Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema Tee uus küsitlus
 Lehekülgi:  1  2
Autor:
Pealkiri: Valgusfoori taga seistes käigukangiasend kas D või N? (Vastuseid: 25 | Vaatamisi: 5132)
MEEMEES
huviline

Registreerunud 25.10.02
Kasutaja on eemal

Auto: A6 Avant C7 BI-T, Audi TTQ, Audi A3 2009,SeaDoo 300hp,Hanomag1934, Ford Scorpio RS Mk1, BMW E39,Honda CBR F4S2

postitati 29.11.14 09:48 Tsiteeri
Valgusfoori taga seistes käigukangiasend kas D või N?

Küsimus selline, et kui rohelist tuld ootad foori taga, vähemalt üle 10 sekundi, kas siis oleks mõtekam käigukang neutraali peale tõmmata? Kütusekulu peaks olema väiksem (1,3l vs 0,8l/100km/h, kuid käigukastile? Autoks 3,0tdi FL 176kW.
Ette Tänades
Meekas

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
Jann
huviline

Registreerunud 07.08.05
Kasutaja on eemal

Auto: C7 Allroad BIT, ABARTH, BR 175.

postitati 29.11.14 09:57 Tsiteeri

Arvutiga vaadates on D peal pihustatav kütusekogus pea poole suurem kui N peal.
Arvan, et mõnikord nii, mõnikord naa, sõltub foori intervallist. Mitu minutit foori taga seistes on N kindlasti parem valik. Arvan, et piir jookseb kuskil 0-15 sek vahel, kus mina ei kasuta N võimalust.

OOOO, VW, Seat, Skoda DIAGNOSTIKA, OSTUABI (võimalik üle Eesti), kodeerimine, (de)aktiveerimine, aut. kastide adaptsioonid, DPF, õhkvedrustuse mured jne. (Litsentsiga orig. Ross-Tech PRO V2 seade + uusim tarkvara VCDS 24.7.1 + pikk kogemus). 2g, HN+, MHI2, MHI2Q uuendused, NAVI 2025, VIM, SpeedCam, Carplay, Android Auto aktiv. jne. Läbitud kilomeetreid ei muuda. U2U või 55547002.
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
MEEMEES
huviline

Registreerunud 25.10.02
Kasutaja on eemal

Auto: A6 Avant C7 BI-T, Audi TTQ, Audi A3 2009,SeaDoo 300hp,Hanomag1934, Ford Scorpio RS Mk1, BMW E39,Honda CBR F4S2

postitati 29.11.14 10:00 Tsiteeri

Tänan vastuse eest.
Need numbrid olid võetud kompu näidu järgi.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
Jann
huviline

Registreerunud 07.08.05
Kasutaja on eemal

postitati 29.11.14 10:16 Tsiteeri

Talvel külmaga sõitma hakates ja kohe foori taha sattudes oleks jälle mõistlik käik sees hoida, õli soojeneb siis kiiremini.

OOOO, VW, Seat, Skoda DIAGNOSTIKA, OSTUABI (võimalik üle Eesti), kodeerimine, (de)aktiveerimine, aut. kastide adaptsioonid, DPF, õhkvedrustuse mured jne. (Litsentsiga orig. Ross-Tech PRO V2 seade + uusim tarkvara VCDS 24.7.1 + pikk kogemus). 2g, HN+, MHI2, MHI2Q uuendused, NAVI 2025, VIM, SpeedCam, Carplay, Android Auto aktiv. jne. Läbitud kilomeetreid ei muuda. U2U või 55547002.
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
prj
klubiliige

Registreerunud 04.12.08
Kasutaja on eemal

Auto: S8 D4, A4 B9 2.0TQ, Cupra Born

postitati 29.11.14 10:30 Tsiteeri

See mikroskoopiline kütusekulu kokku hoidmine tuleb suure kaarega tagasi, kui D ja N vahel n*ssimisest läheb lõpuks käigukasti selector õhtale.
Ei soovita.

Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U
kps
moderaator

Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal

Auto: 5x4x4

postitati 29.11.14 10:58 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: prj
See mikroskoopiline kütusekulu kokku hoidmine tuleb suure kaarega tagasi, kui D ja N vahel n*ssimisest läheb lõpuks käigukasti selector õhtale.
Ei soovita.

Ma tahtsin just sama kirjutada :D.

