Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema Tee uus küsitlus
 Lehekülgi:  1  2
Autor:
Pealkiri: Õli lisamine diiselküttele? (Vastuseid: 25 | Vaatamisi: 7829)
az
huviline

Registreerunud 18.11.04
Kasutaja on eemal

postitati 28.03.05 17:36 Tsiteeri
Õli lisamine diiselküttele?

Kas diisli määrdeomaduste parandamiseks võib turbomootoriga (1,9TDI) auto puhul diiselkütusele juurde lisada kahetaktilist mootoriõli?

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
äss
klubiliige
ac aasta auto 2011 võitja

Registreerunud 23.03.04
Kasutaja on eemal

Auto: 2x 1,8t ja masuudipress

postitati 28.03.05 17:41 Tsiteeri

EI või ... laialtlevinud teadmine, et määrdeomadused paranevad on küll õige, kuid samas õli seob paremini niiskust ja seega satub pumpa vesi, mis oluliselt hullem on.

best ET 8,9 sek@268kmh - 1311hp
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
CarlosSQ
huviline

Registreerunud 30.05.04
Kasutaja on eemal

Auto: 80 b4 Avant TDi

postitati 28.03.05 19:06 Tsiteeri

ma panen lisandiks "karla auto" lisandit suht kallis aga loodame at aitab kah.
krt mina teadsin kyll et 2taktilist õli on soovitav panna. aga ex ma nyyd targem.

There's lots of spirit in everyone!!!
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Skype Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
krss
huviline

Registreerunud 24.11.03
Kasutaja on eemal

Auto: VAG

postitati 28.03.05 19:37 Tsiteeri

Küsimus on kahe otsaga. Diiselkütusele lihtsalt pole tarvis midagi hulka segada. Aga see solk, mida Eestis soliidsetes tanklates (mitte võsavahel) müüakse, ja mida eksklikult autokütuseks nimetatakse... me ei tea isegi seda täpselt, mis osas see õigest kütusest erineb, ja veel vähem seda, kuidas kütuselisandid või ka 2T õli selle omadusi mõjutab. Omal tutvusringkonnas paar tuttavat, kes just pumpade remondiga leiba teenivad, ning nemad soovitavad lisada kahetaktilise õli kütusesse. Oma kogemusest võin öelda, et ka üle 200tkm sama mootoriga sõites ja pidevalt 2T-õli kasutades ei leidunud küll mingit vihjet, et see õli halvasti oleks mõjunud, ja niikaua, kuni Eestist korralikku kütust ei saa, ning vajadusel ikka Eestis pean tankima, kavatsen ka tulevikus 2T-õli kütusesse lisada. See on küll väga subjektiivne, aga "õlisema" kütusega töötab ka mootor teise häälega, palju pehmemalt, nii nagu piiritaga kütust tankides (kogemused päris mitmekümne erineva diiselautoga)

Kui tahad omada raudseid põhimõtteid, pead suutma murda oma põhimõtteid aeg-ajalt — et olla oma põhimõtte peremees. Mitte oma põhimõtte ori.
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U
äss
klubiliige
ac aasta auto 2011 võitja

Registreerunud 23.03.04
Kasutaja on eemal

Auto: 2x 1,8t ja masuudipress

postitati 28.03.05 19:42 Tsiteeri

See see asi ongi, et määrdeomadusi ta parandab, aga paraku paaki sattunud veega koos teeb palju pahandust .... niiet jah .. kahe otsaga asi.

best ET 8,9 sek@268kmh - 1311hp
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
AudiTeam
klubiliige
ac aasta auto 2012 & 2013 võitja

Registreerunud 30.04.03
Kasutaja on eemal

Auto: Audi S7 Sportback & Sport Quattro "Lang"

postitati 29.03.05 06:02 Tsiteeri

Kui õli maha laidetakse siis kasutage kütuse lisandeid - need ju ometi ei tohiks alavasti mõjuda - http://foorum.audiclub.ee/viewthread.php?tid=4010

