteeri

Räägime erandid ikka alati reegliks
Minul on öko-lahendus ning muidugi väike risk midagi ära lõhkuda. Ega ma seda taevasse ei kiida. Super-duper lahenduseks pead seda sina? :D
Muidugi oleks väga viisakas sul külas käia ja asi lõplikult ära timmida.
MAF näidud on mulle endale, mitte võimsusega kiitlemiseks.
Pidamise probleemid on ennekõike Tallinna kuumaastikul, varasema 2x lahjema esiveolisega polnud ühtegi probleemi, alles nüüd oskan viriseda. Seal on ikka sõidetavuses suur vahe, kas 160nm või 320nm 205 rehviga.

Lehekülgi:  1  2
Tee uus teema

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 20]
[PHP: 50.5% - SQL: 49.5%]