Hea auto on palju autosid...
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Jann
huviline

Registreerunud 07.08.05
Kasutaja on eemal

postitati 29.11.14 11:08 Tsiteeri

Arvata oligi, et erinevaid seisukohti on, oleneb mis nurga alt asja vaadata. Seepärast ütlesingi nii ja naa ,ning kütusekulu on siin kõige väiksem asi, mina lihtsalt kinnitasin teemaalgataja numbreid kulu kohta. Samas mitu minutit kettaid libistada pole ka nagu pointi, eriti suvel kuumaga. Pealegi on küsimus aktiivne ainult juhul, kui sõidad teada trassi ja foori ooteajad enam-vähem selged. Sama hästi võiks küsida, kuidas ummikus käituda? Seda teemat on siin varemgi korduvalt lahatud, tulemus: puudub.

k4lmer
huviline

Registreerunud 14.12.10
Kasutaja on eemal

Auto: RS4 B8

postitati 29.11.14 11:22 Tsiteeri

Mis mõte sellel automaatkäigukastil siis üldse on kui iga fooritaga kangi pead lappama ? :D

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
kps
moderaator

Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal

Auto: 5x4x4

postitati 29.11.14 11:26 Tsiteeri

Pigem algab asi sellest, et üks kasutab autosid 10.a., teine ostab ja müüb masinaid kiiremini kui sokke vahetab. Pole olemas ühte ja õiget käitumisviisi, samuti puudub ka paljudel kahjuks üldse igasugune füüsikaseaduste taju ja loogiline mõtlemine. Ole siis hiromant ja soovita kellelegi midagi teadmata üldse isikute taustast :). Sorry, ei tahtnud kedagi solvata, aga paraku ei saa ka vait olla ;). Sama hea on teema, kus arutatakse kas manuaalkäigukasti puhul oleks parem sidur all hoida või lahti lasta iga kord kui vähegi võimalik säästmaks siduri survelaagrit jne. samas nühitakse siduripedaal koos peasilindriga ribadeks ;).

Hea auto on palju autosid...
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Jann
huviline

Registreerunud 07.08.05
Kasutaja on eemal

postitati 29.11.14 11:32 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: k4lmer
Mis mõte sellel automaatkäigukastil siis üldse on kui iga fooritaga kangi pead lappama ? :D

Sa oled päris lollakas või? Üldse ei jaga matsu mida siin üritatakse arutada?

jokerAudi
huviline

Registreerunud 09.02.08
Kasutaja on eemal

Auto: Superb 2018

postitati 29.11.14 12:07 Tsiteeri

Vägev suhtumine küsijasse...
Aga isiklikult ei näe küll mingit mõtet seda kangi N asendisse kiskuda fooriall, st nõustun prj ja kps´i seisukohtadega.

k4lmer
huviline

Registreerunud 14.12.10
Kasutaja on eemal

Auto: RS4 B8

postitati 29.11.14 12:35 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Jann
Tsitaat:

Unustasid vist vcds´is tänased ravimid aktiveerimata...

Minu küsimus jääb ikka endiseks.

Jann
huviline

Registreerunud 07.08.05
Kasutaja on eemal

postitati 29.11.14 12:46 Tsiteeri

Tsitaat:
Tsitaat:
Algselt postitas: Jann
Tsitaat:

Unustasid vist vcds´is tänased ravimid aktiveerimata...

Minu küsimus jääb ikka endiseks.

Millest sa aru ei saa, eelnevat ka ikka lugesid või? Või peab siin kõik nagu lasteaias täislausetega lahti seletama? Küsimus on, KUS jookseb see mõistlik piir, kui kang N peale lükata. Kui ummikus oled, siis hoiad pidurit kuni jalg ära väsib ja siis tõmbad kässari peale? Tooks siia veel ühe argumendi, nimelt suur osa pe...ses pihustitega liikureid tossavad nagu korstnad tühikäigul D asendis topelt kogusega, ainult DPF püüab selle kinni. Edasi mõtleb igaüks juba ise, nagu ma ütlesin juba algul, see teema ei vii kuhugi.