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
jan-kos
huviline

Registreerunud 23.04.03
Kasutaja on eemal

Auto: A100TDIC4 oilexpress ja pargimaastur

postitati 29.03.05 08:10 Tsiteeri

Ma olen aegajalt ikka natuke lisanud ja vanad traktoristid aastaid tagasi panid punasele küttele õli hulka ja sõidavad siiani.Sellest ei saa aru kuidas õli seob niiskust,samas peaks ka hea rasvane küte siduma niiskust paremini kui vilets küte ja ma arvan et see kogus mis lisatakse on imeväike et nüüd hullult siduma hakkab ja vahel võib lisada lisandit mis eemaldab,seob, mida iganes ta selle veega seal teeb.

kalarott
huviline

Registreerunud 29.11.04
Kasutaja on eemal

Auto: Praegu VW Passat 1,6 TDi 2012.a.

postitati 29.03.05 09:20 Tsiteeri

2t õli lisamine nüüd veele küll tohi mõjuda,pigem teeb ikkagi heaks kehva määrimisomadustega kütte.

Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
maxs30
huviline

Registreerunud 11.04.04
Kasutaja on eemal

Auto: Audi 100 2,5 TDI

postitati 29.03.05 10:30 Tsiteeri

Vähe sellest et diisel autot peab tanklas kinnastega tankima peaks nüüd hakkama veel mingite õlidega solgutama. Mina küll ei viitsi.Vahel panen lisandit ja see on kõik.

Black Rabbit
huviline

Registreerunud 12.08.04
Kasutaja on eemal

Auto: Forester XT

postitati 30.03.05 11:44 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: maxs30
Vähe sellest et diisel autot peab tanklas kinnastega tankima peaks nüüd hakkama veel mingite õlidega solgutama. Mina küll ei viitsi.Vahel panen lisandit ja see on kõik.

Oot oot rääkige kas seda lisandit siis tuleb lisada või mitte?
Mina ei óle seni midagi lisanud, aga panin tähele, et auto astub rootsi diisliga kõvasti paremini edasi.
Kui lisate siis mida ja miks ja kas on kõrval ning järelmõjusid ?

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi
Driver
postitusõiguseta huviline

Registreerunud 04.01.04
Kasutaja on eemal

Auto: Audi B4 1,9 TDI

postitati 30.03.05 18:41 Tsiteeri

eks seda lisandit võib ikka panna küll ja seda õli samuti aga siis lihtsalt peaks olema mingi kontroll endale et mida sinna paaki paned/saad et kui tekib paaki sul vesi siis teeb see õli halba aga kui seda vett seal paagis pole siis juu ei juhtu midagi :)
aga lisandid mis poodides ja tanklates müügil need seevastu peaks just selle kondents vee küttega siduma :) (see on minu arusaam asjast :D)

Tsitaat:
Algselt postitas: Black Rabbit
Tsitaat:

Oot oot rääkige kas seda lisandit siis tuleb lisada või mitte?
Mina ei óle seni midagi lisanud, aga panin tähele, et auto astub rootsi diisliga kõvasti paremini edasi.
Kui lisate siis mida ja miks ja kas on kõrval ning järelmõjusid ?

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
andro
huviline

Registreerunud 19.03.05
Kasutaja on eemal

Auto: audi 80 avant B4

postitati 31.03.05 17:53 Tsiteeri
Õli diislihulka

Meie diisli kvaliteeti tõesti ei tea ette, seetõttu parem karta kui kahetseda. Seetõttu tuleks õli tõesti lisada diislile ja see, et õli seob vett on küll kummaline jutt (kas karteris on õli ja vee emulsioon?). Diisli mehed on soovitanud panna õli 0,7 - 1% ning soovitavalt 2 taktilise mootori õli (sae õli).

A.;)

Black Rabbit
huviline

Registreerunud 12.08.04
Kasutaja on eemal

postitati 11.04.05 10:02 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: jan-kos
Ma olen aegajalt ikka natuke lisanud ja vanad traktoristid aastaid tagasi panid punasele küttele õli hulka ja sõidavad siiani.Sellest ei saa aru kuidas õli seob niiskust,samas peaks ka hea rasvane küte siduma niiskust paremini kui vilets küte ja ma arvan et see kogus mis lisatakse on imeväike et nüüd hullult siduma hakkab ja vahel võib lisada lisandit mis eemaldab,seob, mida iganes ta selle veega seal teeb.