VCDS ja ravimite kommi kohta ütleks, et sina mind ravida ei oska paraku. Mängi omas liigas.

aixx
huviline

Registreerunud 21.03.05
Kasutaja on eemal

postitati 29.11.14 13:35 Tsiteeri

Ma isiklikult pole pole kunagi N peale tõmmanud, ainult P peale kui raudteeülesõit on - sõidan igapäevaselt automaatidega üle kümne aasta. Muuseas elektriautol peaks ka kulu mõttes N peale rebima seistes, aga see kulu on marginaalne võrreldes näiteks kütteseadmega või isegi pidurivõimu vaakumpumbaga. Aga eks igaüks teab, mis talle meeldib- nii ka käitub. Ma näiteks vajutan start-stop funktsiooni ka alati välja kui sellise kepikastiga autoga sõitma satun, sest harjumus on sidurit all hoida foori taga.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U
Joel
meeskond

Registreerunud 01.10.02
Kasutaja on eemal

Auto: Audi CQ Typ85, Porsche 911 Turbo, MB G63 AMG, MB ML 320, Volvo 940 SE, ZAZ 965 Cabrio

postitati 29.11.14 13:36 Tsiteeri

Mina C4 S4 ja S6ga lükkasin vahel N peale sellepärast, et auto vedas tühikäigul nii kõvasti edasi ja kuna piduripedaal on neil üsna raske, siis pidi ikka konkreetselt vajutama seda, et auto edasi ei liiguks. Muude autode puhul, millel jätad lihtsalt jala pedaalile puhkama, siis väga ei viitsi klõpsida. Aga selliste fooride juures, kus on see märk, et punane ring ja Max 3 min ja raudteeülesõitude tõkkepuu taga ma ikka lükkan enamasti N peale. Või üldse P peale. MB'l ja BMW'l käib P peale nupuga, st vahet pole kumma peale panna.

ferdinand
huviline

Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal

Auto: 400,401,969

postitati 29.11.14 14:41 Tsiteeri

Huvitav oleks teada mis autotootjad sellel teemal kostavad. Minu jaoks jääks iseenesest ka arusaamatuks automaatkasti mõte kui iga foori taga kangi lappama hakkaks, pole seda kunagi teinud ja ei hakka ka. Raudteeülesõidu taga vmt pikema ootamise korral loomulikult kuna nii mugavam lihtsalt.
Teine teema on see, et mis liigub see kulub, seega vaevalt, et sihuke sisse-välja logistamine kastile head teeb.

Isegi kui mul on igav, kõik mul tuleb välja!
Gunnark
klubiliige

Registreerunud 27.10.09
Kasutaja on eemal

postitati 29.11.14 15:18 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: ferdinand
Huvitav oleks teada mis autotootjad sellel teemal kostavad. Minu jaoks jääks iseenesest ka arusaamatuks automaatkasti mõte kui iga foori taga kangi lappama hakkaks, pole seda kunagi teinud ja ei hakka ka. Raudteeülesõidu taga vmt pikema ootamise korral loomulikult kuna nii mugavam lihtsalt.
Teine teema on see, et mis liigub see kulub, seega vaevalt, et sihuke sisse-välja logistamine kastile head teeb.

Täiesti nõus milleks lapata - vahest panen pargi peale, sest tundub, et tagatuled siravad pimedas koos piduriga vägagi ebameeldivalt tagaseisjale:)

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Reims86
huviline

Registreerunud 12.08.13
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A6 171kw 3,0TDI Quattro / Audi A4 110kw 2,5TDI / Opel Corsa E 2015a

postitati 29.11.14 16:03 Tsiteeri

Mina teen niimoodi tihti, et kaugelt üldjuhul näha kui punane ootamas või tuttaval trajektooril teada tsüklid, siis lihtsalt aegsasti lasen autol rahus veereda foorialla, ega ma kiiremini ikka minema sealt saa, kui viimasel hetkel tallan piduri põhja (las siis tagumised liiklejad närvitsevad, et ma nagu tigu viimased meetrid, kuid pole mõtet stressata, ise rahulik olla on ka liiklus endajaoks rahulikum). Pikemal ootamisel samuti N või P, pole veel kastidega midagi juhtunud päris mitmeaastastele automaatkastide ajalooga.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
tl470487
aeg maha

Registreerunud 06.07.11
Kasutaja on eemal

postitati 29.11.14 22:51 Tsiteeri

Kui tahad sinu taga seisjale meelepärane olla siis lükka igal võimalikul hetkel ning kohas N peale, sest siis ei pea taga seisja diisli lebra käes kannatama aga, kui oma autot säästa tahad siis päeva lõpus jõuab kohale, et ei olnud hea idee.

- 51905398 - autode diagnostikaseadmed ja töövahendid - VCDS - VAS - LAUNCH PRO3- http://foorum.audiclub.ee/viewthread.php?tid=101206
HHO mootoripuhastus - kõik ja igasugused sisepõlemismootorid, küsi lisa 51905398 - https://www.youtube.com/watch?v=b5paGgZB_tM
vedru
huviline

Registreerunud 07.01.07
Kasutaja on eemal

Auto: Auditu

postitati 30.11.14 08:20 Tsiteeri

Kusjuures neid on ikka palju, kes lappavad iga foori taga isegi P peale. "Valgusvoor" sillerdab taga iga foori all.

Lauri0112
klubiliige

Registreerunud 20.03.12
Kasutaja on foorumis

Auto: A5 S-line 3.0tdi

postitati 30.11.14 09:46 Tsiteeri

Võtan ka seisukoha, et kui pikem ootamine foori tagas siis P, kui mitte, siis jätta D peale.
Mugavus ennekõike.
:)

SilverL
huviline

Registreerunud 18.07.13
Kasutaja on eemal

Auto: A6 Avant C7 FL BiTDI

postitati 30.11.14 09:52 Tsiteeri

Samuti pikem seis parkingu peal. Vahest jala puhkamiseks kasutan parking brake'i.

anduke88
klubiliige

Registreerunud 17.04.07
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A4 B6 1.9TDI & MB W205 & BMW F31 & Audi Q7 60 TFSIe

postitati 30.11.14 10:47 Tsiteeri

Automaadiga, kui seisuaeg on kuni 1 minut, ma isegi ei reageeri ehk kang D peal ja ise piduri seljas.
Manuaalil sama asi aga kuni 3 minutit, siis piduri seljas ja sidur üleval. Kui kauem kui 3 min, siis hoidab käsipidur.
Automaadiga, kui on 2-3 minuti peal - siis olukord vahepealne. Aga kui siiski näen või ka tean, et peab kauem ootama kui 3 minutit (vahepeal isegi kahest minutist alates), siis lükkan alati P peale. Mina N ei kasuta. Ma ei näe mõtet automaadil seda valitsat näperdada.

Aga tõesti, nendel masinatel, millel piduripedaal on rahutu, siis ainult nende korral läheb kang N peale, üle 3 minuti kindlasti juba P peale. Aga sellistega puutun aastas niivähe kokku, et...

Uuel Mersul ei viitsi ma isegi selle nupust P asendiga mängida - liiga palju liigutamist autos. :D Seal jääd näiteks foori taga seisma pikemaks ajaks kui minut, surud nõks piduripedaali sügavamale ja lased piduri lahti ja parking brake ongi automaatselt peal. Kaasi andes kohe liikvele. C6-l igatsen seda funktsiooni, lihtsalt nii mugav on see. :(
Lisaks uuematel kakun enamasti ka selle start-stopp süsteemi maha (autod, millel see varustuses olnud "kohustuslik ainus tehasepoolne variant"), olgu manuaal või automaat. Vähemalt Eestis ma ei leia sellele süsteemile reaalset kasutust, kus sellest ka reaalset kasu oleks. See nn "kütusevõit" on liiga väike.

real-illusion
huviline

Registreerunud 27.09.11
Kasutaja on eemal

Auto: A6 3.0 TDI 165 kw Q

postitati 30.11.14 10:50 Tsiteeri

Ma kasutan P-d üliharva foori taga. Põhiliselt ainult siis, kui sama päev 5+h sõitnud järjest. Jala puhkamiseks siis. N-i peale panek tundub minu arvates ajuvaba. Ikka peab ju jalga edasi hoidma, või siis käsipiduri ka peale panema. EI saa aru, milleks seda vaja oleks. P-d kasutan ka sadamas järjekorras oodates. Seal enamasti 30 minutit ikka vaja rivis olla. :)

100
Aeg maha

Registreerunud 12.04.10
Kasutaja on eemal

Auto: 100

postitati 30.11.14 11:45 Tsiteeri

Põhiline automaadiga sõitmise kogemus oli kunagi Ford Sierraga. :D Kui just polnud ette teada, et u. 10 s jooksul vaja liikuma hakata, siis läks alati N peale. P-d liikluses ei kasutanud üldse, ainult parkimisel. Samuti nagu manuaaliga läheb vabakäigu peale, ei oota foori all käik sees ja jalg siduril.

Lehekülgi:  1  2
Tee uus teema Tee uus küsitlus

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 20]
[PHP: 37.1% - SQL: 62.9%]