No nii, lisasin siis neljapäeval staoili diislile seal müüdavat diisli lisandit, mida võib siis kuni 500liitrile lisada.
Panin pool pudelit sisse.
Minek läks tõesti paremaks ja mootor töötab ühtlasemalt, käivitused on kerged, oluliselt vaiksemaks ei jäänud(seal pole ka õli sees)
Järgmine hommik avastasin, et kõrgsurvepump lekib:(
Opsassaaa- täna siis käisin Joes Garaažis ära ja selgus et Kõrgsurvepumba mingi hooratta vahelt ilmselt lekib ja oma 2 kilo tuleb ära.
Palju õnne, saigi just suvekummidesse investeeritud ja raha oligi üle.:mad:

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi
jan-kos
huviline

Registreerunud 23.04.03
Kasutaja on eemal

postitati 11.04.05 13:41 Tsiteeri

Kemüüdze sulatas midagi ära? Sai äkitse liiga palju?

maxs30
huviline

Registreerunud 11.04.04
Kasutaja on eemal

postitati 11.04.05 15:02 Tsiteeri

mina olen ka seda pannud isegi terve pudeli korraga.Minu autol võttis jõnksutamise ära mootrorist.

Black Rabbit
huviline

Registreerunud 12.08.04
Kasutaja on eemal

postitati 12.04.05 06:47 Tsiteeri

Tsitaat:
Kemüüdze sulatas midagi ära? Sai äkitse liiga palju?

Eile võeti lahti vahetati mingid hoorattad ja krt teab mis seal kõik ära (pikk nimekiri) ja nüüd on põhimõtteliselt uus pump peal.
Tõmbe vahet ei ole :)
Hind oli Joes Garaažis 2690.-
Prognoositav hind oli 2000.-
Ja nüüd veidi offtopic-
Remondist autot võttes oli selle nina all märg plekk, millest ei osanud midagi arvata.
Hommikul oli kodus samasugune märg plekk ja see tekitas juba kahtlusi.
Selgus, et 4 kuud vana radikas oli mingil seniseletamtul põhjusel kuskilt lekkima hakanud.
"Õnneli audiomanik"

maxs30
huviline

Registreerunud 11.04.04
Kasutaja on eemal

postitati 13.04.05 16:32 Tsiteeri

Nägin su autot seal seismas jah.Mul öeldi et rihmade vahetus läheb 1000 kusagil.Siis ei saanud pumpa kronsa küljest murdunud polti kätte. Pidid teise kronsa panema jne. Lõpp hind 2930 kr.Pluss rihmad rullikud õli tihendid veepump õlifilter 4100.Nii et seitse kilo. Ei ole kerge see elu.

Black Rabbit
huviline

Registreerunud 12.08.04
Kasutaja on eemal

postitati 14.04.05 07:46 Tsiteeri

Tsitaat:
Nägin su autot seal seismas jah.Mul öeldi et rihmade vahetus läheb 1000 kusagil.Siis ei saanud pumpa kronsa küljest murdunud polti kätte. Pidid teise kronsa panema jne. Lõpp hind 2930 kr.Pluss rihmad rullikud õli tihendid veepump õlifilter 4100.Nii et seitse kilo. Ei ole kerge see elu.

No see rihmade veepumba ja muu juurdekuuluva vahetus oli mul esimene asi peale ostu.
Sõbra sugulase kaudu õnnestus mule need rullikud, rihmad, jms saada küll veidi üle tonni odavamalt kui sinul kuid töö hind oli samasse klassi mitte 1000 eeku.
Nüüd tuleb siis mul siis OÜ Autospetsialististist ostetud radikas maha võtta, sest see hakkas alt lihtsalt lekkima.
Kusjuures asi on vaid 4 kuud vana :(
Oleks pidanud ikka originaali valima.

jan-kos
huviline

Registreerunud 23.04.03
Kasutaja on eemal

postitati 14.04.05 08:50 Tsiteeri

Kas radikale anti garantii? ja kui palju ajapeale?

Black Rabbit
huviline

Registreerunud 12.08.04
Kasutaja on eemal

postitati 14.04.05 12:24 Tsiteeri

Tsitaat:
Kas radikale anti garantii? ja kui palju ajapeale?

:( Kui aus olla siis just see tšekk on kadunud.
Olen kõik kulutšekid tavaliselt alles hoidnud ja need on mul mapi vahel kui just see on puudu:o
(Samal päeval oli korteri ost müük ja jubedalt kiire, ilmselt see ka kadumise põhjuseks)
On teada täpne kuupäev ja ka kellaaeg kuid tšekki netu.
Maksta tuli sularahas.
Igatahes tuleb nüüd nina maha võtta, radikas samuti ja siis selgitada lekke põhjus.
Kui viga on radikas endas, siis tuleb tagasi minna ja kaubelda.

tarks
huviline

Registreerunud 03.11.03
Kasutaja on eemal

Auto: AUDI A6 2,5 tdi Quattro

postitati 18.04.05 18:45 Tsiteeri

Mina kasutan oma disla paagis rapsiõli paasil valmistatud BIS diislilisandit(rapsiõlitoode) 80 liitri peale kusk 100 g .Liitrine pudel Tartus akukeskuses 40 eeki. Ja sel pudeli peal õpetusel olevat kogust mitte lisada- proovisin midagi ei juhtu ainult kui lapatsit annad siis niskene tunne et auto sõidab kivsõega- pruun suits.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
4b
huviline

Registreerunud 09.01.04
Kasutaja on eemal

Auto: Audi 80B4 1.9tdi

postitati 25.04.05 17:08 Tsiteeri

Huvitav, kuidas tavalise rapsiõli lisamine diiselküttele mõjub autole. Kuuldavasti pidi saama ka palja rapsiõliga sõita. Looduse seisukohast ju igati kasulik.

Auto hakkab ikka A tähega
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
andro
huviline

Registreerunud 19.03.05
Kasutaja on eemal

postitati 25.04.05 18:13 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: 4b
Huvitav, kuidas tavalise rapsiõli lisamine diiselküttele mõjub autole. Kuuldavasti pidi saama ka palja rapsiõliga sõita. Looduse seisukohast ju igati kasulik.

Ei soovitaks Olivia t (rapsi õli) paaki kallata kuna ta sisaldab selliseid ühendeid mis ei kõlba mootorisse. Rapsiõlisi töödeldakse enne paakipanekut.
a.

andro
huviline

Registreerunud 19.03.05
Kasutaja on eemal

postitati 25.04.05 18:22 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: andro
Tsitaat:
Algselt postitas: 4b

Ei soovitaks Olivia t (rapsi õli) paaki kallata kuna ta sisaldab selliseid ühendeid mis ei kõlba mootorisse. Rapsiõlisi töödeldakse enne paakipanekut.
a.

See ühend rapsiõlis mis paaki ei sobi on glütserool mis on vaja enne paakipanekut kättesaada.

Mäks
huviline

Registreerunud 04.07.04
Kasutaja on eemal

Auto: A6 1,9TDI

postitati 01.05.05 18:30 Tsiteeri

mina olen lisanud silma järgi tavalist ziguli või avio õli, hullemaks pole teinud,
Juhtus mul kunagi selline asi: Hommikul ei läinud auto käima, ise aru ei saanud milles jama, ega ma siis autodest palju ei jaganud ka. Panin siis nööriga teisele autole taha ja sai teist tiritud oma 3 km, kuni jõudis kohale, et viga on millegis muus.
Ja oligi: küttetoru oli ära pirastanud ja imes õhku. Peale toru lappimist sain auto käima, aga tühikäigul tahtis välja surra ja kiirendust ka ei olnud. Arvasin, et pump pekkis, käisin karlas sealt öeldi, et pumba õhuga olen plunserpaari nahka keeranud ja et remont läheb maksma oi-oi. papirulli mul muidugi ei olnud. Mõtlesin, et kui pump saab 'õlisemat' kütet siis äkki töötab pareminipanin siis liitrisesse purki pooleks ziguliõli ja diiselküte ja voolikud otse purki. käivitasin mootori, u minuti pärast töötas pump jälle normaalselt, Proovisin siis panna tavalist kütet ilma õlita ja hakkas sama jama jälle.
Nii ma siis sõitsin mõnda aega õlise küttega. Kuni ka ilma õli lisamatta hakkas normaalselt käima.
Pump töötab siiamaani ilma tõrgeteta.

Lehekülgi:  1  2
Tee uus teema Tee uus küsitlus

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 20]
[PHP: 45.4% - SQL: 54.6%]